Jump to content

Wille Raab

Medlem
 • Content Count

  5,338
 • Joined

 • Last visited

About Wille Raab

 • Rank
  4000+

Contact Methods

 • Hemsida
  http://blog.gnallspik.net

Profile Information

 • Ort:
  Stockholm
 • Intressen
  Samhälle, organisation, ekonomi, demokrati, historia, lajv, airsoft, skytte, samla, samt att resa med SJ för alla överraskningar de bjuder på.
 1. Det skulle kunna förklaras av att stadgan såg rätt annorlunda ut. Jag hittar inte de gamla just nu, men stadgan har en liten histori av att förändras:
 2. \o/ Berätta varför du ska bli vald och vad du ska göra! =)
 3. Tips: jag har ownit hemma sedan många år, och de har alltid varit grymt snabba att ge support via http://www.ownit.se/privat/kundservice/ ... a-oss.aspx - men då ska man ju ha nät för att det ska fungera... ,-)
 4. Tänker mig att lite cirklar om "så här kan ni göra studiecirkel av er verksamhet" vore nice. =)
 5. Ett ännu hetare tips, för att fortsätta vara off topic, är att i inlägget skriva under med den roll man postar ett så att säga "officiellt" inlägg. Signaturer ändras nämligen även för gamla inlägg om man ändrar dem, vilket kan bli klart lustigt.
 6. Kort svar: ja, typ. När extra distriktsårsmöte kallas så får bara frågor som är med i kallelsen behandlas. Då går det att helt enkelt ange ett eller flera av de val som stadgan föreskriver, tex val av styrelse. Ska en ny styrelse väljas så kommer de tidigare valdas uppdrag att vara avslutat i och med att den nya styrelsen är vald. En variant skulle givetvis också vara att fyllnadsvälja, något som stadgan inte tar upp men som jag inte skulle vara helt främmande till att man nå'n gång väljer att tolka in i stadgan.
 7. Wille Raab

  Projektbidrag

  Står på hemsidan om man går in och klickar på "Projektbidrag" i menyn. Däremot inte så uttömmande om varför, vad som hänt med andra bidragsformerna (finns det lokalbidrag? resebidrag?), eller hur man har yxat budgeten. Vore intressant att se/veta.
 8. Blir ju en rejäl glidning på topic här, moderatorer kanske kan splitta ut det nu när det blivit en ren stadgediskussion som inte längre är direkt relaterad till situationen OP tar upp? Stämmer bra, det är skönt med lite svängrum. Vad den säger är hur stor styrelsen ska vara och två av rollerna är tydligt definierade. Det här går ihop med §24 i att styrelseförslaget ska vara komplett. Det den säger då, är att antal och de roller som är definierade måste ingå i ett förslag om det ska vara valbart. Dvs det ska i nuläget ingå ordförande, kassör samt 5-7 ledamöter utöver dessa. Mycket riktigt som du säger, att stadgan lämnar det så öppet som möjligt för styrelsen att fördela posterna på ett sätt som de tycker främjar arbetet. Det skulle alltså vara möjligt att utse upp till 6 vice ordförandena och på det sättet delvis kringgå §25. Skulle dock vara ganska märkligt att agera på det sättet, och rimligen leda till en tolkning på nästföljande årsmöte om huruvida stadgan behöver precisera i §31 hur många poster det handlar om. Vore olyckligt tycker jag. Precis. =)
 9. Anonym: konkretisera gärna vad du tycker är ett problem. Om du vill ha en seriös diskussion behöver det nog bli tydligare vad den kretsar kring. Om jag tolkar dig rätt så tycker du att Hampus uttrycker åsikten att Sverok Stockholm ska vara till för hans klick. Jag tolkar det där sms:et annorlunda, jag tolkar det som att Hampus har upplevt att det är en liten klick "byråkrater och brädspelare" som styrt distriktet[1], antytt på ett dåligt vis eftersom det behöver "tas makten" från dem, och att han uppmanar likasinnade att hjälpa till att få till en ändring. Att du tar upp "obekräftade rykten" ger inget till diskussionen. Konkretisera, splitta upp i nya trådar, whatnot, men skvaller är trams som enbart gör det svårare att komma någonstans. Och det är väl allas vårat mål när vi diskuterar, att vi alla ska komma ett steg framåt? Samtliga: Tagga ned några kilo tack. [1] Nu håller jag själv verkligen inte med om en sådan problembild, men det är väl fritt för honom att ha en åsikt hur fel han än har. Det är en annan diskussion och ganska ointressant. ;-)
 10. haha. Jag kom öht med i sverok genom att bli invald på ett årsmöte där jag inte var med, och inte hade sagt nå't till innan osv. :-p
 11. Det finns inga krav på extra årsmöte. Det kan dock bli svårare för styrelsen att hålla beslutsmässiga styrelsemöten, se §25 (och betänkt att ordf utses av årsmötet, inte av styrelsen). Om det blir ett problem kan det givetvis vara anledning för styrelsen själva att kalla till extra årsmöte trots att arbetet fungerar bra i övrigt, men det behöver ju inte alls bli problem med det. Har varit med om situationer där styrelsen inte kunnat vara beslutsmässig på flera månader och sett både exempel på när det ändå har fugnerat bra, och på när det lett till stora problem för organisationen.
 12. Vill instämma i kören av "bra gjort"-babblande, dock ska jag passa på också att lyfta ett finger om att man bör vara försiktig med att polarisera.
 13. Vilka speltillverkare är det som kommer?
 14. Wille Raab

  Slag?

  Förstår att man kan dra sig lite för att betala 1000 kr per deltagare, samtidigt så är det en ganska liten summa i förhållande till vad det kan ge. Styrelsens arbete har väl en post på 30k om jag inte kommer ihåg fel (fast jag missade ju årsmötet, och har nog inte sett protokollet.) Den typ av utbyte som går att få på slag - när de är bra, och det är det absolut inte alla gånger - går inte riktigt att få vid något annat tillfälle för en distriktsstyrelse, och jag tror att det kan vara värt väldigt mycket för en ny styrelse. Så som sagt, trevligt att höra att någon åker. Hoppas fler kan komma iväg trots att det är sent.
×
×
 • Create New...