Jump to content

Wille Raab

Medlem
 • Content Count

  5,338
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Wille Raab

 1. Det skulle kunna förklaras av att stadgan såg rätt annorlunda ut. Jag hittar inte de gamla just nu, men stadgan har en liten histori av att förändras:
 2. \o/ Berätta varför du ska bli vald och vad du ska göra! =)
 3. Tips: jag har ownit hemma sedan många år, och de har alltid varit grymt snabba att ge support via http://www.ownit.se/privat/kundservice/ ... a-oss.aspx - men då ska man ju ha nät för att det ska fungera... ,-)
 4. Tänker mig att lite cirklar om "så här kan ni göra studiecirkel av er verksamhet" vore nice. =)
 5. Ett ännu hetare tips, för att fortsätta vara off topic, är att i inlägget skriva under med den roll man postar ett så att säga "officiellt" inlägg. Signaturer ändras nämligen även för gamla inlägg om man ändrar dem, vilket kan bli klart lustigt.
 6. Kort svar: ja, typ. När extra distriktsårsmöte kallas så får bara frågor som är med i kallelsen behandlas. Då går det att helt enkelt ange ett eller flera av de val som stadgan föreskriver, tex val av styrelse. Ska en ny styrelse väljas så kommer de tidigare valdas uppdrag att vara avslutat i och med att den nya styrelsen är vald. En variant skulle givetvis också vara att fyllnadsvälja, något som stadgan inte tar upp men som jag inte skulle vara helt främmande till att man nå'n gång väljer att tolka in i stadgan.
 7. Wille Raab

  Projektbidrag

  Står på hemsidan om man går in och klickar på "Projektbidrag" i menyn. Däremot inte så uttömmande om varför, vad som hänt med andra bidragsformerna (finns det lokalbidrag? resebidrag?), eller hur man har yxat budgeten. Vore intressant att se/veta.
 8. Blir ju en rejäl glidning på topic här, moderatorer kanske kan splitta ut det nu när det blivit en ren stadgediskussion som inte längre är direkt relaterad till situationen OP tar upp? Stämmer bra, det är skönt med lite svängrum. Vad den säger är hur stor styrelsen ska vara och två av rollerna är tydligt definierade. Det här går ihop med §24 i att styrelseförslaget ska vara komplett. Det den säger då, är att antal och de roller som är definierade måste ingå i ett förslag om det ska vara valbart. Dvs det ska i nuläget ingå ordförande, kassör samt 5-7 ledamöter utöver dessa. Mycket riktigt som du säger, att stadgan lämnar det så öppet som möjligt för styrelsen att fördela posterna på ett sätt som de tycker främjar arbetet. Det skulle alltså vara möjligt att utse upp till 6 vice ordförandena och på det sättet delvis kringgå §25. Skulle dock vara ganska märkligt att agera på det sättet, och rimligen leda till en tolkning på nästföljande årsmöte om huruvida stadgan behöver precisera i §31 hur många poster det handlar om. Vore olyckligt tycker jag. Precis. =)
 9. Anonym: konkretisera gärna vad du tycker är ett problem. Om du vill ha en seriös diskussion behöver det nog bli tydligare vad den kretsar kring. Om jag tolkar dig rätt så tycker du att Hampus uttrycker åsikten att Sverok Stockholm ska vara till för hans klick. Jag tolkar det där sms:et annorlunda, jag tolkar det som att Hampus har upplevt att det är en liten klick "byråkrater och brädspelare" som styrt distriktet[1], antytt på ett dåligt vis eftersom det behöver "tas makten" från dem, och att han uppmanar likasinnade att hjälpa till att få till en ändring. Att du tar upp "obekräftade rykten" ger inget till diskussionen. Konkretisera, splitta upp i nya trådar, whatnot, men skvaller är trams som enbart gör det svårare att komma någonstans. Och det är väl allas vårat mål när vi diskuterar, att vi alla ska komma ett steg framåt? Samtliga: Tagga ned några kilo tack. [1] Nu håller jag själv verkligen inte med om en sådan problembild, men det är väl fritt för honom att ha en åsikt hur fel han än har. Det är en annan diskussion och ganska ointressant. ;-)
 10. haha. Jag kom öht med i sverok genom att bli invald på ett årsmöte där jag inte var med, och inte hade sagt nå't till innan osv. :-p
 11. Det finns inga krav på extra årsmöte. Det kan dock bli svårare för styrelsen att hålla beslutsmässiga styrelsemöten, se §25 (och betänkt att ordf utses av årsmötet, inte av styrelsen). Om det blir ett problem kan det givetvis vara anledning för styrelsen själva att kalla till extra årsmöte trots att arbetet fungerar bra i övrigt, men det behöver ju inte alls bli problem med det. Har varit med om situationer där styrelsen inte kunnat vara beslutsmässig på flera månader och sett både exempel på när det ändå har fugnerat bra, och på när det lett till stora problem för organisationen.
 12. Vill instämma i kören av "bra gjort"-babblande, dock ska jag passa på också att lyfta ett finger om att man bör vara försiktig med att polarisera.
 13. Vilka speltillverkare är det som kommer?
 14. Wille Raab

  Slag?

  Förstår att man kan dra sig lite för att betala 1000 kr per deltagare, samtidigt så är det en ganska liten summa i förhållande till vad det kan ge. Styrelsens arbete har väl en post på 30k om jag inte kommer ihåg fel (fast jag missade ju årsmötet, och har nog inte sett protokollet.) Den typ av utbyte som går att få på slag - när de är bra, och det är det absolut inte alla gånger - går inte riktigt att få vid något annat tillfälle för en distriktsstyrelse, och jag tror att det kan vara värt väldigt mycket för en ny styrelse. Så som sagt, trevligt att höra att någon åker. Hoppas fler kan komma iväg trots att det är sent.
 15. Wille Raab

  Slag?

  Toppen. Synd med bara en, men en är fler än ingen.. ,-)
 16. Wille Raab

  Slag?

  Jag har just fått höra att styrelsen inte tänker vara med på slaget som ska vara nu - trots att det är i Stockholm. Jag tycker det här låter jättemärkligt och skulle gärna få höra varför direkt från styrelsen. För den som inte vet, så är slag träffar för aktiva i Sveroks distrikt och förbund, ofta med ett visst fokus men varje år hålls ett inslag (vilket det aktuella är) vilket är extra fokuserat på att introducera nya styrelser i sveroks styrelsearbete. Det är en väldigt bra kontaktpunkt och ger ofta såväl gammal som ny massor av nyttig information och kunskap. Program för aktuellt slag finns här: viewtopic.php?f=22&t=38096
 17. Ja alltså, jag tror att efter förtydliganden och lite mer utbroderande så är vi nog alla här smärtsamt överens... :mrgreen:
 18. Gotland har levt upp lite då och då, aldrig i kvantitet (ignorerar glatt mtv), men definitivt i kvalitét. En stor satsning vore nästan fånigt om man inte precis får vibbar om att något är på gång där, att det börjat koka i ideella krafterna som finns då och då, men så'na vibbar kan man bara fånga effektivt om man försöker ha kontakt ditåt kontinuerligt. Så jag håller helt klart med, en stor satsning just nu verkar lite dumt, men att ha personer som är aktiva under året och fortsätter det arbete som ni och andra före er gjort är klokt.
 19. Det var ju en väldigt mäklig inställning. Ska vi inte lägga oss i politik heller? Och eftersom vi i huvudsak är ett ungdomsförbund kanske vi borde låta bli allt som över huvud taget involverar personer över 25? Har du varit på Dragon's Lair och har insyn i hur det har fungerat? Har du ens tänkt tanken att ta reda på något mer om det jag nämner istället för att bara avskriva det som "kommerisellt" och slänga på skygglapparna?Sorry att jag slår på lite med knytnäven, Nina med flera har skrivit ett bättre svar, men det är grymt tråkigt med den här negativa inställningen från styrelsen som jag läser i tråden. Snälla, skriv inte bara en massa saker om att det inte går att göra ditt eller datt. Det ger i alla fall sken av en förjäkligt tråkig attityd, jag är säker på att ni inte har en så'n attityd så det blir extra tråkigt om man får känslan av den i all kommunikation med er. Låt mig omformulera det jag skrev. Det finns massor av männisor runt om i Sverok Stockholms område, många medlemmar och många som verkligen borde vara medlemmar. Sverok Stockholm satsar gång på gång på Gotland, och det är skitbra. Men Sverok Stockholm har i stort sett, kontinuerligt, under de 11 år jag varit engagerad/haft insyn, missat allt som inte är storstockholm eller ön Gotland. Det jag vill säga med mitt första inlägg är att jag vet, first-hand, att det förekommer en massa intressanta saker där och att jag vet, first-hand, att de som står för det inte har kontakt med distriktet. Jag försöker förstärka det som redan tidigare skrevs i tråden om att det vore en Jäkligt Bra Pryl att söka kontakt utåt inte bara till Gotland utan utanför tullarna...
 20. Vet inte hur det är nu, men jag vet att tidigare har det funnits spelbutiker med spelmöjligheter (modell Dragon's Lair) på flera av dessa ställen i småstäderna runt om i länet - och de har haft noll kontakt med distriktet. Både dem och föreningar runt om skulle vara klart intressant för distriktet att pusha lite mot ett tag. (Tycker att det måste sägas vara väldigt positivt om den här tråden kunnat öppna ögonen för något som nuvarande styrelse inte varit medvetna om!)
 21. Det finns också andra former av stöd som ni kan få, kolla tex med erat Sverokdistrikt vad de har för typer av projektbidrag och om de har några andra resurser som ni har nytta av. Vad gäller lokal bör ni också kolla upp vilket stöd ni kan få från kommunen.
 22. Låter klokt att se över hur man kan få bort lite fasta kostnader. Finns ju inte så mycket flexibilitet längre med de där siffrorna.
 23. Har läst slarvigt så jag har kanske missat nå't någonstans, men ... finns det någon uppskattning av hur mkt som intäkterna kommer att minska pga kårer resp medlemstapp (och eventuella andra faktorer)?
 24. Jag håller inte med, en valberednings jobb är att ta fram och kunna presentera ett bra förslag. Att det är ett personval gör inte att det arbetet är slängt i sjön, tvärtom gör det deras arbete snudd på ännu viktigare då de faktiskt inte bara måste belysa en grupps helhet utan måste arbeta än mer på att presentera varför varje individ är värd att få förtroendet. Personligen skulle jag tom hellre se en valberedning som tar fram flera olika förslag med för- och nackdelar att presentera, så att deras inflytande i form av "men det här är ju valberedningens förslag så det ska vi rösta på enbart därför" punkteras.Valberedningens roll och inflytande är för övrigt en evighetsdiskussion. Personval kan göras på jättemånga olika sätt, och de får givetvis olika effekter. Men man behöver inte ha någon high-tech lösning för att klara av dem effektivt. Ett exempel är ju att skriva ut en lapp över alla nominerade med kryssruta bredvid, och låter helt enkelt folk som vill ställa upp utöver dessa be att bli tillagda på plats av dem som vill rösta på dem. Sedan fördelar alla ombud lika många röster som det är folk som ska väljas, och ett gäng rösträknare summerar. Sverok Stockholm är ju tom, om jag kommer ihåg rätt, så roligt att stadgan inte ens tar upp ordförandeval för sig men jag skulle starkt föreslå att just det valet sköts för sig. Dvs det skulle vara fyra omröstningar, varav två rimligen kan hanteras väldigt snabbt (ordf resp revisor), och de andra två tar lite mer tid men där den ena kan räknas medans den andra diskuteras. Vill också påpeka att vad valberedningen ska ta fram för typ av förslag och vad som ska presenteras, är något som rimligen ska delges dem innan de gör sitt jobb. Det är lite olyckligt att ändra praxis sådär hux-flux istället för att besluta att man vill ändra den till nästa gång. Edit: såg att brus hann posta en del, så får väl redigera bort lite och säga nå't anant smart istället. =)
×
×
 • Create New...