Jump to content

Sorgeudd

Medlem
 • Content Count

  37
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Sorgeudd

 1. väldigt intresserad av mycket Hör av dig om vad du har kvar till sorgeudd@hotmail.com
 2. Drakar och Demoner V3 och Mutant2 faller på min första plats. väldigt bra RPg:s som lämnar alldeles lagom mycket åt fantasin, både inom världsuppbyggnaden och regelmässigt. 8)
 3. den där förhandsbeställningen..hur funkar den?
 4. Mina spelare försökte ljuga sig ur en något svår stöldhistoria i helgen. Alven Alvidil till Dvärgen Yx "berätta nu för den snälla stadsvakten vad vi gjorde i hertigens sovrum, vid midnatt, maskerade och till tänderna beväpnade" (viskar hest, och halhögt till dvärgen) "och nu talar du inte sanning dvärgjävel"
 5. Fortfarande mest lästa...sånt värmer
 6. Kalla det vad du vill,ta det namn som du är mest fäst vid...men som tidigare sagt så är det alltid en bonus om man håller namnet på spelet på samma språk som det är skrivit på...det vill säga Svenskt rollspel - Svenskt namn. Engelskt rollspel - Engelskt namn, men..men..allt kan ju trots allt vara bättre än (FR)(N)Eon...det får mig alltid att tänka på kylskåp och mystiskt färgade lysrör...´skulle ha passat bättre som namn om det utspelat sig i någon slags cyberpunkalldelessförstoraaxelskyddochhjältemagasin rollspel. Men som förslag så kan du kanske kalla det "SKYMMNING"
 7. Det där kallar jag ett bra svar... Alla ni där ute...se och lär.
 8. Sorgeudd

  Rollspelstabbar

  Under en omgång DoD-EXP så lyckas en krigare jag spelat med något ganska roligt...alltihop utspelar sig i en seconhandalldiversebutik... Butiksägaren frågar min krigare ifall han är intresserad av att göra en god affär...visst det krigare alltid. så butiksägaren erbjuder krigaren ett uråldrigt mithrillsvärd ifall han kan leverera ett brev till hans "kusin" i huvudstaden (en resa på en vecka) och visst det gick väl bra...så efter en lång resa på 4 månader, en mordförsök på konungen och ett falskt vittne och en massa slagsmål med både rättvisan och butiksägarens "kusin" så återvänder krigaren...något småsur till butiken. Väl där trycker han upp butiksägaren mot väggen och kräver att han ska få en helrustning i mithrill....och visst säger butiksägaren, han har den uråldriga helrustningen som hittades med svärdet och som bara råkar vara i krigarens storlek...han försvinner in på sitt lager och återvänder med en väldigt rostig uråldrig rustning..och krigaren plockar på sig rustningen skrattar och förklarar för butiksägare att det här var den bästa affär han någonsin gjort och hur dum i huvet butiksägaren var som gav en så dyrbar klenod till honom och går sedan ut i världen och söker nya äventyr...(krigaren dog av en pil igenom bröstkorgen)
 9. glöm inte dvärgarnas gryndyr....
 10. Aldrig är det någon som tar i beräkning drakars otroliga förmåga att behärska magi och den alldeles simpla men effektiva ANTIMAGIN.....Vilka besvärjelser sa ni? åhh dom som just blev effektlös!!!
 11. Sorgeudd

  två vapen

  vi brukar köra med att innan man kan köpa färdigheten två vapen så skall man kunna hantera åtminstone två stycken enhandsvapen. Sedan så kör vi med att färdigheten i att hantera två vapen kan aldrig överstiga det vapen som bäraren har lägst fv i (av vapnen han hanterar alltså) och sedan skallfärdigheten två vapen slås på en gång i stridens början och sedan slås vapenfärdigheterna separat för att se om man träffar/parerar :wink: syotf
 12. jaha då är vi uppe i det magiska antalet lästa gånger...2000 verkar populär den tråden
 13. M.U.L.E är det spel som alla "riktiga" gamers har på HD:n...
 14. jag vet inte varifrån dom kommit, dom har alltid funnits med i vår RPG värld så länge vi minns. Jag tror inte att någon RP har funnit något riktigt bra sätt att bli av med dom...Förutom att stoppa dom i en burk och vänta på soluppgången :wink:
 15. SL: Nej dörren är stängd, med den ser lite murken ut RP: Jag slår näver rätt igenom, nanananananananannananana He-man PA: En mycket störd spelare!!
 16. jag har alltid varit svag för vampyrmyror, alltid ett otrevligt inslag för kampande RP:S
 17. hallå...det var bara ett förslag, någon kanske vill köra med det, vem vet.
 18. :oops: blandade ihop dom lite där, får skylla på att det är för tidigt på morgonen, men ja dom spelar EON oxå (igårkväll på mitt rum tillochmed så man fick ingen sömn inatt ) Ltanerna i fallet skulle ha varit mummel mummel Garmryttare mummel mummel Gråehjon mummel mummel Heffaklumpar
 19. Det är ingen som tvingar mig att spela bingolotto eller foboll heller, men likväl så finns det där och förstör en massa tv-tid. Lite grann som DoD6, jag behöver inte spela det men likväl finns det några i min RPG krets som inte gör annat än att sitta och upprepa märkliga litanor "Tiraker" mummel mummel "tesslor" mummel mummel "heffaklumpar". Jag skyller inte på dom (dom förstår inte bättre), men eftersom jag inte vill klanka ner på dom för att dom är så mycket yngre och inte haft chansen att prova på så mycket andra RPG:s så klankar jag hellre på er på nätet. Men, men, men jag kanske borde lämna DoD6 åt dom okreativa och hoppas att jag slipper ifrån deras mummlanden i framtiden. 8)
 20. Varför inte...ett kraftfullt magiskt knappnålshuvud låter som en elak pryl. :wink:
 21. Hmmm...kanske något i stil med mängden magisk energi i proportion till föremålets massa....eller att det är enklare att göra en magisk ring eftersom föremålets är mindre och lättare kan fyllas med magiska energier gentemot ett stort svärd som är mycket större och kanske då kräver ett större energiflöde....hmmm grundidén låter inte så dum... :wink:
 22. vi brukar köra med dom negativa effekterna av järn för magiker :x Det brukar balansera det lite bättre så att inte en magiker löper omkring iklädd feta rustningar (känns som om det dödar DoD känslan lite grann) Men däremot brukar vi köra med att speciellt preparerat järn kan förtrollas (typ kallsmitt, mästersmitt, alvsmitt, dvärgsmitt eller nåt) det gör att magiska föremål fortfarande kan vara av järn.....
×
×
 • Create New...