Jump to content

Liinux

Medlem
 • Content Count

  2,384
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Liinux

 1. Enormt bra tips med Arkivförbundet! Jag kände inte till dom alls, kanske vi ska lämna in Sverok Västs alla gamla pärmar till Folkrörelsernas Arkiv i Göteborg
 2. Kontakta gärna oss i Sverok Väst nästa gång ni planerar ha lajv, så kanske vi kan samarbeta med er för att få ner era kostnader lite.
 3. Efter en snabb genomläsning tycker jag motionen ser välformulerad och väl underbyggd ut. Upplägget liknar de övriga festivaler som finns i våra samhällen, så det är inte en helt oprövad väg att gå. Jag gillar att det är en motion till årsmötet, så medlemmarna får bestämma om hur det kommer bli. Inget sker i någon mörk korridor, utan det går lätt att diskutera och besluta om. Får önska NärCons medlemmar lycka i sina diskussioner om hur de vill driva arrangemanget vidare.
 4. Om du menar stadgarna på hemsidan så väntar jag med att uppdatera dom tills årsmötesprotokollet är justerat.
 5. Årsmötet beslutade att bifalla motionen, fast med texten "Föreningar som inte rapporterat medlemmar för året före årsmötet får inte skicka några ombud." struken.
 6. Årsmötet är över, följande personer förtroendevaldes. Ordföranden valdes på två år och övriga på ett år. Styrelse Robert Tiinus, ordförande Adam Loftbring, kassör Nadja Andersson, ledamot Alexander Hallberg, ledamot Carl-Magnus Carlsson, ledamot Christoffer Lindgren, ledamot Valberedning Jonatan Rhodin, sammankallande Freddi Swahn, vice sammankallande Jennie Rhodin, valberedare Revisorer Jacob Hallén, revisor Magnus Haglund, revisor Niklas Kärrstrand, personlig ersättare till Jacob Per Reimers, personlig ersättare till Magnus
 7. Nu är alla berättelser färdigformaterade och redo för mötet, ni kan hitta dom här: http://db.tt/lXUDzMbl
 8. Styrelsen har idag konstaterat att vi av tekniska orsaker inte kan avgöra om en förening är inaktiv eller inte i år, föreningar som är uppenbart aktiva och har rapporterat i tid riskerar att inte få skicka några ombud alls. Inga listor vi fått i efterhand av riksförbundet har heller kunnat ge oss tillförlitliga siffror. Därför har vi beslutat att aktivitetskravet inte gäller i år, ombudslistan är uppdaterad med hur många ombud som våra föreningar får skicka. Tänk på att sista anmälningsdag är imorgon om man ska garanteras mat!
 9. Det var rolig statistik, jag bygger på! 0 Ombud: 136 Föreningar, 46% av föreningarna. Totalt 0 ombud, vilket är 0% av de totala ombuden. 1 Ombud: 56 Föreningar, 19% av föreningarna. 56 ombud, 16% av de totala ombuden. 2 Ombud: 50 Föreningar, 17% av föreningarna. 100 ombud, 28% av de totala ombuden. 3 Ombud: 24 Föreningar, 8% av föreningarna. 72 ombud, 20% av de totala ombuden. 4 Ombud: 14 Föreningar, 5% av föreningarna. 56 ombud, 16% av de totala ombuden. 5 Ombud: 14 Föreningar, 5% av föreningarna. 70 ombud, 20% av de totala ombuden.
 10. Nu kommer du med sådana där praktiska lösningar igen... Vi satte faktiskt in den här texten i vår årsmöteskallelse: Dock så gick kallelsen ut för bara lite drygt två veckor sedan, vilket ändå var för nära inpå. En tidigare påminnelse hade behövts.
 11. Jag tror inte att ett variabelt totalt antal ombud som får sändas till årsmötet hade avhjälpt det här problemet så bra, även där hade man fått ha deadlinediskussioner. Det hade varit bättre att säg ett fast antal ombudsplatser om man ska gå den vägen, antalet föreningar Sverok Väst har varierar inte så mycket år för år. Enligt din beräkning borde det fasta antalet vara 29 då vi har 294 föreningar.
 12. Jo, det är giltiga farhågor. Tror det räcker att ta bort kravet på att man måste ha hunnit rapportera medlemmar för det föregående året, det är det kravet som orsakar faktiska problem.
 13. Vi har stött på krångel och tolkningsfrågor oavsett hur vi satt gränsen, jag minns argument om att "vid föregående års utgång" skulle innebära tider bortåt mars på det nya året. Kanske det är bättre att gå över till ett slätt system där alla får skicka lika många ombud? Vad sägs om 5 ombud, då mindre föreningar ändå har svårt att organisera så många. Eller kanske bara räkna medlemmar inrapporterade två år före, så medlemsåret verkligen stängts? Man kan låta nya föreningar som inte funnits i två år få skicka ett ombud ändå, om man vill.
 14. Vad jag kunnat se skiljer sig inte listan i år sig från hur den såg ut tidigare år, mer än att en kolumn för ockulärgranskade medlemmar lagts till. Vi har låtit ockulärgranskade medlemmar räknas som godkända medlemmar för ombudsberäkningens skull.
 15. Det är såklart en intressant fråga, jag jämför gärna Sverok Västs praxis med andra distrikt och med riksförbundet. Ni som suttit i andra distrikt och stött på frågan får gärna berätta hur ni löst den. Riksförbundet har fördelen att det har sitt årsmöte på hösten, efter att horisonten för när man får rapportera in medlemmar helt stängts, så även om begreppet finns med i stadgarna är det inte helt jämförbart. Som Tuxie nämner ovan så får Sverok Väst inte idag ens med i sina listor hur många medlemmar som står i kö för granskning, utan enbart godkända medlemmar för 2010 och 2011.
 16. Personligen tycker jag att regeln om inaktivitet slår onödigt hårt mot många föreningar, men det är ett årsmötesbeslut vi måste respektera. Att medlemmarna måste vara godkända medlemmar, inte bara ogranskade inrapporterade, är inte något som förändrats från tidigare år. Vi har alltid utgått från de listor som eBas eller gamla bidrag.sverok.se gett oss, och har alltid räknat enbart godkända medlemmar. Årsmötet får avgöra vi ska begära systemutveckling för att förändra detta inför kommande år. Tidpunkten för årsmötet har gjort att årsmötets beslut på medlemmarna ska räknas två veckor före årsmötet olyckligt sammanfallit nära inpå dagen då många föreningar rapporterar in i sista stund till förbundet för att inte få minskat bidrag, men det är iallafall en förbättring jämfört med tidigare skrivning som var att vi skulle ta listan från 31/12 året före, då knappt någon rapporterat in. Jag tror den bästa lösningen är att riva upp inaktivitetsregeln, men listan som ligger är utarbetad efter den praxis vi har och de årsmötesbeslut tagits.
 17. Även om vi såklart har tidbrist inför årsmötet så handlar det mest om att vi troligen inte har förbrukningsmaterial och slitdelar för att kunna hantera en sådan enorm order. Jag tror helt enkelt skrivaren skulle säcka ihop, då vi inte testat den färdigt ännu och beställt alla reservdelar, och att ni skulle stå där i ogjort ärende. Utöver det riskerar det att skapa problem nu när vi behöver använda skrivaren inför årsmötet, vill inte skapa någon stor belastning på den innan dess då det är en liten testrunda för att se att den funkar som den ska. Små ordrar, färre än 100 sidor, tror jag mer på nu i startskedet tills vi kommit igång, men saker i industriell skala får vi avböja tillsvidare.
 18. Hej igen, Budgetposterna för året som används för föreningsservice och andra stöd kommer beslutas först på årsmötet, om ni vill söka stöd får ni maila oss efter det så vi kan gå igenom er begäran.
 19. Lasertryck eller bläcktryck? Är det en västförening?
 20. Jag skulle säga att det är ett större uppdrag än vi kan hantera, speciellt inför årsmötet. I framtiden kanske det går bättre, när vi kommit igång lite. Men just nu får jag rekommendera ett tryckeri.
 21. Hej, kul att ni vill använda vår tryckverkstad! Just nu inväntar vi förbrukningsmaterial till vår laserskrivare, troligen är det först efter årsmötet vi kommer hinna hjälpa till. Vi kommer behöva ta ett styrelsebeslut, så maila oss på info@sverokvast.se med den exakta mängden tryck ni vill trycka. Storformatstryck, det vill säga A2 och A1, är något vi har i testfasen just nu. Tryckpriset varierar efter vilken papperstyp och hur mycket färg som används, vilket gör att vi ännu inte har kunnat göra någon bra prislista. Även här får ni gärna maila oss så kan vi försöka komma med en uppskattning på vad det kan komma att kosta. Om det är saker som bara ska skrivas ut kan vi säkert göra det åt er, men måste sakerna hanteras på något sätt - som att man måste skära bort kanter - är det bättre att vi hittar en tid då ni kan komma.
×
×
 • Create New...