Jump to content

tsuzumi

Medlem
 • Content Count

  9
 • Joined

 • Last visited

About tsuzumi

 • Birthday 10/08/1987

Profile Information

 • Ort:
  Stockholm
 1. Ja men då är vi två då. Behövs bara en GM om nu inte du är en.
 2. Hallå Jag, nux (27), söker folk att spela lite roll spel med, helst GURPS systemet. Har spelat det i snart två år men endast över internet med folk från andra delar av våran planet. Skulle nu vilja köra med lite svenskar, eller i alla fall folk i samma tidszon som jag. Om det finns folk som vill spela i Stockholm så kan man göra det vid ett bord, men jag nästan föredrar att köra det över internet(skype, irc, TS etc. Är rätt öppen för olika sorters genre, bara det är GURPS, men jag måste säga att jag just nu har ögonen mest på olika sorters sci-fi, och kör redan en fantasy kampanj. Men inget är omöjligt, bara jag får spela. Håller tummar på svar Nux PS, man kan nå mig på sky_pe också under samma användarnamn. PS2, tänkte jag skulle lägga till lite info för dem som inte känner till GURPS. Det står för General Universal Role Play system. Långt och rätt dåligt namn, jag vet, men det är en bra beskrivning. Du kan göra vilken sorts kampanj du vill med det, finns inget det passar bättre eller sämre för. Istället för att basera sig på klasser och levels, som många andra system (DnD...) så bygger du upp din karaktär från noll med poäng. Alla förbättringar(Advantages/skills etc) kostar poäng och alla försämringar(Disadvantages) ger poäng. Istället för att rulla en tärning, lägga på din egen skicklighet, och försöka komma över gränsen, som många andra system, så gör GURPS tvärtom. Du rullar tre d6 tärningar och försöker komma under gränsen. Om du ska försöka träffa med din pistol med skill 15 så behöver du bara rullar under eller lika med 15 med 3d6, vilket är 95%. Och jämfört med många andra system så får den man attackerar chans att försvara sig och inte bara ha ett fast försvarsvärde som den som attackerar rullar mot. Jag har hört många som säger att de tycker GURPS är svårt och jobbigt komplicerat. Ja, kanske det. ja det finns många skills och många advatanges/disadvantages. Men det gör ju bara att man kan göra en mindre generisk karaktär om man vill. (Den som tycker det är mycket och jobbigt i Lite versionen... aja, skulle väl svimma om den kollade i den fulla versionen). Det finns en himla massa extra böcker för att hjälpa till med extra info och regel för olika sorters kampanjer, men de är inte på något vis obligatoriska för att spela. http://www.sjgames.com/gurps/ http://www.sjgames.com/gurps/lite/ -Miniversion med allt som behövs för att starta. http://en.wikipedia.org/wiki/GURPS http://www.penandpapergames.com/forums/ ... bout-GURPS -För dem som har hört dåliga saker om GURPS.
 3. Hej Heter Linus, 24 år och är speldesign student i Visby. Jag söker GURPS, Anima eller d20Modern spelare/grupp, gärna vid ett bord men tycker att online season(irc, skype etc) fungerar lika bra. Jag har kört lite RP, men det har tyvärr blivit mer tid med näsan i regelböckerna, och skulle hemskt gärna komma igång och spela. Temat är inte det viktigaste. Men är det fantasi så ska det helst vara med magi. Cyberpunk är eftersökt, eller annan sci-fi som är före "StarWars" tech/era.(Starship Trupper/Alien är bra tech level). Men nutid +- några år är bra med. MVH nux
 4. Hej, jag heter Linus, är 22 år och har inte så mycket erfarenhet av rollspel. Men det var väldigt kul när jag körde (det var Anima). Men jag vill väldigt gärna börja köra ofta och hitta en trevlig grupp att göra det med. Fantasi finns det så det räcker och blir över så det ska nog inte vara några problem.
 5. Hej jag heter Linus, är 22 år och är lite nybörjare på rollspel. Men de gånger jag har kört var det väldigt roligt! Jag kollade upp Call of Cthulhu. Verkade intressant. Fortfarande lust att skapa en ny grupp? Jag bor vid Karlaplan.
 6. Jo det är sant. Anima var mitt första Rollspel och jag var frågvis i en strut
 7. Hej. Jag undrar om det finns någon som känner till Anima: Beyond Fantasy. Skulle vara kul att diskutera det med någon, fram tills jag hittar någon att köra det med(om du är en sådan) och även efter såklart
 8. Ja stockholm. Tänkte att jag skrev det. Men det var nog någon annanstanns.
 9. Hej jag heter Linus och söker folk att lira d20 modern eller future med. Jag är själv nybörjare på rollspel i allmänhet men har mycket fantasi och vet grunden i rollspel. Har båda regelbökerna som jag håller på att läsa igenom. Skulle vara väldig roligt att hitta någon som är bra på att vara GM.
×
×
 • Create New...