Gå till innehåll

lugn horisont

Medlem
 • Innehåll Antal

  2 289
 • Gick med

 • Besökte senast

Om lugn horisont

 • Placering
  Avstängd

Profile Information

 • Intressen
  Lugn horisont var en användare som inte längre finns på forumet och inte önskar bli hittad via sökmotorer.
 1. Premiär för Game of Thrones!! (HBO)

  Den är otroligt spännande, den är en av väldigt få serier som får mig att faktiskt titta på den och inte bara ha den rullande i bakgrunden medan jag gör annat, vilket sker ganska sällan att serier lyckas med.
 2. Att designa en Rollup

  Människor som spelar spelen där man kan se engagemanget och känna känslan av att vara på plats slår det mesta. Sen kan man fråga sig, vad vill du förmedla, hur vill du att de som ser den ska reagera? Ibland är det bra att ha med lite olika logotyper, för t ex Sverok, Studiefrämjandet och eller andra ni samarbetar med för att visa på att ni är en del i en större helhet. Ha gärna med en QR-kod som leder till er hemsida eller liknande, det förenklar för de som har smartphones att komma ihåg er. När det gäller mått, se till så du fått måtten med utfall, ofta är det en bit på rollups som "försvinner" och ytterligare en bit som ligger antingen för högt eller för lågt för att det skall fastna i blickfånget. En roll-up känns större än den är, texten behöver vara stor för att synas, likaså grafiken. Jag skulle föreslå att inte ha med mer info på en rollup än du skulle ha på en A4 affisch.
 3. UppCon lägger ned

  Det finns flera scenarion: 1. Arrangörerna hoppas skapa nog synlighet för att ingen vill ta över och på så sätt få fram nytt blod. 2. Man vill arrangera en enorm avslutsfest. 3. Man tycker det är bra att tala om så att folk ställer sina frågor före och minns allt kul på sista konventet istället för att sista minnet är att det försvann. 4. UppCon har konstant överraskat och utvecklats, så jag kan endast gissa. Därför frågar jag. Min värld är full av folk som älskar att engagera sig och gör det för de tycker det är kul. Vi uppmuntrar att folk är nyfikna och ställer frågor, kanske är det annorlunda i det här forumet?
 4. Konvents-debatt

  En av de absolut viktigaste sakerna som även är svårast att överföra är relationer. Det är personer som har relationerna vilka organisationen behöver. Organisationen behöver ha en metod för att överföra relationer till nya personer, annars är det svårt att fortsätta utvecklas oavsett hur kompetent än nästa person är. För mig skulle den största förlusten vara om ingen vill ta över och fortsätta, ingen ens vill försöka. Då skulle jag känna att allt vi byggt var bortkastat. För mig kan de nya få sätta organisationen i brand, det är deras val. När jag går vidare så är det mitt val. Jag har pratat med lite blandat folk och en sak som kommer igen är känslan av att tillsammans varit med och skapat något som står kvar efter. När det gäller UppCon: Genom att avsluta nuvarande UppCon så öppnar det upp för andra att göra något som de kallar för UppCon. Vad det kommer vara är det ingen som vet, för något så stort och synligt som UppCon så håller jag det som ytterst troligt att någon kommer att se en chans.
 5. Det viktigaste för mig är medvetenheten om att en dag kommer någon annan än jag att göra det här- Det innebär att all informationen inte får sitta i huvudet på en person. Vi brukar bland annat ha organisationstillhörande e-postadresser, där allt sparas så att nästa person som tar över ett område kan få en kopia på viktiga konversationer som relaterar till området och direkt kan förstå vad som gjorts. För varje år som går så är det viktigt att bryta ner ansvarsfördelningen, en person som haft en post i 5år är svår att ersätta om dess arbete vuxit utan att fler är med och hjälper till. Det är betydligt enklare att hitta personer som vill göra saker de kan greppa. Om man har behov av annat än tid och låter de engagerade bidra, med gamla prylar, spel eller vad som så är det otroligt viktigt att vara tydlig, i samma stund som de ger bort en sak så upphör äganderätten. Den blir då vår. Det är ganska vanligt att det resoneras att jag har gjort X så då ska jag ha Y. Alla bidrar med det de vill, ingen särbehandling får existera. Jag tycker mentaliteten är otroligt viktig: * Att alla som engagerar sig är Hjältar. * Alla deltar på de villkor de bestämmer. * Alla uppgifter är kul, rätt person på rätt plats. * Alla vet vart de ska vända sig med frågor. * Att hjälp finns att få. * Att vi lär oss tillsammans. * Att alla visar uppskattning för utfört arbete. * Att det vi gör är levande och präglas av de som engagerar sig. * Att alla förstår att långt från alla kommer att förstå vad man gör och att det därför är viktigt att ha respekt för varandras engagemang. * Att resultatet är föreningens. * Att andra är nyfikna och kommer att ställa frågor, vårda dem så kommer de växa till en hjälte. * Att det är tillsammans vi når framgång. * Säj tack en gång extra på plats.
 6. UppCon lägger ned

  Att lagom inför man ska hålla det sista arrangemanget gå ut och säja, det här är sista gången, det får mig att undra, vad är man ute efter?
 7. UppCon lägger ned

  De flesta här förknippar årsmöten med något som är tråkigt, långdraget och en massa tjöt för att fortsätta göra vad vi gör. Vi drar klart mer folk i andra sammanhang än till årsmöten där de gärna är med och pratar framtid, möjligheter och engagemang. Det är ett enormt problem att få vill leda, där finns mycket att göra för att göra arbetet enklare. Det finns även mängder som Sverok kan göra för att göra livet enklare för ledare och de engagerade. Att kasta pengar på föreningar och säja, gör vad ni vill är den enkla delen av Sverok.
 8. UppCon lägger ned

  Fallet UppCon är så pass unikt och måste vara en enorm organisation att ta tag i och kräva ohyggliga mängder tid från de inblandade. Att de valt att göra det ideellt är rent ut enastående. Det de skapat är fantastiskt. Jag har full respekt för att de som engagerar sig gör det under en period de tycker det är kul, vilket är varför det är så viktigt att Sverok arbetar proaktivt med kunskap och annan hjälp för att göra generationsskiften och överlämningar. Det som sker här är som att en idrottsförening skulle lägga ner när den vunnit högsta serien. I Sverok sker det ett antal gånger varje år. Framgångsrika föreningar läggs ner, inte för det saknas medlemmar utan för det saknas engagerade som vill driva. På årsmötet när det är dags att lägga ner finns det inget att diskutera, det är i den situationen bara att lägga ner, kunskapen och erfarenheten, kompetensen är viktigare än rena pengar på kontot. För att förebygga att det sker så behöver Sverok leda vägen. Som det är just nu är det ett enormt problem med generationsskiften och överlämningar. I Sverok är det ofta vad som kallas generationsskiften snarare än en vanlig enkel överlämning, då det handlar om att under en period byta alla engagerade. Finns det verkligen någon som vill se det man varit med och byggt och lagt 100-tals om inte 1000-tals timmar på gå upp i rök för det saknas engagerade? Det är dags att ta problemet på allvar, och göra något för att hjälpa de engagerade, så att ingen behöver besluta sig för att lägga ner för det saknas engagemang.
 9. UppCon lägger ned

  Jag tycker inte det bör gälla vissa, utan alla. Det är ett återkommande problem som saknar lösning. Sverok behöver arbeta proaktivt med arbetsmetoder för att bygga föreningar vilka klarar generationsskiften. Det händer lite för ofta att Sverokföreningar går upp i rök för de engagerade går vidare. Det bevisar tydligt att det finns en brist att arbeta med. Det behöver en lösning. Jag håller med om att det är för sent i fallet UppCon och jag noterar när jag besöker hemsidan för arrangemanget att Sverok inte syns nämnvärt. 100 000-tals kronor i bidragspengar, och helt osynliga.
 10. UppCon lägger ned

  Att de försvinner som ett delresultat av att det saknas engagemang är en svaghet vilken borde ligga i Sveroks intresse att komma till bukt med. Om vi vill bli tagna seriöst så bör vi tillsammans arbeta för att få fram stabila organisationer som finns kvar och som fortsätter leverera fantastiskt. Från vad jag förstår så är det fungerande verksamhet, med ett fantastiskt rykte. Risken är att kommersiella intressen tar över i stället då föreningen nu gjort hela jobbet.
 11. UppCon lägger ned

  Här måste finnas något Sverok kan göra? Att börja om istället för att bygga vidare på etablerade varumärken som är kända är både destruktivt och en förlust för den organiserade spelhobbyn.
 12. Spännande! Hur mycket rabatt handlar det om?
 13. Vad har de som sitter i förbundsstyrelsen för värderingar?

  Efter att jag förklarade att jag fått svaret jag sökte och ställde en följdfråga väljer du att anfalla mig, nu gör du det igen. Jag finner ditt agerande rent ut oacceptabelt. Med tanke på hur du väljer att bemöta mig föreslår jag att du helt enkelt upphör att läsa och svara på mina frågor, det finns gott om kompetenta och trevliga personer som ger mig fantastiska svar utan att behöva bli otrevliga.
 14. Vad har de som sitter i förbundsstyrelsen för värderingar?

  Är det inte lite elakt att låta en glutenallergiker vara brödet? Det finns glutefritt bröd, iaf här i min stad så erbjuder så gott som alla ställen det.
 15. Vad har de som sitter i förbundsstyrelsen för värderingar?

  Efter allt det här kebabpratet: Sverokföreningar borde ha rabatt på kebab!
×