Jump to content

lugn horisont

Medlem
 • Content Count

  2,289
 • Joined

 • Last visited

About lugn horisont

 • Rank
  Avstängd

Profile Information

 • Intressen
  Lugn horisont var en användare som inte längre finns på forumet och inte önskar bli hittad via sökmotorer.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Människor som spelar spelen där man kan se engagemanget och känna känslan av att vara på plats slår det mesta. Sen kan man fråga sig, vad vill du förmedla, hur vill du att de som ser den ska reagera? Ibland är det bra att ha med lite olika logotyper, för t ex Sverok, Studiefrämjandet och eller andra ni samarbetar med för att visa på att ni är en del i en större helhet. Ha gärna med en QR-kod som leder till er hemsida eller liknande, det förenklar för de som har smartphones att komma ihåg er. När det gäller mått, se till så du fått måtten med utfall, ofta är det en bit på rollups som "försvinner" och ytterligare en bit som ligger antingen för högt eller för lågt för att det skall fastna i blickfånget. En roll-up känns större än den är, texten behöver vara stor för att synas, likaså grafiken. Jag skulle föreslå att inte ha med mer info på en rollup än du skulle ha på en A4 affisch.
 2. Det finns flera scenarion: 1. Arrangörerna hoppas skapa nog synlighet för att ingen vill ta över och på så sätt få fram nytt blod. 2. Man vill arrangera en enorm avslutsfest. 3. Man tycker det är bra att tala om så att folk ställer sina frågor före och minns allt kul på sista konventet istället för att sista minnet är att det försvann. 4. UppCon har konstant överraskat och utvecklats, så jag kan endast gissa. Därför frågar jag. Min värld är full av folk som älskar att engagera sig och gör det för de tycker det är kul. Vi uppmuntrar att folk är nyfikna och ställer frågor, kanske är det annorlunda i det här forumet?
 3. Att lagom inför man ska hålla det sista arrangemanget gå ut och säja, det här är sista gången, det får mig att undra, vad är man ute efter?
 4. De flesta här förknippar årsmöten med något som är tråkigt, långdraget och en massa tjöt för att fortsätta göra vad vi gör. Vi drar klart mer folk i andra sammanhang än till årsmöten där de gärna är med och pratar framtid, möjligheter och engagemang. Det är ett enormt problem att få vill leda, där finns mycket att göra för att göra arbetet enklare. Det finns även mängder som Sverok kan göra för att göra livet enklare för ledare och de engagerade. Att kasta pengar på föreningar och säja, gör vad ni vill är den enkla delen av Sverok.
 5. Fallet UppCon är så pass unikt och måste vara en enorm organisation att ta tag i och kräva ohyggliga mängder tid från de inblandade. Att de valt att göra det ideellt är rent ut enastående. Det de skapat är fantastiskt. Jag har full respekt för att de som engagerar sig gör det under en period de tycker det är kul, vilket är varför det är så viktigt att Sverok arbetar proaktivt med kunskap och annan hjälp för att göra generationsskiften och överlämningar. Det som sker här är som att en idrottsförening skulle lägga ner när den vunnit högsta serien. I Sverok sker det ett antal gånger varje år. Framgångsrika föreningar läggs ner, inte för det saknas medlemmar utan för det saknas engagerade som vill driva. På årsmötet när det är dags att lägga ner finns det inget att diskutera, det är i den situationen bara att lägga ner, kunskapen och erfarenheten, kompetensen är viktigare än rena pengar på kontot. För att förebygga att det sker så behöver Sverok leda vägen. Som det är just nu är det ett enormt problem med generationsskiften och överlämningar. I Sverok är det ofta vad som kallas generationsskiften snarare än en vanlig enkel överlämning, då det handlar om att under en period byta alla engagerade. Finns det verkligen någon som vill se det man varit med och byggt och lagt 100-tals om inte 1000-tals timmar på gå upp i rök för det saknas engagerade? Det är dags att ta problemet på allvar, och göra något för att hjälpa de engagerade, så att ingen behöver besluta sig för att lägga ner för det saknas engagemang.
 6. Jag tycker inte det bör gälla vissa, utan alla. Det är ett återkommande problem som saknar lösning. Sverok behöver arbeta proaktivt med arbetsmetoder för att bygga föreningar vilka klarar generationsskiften. Det händer lite för ofta att Sverokföreningar går upp i rök för de engagerade går vidare. Det bevisar tydligt att det finns en brist att arbeta med. Det behöver en lösning. Jag håller med om att det är för sent i fallet UppCon och jag noterar när jag besöker hemsidan för arrangemanget att Sverok inte syns nämnvärt. 100 000-tals kronor i bidragspengar, och helt osynliga.
 7. Att de försvinner som ett delresultat av att det saknas engagemang är en svaghet vilken borde ligga i Sveroks intresse att komma till bukt med. Om vi vill bli tagna seriöst så bör vi tillsammans arbeta för att få fram stabila organisationer som finns kvar och som fortsätter leverera fantastiskt. Från vad jag förstår så är det fungerande verksamhet, med ett fantastiskt rykte. Risken är att kommersiella intressen tar över i stället då föreningen nu gjort hela jobbet.
 8. Här måste finnas något Sverok kan göra? Att börja om istället för att bygga vidare på etablerade varumärken som är kända är både destruktivt och en förlust för den organiserade spelhobbyn.
 9. Om ni använder Stadgarna som Sverok har som exempel för föreningsbildande och följer samtliga steg i Guiden på www.sverok.se så är antagningsförfarandet enbart en formell process, alla blir normalt antagna. Konto behöver ni inte ha dag ett, var ni har det är helt ert val och det är enbart för att stöd skall kunna utbetalas. Sverok erbjuder ett alternativ för att göra processen något enklare, vill ni använda något annat så är det bara att köra. Det viktiga är att det är Föreningen som är kontohavare. Så full fart framåt & lycka till!
 10. Hej, Jag råkade se i er budget att ni ville låta andra använda riso:n mot kostnad. Vad skulle det kosta per exemplar och vilka format hanterar den?
 11. Airsoft Varberg kommer att köra en Airsoftloppis på Falkenbergs Airsoftbana söndagen den 18:e Mars mellan 10-18. För mer information se: http://www.facebook.com/AirsoftVarberg
 12. Det du beskriver är för mig helt fantastisk verksamhet som helt klart fungerar i en Sverokförening. Vill du veta exakt hur det fungerar så är ett hett tips att ringa kansliet, 013-14 06 00 och få svaren där, det går även att maila info@sverok.se och förklara vad ni tänkt, hur ni tänkt. Jag tycker helt klart ni borde vara en Sverokförening! Men, det är inte jag som bestämmer det där.
 13. En förening är en fantastisk form att samla sina resurser och kontrakt i som grupp. Om den bör anslutas till Sverok går att diskutera men som förening kan ni ingå avtal som förening istället för som personer vilket kan vara en fördel. Ni kan även samla delar av era vinster i föreningen, för att betala sådana saker som resor, hotell och inträden. Sverok erbjuder sådana små summor att om ni lägger tiden på att få någon sponsor till föreningen så kommer Sverokpengarna snabbt att se små ut. (har runt 10 medlemmar som räknas enligt årets system i Sverok så handlar det om under 5000kr totalt för i år) Sen kan jag tycka att man kan gå med i Sverok ändå, tex för man vill vara med och inverka i e-sporten!
 14. ok, För varje deltagare har ni 40kr kostnad från ert anmälningssystem, det innebär att innan ni tjänar en enda krona på deltagarna så måste ni få in de pengarna. Det innebär att ni enligt er plan börjar med att vara 2 000kr back. (50 deltagare x 40kr) Kanske går det locka deltagarna med sanslösa tävlingar där priserna är grymma? Skulle det vara möjligt att hitta sponsorer för detta? Skulle deltagarna då betala? Eller vad krävs för de ska betala?
×
×
 • Create New...