Jump to content

Tommie- Kinna

Medlem
 • Content Count

  43
 • Joined

 • Last visited

 1. Tommie- Kinna

  Våldta

  Jag har nu läste igenom hela tråden, tack till er all för alla synpunkterna! Jag skall nu peta ner mina egna åsikter i frågan eftersom jag tycker detta är en otroligt viktigt tråd. 1. Skall en "vanlig" lajvare som läst reglerna få gå ut och "lajva en våldtäkt". Nej, orsak är givetvis att det finns man ha tidigare historik inom detta tragiska ämne. Men annan lika viktig orsak är att om man som person hamnar i en position där man blir utsatt för detta så slutar man lajva logiskt utan man regerara känslomässigt. Jag har haft vänner på lajv som blivit utsatta för en låtsas våldtäkt av personer som de känner väl och som sedan behövt gå på terapi efter lajvet. (Oj då... det var inte meningen att du skulle ta du på detta viset..... förlåt det var inte meningen.... ). Att två personer känner varandra väl är inte samma sak som att dessa känner till varandras mörka hemligheter. Dvs det är orimligt att tro på att ett sådant här spelsystem kommer kunna fungera i längden utan att några råkar illa ut. 2. Skall våldtäkter då förbjudas på lajv? Nej, detta tycker jag inte heller. Dvs om en arrangör vill dela ut detta "budskap"/negativa stämning till sin lajvare så behöver denne arrangera att en sådan scen kan genomföras på en säker och trygg nivå för alla inblandade, förslagsvis genom att man "övar" innan lajvet i trygg miljö medan man samtidigt pratar igenom det för att båda skall ha insyn i varandras situation. Arrangören behöver ju givetvis se till att de som anmäler sig till lajvet är mentalt förberedda på tramatiska scener kan inträffa. 3. Vilka belägg har jag för mina åsikter? Jag som person har personlig erfarenhet av hur destruktiv en våldtäkt kan på väldigt nära håll. (...nu blev det jobbigt att skriva)... dessa trauman tar så lång tid att ens "halvläka" att man inte kan riskera att detta händer utan att vara i en 100% kontrollerad scenmiljö, dvs konsekvensen av en misslyckad scen är för stor. Jag som person har lajvat sedan -92 och 40 år gammal, jag har lajvat det mesta som finns och stött alla sorters regler skulle jag tro men en anektot: Jag var på ett lajv som heter "Just-a-little-loving" förra året(tror jag?) där man spelar ut sexscener visuellt&fysiskt mot varandra med deltagare som var med på noterna, man får öva innan lajvet i workshops (lajvet har ett otroligt starkt budskap som bara kan upplevas och det är bra lajv).... MEN jag som IRL person var tvungen att avrolla mig mot ARR person flera veckor senare eftersom jag psykiskt inte var beredd på vad skett. Min motpart märkte inget... jag märkte inget för stunden men likväl satt jag med ett psyke som inte fungerade när jag kom hem. Fråga... skulle någon boffra uppe i ett träd eller på en klippavsats..troligen inte pga av konsekvensen som detta kan innebära om något går fel eller? Tack för ordet Mvh
 2. PS: detta vill ni inte missa!
 3. Lite större nutidlajv med vettigt upplägg.
 4. Jag tror att de som missar lajvet kommer ångra sig.............vi syns där Petter!
 5. Jag bor i Borås trakten och jag lajvar.....mitt intresse finns
 6. Om man använder skinn till en skida så rekommenderar jag att man limmar fast vanligt linnetyg på insidan innan man syr ihop den.... så slipper man friktion och siliconspray.
 7. Låt den grupp som spelar B-styrkan komma in som skadade eller söndskjuten trupp. Mitt förslag är alltså att den grupp som skall spela ISK eller Arrstyrd roll gör detta hela tiden. Då kommer de få ut saker eftersom den inte behöver bli ett med sin roll. Jag tror inte att man skall vara B-styrka först och sedan kommer in som "vanlig" snubbe eftersom det tar en stund att "rolla-in" och bygga en karaktär som har hela spannet av känslor.
 8. Jag har haft tidigare kontakt med många skolar och kommunpersoner. Det som jag har funnit är ett väldigt bra sätt att visa vad rollspel är att göra någon form av exempel som de kan förstå. Saker som absolut inte fungerar är att visa upp rollspel som en form av muntlig "hack and slash"....dvs om ni spelar rollsspel som det är mycket vapen och strid i så tänk om direkt. Visa upp rollspel som status, detektiv, manipulera, problemlösning eller tjuv&polis teman eller liknande. Belys också det faktum att de flesta rollspelare i en förening får lära andra typer av spel och får ofta många nya kompisar....dvs döda bilden av kvällstidningarnas favorit.."rollspel i mörk källare". Du kan även nämna att de flesta ledarskapsutbildningar har någon form av rollspel där man skall argumentera för olika sidor...dvs detta kunskaper som gör att personer utvecklar sin argumentations teknik under mycket kontrollera former. Hör av dig om du vill ha fler tips och råd.
 9. Det enda star wars lajvet som jag minns är röd måne, men detta spårade inte ur på det sexuella planet....(vad jag vet).......det hade lite andra problem dock.
 10. Satt precis och funderade på hur/om det går att göra ett lajv om politiker och ett rikstadsval, dvs det som nu pågår i all media. Jag kan se en massa olika möjliga roliga scener men jag har svårt att finns en möjlig röd tråd och potensiellt upplägg som skulle kunna fungera för ett sådant lajv.......någon som har lite förslag på hur man skulle kunna göra?
 11. Tommie- Kinna

  Lajv mat?

  *suck* från en som blir trött på lata lajvare.....det finns för många.
 12. Min fråga till dig om du vill spela rövare...så bör du först ha definerat en fråga. Varför "rövar" du? * Om det är för att bli känd......så skulle du då sluta ifall du hittade något annat ex. huvudrollen i kringresande teater? * Om det är för att överleva ..så skulle du säkert inte stjäla mer av någon än du behöver. samt troligen be om ursäkt under tiden när du rövar? *Om det är för att du hatar de rika... så bör du kanske bli som robin hood ... ge till de fattiga? * Eller något annat? Sedan tycker jag att du bör definera vad som gör din roll arg och hur reagerar du. Ex. vad krävs för att du verkligen skall "boffra" ner någon? (att de försöker dra vapen, att de endast käftar emot, att de såg hotfulla ut) Kan du bli arg utan att boffra och vad gör du då? (och sedan göra detta med alla känslor som du har) Till sist så skulle jag definera några "svagheter"/egenheter hos rollen som andra kan nyttja om de kommer på dem och som är roliga att spela på. Ex. Romantiker.. skulle aldrig stjäla från vacker mö/piga. Gärna uppvakta någon med stöldgods Fegis...stjäl bara från de svagare och flyr om någon verkar hotfull. Våghalsen ...gör bara saker som verkar omöjliga att lyckas med. Religös ... måste gå till prästen efter stöld för att få botgöring. etc....
 13. ahh.. missade helt detta i första posten, Tack Maria!. Jag kan rekommendera Maria som "bollplank" och har du inte varit på något lajv så tror jag detta skulle kunna vara ett bra tillfälle att lära känna andra lajvare och samtidigt få någon rutinerad lajvares åsikter om lajv.
×
×
 • Create New...