Jump to content

krank

Medlem
 • Content Count

  22
 • Joined

 • Last visited

Contact Methods

 • Hemsida
  http://omegarpg.dyndns.org

Profile Information

 • Ort:
  Hudiksvall
 1. Ska kanske nämna att spelet fick 15/20 i senaste Fenix också...
 2. Osäker på om jag räknas som "kommersiell aktör", men jag tar det säkra före det osäkra... Om spelet Null State är ett snabbspelat actionrollspel om de som räddar världen. Spelet utspelar sig i nutid, och fokus ligger på fartfylld agentaction i kamp mot klockan. I en tid där den teknologiska singulariteten, den punkt där utvecklingen går så snabbt att vi inte längre kan förutsäga den, närmare sig finns det allt mer som kan gå fel – och ju närmare vi kommer, desto värre blir effekterna när säkerhetsprotokollen fallerar. Null State är gratis och fritt att ladda ner, men kan också köpas i fysisk bokform. Spelet är släppt med en Creative Commonslicens som gör det lagligt att ladda ner, sprida och modifiera texten och de flesta bilderna efter eget tycke. Boken innehåller innovativa, lätta och mycket snabba regler för att skapa rollpersoner och äventyr på kort tid. Glöm alla timmar ni spenderat med att skapa rollpersoner eller slita med äventyr! I Null State behöver förberedelserna inte ta mer än 45 minuter. Mer information finns på NullState.se. Om du vill köpa Null State Du bestämmer själv hur mycket du vill betala för Null State. Hur mycket är det värt? Du kan ladda hem det och läsa i PDF-form från hemsidan och sedan bestämma dig. Minsta kostnaden är dock den för tryck plus frakt, vilket är 62 kronor. Enklaste sättet att köpa spelet är att kontakta mig direkt; mail till krank23@gmail.com, PM på rollspel.nu, twitter (@krank23), Google+ eller Facebook. Jag kommer också att försöka hålla uppsikt här på forumet, men är inte här så superofta...
 3. Det krävs inga förkunskaper överhuvudtaget, såvitt jag vet - det är väl en fördel om man har de mest grundläggande förkunskaperna om rollspel (att man pratar kring ett bord, att man spelar roller, vad en spelledare är), men inget måste. Jag tror också att man har som roligast om man gillar anime och framför allt filmer/serier som Ghost in the Shell och liknande. Det är nästan en fördel att inte ha spelat så mycket annat; Evolutionens Barn fungerar nämligen inte riktigt som traditionella rollspelare är vana vid, så därför kan det bli lättare att komma in i tänket.
 4. Nu finns spelet i färgversion också. Det enklaste sättet att beställa om man har ett kreditkort är här. har man inget kreditkort eller vill lösa det på annat sätt av annan anledning kan man höra av sig till krank23@gmail.com . EB blev dessutom recenserat i senaste Fenix! Jag är inte helt nöjd med betyget, även om det var godkänt. Jag upplevde inte riktigt att recensenten begripit spelets poäng, men då kanske det var jag som var otydlig med just den biten... Nåja, de som testat spelet och som jag hört något från har iaf tyckt om det. Good enough for me!
 5. Det kommer att finnas möjlighet att köpa spelet på Gothcon, samt - jäkligt eventuellt, egentligen föga troligt - tjyvkika på färgversionen. jag kommer att ha med mig tolv exemplar som jag säljer eller skänker bort. Man kan få ett ex om man antingen spelleder mig på konventet eller lovar att spelleda andra på ett annat konvent och skriva en kort rapport om saken senare. Finns intresse så kommer jag eventuellt att spelleda spelet i Indierummet också.
 6. Oj! Tiden flyger, och jag hade alldeles glömt bort att nämna här att spelet faktiskt är släppt! Jag trycker via såkallad "print on Demand", alltså varje ex trycks på beställning. Noll ingångskostnad för mig, men hög kvalitet tack vare svenska Publit. Ännu så länge finns spelet bara i svartvitt. Det kostar då 46:- plus 18:- frakt i grundkostnad. Det täcker väldigt precis mina tryckkostnader. Sedan kan man, om man vill, lägga på extra om man tycker att spelet är värt mer, eller om man vill stödja mig. Jag räknar med att gå back på hela projektet, har lagt ut en hel del jag inte tror eller egentligen bryr mig om jag får igen. Lättaste sättet att köpa är att skicka mig ett mail på krank23@gmail.com . På spelets officiella hemsida här kan man också köpa spelet med kreditkort via paypal, men då tillkommer lite slantar för Paypals extraavgifter och sådant. Mailar man kan man betala via vanligt bankkonto. På hemsidan finns också HELA rollspelet att ladda ner. That's right! Spelet är helt och håller fritt och ligger under Creative Commons-licens, så man kan tanka ner och egentligen göra vad fasen man vill med det, så länge man nämner oss som gjorde originalspelet. Sno eller skriv om, släpp med eget namn, whatever. Kommer att lägga upp ett "hack pack" med InDesignfiler, högupplösta bilder i originalformat etc. Även det naturligtvis gratis och fritt. Så - läs, kolla, köp. Det kostar mindre än en pizza med läsk om man bara går på grundkostnaden. Recension - Indierummet Nordnordost Recension - Rollspel.nu En genomläsning på engelska
 7. Tyvärr har jag nu flyttat pga jobb, vilket såvitt jag hört inneburit att hudiksvall blivit ganska tomt på drivande rollspelare. Jag har fortfarande ett par personer jag skulle kunna höra av mig till och tipsa om, men själv är jag numera bosatt nere i Nynäshamn...
 8. En sökning i Midas ger sju föreningar vid handen, där det mest handlar om lajv, figurspel, någon som är inaktiv, något teatersällskap... Det ser sannerligen mörkt ut. Såhär är det: Vi är ett par drivande rollspelare som liksom tappats bort när alla vi känner flyttat till danskare breddgrader (=göteborg). Vi saknar både motivation och möjlighet att flytta , så vi söker nytt folk i vår (relativa) närhet. Vi är, inom rimlighetens gränser, portabla. Vi kan dyka upp snart sagt vartrsomhelst inom hudiksvalls kommun ganska ofta, och för lite speciella grwejer kan vi tänka oss att genomföra resor så långt som upp till sundsvall och ner till gävle. Vi är båda erfarna spelledare med spel som Star Wars och Hellboy och en hel del hemmabyggen och annat i bakgrunden. Tillsammans täcker vi upp de flesta genrer och spelstilar. Vi kan också fylla ut existerande spelgrupper om ni vill ha lite nytt blod i spelarsofforna. Jag själv föredrar rollgestaltningsfokus och trovärdighet, men jag kan absolut tänka mig att spela samberättande eller gammal klassisk monsterbashing också, om det är det ni helst pysslar med. Se oss som en resurs. Vi börjar bli desperata; finns det verkligen inga rollspelare kvar här omkring?
 9. Mjo, de senaste månaderna har ju jag och Genesis på wrnu filat på ett regelsystem som är tänkt att underlätta för lite härligt actionfylld animeaction a' Ghost in the Shell, Bubblegum Crisis och liknande. Tanken är att det ska kännas som en visuellt attraktiv och tuff animeaction när man spelar. Fokus ligger inte på inlevelse i karaktärerna, utan på att man gemensamt berättar historier om ett antal huvudpersoner i en berättelse... Det finns inga mnetaplottar som spelarna inte känner till; alla spelare (men inte personer i världen) vet att det stora företaget SigmaTech är skitonda, alla vet att ALF:erna (Articifiella LivsFormer) går bärsärk och förvandlas till gigantiska monster med kanoner i munnen a' Bubblegum Crisis så snart man petar på dem, och framförallt så är alla i gruppen medvetna om att all produktion i det på ytan utopiska samhället utförs av en muterad arbetarklass under jorden... Nåja, spelet är lite för stort för att jag ska orka gå igenom allting här, så jag presenterar i all ödmjukhet några länkar: Här finns det som ska bli motsvarande "världsbeskrivningen" - en lång "reklamfolder" för Metropolis och SigmaTec, där revolutionärer ur arbetarklassen varit inne och fulhackat in sina egna inlägg... Istället för "vad är rollspel" har spelet en sektion betitlad "Att spela Evolutionens Barn[/]. Det kommer att tillkomma ett ordentligt spelexempel också. Några Centrala Koncept som är bra att känna till; kalla det "världen i korthet". Och så givetvis en del Regler som inte alls är klara. Jag saknar en del info som tyvärr bara finns på rollspel.nu's forum för att färdigställa delarna om det dramatiska systemet och de Inre Konflikterna, men ni kan i varje fall få en känsla för hur systemet funkar. Hoppas jag. När texterna är färdiga (och som ni ser är det en bit kvar - dock inte alltför mycket, spelet ska vara kort och enkelt) kommer jag att försöka leta rätt på en hyfsat skicklig animeillustratör som känner för att göra en hoper bilder - målet är en 32 sidors grundbok helt i färg och med bilder på varje sida via Lulu.com, men de planerna kan komma att revideras. Jag välkomnar alla former av kommentarer på projektet, som beräknas vara klart innan årsslutet. (och justja - den som noterar att de tre sista länkarna har en skum titel kan få veta att alltihop är skrivet på en handdator modell Psion MC218 - gammal men naggande god...)
 10. Mjo, har upptäckt det själv. Evolutionens Barns regelsystem är snart redo att speltestas - har fått ihop en helikkes massa på den här tiden. Olyckligtvis måste jag komma åt diskussionen mellan Genesis och mig själv angående bl.a dramatiska strukturer för att kunna få ihop alltihop, annars vore det ju skoj att kunna prtesentera alltihop fix och färdigt när forumet går upp igen... (Så om nån vet hur man får tag på karln som heter Genesis på wrnu, skicka mig ett PM. Behöver bara ett par smärre påminnelser och svar på en fråga eller två)
 11. Vi känner inte så många - de flesta vi känner har flyttat =) Men du är välkommen!
 12. På grund av utflyttning av befintliga rollspelare finner vi, föreningen Omega, oss nu i vad som beskrivits som en rätt unik situation: Vi har för många spelledare och för få spelare. Vi söker därmed just nu med ljus och lykta efter nya spelare - unga som gamla, nybörjare som rollspelsrävar. De kampanjer som just nu pågår är en Vampirekampanj och en kampanj i Hellboyuniversat. Planerade kampanjer som vi skulle vilja hitta engagerade, seriösa och trevliga spelare till är bl.a Star Wars, Star Trek, en superhjältekampanj, en skräckkampanj i det hemmasnickrade rollspelet Scriptura, Gemini, samt en helt del annat. Det som är mest aktuellt just nu är Star Wars (vi har två spelare, vill gärna ha in en tredje och gärna en fjärde), superhjältekampanjen (har 1-2 spelare, vill gärna ha 3-4), samt Hellboy (Har 2 spelare, ser gärna 3-4). http://www.omegarpg.dyndns.org/sfo/index.php <- där finns vår hemsida, med forum och allt. eller maila mig via krank@gmail.com
×
×
 • Create New...