Jump to content

ayjef

Medlem
 • Content Count

  911
 • Joined

 • Last visited

About ayjef

 • Rank
  500+

Profile Information

 • Ort:
  Linköping
 1. Det hade nog mycket att göra med att det var en ny spelvärld och vi gick runt som på äggskal i den hela tiden. Dödligheten var påträngande. Att vi spelade med karaktärer tagna ur DoD 91 som vi alla hade koll på för att sedan spela i en värld helt främmande mot vad vi var vana vid påverkade nog hela upplevelsen väldigt mycket. Exempelvis hade vi en kentaur i gruppen. Jag vet inte ens om det finns kentaurer i Trudvang-världen. Just Snösaga spelade vi på en vecka; det var sensommar då och vi hade skjutit på kampanjen och så helt plötsligt hade alla tid att grotta ner sig innan jobb, skola och allt annat som måste komma. Inlevelsen var på topp. Senare har jag förstått att vår SL förändrat en hel del av äventyret, men jag vet inte exakt vad eller vilka delar. Förutom att det fanns någon alv med som hette Hakka-Norrim eller dylikt som fick mycket större roll i vår version av Snösaga. Vi dödade den där alven i någon förstenad skog, tror jag. Den striden var eeepisk. Första tillfället vi inte var på flykt och faktiskt fick ge igen. En glimt av hopp tändes då för innan hade vi gått runt och känt hur världen bara blev mindre och mindre kring oss. På slutet... Inga spoilers. Så kom den där jävla alven glidande på en båt av naglar. I den stunden sprang alla, vilt skrikandes, vill jag minnas. Jag minns också att han sköt en pil som träffade olyckligt i min karaktärs knäveck, när jag flydde hals över huvud. 81 skada. Jag minns det som igår. Hahaha. Gud va vi satt och tryckte bakom väggen och försökte komma på nån vettig plan. Stegen ekade närmare i sådär obehagligt maklig takt, du vet... Vår SL har återanvänt den där alven vid flera tillfällen efteråt. Varje gång vi spelar något i Trudvangs värld så sitter alla och håller tummarna för att inte Hakka Norrim ska dyka upp med sin vidriga pilbåge. I'm not kidding. Med tiden har vi fått reda på en hel del kring den där alven som, vad jag förstår, inte har någon speciellt stor roll i Snösaga som det var skrivet. Min upplevelse av Snösaga var att det var väldigt mörkt och allvarligt, svårmodigt nästan. Våra karaktärer kom däremot från en värld mer baserad på lite softa småäventyr och lattjande, och så in i en värld där trollen inte bara faller jävligt tungt utan som man helt enkelt håller sig väldigt långt ifrån. Innan vi spelade Snösaga var vintern i rollspel på sin höjd kylig. Efter Snösaga förstod vi att klä på våra karaktärer ordentligt.
 2. Oavsett fallet är det viktigaste, vad du än ger rollspelet för betyg, att du motiverar betyget. Själva poängen är ju inte det viktiga. Det viktiga är att du förklarar spelets goda och dess dåliga sidor. Om nu poängen inte återspeglar din åsikt så kan du ju skita i att sätta poäng, som ju är en föråldrad metod ändå. Ta istället och beskriv varför du älskar spelet, varför du hatar det. Etc. Du behöver kanske inte rama in dig själv med kriterier, de kommer ändå växa fram ur din överskådliga text.
 3. Herregud. VARFÖR är rollspel roligt egentligen?
 4. Din kompis har fel. It's not fucking rocket science. Uppfinn några kriterier och titta på var och en. Använd existerande rollspel som mall. Det är exakt samma sak som att bedöma en bok, ett tv-spel eller en film, bara det att kriterierna eventuellt skiljer sig något. Poängsätt från 1-10. Döm inte utifrån just er spelgrupps upplevelser, utan föreställ dig en testgrupp bestående av typ 4-5 medlemmar eller vad som nu rekommenderas av rollspelet. 1. Systemets smidighet. 2. Spelvärldens djup och innehåll. 3. Innovativa idéer. 4. Förståeligt. 5. Livslängd. Inför avslutningen på artikeln kan du ta med några subjektiva uppfattningar från din testgrupp innan du sammanfattar sågningen/hyllningen.
 5. ayjef

  Tips på co-op spel

  Vi har ju funderat lite på mmo och det finns ju två på steam som är gratis att spela och ladda ner, forsaken world och global agenda. Så det skulle vi ju kunna testa t.ex. men jag är lite osäker på det där med mmo för jag hade en period då jag spelade bort lite för mycket tid så sedan dess har jag hållit mig undan allt vad mmo är.
 6. Jag har inte spellett snösaga men jag tyckte det var skitkul att spela det. Sen var snösaga det första trudvang-äventyr vi spelade och jag fann spelvärlden spännande.
 7. ayjef

  Tips på co-op spel

  Jag spelade dock dota och Hon och märkte inte att nåt av de spelen var det minsta casual. Istället förvandlades jag till en competetive pro-klan-spelare utan dess like och spelade bort hela dygn på ventrilo. Casual players är hatade när man spelar Hon och dota, "learn to play fucking retard noob!!" är standard-kommentar när man köpt "fel" item till sin gubbe. När learning-curve är så pass lång som det är i den typen av spel skulle jag inte heller kalla dem "casual". Den typ av spel jag eftersöker är inte "competetive gameplay", utan tänk dig vilket single-player spel som helst med ett givet äventyr man deltar i, fast istället för att det är single player så är det "two-or-more" players och så hjälps man åt för att nå målet.
 8. ayjef

  Tips på co-op spel

  League of legends tillhör en helt egen genre och kan inte betraktas som ett co-op spel i ordets rätta bemärkelse.
 9. ayjef

  Tips på co-op spel

  Jo men så bra är de inte. Och alla de där är exakt identiska så har man spelat bg 1 och 2 så har man spelat alla spelen, oavsett om de heter x-men nånting, eller Fallout. Just nu spelar vi magicka. Det är riktigt kul. Terraria var ju roligt men lite för många tillfällen då man bara ränner runt och undrar vad man bör göra härnäst för att få nåt att hända, och till slut försvinner mystiken för att man ger upp och kollar in wikipedia. <.<
 10. ayjef

  Tips på co-op spel

  Har redan spelat bg 1 o 2 till ps2 förresten.
 11. ayjef

  Tips på co-op spel

  Har inga konsoler, tyvärr. Enbart pc-spel som gäller.
 12. ayjef

  Tips på co-op spel

  Ibland irriterar jag mig på att det är 2d oxo, som när jag vill bygga en trappa eller ett hus t.ex. och man antingen måste gå under huset eller över det. :/ Tycker ändå att spelet är riktigt roligt, och man får känslan av att det är ett gammalt nintendo-spel samtidigt som det är enormt stora världar och sandbox-spel.
 13. ayjef

  Tips på co-op spel

  Fick ett tips om ett co-op spel som inte är ute än, Payday: the heist. Verkar kul.
 14. Vi har spelat samtliga Riotminds DoD-äventyr. Snösaga tyckte vi var något av det bästa vi spelat. De andra kändes inte riktigt som de var lika bra men som jag förstår det så är Snösaga del nr två eller tre i en serie löst sammanknutna äventyr. Vi spelade dock snösaga fristående och det fungerade väldigt bra.
×
×
 • Create New...