Gå till innehåll

Marcus Clifford

Medlem
 • Innehåll Antal

  217
 • Gick med

 • Besökte senast

Om Marcus Clifford

 • Placering
  100+

Contact Methods

 • Hemsida
  http://www.grim-light.se

Profile Information

 • Ort:
  Göteborg
 1. Grimlight LED-belysning för Warhammerfigurer

  Tackar! Nya uppdateringar och bilder kommer upp på Facebook idag och min kompanjon lyckades just genom ett critical roll på technical know-how öka vår stand-bytid med drygt ett halvår. Nu är vi väldigt förhoppningsfulla.
 2. Grimlight LED-belysning för Warhammerfigurer

  Hej! Efter att ha sökt efter en bra belysningslösning för vanliga Warhammerfigurer och liknande men inte hittat nån, så bestämde sig jag och en vän att ta fram vår egna belysning som får plats i basen på en warhammerfigur. Dessutom har vi lyckats göra den magnetstyrd så att du kan exempelvis signalera att du skjuter genom att svepa med en magnet över figuren, varpå din lascannon börjar lysa. Det går även att ändra ljuseffekter utan att röra vid figuren och alltihopa drivs av ett billigt klockbatteri som göms i basen utan att du behöver bygga om något eller förändra basen(2.5 mm hög med batteri inkluderat). Nu har vi skaffat en hemsida och finns även på Facebook. Följ oss gärna inför vår lansering på Kickstarter, och vi är alltid tillgängliga om ni har några frågor. Vi räknar med att bli billigare än alla existerande LED-lösningar och mycket mycket bättre, särskilt för figurspelare. Du hittar exempelbilder och detaljerad info på vår hemsida. Grimlight hemsida https://www.facebook.com/grimlightmedia/
 3. BSK återvänder till rötterna och håller sitt jubileum på omtyckta och renoverade Bäckängskolan! 2-4 november går jubileet av stapeln i år. Gamla favoriter och nya spel av alla de slag utlovas. Mer info finns på http://bsk.sverok.net Vill du arrangera går det fortfarande bra att anmäla sitt arrangemang!
 4. Ultracorps - ny gratis omgång startar hos SJGames

  Ny omgång av Ultracorps: Ynsanity 202 players Classic (# worlds) scoring Long game 45 turns 25 första dragen: 1 drag per dag 20 sista dragen: 1 drag varannan dag. http://www.ultracorps.com *edit* Ska ju påpekas att det är helt gratis fortfarande* posta gärna här om ni joinar och med vilket nick!
 5. Hepp "övriga CCGn" inkluderar möjligtvis inget från METW/MECCG och dess varianter? (första Sagan Om Ringen-kortspelet alltså) Intresserad av det i så fall...
 6. Säljes - Wizards of Middle earth

  Låter som ett kap. Återkommer när jag vet om jag fått jobbet jag sökt
 7. Säljes - Wizards of Middle earth

  Jag önskar jag hade råd Om du byggt de lekar du vill ha, hur mycket rares/bra kort är kvar? Om hälften av korten är Orc Patrols så är det ju inte så intressant, menar jag...
 8. Steve Jackson Games browserbaserade strategispel Ultracorps startar en ny omgång i morgon. Det är helt gratis och rekommenderas varmt till de som eftersträvar ett turn-based strategispel på en karta med hundratals spelare. Det tar inte många minuter i anspråk att spela, då man gör ett drag per dag, valfritt när. Det finns även solo- och mindre omgångar att öva sig på. Alla strategifans borde ge det en chans! För mer info, kolla på http://www.ultracorps.com Om någon testar vore det kul om ni sa hej så man vet vilka andra Sverokare som spelar
 9. Brädspelstoppen!?

  Twilight Imperium! http://www.fantasyflightgames.com/ti3.html Apbra rymdstrategi med hög kvalité och lång livslängd. Går att skaffa expansioner till det också. Regelmässigt bygger det på ett antal kända och etablerade regelsystem vackert ihopfösta. Citadels karaktärssystem där man väljer en roll varje runda Axis & Allies stridssystem med liknande enheter Settlersliknande spelplansupplägg Diplomati och militär som alternativa jämnbördiga maktmedel Dolda (individuella) och öppna (för alla) objectives Forskningsbar teknologi, olika raser, olika förmågor. Upp till 6 spelare, 8 med expansionen om jag minns rätt. Tar lagom många timmar att spela
 10. KAG (Konventsarrangörsgruppen) möte på LinCon den 29 april

  Härligt att se KAG komma igång igen. *tipsar omedelbart BSK-staben* Bra initiativ! Bisak: Jag har nog något gammalt Koncon-protokoll från en helg eller två sparade om nån är intresserad. (kanske... :roll: )
 11. World in Flames

  Håller helt med om att WiF går bra som nybörjarspel om man spelar tillsammans med erfarena. Dock är det en fördel att vara bekant med grundläggande krigsspelstermer såsom Zone of control, stacking etc. Sedan håller jag inte riktigt med Clifford om att det är viktigast att ha vissa moduler och vänta med andra. Min rekommendation är nog att köra ett "Classic"-parti med strippade regler, dvs ett fåtal optional rules. Det ger ett avskalat och enklare spel med färre brickor. Spelet är mycket spelbart i sitt orginalutförande och faktiskt har vår spelgrupp återgått mer och mer till orginalet då vi uppfattat många moduler som överflödiga. Molle Alla problem går att lösa med artilleri. Svårare problem löser man med mer artilleri... True true. Molle har förstås rätt i att spelet är enklast och mest begripligt utan några expansioner alls. Vad jag försökte säga var väl att de tre expansionerna Ships in Flames, Planes in Flames, och Mech in flames är "minst muppiga", det vill säga de tillför nya brickor och regler som tillför mer än de krånglar till. (till skillnad från exempelvis leaders in flames...)
 12. World in Flames

  Ehum. Jag började med att lira WiF. Hade ingen erfarenhet alls av glut/pappersbrickspel sen tidigare, bara GW-spel, DBA och dylikt. Det som gjorde att det gick så bra var dels att jag spelade med folk som spelat förr, och dels att jag är överdrivet WW2-intresserad sen barnsben. (Kul kuriosa: min farfar var flygplansmekaniker på ett av hangarfartygen i spelet. ) Har man inga problem med engelska och har löjligt mycket tid att avvara (jämfört med att spela exempelvis World of Warcraft eller andra MMORPG's så är det ju inte så farligt ) En annan detalj är att inte spela med hela rasket från början. Börja med Barbarossa, den är fet nog, räcker några dar. Acceptera att ni kommer göra feltolkningar av reglerna första gången ni spelar. Undvik mupp-expansioner som carrierplanes in flames, leaders in flames, patton in flames, africa in flames och america in flames första gångerna. Ships in flames och Planes in flames är viktigast att spela med samt Mech in flames.
 13. [online]Steve Jackson Games Ultracorps?

  Mitt nick i UC är MMMFlatline, eller bara Flatline. Deras forum är supertrevligt och består bara av välartade gamla strateger. Besök rekommenderas.
 14. [online]Steve Jackson Games Ultracorps?

  Finns det någon i Sverige som spelar Ultracorps? Själv har jag lirat sen 1996 då det fanns på Microsoft Gaming Zone. Det lades ner efter ett par år och drevs då istället ideellt och gratis av utvecklaren, VR1. När så VR1 köptes upp försvann Ultracorps och skulle fortsatt vara dött om det inte vore för att Steve Jackson (ja, den Steve Jackson) visat sig vara en av spelarna på Microsoft Gaming Zone under 90-talet. Steve köpte upp rättigheterna till spelet och nylanserade som sitt första datorspel hösten 2004. Det är ett browserbaserat strategispel med en enkel karta över en galax, och spelaromgångar från 2 till 1000 spelare. Än så länge är det helt gratis då det är under ständig utveckling. Eftersom jag verkar vara den ende svensken som spelar vore det kul att se om det finns nån annan där ute? Kolla in http://www.ultracorps.com hursomhelst.
×