Jump to content

Rebecka Prentell

Medlem
 • Content Count

  842
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Rebecka Prentell last won the day on April 12 2015

Rebecka Prentell had the most liked content!

About Rebecka Prentell

 • Rank
  500+

Profile Information

 • Ort:
  Stockholm
 1. BU till styrelsens orienteringsmöte 20/10-2014 https://docs.google.com/document/d/1TvO ... sp=sharing Jag yrkar ...att styrelsen lägger fram Halvtidsrapport Strategi för Sverok 2012-2016 till riksmötet enligt underlaget
 2. Från Riks håll så är just arbetsledning och rekrytering något vi gärna får förtroendet att göra. Sedan är ju 25% en mycket liten tjänst för en anställd, hur har resonemanget gått där?
 3. Förbundens föreningar är med i Sverok, alltså är de med i distrikten. De har sedan ytterligare ett förbundsmedlemskap, på samma sätt som Sverok kan vara medlem i både Studiefrämjandet och LSU till exempel. Alla de föreningar som är Sverokföreningar idag är med och konstituerar Sveroks distrikt, det kommer fortsätta så även om en medlemsförening är med i två riksförbund, varav ett är Sverok. Så det borde inte vara något problem på föreningsnivå, där själva verksamheten händer, i kontakten med distrikten. Det luriga blir väl om distriktet vill neka en Sverokförening medlemskap för att de också är med i ett medlemsförbund, men det finns reglerat hur distrikt avstänger medlemsföreningar i de flesta distrikts stadga. Går vi upp en organisatorisk nivå till själva förbunden så står det distriktet fritt att ingå samarbeten med andra organisationer även utan stadgeändringar, så fundera noga på vilka vinster som kommer ur att bryta loss Sverok Väst från Sverok för att bli en mer allmän samarbetsorganisation. Hoppas att det blev tydligare.
 4. Hej! Här kommer en kort sakupplysning om hur tankegångarna går hos Riks. Just nu jobbar jag och Chrisp med att ta fram ett förbundsdirektiv för medlemsförbund, som styrelsen i Sverok Riks kommer att diskutera i mars. Detta är alltså inte klubbat än, men kan vara bra att känna till. I vår beskrivning av "idealmedlemsförbundet" så har detta förbund 1) Inte egna distrikt 2) medlemsföreningar som också blir medlemsföreningar i Sverok. I de fall där något av dessa inte stämmer, löser Sverok och medlemsförbundet detta genom att avtala om hur medlemsföreningarna ska räknas i landstingsbidragsansökningar etc. Här är ett utkast på den text vi arbetat fram på ämnet: Tolkning: medlemsförbundens föreningar är också medlemsföreningar i Sverok. Dessa medlemsförbundsföreningar antas av förbundsstyrelsen i Sverok (§18) och är att betrakta som medlemsföreningar i deras stadgemässiga rättigheter och skyldigheter gentemot förbundet. De antas även som medlemsföreningar av medlemsförbundet och erhåller då rättigheter och skyldigheter enligt medlemsförbundets stadgar. Distriktens relation till medlemsförbundsföreningar Medlemsförbundsföreningar är genom sitt medlemskap i Sverok med och konstituerar distrikten (§31). Medlemsförbundens föreningar är alltså att betrakta som Sverokföreningar i relationen till Sveroks distrikt. Så förhoppningsvis kommer vi att kunna lösa medlemsförbundsfrågan utan att alla distrikt behöver ändra sina stadgar för att kunna ta emot medlemsförbundens föreningar som medlemmar, men det står er så klart fritt att göra vilka ändringar ni vill (så länge era stadgar inte upphäver, förändrar eller motsäger förbundets stadgar)! Kul att ni är taggade på medlemsförbund och att stärka spelhobbyn! Ser fram mot att diskutera saken imorgon på mötet!
 5. Här kommer protokollet. Orginalprotokollet med underskrifter finns på Sverok Stockholms kansli.
 6. Nu blir jag osäker på vilket protokoll som avses, kanske är det det från det extrainsatta årsmötet. Jag postade 2012 protokollet härom dagen i en av de andra trådarna, men kan göra en separat protokollstråd för detta. Tyvärr kan jag inte hjälpa till med protokollet för det extrainsatta mötet.
 7. Oh, spännande! Var börjar jag prenumerera? Jag vill läsa om: * Kommunbidrag och hur föreningar gör för att få dem, ansökningsdatum etc. * Skvaller från Spelens hus (vad är det för verksamhet, vem flyttar in, när är det allmäna grejer som händer?) * Vad bestämmer styrelsen? Lätta summeringar av styrelsens möten * Evenemang i Väst just nu!
 8. Här kommer protokollet från mötets första halva, det justerade orginalet ska finnas hos styrelsen.
 9. Om ni inte fått mailet beror det antagligen på att ni inte rapporterat in någon medlem för 2011, vilket var det urval jag fick Alla föreningar som rapporterat medlemmar 2011 har fått meddelandet.
 10. Har handlingarna även gått ut som i pappers form? Har handlingarna skickats till revisorerna?Jag hjälpte distriktet med ett mailutskick till de föreningar som rapporterat medlemmar för 2011 igår kväll, eftersom tekniken krånglade för dem. I samband med utskicket passade jag på att lägga ut länken på forumet också för tydlighetens skull. Jag har inte ordnat med någon annan del av utskicket.
 11. Handlingarna hittar ni på http://db.tt/4zH5nDzP
 12. Handlingarna hittar ni på http://db.tt/4zH5nDzP
 13. Vad roligt! Hejar på er och hoppas att terrängbygget går bra!
 14. Hur har det gått? Är ni fulltaliga i styrelsen igen?
 15. Vad härligt att höra att ni ser ljust på framtiden! Jag hjälper gärna till att stötta er i nystarten på alla sätt jag kan. Nu kör vi!
×
×
 • Create New...