Gå till innehåll

Otto Kahne

Medlem
 • Innehåll Antal

  390
 • Gick med

 • Besökte senast

Om Otto Kahne

 • Placering
  250+

Profile Information

 • Ort:
  Borås
 • Intressen
  Teknik och Vetenskap
 1. Lyssnade nyss på denna artikeln som podcast och tänkte att det kanske är något som skulle kunna vara vettigt för alla som vill kunna kommunicera mindre aggressivt på formet att läsa eller lyssna på. Artikeln finns på: http://getitdone.quickanddirtytips.com/how-to-write-email-thats-sane-part-1.aspx Jag hoppas det kan vara användbart för forumgruppen. Någon som har några andra riktlinjer för digital kommunikation som de tycker borde vara allmänt kända?
 2. Speletshus Göteborg

  Hur går det? Finns det något datum för ett möte med intresserade föreningar än? Svarar föreningarna positivt eller behöver vi leta och engagera fler föreningar mera?
 3. Speletshus Göteborg

  Jag minns att Birger tog upp möjligheten med gratis kanslister under årsmötet så kansliet ska nog troligtvis vara bemannat. Det jag hoppas är ett inte allt förmycket administrativt arbete läggs på kanslister eller styrelsen utan att det sätts upp system för ökat samarbete mellan föreningarna som ska nyttja lokalen för att få självadministration, demokratibyggande och bättre kommunikation mellan föreningar.
 4. Speletshus Göteborg

  Då fortsätter jag med lite frågor om ekonomin (även om jag förstår att den inte är färdig än). Skulle en förening betala för vad de brukar (Då ca 14kkr om året för ett kontor om de vill ha det för sig själva) eller funderas det över subventioner. Om en förening bara skulle bruka, säg, 20 kvadratmeter en gång i veckan skulle kostnaden för det rimligen ligga på 3 000kr om året. Något jag tror många föreningar skulle vara intresserade av. Detta skulle dock kräva att 100 föreningar deltog för att inte Sverok västs del av hyran inte skulle överstiga 100kkr/år. Detta skulle medföra ca 15 föreningar där per dag. Skulle en större förening vilka ha hela ytan en dag i veckan skulle kostnaden uppgå mot 40kkr/år eller ~ 900kr/gång. Dessa siffror är för endast hyra. Administration, underhåll och verksamhetskostnader tillkommer ju. Så lite frågor då. Hur tror ni att lokalen mest kommer användas? Hur ser det ut med möjligheten till bidrag för lokalen? Är det aktuellt med att hyra ut delar av lokalen till andra förbund eller arrangemang med mindre tydlig Sverokanknytning? Många föreningar behöver mera än något annat plats att förvara sina saker, tror ni att arkiv/förråd kommer räcka för de behov som finns? Hur ser det ut med fasaden, kommer vi få sätta upp massa snygga Sverok(och förenings-)loggor? Hur mycket kommer flytt/inflyttning/möblering få kosta? Hur beräknas detta i allmänhet påverka budgeten? Efter det stöd som verkar finnas för lokalen är det kanske värt att revidera den (den blev ju lite igenomstressad på årsmötet)(Eller så tar vi det på hösten när kostnaderna har uppdagat sig). Slutligen så kan jag ju fundera på om någon annan är intresserad av att slå ner några väggar för att få en öppnare planlösning?
 5. Speletshus Göteborg

  Rikskansliet upphandlade väl ett sådant system någorlunda nyligen, de kan nog komma med tips. Hur mycket yta tänkte ni att väst kansliet skulle ta i anspråk (bara nyfiken)? Om planen är att föreningar ska få ha egna rum kommer inte det leda till mycket outnyttjad yta? Tordes det inte bättre att ha rum baserat på verksamhet (Figurspels-/Rollspels-/Verkstadsrum)? Inser att jag går in på detaljer, så mina frågor ska inte tas allt för seriöst. Keep up the good work.
 6. Speletshus Göteborg

  Detta gör mig jätteexalterad och skrämmer livet ur mig samtidigt. Det är dags att skriva ett nytt kapitel i både Sverok västs historia och skriva om landskapet för Göteborgs ungdomkultur. Vad är nästa steg och vad vill ni ha hjälp med?
 7. Konton till föreningar

  Det finns inga som helt planer på att förhindra föreningar med eget konto att ansöka om medlemskap i Sverok eller att nedprioritera dessa föreningar.
 8. Scenariobanken (igen, jag vet.. sorry)

  Jag har ofta funderat på att arbeta med SB och nu kanske är rätt tillfälle. Jag skulle därför gärna vara med iaf på de inledande mötet, hör av dig när du hade tänkt.
 9. Nominerade till förtroendeuppdrag 2009

  Valberedningens förslag på styrelse för 09/10: Johan Herrnsdorf (ordförande) Anna Malmer (kassör) Cecilia Dolk (vice ordförande) Johan Bjärsborn Sabina Braun Anna Beskow Robert Tiinus Valberedningens förslag på valberedning för 09/10: Martina Jansson (Sammankallande) Otto Kahne (Vice Sammankallande) Tobias Olsson Adam Jones Valberedningens förslag på revisorer för 09/10: Jesper Berglund Jessika Karlsson Loftbring (personlig ersättare till Jesper Berglund) - Frida Aronsson (personlig ersättare till -)
 10. Nominerade till förtroendeuppdrag 2009

  Då intervjuerna fortfarande genomförs är problemen mera att vi inte har informationen än att vi inte vill dela med oss av den, vi arbetar på att lösa problemet.
 11. Nominerade till förtroendeuppdrag 2009

  Till att börja med så är kontaktuppgifter något som jag är obekväm med att distribuera och då vi inte sett till att godkänna detta med de nominerade är det något jag har dragit mig från att göra. Önskar man kontakta någon i förslaget men saknar information hjälper jag mera än gärna till med att skaffa fram kontaktuppgifterna till er.Vidare så är det inte så lätt att finna exakt vad de olika nominerade söker för poster t.ex. då svaret "styrelsen" ibland betyder att de söker ledamot och ibland även kassör eller ordförande (det finns även mera komplicerade exempel) något som vi inte har glasklart i bland de nominerade utan ser till att få förtydligat iom att vi gör våra intervjusamtal. Detta är en lista över de nomineringar vi har mottagit, i valberedningens arbete ser vi till att kontakta de personer som ha suttit på ett förtroendeuppdrag under året och diskuterar med de om de önskar söka igen eller ej, detta arbete är inte färdigt och därför ser listan ut som den gör. Här finns även samma möjligheter för vem som helst att kontakta dem i likhet med valberedningens arbete.
 12. Nominerade till förtroendeuppdrag 2009

  För att hjälpa folk ta fram alternativa förslag lägger jag nu upp listan på nomineringar som valberedningen mottagit. Det är inte uppdelat på uppdrag för att folk ska känna mera öppna vägar än stängda. Valberedningen arbetar med sitt förlag och kommer snart sammanställa och publicera det. Nominerade: Johan Bjärsborn Sven Bergersjö Cesila Dolk Axel Hållinder Emil "Sydalv" Persson Robert Tiinus Anna Beskow Frida Aronsson Jesper Berglund Johan Herrnsdorf Sabina Braun Anna Malmer Jörgen Engström
 13. Urkundsförfalskning

  Skulle vilja framföra ett önskemål att alla i diskussionen försöker vara försiktiga för att inte misstänkliggör sig för förtal eller liknande brottsmisstankar.
 14. Rapport från möte med KD 18/12

  Supercoolt \o/ Finns det några planer på uppföljning eller vidare möten?
 15. Tävling: Designa en logga till Imagine

  Lägger ni, allvarligt, upp för riksmötet att ännu flera detaljbeslut? Kanske även informera om eventuella upplåtande av rättigheter?
×