Jump to content

Syra

Medlem
 • Content Count

  237
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Syra

 1. Hejsan! Vad roligt att ni, som ju faktiskt redan är en förening även om ni inte är medlemmar i Sverok än, vill bli ytterligare en av alla föreningar som tillsammans är Sverok! Som det står på hemsidan så kan det ta upp mot en månad från det att pappren har kommit in till kansliet att bli antagna, men det kan också gå fortare än så. Det beror lite på vad som för närvarande händer i organisationen och på hur mycket kanslisterna har att göra. Det finns inga hinder för er att ha konto någon annanstans än konto genom Sverok, men ibland kan det vara enklare att låta det gå genom organisationen. Det bästa är att ni för en diskussion om det med kansliet när de hör av sig till er om er ansökan. Välkomna till Sverok!
 2. Då missförstod jag dig. Du pratade om att pengar skulle tillbaka in till föreningen och sen ut till medlemmarna. Men det är alltid svårt att dra sånt här över forum, särskilt när det är lite "ovanliga" fall. Prata med Emma imorgon, som sagt, så ska du se att saker och ting reder ut sig!
 3. Grejen är att pengar som går direkt ut till medlemmarna som pengar inte är helt okej. Om pengarna används till att skapa verksamhet för föreningens medlemmar är det en helt annan sak. Jag föreslår att du försöker ringa till eller maila Emma Ström på kansliet under morgondagen, så kan ni prata om det här, och hon kan förklara precis hur det ligger till och vilka krav vi ställer på våra medlemsföreningar.
 4. Haha, så klart jag borde väntat mig dig. Du dyker upp i periferin hela tiden. Låter som en bra idé med att både fb-grupp och föreningen. Och tja, jag är visserligen inte student längre, men medlem både i kår och (annan) nation. Tror bestämt vi redan är vänner på facebook...
 5. Vi är några glada hantverkande filurer som skulle vilja hitta andra pysselsugna i Uppsalatrakten för att dra ihop en lokal för hantverk av alla de slag, både för att slppa forsla material och utrustning mellan olika platser, och för att ha en stadig bas där vi kan tillbringa lediga stunder tillsammans och i sällskap av varandra arbeta fram nya härliga resultat. Finns det andra som är sugna på samma sak? Och finns det föreningar i stan med lokaler som skulle kunna tänkas upplåta lite utrymme och tid åt oss (mot ersättning som naturligtvis får diskuteras)?
 6. Tack allihop för en fantastiskt trevlig helg! Trots lite för lite sömn och alldeles för lång resväg (6 timmar enkel resa >.<) var det lätt värt det och Skåne har stigit lite grann i graderna hos mig. Iaf SKuD!
 7. Poste Restante är tänkt att vara ett brevlajv med inslag av skräckromantik, inbördeskrig och steampunk som centreras kring ett London under mitten av 1800-talet, närmare bestämt 1863-1864, där Darwins skara av lärjungar växer medan de ockulta sällskapen frodas i periferin. Ett samhälle där vardagens slit blandas med glädjeämnen och helgdagarnas nöjen. I Amerika rasar inbördeskriget, och under ytan bubblar den ständiga strävan mot nästa steg i teknikens utveckling…. Varje roll korresponderar med vänner, bekanta och totala främlingar om allt och ingenting. Roller från hela världen är välkomna, även om händelserna kommer centreras kring England och London med omnejd. Världen vi spelar i är vår egen, men med inslag av steampunk, skräckromantik och andra i vår värld icke förekommande element. Inspirationskällorna är många, men idéen till konceptet kommer ursprungligen från brevlajvet Post Scriptum som spelades för några år sedan. Där PS var mysigt och lättsamt kommer Poste Restante istället vara fullt av intriger, konspirationer och mysterier, och vi kommer att arbeta aktivt för att ge dig som deltagare en intressant och spännande spelupplevelse. Mer information hittar du på http://brevlajv.wordpress.com! Välkommen att följa med på vårt äventyr!
 8. Jag kan vara sugen om det går ihop sig med saker och ting. Men intresserad, absolut.
 9. Hade det varit imorgon och inte idag hade jag kommit som ett skott - men jag kommer tillbringa dagen på jobbet, så det blir lite knöligt. Lycka till med fixandet!
 10. Fast att beblanda sig med näringslivet och att ta kontakt med de butiker som eventuellt har, eller skulle kunna ha, spelmöjligheter på plats för att förmedla information om Sverok som förbund och Sverok som distrikt är ju helt skilda saker. Information är alltid bra, och genom att ha kontakten så kan man även nå nya föreningar i förlängningen - nåt som både distriktet och föreningarna vinner på.
 11. Om jag inte missminner mig var det ett femotiotal ombud på plats, och ungefär tio gäster/funktionärer utöver det. Det var bra och konstruktiva diskussioner om bland annat verksamhetsplanen (att undersöka möjligheten för distriktet att tillhandahålla verkstad för medlemmarna genom att inventera vilka resurser som finns, att arbeta med jämlikhet och jämställdhet och att jobba på arbets- och diskussionsklimat var några av tilläggen som gjordes), budgeten (det blev en del förändringar och det är budgeterat ett underskott på cirka 140k om jag inte missminner mig) och den föreslagna stadgeändringen togs i första läsningen. Även personval eller inte personval diskuterades ordentligt i samband med mötesordningen, och slutligen blev det personval som genomfördes. I samband med valen blev det också många informativa och bra pläderingar för de nominerade kandidaterna till styrelsen och dess olika poster. Styrelsen som valdes är inte det förslag som valberedningen hade lagt, Joakim Andersson blev ordförande och Olle Melander kassör, övriga ledamöter har jag inte full koll på nu eftersom jag inte hittar mina anteckningar. Överlag ett mycket bra och trevligt årsmöte med många nya ombud och engagerade personer!
 12. Syra

  Post-apokalyptiskt lajv

  I slutet av sommaren kommer ett större PAlajv gå av stapeln i Hällekis. Kolla in länken. http://www.solnedgang.org/skymningsland/ Även i början av juli kommer ett PAlajv hållas, i närheten av Uppsala. Dock tror jag det är för sent att anmäla sig nu (men det skadar aldrig att kontakta arr och höra sig för). http://www.solnedgang.org/epsilon Lycka till med arrandet!
 13. Hade gärna hjälpt till, men jag råkar fira födelsedag på lördag, så det passar inte så bra. De som orkar ta sig till Uppsala och festa loss lite på kvällen efter flytten är välkomna hit!
 14. Jag hjälper gärna till när jag kan.
 15. Jag hjälper gärna till och grejar, men endast den andra veckan (galet mycket tentaplugg veckan innan). Behöver få exakta datum för att kunna planera dock.
 16. Jättekul årsmöte, och fantastiskt roligt med många nya deltagare! Lycka till nu, nya styrelsen! För övrigt tror jag kansliet kommer bli kalas när det är klart. Glöm inte att ställa dit en brandsläckare eller två redan nu, utifall att!
 17. Jag tycker inte att alkohol har inom en organisation med en stor del barn- och ungdomar som medlemmar att göra, särskilt inte som vi är en ungdomsorganisation. Jag ser inga problem med att distriktet har en striktare policy än vad förbundet har - det blir snarare ett sätt att vara förebild och påverka förbundet åt den riktning man vill.
 18. Tycker det har varit jättebra diskussioner och intressanta tankar som har kommit upp de här två senaste onsdagarna, men nu får det vara nog med flängande för min del. Vi syns på fredag istället folket!
 19. En liten korrigering av datumen är önskvärd - antar att det är 4/11 och 11/11 som gäller, och inget annat?
 20. Det är opraktiskt med saker i sthlm när man bor i uppsala. Särskilt på kvällarna. Och alldeles speciellt särskilt mycket när man ska jobba dagen efter. Även om det inte är förrän sent...
 21. Nej. Ni väljer fel hela tiden!
 22. Låter skoj. Synd att ni är så dåliga på datum!
 23. Syra

  Desperatia

  Östbackenflyktingen Ylva kommer också att vara där.
 24. Hrm. Opraktiskt att det är tentavecka - hade vart intressant att vara med. *klurar*
×
×
 • Create New...