Gå till innehåll

Cecilia Bergfasth

Rikskansliet
 • Innehåll Antal

  266
 • Gick med

 • Besökte senast

 1. kostnad norderakonto via sverok

  För varje betalning som görs till ett bankgiro tar Nordea ut en avgift på 1,70 kr. Att betala till bankkonton eller plusgiro är gratis. Information om Nordeakontot finns på thttp://www.sverok.se/forening/oppna-bankkonto/#.
 2. Förening i Motala?

  Det finns två föreningar i Motala som är inriktade på Magic, en som utöver magic även spelar brädspel och figurspel samt en airsoftförening, så det beror på vad du är intresserad av. I Vadstena finns Federationen, som spelar rollspel och figurspel. Det är dock svårt att säga hur aktiva de olika föreningarna är. Om något av det låter intressant får du gärna maila till info@sverok.se, så ska du få kontaktuppgifter till dem.
 3. Närcon blir vinstdrivande?

  Just den här sortens antagande går emot personuppgiftslagen, eftersom ett samtycke måste vara informerat och den som samlat in uppgifterna måste hålla sig till det ursprungliga avtalet. Det lättaste för föreningen och företaget vore att låta föreningen sköta medlemshanteringen inför nästa konvent och då inhämta samtycke till att även företaget får hantera uppgifterna från de som då blir medlemmar.
 4. Hej! Nu har vi i valberedningen enats kring ett förslag till förtroendeposterna för Sverok Östergötland 2012. Samuel Gyllenberg, Ordförande Magnus Johansson, Vice ordförande (rek.) Ellen Ramsell, Kassör Anders Dahnielsson, Sekreterare (rek.) Daniel Jensen, Ledamot Styrelsen väljer inom sig vilka som ska ta posterna som vice ordförande och som sekreterare, men valberedningen har valt att göra en rekommendation utefter vad de nominerade visat för egenskaper och kunskaper. Martin Berggren, Revisor Carl Dickfelt, Revisor Vakant, Revisorsuppleant Vakant, Revisorsuppleant Som ni ser har vi inte lyckats fylla revisorsposterna. Ni får gärna höra i era föreningar om det finns någon som kan tänka sig att vara revisorsuppleant. Cecilia Bergfasth, Valberedare (sammankallande) Olivia Totemark-Lindström, Valberedare Vi ses på lördag kl. 14.00 på Sveroks kansli. Glöm inte att ordna fullmakter så att ni får rösta för er förening! Varma hälsningar Valberedningen Sverok Östergötland 2011
 5. erfarenheter av studieförbund andra studiefrämjandet?

  Jag vet att Prolog haft bra samarbete med ABF, du kan ju höra med dem.
 6. Gult fält...

  Ni har gjort rätt och när vi har kontrollerat er medlemslista kommer vi att godkänna adressen. Tyvärr har vi tvingats lägga in en spärr för adresser utan gatunummer, eftersom så många slarvade och struntade i att skriva in det, vilket i sin tur ledde till att vi fick massor med extraarbete när våra revisorer upptäckte det. Spara bara in medlemmen som vanligt, så kommer vi att godkänna adressen!
 7. Rött fält a.k.a du gör fel

  Det är fullt möjligt att ladda ner er medlemslista från eBas direkt efter årsmötet, fylla i medlemsavgift på alla som betalat och ladda upp den igen. Den skriver då över de gamla uppgifterna. På så sätt har arbetsbördan minskats väsentligt.
 8. Rollspel Linköping?

  Northern Lights i Linköping ordnar kontinuerligt rollspelsträffar för nybörjare och nyinflyttade spelare. Deras kontaktperson Björn Persson nås på bpersson90[at]gmail.com.
 9. Vi i valberedningen för Sverok Östergötland har varit på besök vid ett av Sverok Östergötlands styrelsemöten och på Sveroks riksmöte. Vi passade då på att prata med så många som möjligt av de som sitter i nuvarande styrelse och andra som gärna skulle vilja göra det. Vi är fortfarande öppna för förslag till alla de olika posterna, såväl till styrelsen som revisorer och valberedare. Om du eller någon du känner är intresserad av att engagera sig i distriktet på något sätt eller om du känner att vi missat att prata med just dig är du välkommen att höra av dig. Nuvarande styrelse har lagt en grund inför kommande arbete och det är tydligt vad som behöver göras kommande år, men det finns även utrymme för egna idéer. Pm:a Cecilia med frågor och nomineringar, så träffas vi och pratar om vad du vill! Varma hälsningar Valberedningen, Sverok Östergötland
 10. Jag tänkte höra om ni skulle kunna lägga upp era stadgar här på forumet, alternativt maila dem till mig.
 11. Marknadsföringshandboken är färdig!

  Det är underbart, Martin! Vilket jobb....superbra...hurra för Marknadsföringsprojektet! \o/
 12. onlineregistrering, eBas, PuL.

  Hej Tommy! Tack för ditt förslag! Vi kommer att se över detta. Texten är skriven till styrelsen, innan onlineregistreringen fanns. Nu måste vi tänka om.
 13. Krävs på legitimation

  Om en medlem sagt upp sitt medlemskap innan 31 december det gällande bidragsåret är föreningen skyldig att meddela Sverok detta, genom att ta bort medlemmen från bidrag.sverok.se. Sverok får i sin tur bara söka bidrag från Ungdomsstyrelsen för de som var medlemmar i en förening vid årsskiftet.
 14. PUL frågor och databaser

  Melin är inne på helt rätt linje. Generellt ska man vara försiktig med att använda personnummer mer än absolut nödvändigt. Stora affärskedjor har tvingats ändra på sin tidigare standard att ha personnumret som id-nummer, eftersom risken att informationen sprids är alltför stor. När det handlar om en förening på en ort ser jag dock inte några större problem, så länge du är noga med hur uppgifterna hanteras. Det viktigaste är att medlemmarna samtycker till att deras personnummer används som id-nummer i samband med att de anmäler sig. Då är det inga problem. Om du har tänkt dig en landsomfattande spridning är det bättre att dela ut nummer, som bara administratörerna kan koppla till riktiga personer. Lycka till!
 15. Några synpunkter

  Det står vilka uppgifter som är felaktiga, då kontrollerna gjorts. Välj "Inkorrekta uppgifter" i menyn du får fram under pilen uppe till höger och tryck på sök.
×