Gå till innehåll

zac

Medlem
 • Innehåll Antal

  115
 • Gick med

 • Besökte senast

Allt postat av zac

 1. Självfallet är vi fortfarande aktiva - varje lördag året om sen 2006! För mer info följ Facebook gruppen: Airsoft i Sandviken
 2. Föreningen har funnit i ett par år nu och så som det ser ut anordnar vi flest spel i Gästrikland. Vi spelar varje lördag och alla, erfarna och nybörjare är välkomna, skicka ett PM till mig om du är intresserad, jag kanske kan fixa utrustning att låna om du är intresserad av att testa Airsoft. Så varje lördag samlas vi i Storvik, mellan Hofors och Sandviken, ca 45km från Gävle, och åker därifrån till ett av våra ca. halvt dussin spel områden beroede på vad vi känner för eller hur vädret ser ut. Vi är omkring 10 spelare varje helg på vinter och ungefär det dubbla på sommaren. Vi försöker även anordna ett större "söndagsspel" varje halvår, främst för airsoft spelare i Gävle-Dala trackten, som varit populärt. Nedan är en länk på foto från Pluton och "lilla-storspelet" från i sommaren -07, ca 40-50 deltagare. http://www.pixbox.se/usr_show_id71234_page0_order1.html Har du några frågor så PMa mig.
 3. 18 år för att äga och spela på egen hand. 15 om du har övervakare, vilket de flesta deltagare brukar ställa upp på. Återkom via FB eller PMa mig om info.
 4. 18 år för att äga och spela på egen hand. 15 om du har övervakare, vilket de flesta deltagare brukar ställa upp på. Återkom via FB eller PMa mig om info.
 5. Säljes Runewars

  Är det original eller revised? (3D berg eller ej)
 6. Svea-2022: Handelsutpost Mackmyra är ett postapokalyptiskt lavj som utspelas i ett fiktivt Sverige, efter katastrofen. Lajvet nyttjar olika rollkoncept för intriger och action vilka anpassas efter den sorts spelupplevese spelaren själv önskar. Varje individs val och handlingar påverkar lajvets förlopp. 2022 Fyra år efter Gustav VIII kröning, som Konung av Svea, har konflikten med De Rättrogna blossat upp i fullskaligt krig. Några veckor efter slaget om Klangberget, vid Sandvikens övergivna ruiner, har arméerna grupperat sig för ännu en sammandrabbning. Inledande skärmytslingar inleds i närheten av E16 Hansans handelsupost Mackmyra. Handelsutposten har stora resurser men eftersom ingen av faktionerna vill ta risken att hamna i oråd med Hansan så är det av största vikt att säkra området kring utposten. Civila som drivits på flykt av kriget har bildat ett flyktingläger i utpostens skugga. Även mutanter, som nu vaknat ur dvalan, har sets i krokarna. Det cirkulerar även rykten om att dalmasarnas årliga rövartåg mot kusten närmat sig trakten, kommer striderna avskräcka dem eller locka dem? För att delta i en kamp om makt, resurser, vapen, ammunition och manskap som berör varje deltagare, gå in på våran hemsida och läs igenom de oilka faktionernas anmälningsbeskrivning. När: 17-19 Maj 2013. Var: Nedlagd Fabrik i Valbo, 15km väst om Gävle. Kostnad: 250kr (200kr om du betalar anmälningsavgiften innan 1/3 2013!) Sista anmälningsdatum: 31/4 2013.
 7. Svea-2022: Handelsutpost Mackmyra är ett postapokalyptiskt lavj som utspelas i ett fiktivt Sverige, efter katastrofen. Lajvet nyttjar olika rollkoncept för intriger och action vilka anpassas efter den sorts spelupplevese spelaren själv önskar. Varje individs val och handlingar påverkar lajvets förlopp. 2022 Fyra år efter Gustav VIII kröning, som Konung av Svea, har konflikten med De Rättrogna blossat upp i fullskaligt krig. Några veckor efter slaget om Klangberget, vid Sandvikens övergivna ruiner, har arméerna grupperat sig för ännu en sammandrabbning. Inledande skärmytslingar inleds i närheten av E16 Hansans handelsupost Mackmyra. Handelsutposten har stora resurser men eftersom ingen av faktionerna vill ta risken att hamna i oråd med Hansan så är det av största vikt att säkra området kring utposten. Civila som drivits på flykt av kriget har bildat ett flyktingläger i utpostens skugga. Även mutanter, som nu vaknat ur dvalan, har sets i krokarna. Det cirkulerar även rykten om att dalmasarnas årliga rövartåg mot kusten närmat sig trakten, kommer striderna avskräcka dem eller locka dem? För att delta i en kamp om makt, resurser, vapen, ammunition och manskap som berör varje deltagare, gå in på våran hemsida och läs igenom de oilka faktionernas anmälningsbeskrivning. När: 17-19 Maj 2013. Var: Nedlagd Fabrik i Valbo, 15km väst om Gävle. Kostnad: 250kr (200kr om du betalar anmälningsavgiften innan 1/3 2013!) Sista anmälningsdatum: 31/4 2013.
 8. Hoppas det finns någon veteran här ute som kan reglerna bättre än mig och förklara lite om Penetrations reglerna för Twilight 2000 v2 Vapen med "nil" är ju självklara, men alla med "1 - nil", "2-3-Nil" eller högre? Tänkte först om det var range relaterat, men jag förstår inte att de flesta då går upp, bättre pen vid längre avstånd för att sedan avstanna, efter "short" range, till ex TKSP eller "pump-shotgun" à "3-4-nil." Regel mysteriet jag söker svar på i alla fall, har bläddrat igenom 2.0 och 2.2 utan att hitta något, men det står säker någonstans. Sen så "Blk" i vapen statsen, nån har berättat för mig vad det innebar men minns inte längre dessvärre, undrar om det helt enkelt var "bulk" och var närstridsrelaterat... // Zac
 9. [Köpes] ASL

  Kolla in http://www.krigsspel.se/forum/ Brukar kunna finnas till salu.
 10. Figurspelsregler för 7åring

  (Har suttit och klurat själv, bra idé Egge!) Regelboken är skapligt pedagogisk också, med gott om bilder för att förklara hur allt utförs. Åtminstone i de utgåvor jag har.
 11. Söker diverse D&D 3.5 tillbehör. Skicka mig ett PM om du har något i hyllan du vill få undan för en slant.
 12. Battlefield evolution vs Force on force?

  Ännu bättre idée!
 13. Battlefield evolution vs Force on force?

  Jag har inte spelat BE men har spelat deras Starship Troopers. Regelsystemet är hyfsat, rätt okej. Force on Force har väldigt många bra idéer och vad jag anser vara nytänkande i sitt spelsystem. Det har dock en del problem, moral systemet är rent konkret drygt, hålla räkning på en mängd små faktorer, vilket är typ vad resten av spelet inte gör. Själva grund regeln i spelet är "4+", och använd t6 för "conscripts", t8 för tränade trupper, t10 för veteraner och t12 för eliter. Sedan är Force on Force inte som de flesta spel, det är inte poängbaserat, och det verkar, så lång som jag varit med och hjälp till med spelet, inte funnit något intresse för att föra in vanliga "poäng-baserade" skärmytslingar i spelet. Istället har Force on Force en oerhörd mängd litteratur med scenarion och än fler på gång. Du kan spana in den här topicen om Force on Force Kanske någon som spelat Battlefield Evolution kan stödja det? Har tittat på det förr men satsade aldrig på det.
 14. *Låst* Söker akut en kittelhjelm

  Har du eller känner du någon som har en kittelhjelm, i stil med de nedan, behöver jag en sådan till en kamrat i gruppen till Eleria, som är nästa vecka! Pris att diskuteras, men vi e inte snåla. Skicka "pm" så får du telefon nr. Hälsningar // Zac & Ofvansjö Pluton - The Lajv Edition - 22/4 Åtgärdat, tack!
 15. Jag tar gärna en titt på reglerna om du känner för att dela med dig.
 16. 11-12 februari 2012 hålls BBC Vinter WH40k turnering. I år kommer blir det dock bli nytt upplägg då vi slopar det klassiska systemet. Det som gäller nu är "Warhammer 40 000 - Warfare", här ska du ha tre armélistor, från samma Codex. En 400pts, en 1500pts och en 2250pts lista. Warhammer 40 000 Warfare För att delta ska du anmäla dig och din armé senast söndag den 5e Februari 2012. Kostnaden för att delta är 100kr som betalas i förväg med föranmäld lista. (senast 5/2-2012) Det går bra (Om det finns platser kvar) att anmäla sig senare, men då måste du betala på plats och medföra 3 utskriva exemplar av din armélista, dessa lämnas då till arrangören. Anmäler du dig på plats måste du ha i åtanke att alla platserna kan vara upptagna, så hjälp gärna arrangören med att föranmäla dig och komma till BBC Vinter 2012 i god tid! Du måste självklart använda samma Codex till dina tre listor, det finns inga krav på att ha med samma enheter i varje lista. Du får inte ändra lista från och med 00:00 Torsdag den 9e. (Undantag för dig som anmäler dig på plats.) Warfare Armélistan Du behöver gör tre arméelistor, en 400pts, en 1500pts och en 2250pts lista. Följ anvisningar i din Codex för dessa. Skriv dessa listor tydligt och mejla de till arrangören efter att du anmält dig till turneringen, se längst ner. Du behöver även författa en kort bakgrund till din armé. Du kan berätta om varför armén målats eller byggts på sitt särskilda sätt. Denna text kan komma att användas för att skriva ihop bakgrund till denna Warfare turnering. Detta ska göras för att ge Warfare turnering ett särskilt djup och för att du som spelare ska få en "djupare insikt" om din armé. För övrigt får du inte hade med Super Heavys men du har tillgång att ha med Forge World enheter. Till din 400pts lista gäller följande: Din PB 400pts armé lista får inte innehålla mer än 400 poäng. Du måste ha minst en Troop. Du får inte ha mer än en HQ. Du får inte ha med Unique enheter. Ingen enhet får ha mer än 2 Wounds*. Ingen enhet får ha bättre Save än 3+, gäller även Invulnerable Save. Inget fordon med mer än 33 i Armour Value får användas**. Inga Ordnance vapen får användas. För övrigt så får du spendera samtliga poäng utifrån din armés Codex. * Tyranids får medföra upp till 4 enheter (ur samma "Slot/Box") med fler än 2 wounds om listan saknar Synapse enheter, detta skall dock först godkännas av arrangör. Kontakta arrangören och du som Tyranidsspelare vill ha med någon enhet med fler än 2 wounds. ** Armour Value räknas fram genom att addera Front + Side + Rear Amour = Armour Value. Här följer ett par exempel 1; Leman Russ Battle Tank 14+13+10=37AV. 2; Chimera 12+10+10=32AV. Du får alltå maximalt ha 33AV, 34AV och mer får inte vara del av din Patrol Battle lista. Vinst Poäng När du spelar matcherna samlar du ihop poäng som räknas ihop när matchen är färdig. Du får 1 Vinst Poäng (VP) för varje Objective du kontrollerar efter slaget, max 3 vid PB, max 5 vid SM och max 7 vid CQB. Skulle du slå ut din motståndares hela armé så får du dessa automatiskt.* Du får ett VP för var 10e% Victory Points** du lyckas få, dock bara var 20e % vid 400pts PB, se mer nedan. Victory Points och Vinst Poäng 400pts: 80+, 1VP, 160+, 2VP, 240+, 3VP, 320+ 4VP, 400 pts, 5VP. 1500pts: 150+ 1VP, 300+, 2VP, 450+, 3VP, 600+, 4VP, 750+, 5VP, 900+, 6VP, 1050+, 7VP, 1200+, 8VP, 1350+, 9 VP, 1500, 10 VP. 2250pts: 225+ 1VP, 450+, 2VP, 675+, 3VP, 900+, 4VP, 1125+, 5VP, 1350+, 6VP, 1575+, 7VP, 1800+, 8VP, 2025+, 9 VP, 2250, 10 VP. Warfare Vinst Poäng: Du kommer även belönas 1 VP om du vid varje match spelar med egna medtagna Tärningar (tillräckligt många T6 (D6) samt Scatter Dice) och måttband. 1 VP för medtagna minst 3 Objectives som kan användas för dina matcher. Matcherna längd är enligt med Ending The Game, sida 90 i WH40k 5th Edition Rulebook.*** Målar poäng: 1 VP för att ha målat din fulla armé med mer än 3 synliga färger. 1 (2) VP för att målat din armé enligt med ditt tema och målat detaljerat. Innehåller din armé för specialbyggda enheter, poserar/minidiorama/specialdelar ditsatta, och är för övrigt mycket väl målad får du ytterligare 1 (3) poäng. Objective Markers kan vara basade på en 25mm till max 60mm Round Base. Det går även bra med "arrows" eller liknande. Se några exempel. Skulle du alltså har en grymt målad och "pimpad" armée, medtar Objectives, tärningar, måttband och vinna samtliga strider utan någon som helst egen förlust kan du få 101 poäng. Om några placeringar blir oavgjorda efter sista matchen kommer final ske i form av en "Sudden Death" där ena HQ:n ifrån din CQB lista duellerar mot rivaliserande spelares. SD vinns genom att slå ut motståndarens enheter. Har din HQ någon form av regenerering (den återuppstår med x-Wounds nästa tur) så räknas denna som utslagen i slutet av turen. Det vill säga att har du ingen levande enhet kvar på banan under Sudden Death i slutet av din, eller motspelarens, tur vinner motspelaren. *Din motspelare räknas utslagen när alla hans trupper är försatta ur stridbart skick när matchen avslutats. ** För att räkna ihop Victory Points subtrahera du den mängd poäng du förlorat under strider ifrån den mängd poäng av fienden du slagit ut. Till exempel; du har förlorat 1000pts under 2250pts matchen (CQB) och din motspelare 1500pts, 1500 - 1000 = +500 Victory Points, det motsvarar 2VP. För Victory Points Vinst Poäng se listan ovan. *** Slå i slutet av tur 5 en t6, vi slag av 3+ slutar inte matchen denna runda. Slå i slutet av runda 6 4+ så slutar matchen runda 7. Slår du 1-2 runda 5 eller 1-3 runda 6 avslutas matchen. Spelaren som inte fick första turen slår detta slag. Warfare Arrangören kommer att slumpa fram vilka spelare som kommer möta varandra varje match, du kan komma att möta samma spelare flera gånger. Spelarna designeras en bana med färdigplacerad terräng. (I PB, se nedan, kommer även du ges en markör för att "skära" ner på banans storlek.) Spelarna slår 1t6 och jämför slag. (Slår spelarna lika så slå om) Spelaren som slår lägst slår igen för att avgöra Uppställning. Spelaren som slog högst förklarar ett hörn eller ena långsidan som sin. Spelarna turas om om att placera ut Objectives på banan, spelaren som slog lägst börjar. Objectives får inte placeras inom 12" ifrån varandra. Spelaren som slog Högst ställer nu upp sin hela armé med undantag för Deep Strike, Reserves osv och åtföljs på samma vis av spelaren som slog lägst. När båda arméerna är uppställda slår spelaren som slog lägst en tredje t6a. Slår denne en 6a så tar denna initiativet och får första turen. Vid slag av 1-5 så får spelaren som slog högst första turen. Matchen spelas och avslutas, poäng räknas av båda spelarna och lämnas till arrangören. Lämna era Vinst Poäng efter varje match enligt följande; "Spelarens-Namn", Objective VP (OPV), Victory Point VP (PVP), Vinst Poäng Total (VP), se exempel nedan. Det kommer att spelas två stycken Close Quarter Battle (2250), två Fire and Movement (1500) och mellan två och fyra Patrol Battle. (400) Tidsmässigt kommer CQB och FM matcherna ges 3,5 timmar vardera och PB matcherna får 1 timme och 15 minuter, dessa tider är rimliga men förutsätter att du kommer i tid och inte tar för lång tid på dig under matcherna och uppställning. Total speltid blir cirka 19 timmar. Då förutsätts att vi alla ställer upp att spela från kl 9 lördag morgon tills cirka kl 23 samma kväll, samt fortsätta på söndagen kl 9 till 15. Posta gärna här på forumet vad ni tycker om tiderna då vi kan ändra på detta. Jag som arrangör ser gärna att vi spelar på för fullt hela helgen och överlåter avslappningen till mellan matcher, lördag-söndag natten och slutligen efter finalen på söndag. Patrol Battle PB 400pts, Fire and Movement FM 1500pts, Close Quarter Battle CQB 2250pts Area: Spelplanens storlek. Uppställning: Spearhead, ställ upp din armée 11/12"* ifrån din kant. Spearhead, välj ett hörn, ställ upp max 24" längst kortsidan och max 36" längst långsidan och inte närmare än 12" ifrån spelbrädets mittpunkt.** Objectives: Antal Objectives som ska placeras ut på banan. Tid: Uppskattad längd på spel och uppställningsperiod. Denna bör inte överskridas. Restriktioner: I PB 400pts gäller vissa restriktioner för hur din lista får se ut. I de andra gäller även att du inte får ha med några Super Heavy:s. *11/12 Tum syftar åt de faktum att de flesta av våra spelskivor är 120cm(47.2") så din uppställningszon blir tekniskt sätt 11,5" ** 90cm ifrån kortsida och 60cm ifrån långsidan = X Fältorientering: 400pts - Patrol Battle (PB) 400 poängmatcherna, PB, representerar de minsta skärmytslingarna där din armés OP-grupper, patruller eller specialstyrkor får kontakt med fienden och det finns inte tid att kalla på förstärkningar. Du ska därför ha ett tema rörande din PB-lista och förklara upplägget i din armélista. I dessa strider kommer det finnas tre stycken Objectives (Anfalls- och Försvarsmål) på banan, en i din uppställningzon, en i fiendens, och en i ingenmansland. Dessa ger värdefulla poäng, men ha i åtanke att i dessa strider kan man snabbt hinna slå fiendens full styrka och kamma hem en stor vinst utan att koncentrera sig på Objectives:en. Spelytan kommer dock begränsas till 48"x48", cirka 120x120cm. För att balansera dessa strider kommer följande restriktioner gälla på vad du får ha med i PB-listan. (Dessa kanske du känner igen ifrån "40k in 40 minutes"/Patrol Clash) Area: 120x120cm Uppställning: Piched Battle 1-4, Spearhead 5-6 Objectives: 3 - Spelaren ställer upp sin första Objective i sin uppställningszon. Den sista placeras på banans mittpunkt och "skattrar" 2d6 + Scatter. Hit innebär att de står kvar i mitten. Tid: 75 minuter, 1h15m Restriktioner: Din armé lista får inte innehålla mer än 400 poäng. Du måste ha minst en Troop. Du får inte ha mer än en HQ. Du får inte ha med Unique enheter. Ingen enhet får ha mer än 2 Wounds*. Ingen enhet får ha bättre Save än 3+, gäller även Invulnerable Save. Inget fordon med mer än 33 i Armour Value får användas**. Inga Ordnance vapen får användas. För övrigt så får du spendera samtliga poäng utifrån din armés Codex. 1500pts - Fire and Movement (FM) I 1500 poängs matcherna kommer du styra en medelstor styrka begränsad med kanske lite färre poäng än vanligt. Du måste noggrant uppskatta vad de viktigaste elementen är i din styrka, under dessa strider. Här, liksom i de större slagen, kommer du inte ha några andra begränsningar än att ha max 1500 poäng i din armélista. Forge-World enheter får användas, dock inte Super Heavy:s. I dessa strider kommer det finnas 5 Objectives på banan. Får du tunga förluster kan dessa kompenseras med intagna Objectives. Spelytan blir här som vanligt 72"x48". Area: 120x180cm Uppställning: Piched Battle 1-3, Spearhead 4-6 Objectives: 5 Tid: 210 minuter, 3h30m Restriktioner: Inga Super Heavy:s 2250pts - Close Quarter Battle (CQB) När dina befäl ger dig order att ta fäste om en position får du tillgång till extra trupper och fullskaligt understöd, nu har du en 2250 poäng styrka att styra för att inta dessa slagfält. Nu kommer det även finnas så mycket som 7 Objectives på banan, så vill du får högsta möjliga vinst poäng gäller det att inte bara slå fienden ur stridbart skick utan även snabb ta kontroll över samtliga anfallsmål. Spelytan är även här som vanligt 72"x48". Area: 120x180cm Uppställning: Piched Battle 1-5, Spearhead 6 Objectives: 7 Tid: 210 minuter, 3h30m Restriktioner: Inga Super Heavy:s We Want You To Fight! För att anmäla dig till Warfare så måste du registrera dig på det här forumet och skicka mig, Arrangör, ett PM med ditt intresse och eventuella frågor. Du får sedan en epostadress skickad till dig dit du får skicka dina fulla armélistor samt en kortfattad bakgrundshistoria till dina arméer. Kom ihåg då att PB listan ska ha ett särskilt tema som du även bifogar. Vi börjar med att släppa 12 platser till Warfare. Har du frågor så försök noggrant läsa igenom denna text och posta därefter din fråga, åsikt eller synpunkt här på forumet eller skicka mig ett PM. Du kan även få telefon nummer/MSN/Ansiktsbok då. Reglerna kan komma att uppdateras men de vi testa än så länge verkar lovande så vi siktar på det, men du kan ha kunskap eller perspektiv vi saknar, så skriv gärna! Loot And Fame... Jo, de blir Priser och Ära!
 17. BBC vinter ställs tyvärr in av vår HQ pga för få anmälda till WHFB turneringen med mera. BBC kommer som vanligt hållas i sommar, om det blir Warfare eller "vanlig" 40k turnering återstår att se.
 18. BigBayCon är ett spelkonvent som arrangeras 10-12 Februari i området kring Sandviken. Tidigare har denna tillställning varit på sommaren men nu kör vi även under vintern. Konventet kommer spelas i en lokal i Kungsgården, en liten bit från Sandviken. När: 11-12 februari 2012 Var: Kungsgården, http://hos.sandnet.se/bigbaycon/hitta.html Tid: Lördag kl 09.00 - Söndag kl 16.30 Kostnad: 150 kr/deltagare. Krav: En målad 2400p Warhammer Fantasy Battle Armé enligt kompmallen min 7,0komp. Rhinox rider är INTE tillåtnen. Anmälan: Mail skickas till bigbaycon@gmail.com med Namn, Klubb, Armé samt telefonnummer. Senast 30 Januari 2012. Vi kommer köra med ÖPPNA LISTOR där alla uppgraderingar samt magiska föremål redovisas innan matchen. Saker som är "hidden" (t.ex. DE assasins) redovisas att dom finns men inte i vilken enhet. Minsta tillåtna komp är 7,0. Kompmall:http://forum.sverok.se/download/file.php?id=2534 (nyare uppdatering av mallen kommer senare) Listan skickas till bigbaycon@gmail.com Senast 31 Januari 2012. Målningsbedömning Totalt kan du få 25 poäng under dessa kriterier, men i turneringen kommer endast 20 av dessa poäng räknas med. Detta gör det möjligt för spelare att kunna få högsta poäng i turneringen utan att uppfylla alla kraven. Teknik 10p Färgkombinationer, skuggor, highlights, detaljer, och noggranhet Baser 3p Konverteringar 4p Helhetsintryck 4p What You See Is What You Get (WYSIWYG) 4p Victory points to Battle points: VP diff BP 0-200 10-10 201-400 11-9 401-600 12-8 601-800 13-7 801-1050 14-6 1051-1300 15-5 1301-1550 16-4 1551-1850 17-3 1851-2150 18-2 2151-2450 19-1 2450+ 20-0 Missions: All deployment follows the rules of the battleline scenario in the rulebook p.144. - ?Battleline? - Witch Hunt, First character that can generate a powerdice/dispeldice killed is worth 300vp extra, 2nd killed is worth 100. - 1 objective marker for each player is placed outside of the deployment and at least 6" from any model, after your characters have been placed. The player with the most units with 2 or more models (handlers/crew does not count) within 6" earn 200vp at the end of the game. - Character Hunt, any character killed is worth 200vp extra for the first 2 characters in the game. - Battleline Schema: Lördag Samling 09.00 Match 1 09.30-12.45 Lunch Match 2 14.15-17:15 Rast Match 3 17.30-20.30 Söndag Match 4 08.30-11.30 Lunch Match 5 12.45-15.45 Prisutdelning 16.00 Var? När? Hur? Vårat Forum? - där kan du också kontakta Arr.
 19. 11-12 februari 2012 hålls BBC Vinter WH40k turnering. I år kommer blir det dock bli nytt upplägg då vi slopar det klassiska systemet. Det som gäller nu är "Warhammer 40 000 - Warfare", här ska du ha tre armélistor, från samma Codex. En 400pts, en 1500pts och en 2250pts lista. Warhammer 40 000 Warfare För att delta ska du anmäla dig och din armé senast söndag den 5e Februari 2012. Kostnaden för att delta är 100kr som betalas i förväg med föranmäld lista. (senast 5/2-2012) Det går bra (Om det finns platser kvar) att anmäla sig senare, men då måste du betala på plats och medföra 3 utskriva exemplar av din armélista, dessa lämnas då till arrangören. Anmäler du dig på plats måste du ha i åtanke att alla platserna kan vara upptagna, så hjälp gärna arrangören med att föranmäla dig och komma till BBC Vinter 2012 i god tid! Du måste självklart använda samma Codex till dina tre listor, det finns inga krav på att ha med samma enheter i varje lista. Du får inte ändra lista från och med 00:05 Torsdag den 9e. (Undantag för dig som anmäler dig på plats.) Anmälan skickas till bigbaycon@gmail.com Senast 5e Februari 2012. Warfare Armélistan Du behöver gör tre arméelistor, en 400pts, en 1500pts och en 2250pts lista. Följ anvisningar i din Codex för dessa. Skriv dessa listor tydligt och mejla de till arrangören efter att du anmält dig till turneringen, se längst ner. Du behöver även författa en kort bakgrund till din armé. Du kan berätta om varför armén målats eller byggts på sitt särskilda sätt. Denna text kan komma att användas för att skriva ihop bakgrund till denna Warfare turnering. Detta ska göras för att ge Warfare turnering ett särskilt djup och för att du som spelare ska få en "djupare insikt" om din armé. För övrigt får du inte hade med Super Heavys men du har tillgång att ha med Forge World enheter. Till din 400pts lista gäller följande: Din PB 400pts armé lista får inte innehålla mer än 400 poäng. Du måste ha minst en Troop. Du får inte ha mer än en HQ. Du får inte ha med Unique enheter. Ingen enhet får ha mer än 2 Wounds*. Ingen enhet får ha bättre Save än 3+, gäller även Invulnerable Save. Inget fordon med mer än 33 i Armour Value får användas**. Inga Ordnance vapen får användas. För övrigt så får du spendera samtliga poäng utifrån din armés Codex. Vinst Poäng När du spelar matcherna samlar du ihop poäng som räknas ihop när matchen är färdig. Du får 1 Vinst Poäng (VP) för varje Objective du kontrollerar efter slaget, max 3 vid PB, max 5 vid SM och max 7 vid CQB. Skulle du slå ut din motståndares hela armé så får du dessa automatiskt.* Du får ett VP för var 10e% Victory Points** du lyckas få, dock bara var 20e % vid 400pts PB, se mer nedan. Victory Points och Vinst Poäng 400pts: 80+, 1VP, 160+, 2VP, 240+, 3VP, 320+ 4VP, 400 pts, 5VP. 1500pts: 150+ 1VP, 300+, 2VP, 450+, 3VP, 600+, 4VP, 750+, 5VP, 900+, 6VP, 1050+, 7VP, 1200+, 8VP, 1350+, 9 VP, 1500, 10 VP. 2250pts: 225+ 1VP, 450+, 2VP, 675+, 3VP, 900+, 4VP, 1125+, 5VP, 1350+, 6VP, 1575+, 7VP, 1800+, 8VP, 2025+, 9 VP, 2250, 10 VP. Warfare Vinst Poäng: Du kommer även belönas 1 VP om du vid varje match spelar med egna medtagna Tärningar (tillräckligt många T6 (D6) samt Scatter Dice) och måttband. 1 VP för medtagna minst 3 Objectives som kan användas för dina matcher. Matcherna längd är enligt med Ending The Game, sida 90 i WH40k 5th Edition Rulebook.*** Målar poäng: 1 VP för att ha målat din fulla armé med mer än 3 synliga färger. 1 (2) VP för att målat din armé enligt med ditt tema och målat detaljerat. Innehåller din armé för specialbyggda enheter, poserar/minidiorama/specialdelar ditsatta, och är för övrigt mycket väl målad får du ytterligare 1 (3) poäng. Objective Markers kan vara basade på en 25mm till max 60mm Round Base. Det går även bra med "arrows" eller liknande. Se några exempel. Skulle du alltså har en grymt målad och "pimpad" armée, medtar Objectives, tärningar, måttband och vinna samtliga strider utan någon som helst egen förlust kan du få 101 poäng. Om några placeringar blir oavgjorda efter sista matchen kommer final ske i form av en "Sudden Death" där ena HQ:n ifrån din CQB lista duellerar mot rivaliserande spelares. SD vinns genom att slå ut motståndarens enheter. Har din HQ någon form av regenerering (den återuppstår med x-Wounds nästa tur) så räknas denna som utslagen i slutet av turen. Det vill säga att har du ingen levande enhet kvar på banan under Sudden Death i slutet av din, eller motspelarens, tur vinner motspelaren. Du får använda en HQ enhet ifrån antingen din 400pts PB, 1500pts FM eller 2250pts CQB lista, du avgör själv vilka av dessa är "utslagna" eller inte värdiga den slutgiltiga duellen. *Din motspelare räknas utslagen när alla hans trupper är försatta ur stridbart skick när matchen avslutats. ** För att räkna ihop Victory Points subtrahera du den mängd poäng du förlorat under strider ifrån den mängd poäng av fienden du slagit ut. Till exempel; du har förlorat 1000pts under 2250pts matchen (CQB) och din motspelare 1500pts, 1500 - 1000 = +500 Victory Points, det motsvarar 2VP. För Victory Points Vinst Poäng se listan ovan. *** Slå i slutet av tur 5 en t6, vi slag av 3+ slutar inte matchen denna runda. Slå i slutet av runda 6 4+ så slutar matchen runda 7. Slår du 1-2 runda 5 eller 1-3 runda 6 avslutas matchen. Spelaren som inte fick första turen slår detta slag. Warfare Arrangören kommer att slumpa fram vilka spelare som kommer möta varandra varje match, du kan komma att möta samma spelare flera gånger. Spelarna designeras en bana med färdigplacerad terräng. (I PB, se nedan, kommer även du ges en markör för att "skära" ner på banans storlek.) Spelarna slår 1t6 och jämför slag. (Slår spelarna lika så slå om) Spelaren som slår lägst slår igen för att avgöra Uppställning. Spelaren som slog högst förklarar ett hörn eller ena långsidan som sin. Spelarna turas om om att placera ut Objectives på banan, spelaren som slog lägst börjar. Objectives får inte placeras inom 12" ifrån varandra. Spelaren som slog Högst ställer nu upp sin hela armé med undantag för Deep Strike, Reserves osv och åtföljs på samma vis av spelaren som slog lägst. När båda arméerna är uppställda slår spelaren som slog lägst en tredje t6a. Slår denne en 6a så tar denna initiativet och får första turen. Vid slag av 1-5 så får spelaren som slog högst första turen. Matchen spelas och avslutas, poäng räknas av båda spelarna och lämnas till arrangören. Lämna era Vinst Poäng efter varje match enligt följande; "Spelarens-Namn", Objective VP (OPV), Victory Point VP (PVP), Vinst Poäng Total (VP), se exempel nedan. Det kommer att spelas två stycken Close Quarter Battle (2250), två Fire and Movement (1500) och mellan två och fyra Patrol Battle. (400) Tidsmässigt kommer CQB och FM matcherna ges 3,5 timmar vardera och PB matcherna får 1 timme och 15 minuter, dessa tider är rimliga men förutsätter att du kommer i tid och inte tar för lång tid på dig under matcherna och uppställning. Total speltid blir cirka 19 timmar. Då förutsätts att vi alla ställer upp att spela från kl 9 lördag morgon tills cirka kl 23 samma kväll, samt fortsätta på söndagen kl 9 till 15. Posta gärna här på forumet vad ni tycker om tiderna då vi kan ändra på detta. Jag som arrangör ser gärna att vi spelar på för fullt hela helgen och överlåter avslappningen till mellan matcher, lördag-söndag natten och slutligen efter finalen på söndag. Patrol Battle PB 400pts, Fire and Movement FM 1500pts, Close Quarter Battle CQB 2250pts Area: Spelplanens storlek. Uppställning: Spearhead, ställ upp din armée 11/12"* ifrån din kant. Spearhead, välj ett hörn, ställ upp max 24" längst kortsidan och max 36" längst långsidan och inte närmare än 12" ifrån spelbrädets mittpunkt.** Objectives: Antal Objectives som ska placeras ut på banan. Tid: Uppskattad längd på spel och uppställningsperiod. Denna bör inte överskridas. Restriktioner: I PB 400pts gäller vissa restriktioner för hur din lista får se ut. I de andra gäller även att du inte får ha med några Super Heavy:s. *11/12 Tum syftar åt de faktum att de flesta av våra spelskivor är 120cm(47.2") så din uppställningszon blir tekniskt sätt 11,5" ** 90cm ifrån kortsida och 60cm ifrån långsidan = X Fältorientering: 400pts - Patrol Battle (PB) 400 poängmatcherna, PB, representerar de minsta skärmytslingarna där din armés OP-grupper, patruller eller specialstyrkor får kontakt med fienden och det finns inte tid att kalla på förstärkningar. Du ska därför ha ett tema rörande din PB-lista och förklara upplägget i din armélista. I dessa strider kommer det finnas tre stycken Objectives (Anfalls- och Försvarsmål) på banan, en i din uppställningzon, en i fiendens, och en i ingenmansland. Dessa ger värdefulla poäng, men ha i åtanke att i dessa strider kan man snabbt hinna slå fiendens full styrka och kamma hem en stor vinst utan att koncentrera sig på Objectives:en. Spelytan kommer dock begränsas till 48"x48", cirka 120x120cm. För att balansera dessa strider kommer följande restriktioner gälla på vad du får ha med i PB-listan. (Dessa kanske du känner igen ifrån "40k in 40 minutes"/Patrol Clash) Area: 120x120cm Uppställning: Piched Battle 1-4, Spearhead 5-6 Objectives: 3 - Spelaren ställer upp sin första Objective i sin uppställningszon. Den sista placeras på banans mittpunkt och "skattrar" 2d6 + Scatter. Hit innebär att de står kvar i mitten. Tid: 75 minuter, 1h15m Restriktioner: Din armé lista får inte innehålla mer än 400 poäng. Du måste ha minst en Troop. Du får inte ha mer än en HQ. Du får inte ha med Unique enheter. Ingen enhet får ha mer än 2 Wounds*. Ingen enhet får ha bättre Save än 3+, gäller även Invulnerable Save. Inget fordon med mer än 33 i Armour Value får användas**. Inga Ordnance vapen får användas. För övrigt så får du spendera samtliga poäng utifrån din armés Codex. * Tyranids får medföra upp till 4 enheter (ur samma "Slot/Box") med fler än 2 wounds om listan saknar Synapse enheter, detta skall dock först godkännas av arrangör. Kontakta arrangören och du som Tyranidsspelare vill ha med någon enhet med fler än 2 wounds. ** Armour Value räknas fram genom att addera Front + Side + Rear Amour = Armour Value. Här följer ett par exempel 1; Leman Russ Battle Tank 14+13+10=37AV. 2; Chimera 12+10+10=32AV. Du får alltå maximalt ha 33AV, 34AV och mer får inte vara del av din Patrol Battle lista. 1500pts - Fire and Movement (FM) I 1500 poängs matcherna kommer du styra en medelstor styrka begränsad med kanske lite färre poäng än vanligt. Du måste noggrant uppskatta vad de viktigaste elementen är i din styrka, under dessa strider. Här, liksom i de större slagen, kommer du inte ha några andra begränsningar än att ha max 1500 poäng i din armélista. Forge-World enheter får användas, dock inte Super Heavy:s. I dessa strider kommer det finnas 5 Objectives på banan. Får du tunga förluster kan dessa kompenseras med intagna Objectives. Spelytan blir här som vanligt 72"x48". Area: 120x180cm Uppställning: Piched Battle 1-3, Spearhead 4-6 Objectives: 5 Tid: 210 minuter, 3h30m Restriktioner: Inga Super Heavy:s 2250pts - Close Quarter Battle (CQB) När dina befäl ger dig order att ta fäste om en position får du tillgång till extra trupper och fullskaligt understöd, nu har du en 2250 poäng styrka att styra för att inta dessa slagfält. Nu kommer det även finnas så mycket som 7 Objectives på banan, så vill du får högsta möjliga vinst poäng gäller det att inte bara slå fienden ur stridbart skick utan även snabb ta kontroll över samtliga anfallsmål. Spelytan är även här som vanligt 72"x48". Area: 120x180cm Uppställning: Piched Battle 1-5, Spearhead 6 Objectives: 7 Tid: 210 minuter, 3h30m Restriktioner: Inga Super Heavy:s We Want You To Fight! För att anmäla dig till Warfare så måste du registrera dig på det här forumet och skicka mig, Arrangör, ett PM med ditt intresse och eventuella frågor. Du får sedan en epostadress skickad till dig dit du får skicka dina fulla armélistor samt en kortfattad bakgrundshistoria till dina arméer. Kom ihåg då att PB listan ska ha ett särskilt tema som du även bifogar. Vi börjar med att släppa 12 platser till Warfare. Har du frågor så försök noggrant läsa igenom denna text och posta därefter din fråga, åsikt eller synpunkt här på forumet eller skicka mig ett PM. Du kan även få telefon nummer/MSN/Ansiktsbok då. Reglerna kan komma att uppdateras men de vi testa än så länge verkar lovande så vi siktar på det, men du kan ha kunskap eller perspektiv vi saknar, så skriv gärna! Loot And Fame... Jo, de blir Priser och Ära! ------- Var? När? Hur?
 20. Ja, då är det mindre än en månad kvar nu. Funderar du på delta så se över din armé och anmäl den med dess tre listor. Var? När? Hur?
 21. [WH40K] Turneringstips 40k/40min

  Du är välkommen att norpa mitt "Warfare-system" och anpassa det. Vi spelade en kampanj med det, och det fungerade utmärkt.
 22. (Målning) klibbiga figurer

  Ursäkta att jag hoppar in, men, Stäm GW! Det vore episkt. Det som hänt dig är inget jag känner igen, förutom när jag provade Army Painter fruktansvärda "quick shade" som försatte en tysk pluton i samma skick som dina modeller. Jag gav tyvärr helt upp på dessa modeller och skaffade nya. Bromsolja fungerar bra att ta bort färg. Min erfarenhet är att de fungerar helt okej både på plast och tenn.
 23. Tog mig tiden att göra om texten nu på kvällen, alltså blev de en hel mer text ditlagt men hoppas att de hela nu är tydligare och man inte skräms av denna textvägg, upplägget är inte så svårt egentligen. Kul att ni uppskattar denna nya "tävlingsform"!
 24. (Damned gäst funtion ibland/ toppen ibland också) En "wall of text" med just den inlevelsen som nu finns, men avslutandes med en sammanfattande punktlista (eller liknande) med de väsentliga fakta som är minimalt för att folk ska förstå vad som behöver göras. Jo, det är också en sak som kommer tas med i uppdateringen. Kursiv text för "text-väggen" och punktat innehåll under så det blir mer begripligt. Jag skyller på studieskada.
 25. Tack till er båda för svaren, och ett särskilt extra tack till dig xdanskx som ger massor av konstruktiv kritik, precis vad jag sökte. \o/ Återkommer med uppdatera text senare. Jag kan ju säga att målet är att ha en fluff-riktad turnering och de jag frågat i övrigt hade inte mycket ondo alls att säga om FG, vilket jag tvekat mer över. Men som sagt tack, så återkommer jag.
×