Jump to content

lillian

Medlem
 • Content Count

  33
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by lillian

 1. Kandidater sökes till Studiefrämjandet Småland-Gotlands styrelse Studiefrämjandet är ett av Sveriges största studieförbund och finns över hela landet. Verksamheten består av studiecirklar, utbildningar, kulturarrangemang och föreläsningar. Sverok är en av Studiefrämjandets medlemsorganisationer. Nu söker Studiefrämjandet Småland-Gotland, ett av studiefrämjandets 12 distrikt, både ordinarie ledamöter och suppleanter till styrelsen. Om du eller någon du känner är intresserad av att kandidera, skicka in din nominering med en kort beskrivning av dig själv, ditt ideella engagemang och din erfarenhet av styrelse/föreningsarbete till valberedningen: lillian[a]ost.sverok.se. Kandidater måste vara medlem i någon av Studiefrämjandets medlemsorganisationer, exempelvis i en Sverok-ansluten förening. Frågor? Skicka ett mejl till lillian[a]ost.sverok.se.
 2. Kandidater sökes till Studiefrämjandet Småland-Gotlands styrelse Studiefrämjandet är ett av Sveriges största studieförbund och finns över hela landet. Verksamheten består av studiecirklar, utbildningar, kulturarrangemang och föreläsningar. Sverok är en av Studiefrämjandets medlemsorganisationer. Nu söker Studiefrämjandet Småland-Gotland, ett av studiefrämjandets 12 distrikt, både ordinarie ledamöter och suppleanter till styrelsen. Om du eller någon du känner är intresserad av att kandidera, skicka in din nominering med en kort beskrivning av dig själv, ditt ideella engagemang och din erfarenhet av styrelse/föreningsarbete till valberedningen: lillian[a]ost.sverok.se. Kandidater måste vara medlem i någon av Studiefrämjandets medlemsorganisationer, exempelvis i en Sverok-ansluten förening. Frågor? Skicka ett mejl till lillian[a]ost.sverok.se.
 3. Det låter jättebra men jag får inte sidan att funka? Nu när det är så pass kort tid kvar vet jag inte hur vi ska lösa årets konvent, men skulle någon av er västkustbor vilja föra den fina traditionen med Geek Weeks vidare kommande år så hör av er.
 4. Precis som ni tycker jag att det är väldigt tråkigt, men det har sett ut som att det varit klent med både funktionärer och deltagare till konventet och därav det snöda slutet... finns det trots allt ett intresse för att spela kan vi ordna så att lokalen står öppen och till förfogande. Mejla mig så ordnar vi något
 5. Tyvärr har det visat sig att stjärnorna står fel och om inget oväntat och icke-euklidiskt inträffar kommer Geek Week inte att äga rum.
 6. Sverok Osts årsmöte 2010 kommer att hållas lördag den 20 mars kl. 13.00 1 tr. upp på Kulturhuset i Jönköping. Kulturhuset ligger på Tändsticksområdet (Svavelsticksgränd 7) nära tågstationen i Jönköping. Se http://maps.google.se/maps?f=q&source=s ... 14&iwloc=A för en karta. Medlemsföreningar kan skicka ombud till årsmötet. Hur många röstberättigade ombud en förening kan skicka bestäms av föreningens medlemsantal enligt följande: 2 ombud för upp till och med 50 medlemmar 3 ombud för 51-100 medlemmar 4 ombud för 101-150 medlemmar 5 ombud för fler än 150 medlemmar. Kallelse till medlemsföreningarna utgår via post. Blanketter för ansökan om reseersättning kommer att finnas på mötet, men finns också här nedanför som bifogad fil. Sverok Ost bjuder på fika under mötet. Välkommen! Blankett - Ansökan om ersättning.pdf
 7. Tack för omtanken allesammans... känns ju både trist och lite svårt att greppa just nu, men försäkringen borde innebära att ekonomin inte drabbas och vi får väl försöka göra det bästa av situationen.
 8. Kvällen fredag den 29 januari utbröt en eldsvåda på Sverok Osts kansli, med tämligen omfattande skador som följd. Kansliet var obemannat när branden bröt ut och personal i intilliggande kontor larmade brandkåren. Tack vare brandkårens snabba ingripande hann elden inte sprida sig till angränsande kontor och ingen kom till skada. Enligt den tekniska undersökningen orsakades eldsvådan av ett elfel i en dokumentförstörare som fanns i lokalen. Läs mer på: http://jnytt.se/nyhet/29627/brand-i-hus ... cksomradet
 9. Vice ordföranden säger att de redan är utbetalda... skulle de inte dyka upp så mejla mig så reder vi ut det här.
 10. Skickade just ett mejl till dig så vi ses framöver.
 11. Uppenbarligen är vi tyvärr lite sena med att kolla av det här forumet, i övrigt flyter det på... Vi har haft våra styrelsemöten i olika delar av distriktet och i samband med det försökt träffa föreningarna på orten. Vi har gjort ett antal utskick till medlemsföreningarna där vi berättat om hur arbetet går, informerat om bidragsreglerna och skickat ut blanketter för att ansöka om bidrag, vilket har gett ett genomslag i form av att fler nya föreningar sökt bidrag från oss. Det ekonomiska utrymmet för bidrag till föreningarna varierar lite beroende på vilket län det gäller. Östergötlands landsting är sedan länge snåla med bidragspengar och föreningarna i Jönköpings län blev rånade på 100 000 i bidrag, vilket alltså innebär att det ekonomiska stödet vi kan ge till föreningar i de två länen blir lidande. Dock finns en budgetpost för omfördelning av pengar till föreningar i ekonomiskt missgynnade län, innebär att vissa bidrag kan delas ut även till dessa. Generellt sett är vi snälla och beviljar bidrag till allt som verkar bra, så det var bra att ni sökte och vi ser gärna att fler föreningar gör detsamma
 12. Det är alltid jättekul att höra av föreningarna och självklart informerar vi gärna om vad distriktet pysslar med. Jag tror inte att vi sågs under RM, men jag ska be killen som pratade med dig höra av sig så fixar vi ett möte eller något i den stilen.
 13. Välkommen till Geek Week 2010! Do it yourself!-konvent 12-14 februari 2010 i Göteborg med rollspelsbibliotek och brädspelsbar. Geek Week hålls på Nordengården, Stockholmsgatan 16 (hållplats: Stockholmsgatan med spårvagnslinje 1 eller 3). Inträde: 100 kr för hela helgen, ingen föranmälan krävs. Mer info på http://www.gob.nu/geekweek/ Arr: GoB Huvud, UNF och NBV. Tidigare stod det att konventet pågick den 10-12 februari, men det skall alltså vara den 12-14 och inget annat.
 14. Deadline för bidragsansökningar den 1 november Den 1 november är deadline för Sverok Osts andra ansökningsperiod 2009. Som medlemmar i Sverok kan din förening ansöka om bidrag för lokalhyra och arrangemang som spelhelger, konvent, lajv och annat. Bidraget är öppet för alla föreningar i Kalmar, Kronoberg, Jönköping, Östergötland och Blekinge län. För att söka bidraget fyller ni i den bifogade blanketten och skickar den till: Sverok Ost Box 207 55114 Jönköping Blankett - Bidragsansökan.pdf
 15. SPORTCON 2010 GoB trotsar allt vad vidskeplighet heter [se ovan] och arrar SportCon den 19-21 februari 2010 på Martinsgården utanför Jönköping. Det blir rollspel som Eon, Mutant, Call of Cthulhu, It came from the late late night show, friformsscenarion och brädspel i massor. Inträde: 100 kr, logi ingår. Ingen föranmälan krävs. För frågor, vägbeskrivning och annat, skicka ett mejl till claes[a]sverok.se eller kolla på http://www.gob.nu/sportcon/. Arrangörer: GoB Huvud i samarbete med Studiefrämjandet.
 16. CONSOLE 2009 Den 30 oktober - 1 november kan du fira in den mörka årstiden med skäckkonventet Console på Martinsgården utanför Jönköping. Det blir rollspel som Call of Cthulhu, friformsscenarion och brädspel. Inträde: 100 kr, logi ingår. Ingen föranmälan krävs. För frågor, vägbeskrivning och annat, skicka ett mejl till claes[a]sverok.se. Mer info finns också på http://www.gob.nu/console/ Arrangörer: GoB Huvud i samarbete med Studiefrämjandet.
 17. Uppföljaren till Karl Bergströms konventssuccé - PreCon 2009! Fira in årets upplaga av Container med PreCon, tisdag 14 juli till torsdag den 16 juli på Martinsgården, strax söder om Jönköping. Konventet börjar kl 16 och fokuserar på friformsspel med spanska inbördeskriget som tema. Deltagaravgiften är 100 kr inklusive logi. Ingen föranmälan krävs. För mer information, skicka ett mejl till claes@sverok.se. Välkommen!
 18. Tyvärr fungerar inte hemsidan www.gob.nu/container/ för tillfället, men förberedelserna för årets Container är i full gång. Frågor och funderingar besvara i den här tråden.
×
×
 • Create New...