Gå till innehåll

Andreas(AHTF)

Medlem
 • Innehåll Antal

  309
 • Gick med

 • Besökte senast

 1. Svenska e-sportcupen

  När kommer det dyka upp information om vilka som spelar etc?
 2. US 60%-are och SKV 75%-are

  Sverok skulle ju utan problem kunna ordna träffar mellan skatteverket och föreningarna. Dessa info träffar gör vi gratis till nya föreningar som vill det. Till andra föreningar är det säkert inget problem heller om man bara drar ihop några stycken.
 3. US 60%-are och SKV 75%-are

  Tack. Det rådet återkommer, upprepat, jag har tidigare förklarat men jag gör det igen: Eftersom jag inte har en aning, hur skall jag veta vad jag ska fråga och hur skall jag kunna veta att det jag frågar är det som är viktigt? Det kan mycket väl vara som så att jag missar att ställa en vital fråga och får svar av Skatteverket som övertygar mig och att jag helt enkelt missar den aspekten. Som förening behöver vi ha koll på samtliga aspekter och vi behöver framgångsrikt kunna navigera på rätt sida om alla reglerna. Men ingen av oss har engagerat oss för vi tycker det är så kul att hålla på med bokföring och redovisning. I den här tråden har det hittills kommit fram ett antal saker som jag inte haft en tanke på. Är inte risken långt större att du missar något vitalt här. Sen gav jag dig redan rådet till hur du kan lösa ditt problem. Beskriv helt enkelt er verksamhet och vad ni planerar att göra och fråga vad det har för effekter för er beskattning. Sen om ni planerar att göra något nytt i framtiden så ring igen. Du måste inte ställa alla frågor specifikt. Så varierad verksamhet tror jag inte ni har för att det ska bli ett problem för en handläggare att sätta sig in i det hela.
 4. US 60%-are och SKV 75%-are

  Nej, uthyrningsverksamhet är moms befriad. Dock kan man om man hyr ut till någon som moms redovisar välja att självmant bli momspliktig.
 5. US 60%-are och SKV 75%-are

  intäkten från spelbutikerna som hyr in sig är troligen skattepliktig. Dock antar jag att de flesta konvent har en klar majoritet av sina intäkter från entré och deltagaravgifter så kostnaden från butikerna bör inte vara något problem.
 6. US 60%-are och SKV 75%-are

  Jag tror att det ur skatteverkets synpunkt dock inte kommer bli en svår fråga även om den kanske känns komplex, så bästa rådet från förbundet är nog återigen att ringa. Om något är oklart efter det kan du ju posta igen. Men ska helt ärligt säga att med tanke på den verksamhet som sverok och dess föreningar bedriver samt den kompetens de anställda samt styrelsen har så tror jag de frågor som blir över kan besvaras via telefonsamtal till skatteverket eller sveroks redovisningsbyrå istället för att hyra in konsulter. PS: fråga dock inte efter mig i växeln, jag har inget emot att komma tillbaka och ge tips och svar på allmänna frågor men vill inte lägga mig i specifika frågor från sverok föreningar då jag tidigare har arbetat på förbundet och fortfarande håller mig uppdaterad och är intresserad i hur det går.
 7. US 60%-are och SKV 75%-are

  Ah, då är det väl moms+skattepliktig som en del kan vara. Men den delen kan man besluta om själv? Eller är det Skatteverket som gör den bedömningen i alla lägen? Och sen är det den delen (kiosken i badhuset t.ex.) som inte får vara mer än 25%? Man kan om man vill alltid ansöka om att få en del av sin verksamhet momspliktig. Om skatteverket accepterar ansökan är det dock att bedömningen gjorts att verksamheten är skatte- och momspliktig inte för att föreningen vill att den ska vara det. Om kiosken skulle bedömas inte ha en naturlig anknytning och intäkterna från den vore mer en 25% av de totala intäkterna rörelseintäkterna skulle föreningens hela rörelseverksamhet bli skattepliktig ja. Samt i de flesta fall även moms pliktig. Om det inte rör sig om väldigt små belopp.
 8. US 60%-are och SKV 75%-are

  Nej halken, det är av någon anledning ett rykte som går runt . För att en rörelse ska bli momspliktig krävs det också att den är skattepliktig. Finns några undantag som om man hyr ut en fastighet till en momsredovisande kund etc. Sen kan som sagt en del i föreningens verksamhet bli moms och skattepliktig medan rester ande delar inte är det. Det finns undantag där genom direkt effekt en föreningen kan redovisa moms för sin allmännyttiga verksamhet, då blir dock hela föreningens verksamhet momspliktig. Men sådant är det bäst att ta över telefon då det för lätt kan bli misstolkningar i text. Särskilt om man försöker förenkla lite. De 25% har bara att göra med om intäkterna från rörelsen har en naturlig anknytning till det allmänyttiga ändamålet eller ej. Detta är en bedömning från fall till fall. Skulle man kunna hyra dig för en rimlig slant för rådgivning i ämnet? Random person över telefon är det här på tok för viktigt för och vi har inte riktigt de mängderna pengar det skulle kosta att gå till ett revisionsbolag eller liknande som har kompetensen. (1000+moms/timman är långt över vår prisbild) Nej det kan du inte, skulle inte passa med min roll på skatteverket. Men de du kopplas till på kontoren för föreningsbeskattning är inte random folk, utan de som besvarar de ingående samtalen är alla väldigt duktiga på området. Sverok föreningar har också ett så tydligt ändamål så det oftast är väldigt lätt att göra bedömningarna. Ta namn på den du pratar med så kan du tjäna dig lugn.
 9. En observation

  Känns som du överdriver lite om vad som måste vara med. Det går ju utan problem att göra som maria föreslog och ha videor om de genrer sverok har, att kräva att alla olika former inom de olika genrerna ska förklaras med ser jag inte som nödvändigt. Inte så att om vi tar exemplet fotboll att de också går igenom 7 manna fotboll, spel mot 1 mål alla måste röra bollen etc. Tycker helt klart att tommy har en poäng och att lyfta en fråga gör ju att andra kanske kan komma på ideer. Nu verkar det redan finnas en del bra som kanske kan lyftas fram lite mer.
 10. Internationel online förening?

  Tvivlar på att det där skulle betraktas som en ekonomisk förening melin. I en ekonomisk förening ska ändå huvudsyftet vara att tjäna pengar. Det verkar det knappast vara här. Jag förstår inte på något sätt hur upplägget inte skulle vara ok för sverok. Om sverok tillåter lön till personer i föreningar måste det även vara ok att betala ut prispengar till medlemmar, ser inte riktigt skillnaden.
 11. Internationel online förening?

  Är knappast något man behöver ha i stadgar heller. sverok föreningar får helt enkelt pengar för verksamhet som främjar spel. Finns otroligt många olika sorters verksamheter. I många fall så går helt enkelt till att finansiera medlemmarnas spelande. Det som lloyd har mest emot i ditt förslag är att ni skulle ta in andra medlemmar bara för att bildas. Alla medlemmar ska ju egentligen gå med för att de vill främja spel och spela, men så länge ni har aktiviteter tillsammans med alla medlemmar så tror jag inte sverok kommer bry sig om var ni sedan spenderar en majoritet av era pengar på (min gissning). Dock är inte sverok bidraget heller så stort så att ni skulle kunna finansiera särskilt mycket resor på det.
 12. Internationel online förening?

  Med den tolkningen lloyd får ni väl kasta ut varje förening som är en klan direkt. Tycker väl själv också att det hela låter lite tveksamt, men om sverok godkänner andra klan föreningar så måste ni nog komma på en bättre anledning en den du just gav. Tycker Melin med sin post slår huvudet på spiken, vet dock själv inte någon lösning. Men känns konstigt att säga att man ska vägra en förening bara för att de frågar innan de skapar en förening där en majoritet av bidragen går till vissa spelare. Man kan ju vägra dem om de verkligen skriver in spelar avlöning i stadgarna. Förstår inte varför de skulle skriva in spelaravlöning i stadgarna.
 13. 3 grymma och underskattade RPG till PC

  Tycker själv mass effect spelen är de bästa rpg på marknaden. Beror dock lite på vad man vill ha i ett rpg.
 14. 3 grymma och underskattade RPG till PC

  Håller med om alla 3 spelen. Även om jag knappast tycker planescape torment är underskattat .. tycker alla hyllar det!
 15. Deklaration 2012

  http://www.skatteverket.se/foretagorgan ... 07437.html Här är länken till den digitala verisionen av broschyren som visar bland annat hur den nya deklarationen ska fyllas i.
×