Jump to content

Blot-Sven

Medlem
 • Content Count

  1,009
 • Joined

 • Last visited

About Blot-Sven

 • Rank
  1000+

Contact Methods

 • Hemsida
  http://maniacmedia.bloggspace.se

Profile Information

 • Ort:
  Carcassonne
 1. "Gnälltrådarna" handlar ju faktiskt till stor del om styrelsens arbete. Kanske inte så roligt att höra, men det är så det är.
 2. Där är vi helt överens. Trots detta så har du tagit dig mycket tydliga åsikter. Det kanske du inte borde gjort?
 3. Det är ju trevligt att du känner så för vårt distrikt. Jag, Vargman och även Tommy har alla tre känt av ett annat liv, sannolikt inte exklusivt för Sverok Väst, men det är framförallt här vi känt det. I Tommys tråd om ett öppet brev förklarar han bra hur det känns när folk som du gjorde nu viftar bort något mycket smärtsamt som "gnäll". Tommy och jag är ytterst oeniga om i stort sätt allting, men där beskriver han väldigt bra hur det kan kännas och hur det också har känts för vissa av oss. Det vore så mycket bättre om detta togs allvarligt och seriöst av personer som haft turen av slippa sådant.
 4. Blot-Sven

  Vem är vem?

  Eftersom en del har dykt upp med nya och okända nicknames så tycker jag att en liten presentation är på sin plats. Den här tråden är alltså enbart menad som en presentation samt frågor om det är någon man inte vet vem det är. Själv heter jag Sven Bergersjö ifall det är någon som missat det. Jag är mycket nyfiken framförallt på vem promotor iustitiae är. Vill du vara vänlig att berätta det?
 5. Det är sorgligt tycker jag att bara för att ni inte delar mina åsikter så viftar ni bort mina förklaringar till varför jag tycker som jag gör. Jag respekterar att ni inte delar mina åsikter, men att ni inte åtminstone accepterar att inte alla tycker som ni, det respekterar jag inte. Jag har sagt tillräckligt här nu, skit gärna i att rösta på mig, jag kandiderar ändå inte för att jag vill bli vald utan för att jag anser att valberedningen nominerar för få kandidater och för att jag anser mig kunna vara av nytta för organisationen. Tycker ni inte det så fine, det står er fritt att rösta på någon annan och det har jag ändå räknat med.
 6. promotor iustitiae: Du säger dig ha arbetat med såväl mig som Vargman, men jag har faktiskt ingen aning om vem du är. Du menar också att Tommy i övrigt arbetar utmärkt för vår organisation, eftersom jag inte vet vem du är så är det naturligtvis svårt för mig att veta hur bra koll du har på Tommy, men en sak vet jag och det är att inte många har arbetat med både mig, Vargman och Tommy. Du säger dig ha läst i 6 månader om Väst-härvan men trots det inte fattat vad den bygger på, något jag finner helt paradoxalt. Inget av detta passar in i denna tråden, men jag tar gärna upp allting med dig någon annanstans om du vill. Jag vill framförallt inte beskriva hela Väst-härvan en gång till i forumet eftersom det garanterat skulle leda till att jag skulle få en varning och tråden skulle låsas eftersom "någon" skulle känna sig kränkt. Memnoch och Crant: Huvudsyftet med denna tråden var att förhindra det faktum att Tommy i den ena tråden efter den andra oemotsagt skrev en massa skit om mig. Jag vet att jag berättade det för dig, Crant, innan jag startade tråden. Att Tommy väljer att ignorera de frågor som ställs till honom här tycker jag visar att han inte har något svar att komma med, men det är upp till var och en att tolka som de själva vill. Jag tycker förstås att det är tråkigt att en tråd som skulle kunna ge en hel del behandlas på detta sättet, men det är en annan sak.
 7. Många kloka ord där Chrisp! Jag känner att en stor orsak till att konflikter är så svårlösta inom Sverok beror på "sluta gnäll-mentaliteten". Att majoriteten bara rycker på axlarna och struntar i vad som pågår. Det är inget unikt för Sverok naturligtvis.
 8. Vi skulle kunna jämföra detta lite med sex. Det finns säkert människor som tycker cybersex och telefonflås är lika mycket sex som the real deal, jag gör det inte.
 9. Crant: Jag tycker bara att eftersom han skrev så mycket om vad duktig han varit gällande WarCon så borde han väl ha talat om att han fixade pengar till WarCon från Sverok Väst också. För övrigt största bidraget som Sverok Väst utgivit 2010. Du har helt rätt i att det egentligen inte har med det här att göra, men det har inte något av Tommys verksamhetsberättelse.
 10. Jag har noterat en väldigt sorglig sak: De flesta sverokare bryr sig inte det minsta om ifall någon känner sig mobbad, trakasserad, hotad eller på annat sätt felbehandlad. Majoritetens svar ifall någon försöker påpeka en sådan sak är: Sluta gnäll. Det sorgligaste är att dessa som svarar "sluta gnäll" orkar inte ens ta reda på vad som hänt, utan väljer att döma utan att ha någon koll. Det där är något jag fått uppleva i några år, då jag känt mig felaktigt behandlad såpass länge. Många är irriterade över att jag klagat på hur jag blivit behandlad, men det är inte många som faktiskt brytt sig om att lyssna på mig och ta reda på vad det är jag känt som orättfärdigt. Sen fick Vargman uppleva det i våras, precis samma behandling. Och nu har det varit Tommys tur. Oavsett vem det gäller så har svaret från Sveroks majoritet varit: sluta gnäll. Varför är det så? Är det inte viktigt att våra medlemmar mår bra och blir schysst behandlade inom organisationen? Det tycker jag. Som Tommy här nu skrivit så tycker han att en obestridd åsikt är ett tyst medhållande. Det tror inte jag, jag tror att de flesta helt enkelt skiter i saker och ting. Men jag är själv inte sådan, om jag inte håller med så bestrider jag. Det är därför Tommy och jag blivit ovänner. Tommy tål inte människor som inte följer honom. "You´re either with us or against us" som George Bush sa. Tommy och jag hade ganska god kontakt i början av våren och snackade via msn. Jag dömde honom inte för att hans beteende under årsmötet, det gör jag fortfarande inte. Jag blev ovän med Tommy när han började behandla Vargman illa. Jag är som sagt en sådan inom Sverok som tycker det är viktigt med hur våra medlemmar behandlas inom förbundet, och dessutom är Vargman min vän, vilket säkert gjorde att jag tog extra hårt tag i det. Det var ingenting jag egentligen ville göra. Nu har Tommy skrivit en mycket lång verksamhetsberättelse här om vad han gjort, han nämnde WarCon som han såg till att plocka 32500 kronor till ifrån Sverok Väst samt 22500 kronor i lån från Väst (vet inte om det blivit tillbakalämnat), men jag tycker att han har glömt en viktig sak. Han har glömt berätta om mobbing, påtryckning, hot och annat sådant. Det som gjorde att han och jag blev ovänner, och det som gör att jag tycker att han är dålig för Sverok. Tommy skriver här återigen att han blir kränkt och att han inte hotat någon. Det är synd att du känner dig kränkt Tommy, men du har själv kränkt både mig och Vargman, bland annat genom att hota oss.
 11. Om du läser mitt första inlägg här så ser du att planen inte alls var att jag skulle skriva något om detta varesig här i forumet eller någon annanstans. Men efter att Tommy hållit på ensam i flera dagar med att lägga upp sin egen syn på saken så fungerade inte det längre. Jag kände helt enkelt att jag behövde lägga ut mitt perspektiv för de som läst vad han skrivit om mig. Jag förstår att du inte gillar historien, det gör inte jag heller och jag tror knappast att någon gör det. Tyvärr så känner jag inte att jag kan göra mycket åt saken. Lloyd: Jag känner att du inte riktigt har så stor koll på något av det du skriver. Först och främst så har jag aldrig gnällt på sverokare som inte är aktiva för förbundet utan bara spelar på i sin förening. Det är vad de flesta gör och det är vad jag själv gjort under större delen av den tid jag varit sverokare. Vad jag har kritiserat är att Sverok främst fungerar som en kassako, men det är en helt annan sak än att klaga på personer som inte är intresserade av att arbeta för förbundet. Du säger att du lägger ner själ och hjärta för förbundet: jag tror dig. Det gör Tommy och jag med. Men Sverok Väst-härvan, som är grunden till allt detta, är långt mycket mer är "två sårade egon". Jag upplever att såväl du som många fler bara rycker på axlarna och tänker "jaja, jag skiter i det där, det är för jobbigt". Därmed vet du egentligen ingenting om den här konflikten. Vill du, så kan jag berätta om den för dig. Det gör säkert gärna Tommy också, så får du två helt olika perspektiv. Du satt inte i Sverok Västs styrelse med mig och du var heller inte med på Sverok Västs årsmöte i vintras, så ditt påstående om att jag åkte ut för att jag blåvägrar kompromissa, är oförmögen att se saker ur andras perspektiv och är omöjlig att arbeta med, det är bara skvaller och rykten du tagit till dig. Du har inte någon erfarenhet av att försöka arbeta ihop med mig. Vill du syfta på riksmötena, så kan jag ju redan där peka på att jag i stort sett alltid brukar skriva om motioner under mötet tillsammans med andra. Är inte det att kompromissa? Varför läser du förresten här i Västs forum ifall du tycker det är jobbigt? Du bor ju inte i den här regionen. Jag pratar gärna om den här saken med dig under riksmötet ifall du vill.
 12. Birger: Att ha fantasier är inte något brottsligt nej, men däremot kan det man säger på grund av fantasierna vara det. Du borde nog inte avhålla dig helt i att spekulera i ämnet eftersom du sitter i Västs styrelse och Tommy ju har sagt att den ska få alternativet att be honom lämna organisationen. Inför något sådant bör ni nog spekulera vad som egentligen pågått ganska ordentligt först. Tommy: Det är du själv som satt dig i den här situationen. Du och ingen annan är det som skrivit i IRC om dina två samtal du behövde för att mörda mig, och du fick en god chans av Kriss att förklara vad du menade. Du hade kunnat skriva till honom att han misstolkade dig, du valde att skriva att du var helt bekväm med att han tolkade (inte misstolkade) det du skrivit som just att du behövde två samtal för att ha ihjäl mig och att det inte längre är någon "dealbreaker" för dig. Det är också du själv som målat upp mig som en skurk här i forumet nu i flera dagar- själv har jag inte skrivit ett ord om saken förrän nu inatt. Nu har jag slutligen fått nog och ansett att de som läst det du skrivit också ska läsa mitt perspektiv. Om du inte skrivit om detta i forumet, hade inte jag heller gjort det. Om du läser mitt sista blogginlägg där jag behandlat detta, ser du även där att jag inte nämnt ditt namn. Här är dock saken annorlunda, för här rör det sig om dina egna trådar du lagt upp. Om du nämnt mig vid namn eller ej vet jag inte (det är ju svårt att se efter på grund av att du inte stått för dina inlägg), men jag tycker inte att det spelar någon roll, du har skrivit om mig personligen såväl i IRC som i forumet och även om inte alla förstått vem du skrev om, fanns det tillräckligt många som gjorde det. Ska man skriva på forumet tycker jag att man ska vara öppen och ärlig och stå för vad man skriver. Jag vet att du inte tycker om att skriva rakt ut vad det är du tänker, men det är du och jag är jag. Jag tror nog att du förstår vad jag menar gällande att du valde som valberedningen, så jag går inte vidare med den debatten. Dina övriga frågor ser jag inte riktigt vad de har med detta att göra, jag misstänker att du lägger in dem för att förändra fokus i tråden, men jag ska svara ändå. 1. Jag vet inte hur många du träffat och jag vet heller inte hur många jag träffade. Jag betraktar det inte som en tävling. 2. Extra årsmötet gick ut på att kasta ut Vargman, vanliga årsmötet var ett vanligt årsmöte och dessutom i Halmstad. Därför var det färre på det vanliga årsmötet. 3. Du var själv på mötet, du vet mycket väl varför jag inte valdes. Valberedningen hängde ut mig som nån sorts skurk enbart på grund av rykten som den själv inte kunde visa närmare på. Du kanske inte tror det, men det är faktiskt ganska sällan man blir invald ifall valberedningen står och säger "välj inte honom". Nu har jag svarat på dina frågor trots att de inte hade något i denna tråden att göra och trots att du aldrig svarar på mina frågor. Vad gäller att målas upp som bov, så tycker jag allt att det är vad du gjort mot mig helt och hållet på sistone, det var ju därför jag la in den här tråden. Och jag står för att jag skrivit om Sverok och om dig i min blogg och på facebook, om det nu som jag uppfattat det är därför du hängt ut mig. Du däremot står inte för det du gjort. Nu vill du inte ens stå för hotet i IRC.
 13. Det är olyckligt att jag behöver skriva om detta i forumet, det var inte planen och jag har varit lugn och tyst i flera dagar medan lugn horisont målat upp mig som en skurk på forumet. Nu har det dock kommit till den gränsen att jag känner behov av att svara här så att de som läst vad han skrivit också kan läsa andra sidans perspektiv. Jag ser det som ett stort bekymmer (och ganska fegt, för att kritisera saken lite) att Tommy ändrar fullt av sina inlägg till "..." för att, som han själv uttryckt saken, ska sluta tvingas tänka på hur hans ord kan användas emot honom. Ifall hans ord går att använda emot honom, torde han inte riktigt stå för de argument han lägger in. Naturligtvis kan det vara så ibland att man kanske av slarv inte riktigt tänker på vad man skriver- det händer alla ibland, mig också, så sent som för några dagar sedan kallade jag en debattskribent för ledarskribent i en annan debatt, det fick jag genast stå för. Men då är det inte värre än att man genast erkänner att ja, där skrev jag fel, det var såhär jag menade egentligen. På det viset kommer man lättast vidare. Men om man istället tar bort sina inlägg för att de inte ska kunna användas emot en- ja då undrar jag ifall man verkligen står för dem. Men det om det. Att Tommy mår dåligt är det knappast någon här i forumet som gått miste om. De senaste dagarna så har såväl Förbundsstyrelsen (för att den inte gjort något åt saken) som jag, och kanske fler (jag hann inte läsa allt innan det byttes ut till "...") anklagats för att vara orsaken till detta. Vad Tommy inte funderat på, är att han inte är den ende som mått dåligt, och att han själv orsakat att andra mår dåligt. Han har målat upp mig för att vara någon sorts "negativ kraft" inom organisationen, men inte funderat över vad det är jag varit negativ emot. Den negativitet han tycker att Förbundsstyrelsen borde straffa mig för, är inte hans eget nuvarande beteende lika negativt, eller mer? Det är sant att jag ibland kan vara ganska negativ mot saker och ting inom förbundet. Istället för att knyta handen i fickan, så har jag försökt göra något åt saken, jag har påpekat felaktigheterna genom att debattera i forumet och skriva i min blogg, jag har föreslagit förändringar genom att motionera till riksmötet. Jag har på dessa sätt försökt att göra sådant jag tyckt varit dåligt med Sverok att bli, enligt min åsikt, bättre. Det är också sant att jag varit negativ mot andra saker, som inte varit så lätt att förändra- här pratar vi om personer och deras behandlingar av varandra. Tommy anklagar mig för att trakassera honom för att jag nämnt honom i min blogg och på Facebook. Det är sant att jag nämnt honom- men rör det sig om trakasserier? Jag har påpekat att han är jävig mot mig och Vargman och jag har skrivit om Sverok Väst-härvan som pågått under våren och sommaren. Tommy är mycket välkommen att visa var och hur jag skrivit något om honom som inte varit sant. Det här med att må dåligt och skriva av sig på grund av det, det är något som Tommy och jag har gemensamt. Fast han har börjat med det ganska nyligen tror jag, eftersom han är rätt ny inom Sverok. Jag däremot har hållit på i flera år och liksom Tommy så har jag mått dåligt till stor del på grund av att jag anser mig illa behandlad av andra personer inom organisationen. Har någon av oss en större rätt att vara martyr? Självklart inte. Det är lika allvarligt varje gång någon mår dåligt på grund av hur den blir behandlad. Borde Förbundsstyrelsen titta allvarligt på sådant när det händer? Ja, där håller jag med Tommy. Dock är det inte Förbundsstyrelsens fel att jag skrivit om Tommys handlingar inom Sverok i min blogg, inte mycket den kan göra åt det. Sverok är inte Sovjet. Att Tommy mår dåligt nu och känner sig illa behandlad av mig för att jag nämner honom är olyckligt, men är det värre än att jag mådde dåligt i vintras när jag fick reda på att det gick rykten om mig, rykten som ledde till att valberedningen på Sverok Västs årsmöte sa att visserligen arbetade jag klanderfritt i styrelsen, men de ville ändå inte nominera mig som styrelseledamot igen eftersom det fanns andra de tänkte föreslå som på grund av dessa rykten inte ville sitta i samma styrelse som jag? Tommy ansåg inte att jag var illa behandlad, eller också brydde han sig inte om det, för han följde valberedningens råd och röstade mot mig. I våras var det Vargmans tur att må dåligt på grund av hur han behandlades inom Sverok- framförallt av Tommy. Inte heller det var något problem för Tommy- problemet kommer först nu när det är han själv som mår dåligt. Jag förstår att han verkligen mår dåligt, men att må dåligt ger en inte rätt att sprida mordhot omkring sig. För några dagar sedan skrev Tommy i Sveroks IRC-kanal att han bara behövde två telefonsamtal för att göra så att jag "är och förblir tyst". Kriss frågade honom gång på gång vad han egentligen menade med det, och tillslut svarade han: "jag är helt bekväm med att du tolkar det som att jag behöver två samtal för att ha ihjäl karln, det e ingen dealbreaker för mig längre." Efter att ha rådfrågat Nina i Förbundsstyrelsen om saken, så följde jag hennes råd och polisanmälde Tommy. Tror jag att han verkligen funderar på att mörda mig? Normalt sett skulle jag inte tro att någon funderar det av att vederbörande skriver en sådan sak, men vad gäller Tommy så känns det som att han inte är helt stabil. Detta inte menat som nån sorts nedvärdering, utan bara ett konstaterande. Det är vad som hänt, och jag har upplyst både Förbundsstyrelsen och Väst-styrelsen om det. Naturligtvis bör man inte sitta i en styrelse om det gör att man mår så dåligt att man vräker ur sig sådana saker och har sådana fantasier. Tommy har nu sagt att Väststyrelsen ska få alternativet att be honom lämna organisationen. Min sanna tro är att oavsett om han stannar inom förbundet eller inte, bör han iallafall inte vara aktiv med något annat än att spela spel i sin förening. Alla kan vi må dåligt av bråk i förbundet men att må så dåligt att man börjar sprida öppna seriösa fantasier om mord är en helt annan klass, och ska man prata om att skada förbundet så är det väl just sådana saker vi vill undvika.
 14. Tommy, du bara fortsätter slingra dig. De problem du hänvisar till har ni själva försatt er i. De enda två saker jag kritiserat är: 1. Ingen har berättat i förväg vad en resa skulle kosta. 2. Två resor jag föreslagit fick jag inte något svar för i tid. Det där var oerhört enkla saker som inte hade behövt växa upp till något sånt här.
×
×
 • Create New...