Jump to content

kamratHjalmar

Medlem
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

About kamratHjalmar

 • Birthday 09/11/1989

Profile Information

 • Ort:
  Umeå
 • Intressen
  Rollspel, skog, musik, politik etc.
 1. Jag skulle föredra ett relativt generiskt köpeäventyr, för att kunna anpassa det efter en befintlig spelgrupp, eller pussla ihop det med andra äventyr. En anledning till att jag tycker så kan vara att jag tycker om när spelarna har väl uppbyggda roller med en riktig bakgrund, som dessutom passar den person som ska spela den (alla rollspelare har inte så stort spektra på vad de kan gestalta), och att jag är van vid Eon, där det tar minst ett spelmöte att bara fixa roller, varför jag vill kunna återanvända dem. Återanvända roller ger också mer djup, mer bakgrundsfluff osv... Dock måste köpeäventyret i fråga vara fixt i fråga om genre, miljö och stämning. Exempelvis low fantasy, landsbygd, mystik, eller high fantasy, magiska demondyrkarstäder, hack and slash, eller nutid, regnig storstad, thriller. Eftersom människors tankebanor påverkas så av den kultur de lever i, och med den teknik som finns tillgänglig och vilka makter (gud, magi, gestapo) som måste förhållas till, blir det svårt att förflytta äventyr till andra kontexter. Likaså byte av stämning. Allt är väl möjligt att förvandla till fars, men annars kan det vara svårt. Äventyret kan med fördel innefatta persongalleri, men beskrivna i första hand hur de är som personer, hur de beter sig, och på vilket sätt de är viktiga för handlingen. Att skapa en uppsjö med spelledarpersoner är jättejobbigt, och största anledningen till att jag spelleder så lite. Att däremot finslipa redan befintliga upplevs inte som lika jobbigt. Alltför detaljerade och färdiga slp:s blir dock en björntjänst: Jag kommer vilja ändra på någonting, och det är betydligt mödosammare att skriva om en karaktär än att fylla i det som fattas.
 2. Det var något liknande med mig. Jag hade provat på Drakborgen någon gång med gamla vänner, som inte spelade rollspel då, och Warhammer i mindre skala med en något äldre kompis, när jag i nian blev övertalad att följa med till en enslig stuga ute i skogen för att spela spel med Warhammerspelaren. På kvällen hade vi spelat färdigt figurspel, och det visade sig att min kompis var spelledare för en Eon-grupp. Jag spelade en riddare jag fått tilldenlad (numera spelar jag sällan det), några av de äldre spelade två ärkemagiker och en tirak, en annan nybörjare spelade jägare. Trots att äventyret blev ganska långsamt (stor spelgrupp och jag förstod nästan ingenting) och inte blev färdigt, insåg jag snabbt att detta var bland det roligaste som fanns. Det var mer än fem år sedan, men jag har inte ändrat inställning alls.
 3. Ja, det blir ett problem att vissa läser snabbare än andra och att somliga skriver snabbare än andra. Men betänk: Vid vanligt bordsrollspel finns det vissa som pratar betydligt snabbare och högljuddare än andra, vilket hämmar de som inte får en syl i vädret, och SL får i detta fall fullt upp med att få med alla i äventyret ordentligt, förutom att spelleda själva spelet. För övrigt, om Wilhelm verkligen inte har pengar att köpa headset för, så har han inte. Vi spelar över MSN. Säg bara till när.
 4. Någon, på en annan tråd, kom på missle-misär. Det vore kul. Bara ett förslag. För vi var väl inne på att spela mer åt low-fantasy-hållet?
 5. Man skulle kunna använda sig av ett sådant enkelt system men spela i Mundana. Cthulhu vore roligt att spela, men jag tror att stämningen försvinner om vi spelar det över messenger. Jag har för övrigt ett bra headset nu. Wilhelm bör köpa ett snarast!
 6. Jag har i och för sig inte läst Bortom, bara OM det, man det är samma sak med mig. Jag förstår det intemen känner mig samtidigt attraherad av det. Missle-misär låter annars roligt.
 7. Narmacil_III@hotmail.com Jag kollar upp min skypeanvändare när jag sparkat igång det igen.
 8. Jag är intresserad jag med. Ska skaffa ett nytt headset då micen på den gamla är trasig. Jag har spellett en del Eon och spelat det ganska mycket. Jag har tillgång till nästan alla viktiga böcker (inte äventyrsböcker eller drakar o.dy.). Thalamur, Consaber och Jargien är mina favoritplatser, i den ordningen. Jag har annars inget emot Asharien och Soldarn, borsett från att jag för tillfället inte har tillgång til den boken. Jag har dock läst den grundligte en gång i tiden. Jag spelar gärna tämligen låg fantasy, helst med inte alltför mycket strid. Ofta spelar jag magiker, men det tror jag inte jag ska göra om vi spelar över Skype. Att använda magi är som strid - jobbigt. Vad gäller ras, så spelar jag helst vanaar eller pyar. Jag hatar cirefalier, men jag gillar ändå att ha med dem i äventyren. Dock kan min roll vara på god fot med dem om det passar äventyret.
 9. kamratHjalmar

  Eon 3?

  Jag håller med, det vore intressant.
 10. Jag kom på nu att det uttryckligen står i den gamla alvboken att alver har ett biotropiskt fält i sig. Det kan förklara en del också. Att Kiriya har tre mer i personlighet skulle kunna bero på att de övar sig mer i att vara trevliga och glada, medan Léaram går omkring och är buttra och bistra och får därför ett mindre i personlighet. Jag glömde bort hur mycket kultur och levnadsförhållanden spelar in på hur vi är. På sextonhundratalet var en medellång svensk man ca 160 cm, och att vi är längre idag har knappast att göra med att generna skulle ha förändrats på bara 400 år. I övrigt är jag glad att den nya alvboken kommer heta Alver - sångarns ätt, i stället för Alver - förbannelsens folk.
 11. Personligen förstår jag inte varför utmattningsreglerna behöver ändras, och även om stridsreglerna är tidskrävande, pga att de är realistiska, är jag tveksam till att de behöver ändras då man lätt kan skala bort regler som man inte behöver i det givna tillfället, och sedan går striden att spela någorlunda fort. I och för sig undviker jag gärna att spela strid, vilket gör att jag sällan stör mig på långsamma stridsregler. Då är magireglerna i större behov av effektivisering och förbättring i största allmänhet. Men framför allt vill jag ha spelledarskärm till Eon NU! Apropå alver undrar jag hur de (i förra boken och kanske även i kommande bok) blev så olika varandra rent regeltekniskt. Att de olika stammarna har olika kultur förstår jag, men då de flesta alvstammar, om jag förstått saken rätt, uppkom efter det senaste mörkret, dvs är yngre än 10 000 år, och alver har betydligt långsammare generationsväxlingar än människor, undrar jag hur de kan ha olika mycket i tex. styrka och tålighet i grund. Evolutionen verkar vara applicerbar även i Mundana på de flesta saker utom just alver. Jag antar att fantasy blir ännu roligare om man inte har läst naturvetenskap...
 12. Gott att Misslor är ute! Nu väntar jag otåligt på spelledarskärm till Eon och Alver. Neotech 3 är också det hett efterlängtat, men där har jag mer tålamod eftersom det är en ändring av hela systemet, och inte en tilläggsmodul och det då är extra viktigt att det blir väl genomtänkt.
×
×
 • Create New...