Jump to content

Gabriel_Bates

Medlem
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Contact Methods

 • Hemsida
  http://swedishfreedom.blogspot.com/

Profile Information

 • Ort:
  Småland/Östergötland
 • Intressen
  Rollspel, Politik, Vapen, Filosofi
 1. You are 78.44% pure hmmm, tror att avsaknaden av fantasy-spelande drog ner betyget lite. Inser hur många sorters dödande jag har kvar att utföra i rollspelsvärlden.
 2. Mina egna är väl inte så många Jag får inte kasta brandhandgranater in i samma rum som personen som skall gripas och förhöras befinner sig. Jag får inte slå ner poliser över en trafikföreseelse även om de riskerar att innebära att jag blir sen till flyget. Jag får inte slå ner SLPs även om de är skitdryga och jag är stark nog för att däcka dem med ett enda slag mot huvudet. Att ha som policy att sova med en kniv under huvudkudden och sticka ner första bästa person som försöker brotta omkull mig ur sängen är ingen bra idé då det kan vara en rysk kollega... Elstrider i berusat tillstånd är ingen bra idé. :cry:
 3. SOF - special operations force Baserat på TV-serien från 90-talet. Från början var det en enkel modifikation av mutant, men utspelade sig i en realistiska nutidsvärlde fylld med politiska konspirationer och framförallt jätteonda terrorister att bekämpa i det tysta för att skydda mänskligheten och tjäna pengar. Efter snart ett årtionde av spelande och utvecklande med flera olika spelledare, spelgrupper och åtskilliga arbetstimmar är det nu ett klart spelbart system, men med kraftiga inslag av Neotech och Mutant. Den ursprungliga spelgruppen är skingrade sedan länge, men spelet lever vidare... En helt egenproducerad spelpärm, men med bilder stulna från nätet, finns. Främst har skadesystemet gjorts om, nya färdigheter lagts till, närstridssystemet gjorts mer filmiskt och spännande och reglerna för eldstrid gjorts mer realistiska och enorma mängder utrustning har lagts till.
 4. Vi är totalt tre rejält erfarna SL i våran spelgrupp (minst sex års erfarenhet) så det blir ganska produktiva debatter kring SL:ande, tror det har gjort oss alla till bättre SLs.
 5. Vissa ser SL som en Gud som blickar ner mot sina undersåtar och vägleder dem. Vissa ser SL som djävulen som gör att för att plåga sina spelare. Jag ser mig mer som Satan i Jobs bok. En Guds ängel som utsätter spelarna för prövningar för att testa deras styrka, men aldrig avsiktligt för så stora prövningar att de går under. :wink:
 6. Det är din åsikt Personligen föredrar jag rollspel där man inte ska hugga ner allt och alla man möter (även om man kör action) Finns det ens folk som spelar så? Eller, ja, klart det finns, men finns det spelsällskap som spelar på det viset? Jag ser det mest som en sak nybörjare gör tills de lärt sig rollspela. Jag har visserligen aldrig spelat DnD...
 7. Starwars är väll inte min grej egentligen, men jag är så svulten på rollspelande att det i alla fall är värt att prova. Lite beroende på var du bor och hur ofta det ska spelas (man har ju, sväljer hårt, studier att klara av också). Jag har spelat rollspel i runt sex år men har ingen spelgrupp i Linköping, så hör gärna av dig via PM med mer info. Hatar visserligen T20-systemet, men så länge jag slipper SLa så går det ju bra. Kärlek, frid och harmoni.
 8. - Han ser viktig ut, han har ett hölster. (Egentligen inte roligt, men alla spelarna tyckte det och jag får äta upp det emellanåt.) - Finns det några marina fordon i hamnen? - Ja, det är en hamn, det är det som finns där. - Har dom några sånna där gummibåtar i plåt? I Japan - Det är yacuza vi ska slåss mot, de har skyddsvästar så köp bara AP-ammunition. De yngra spelaren lyder den äldre spelarens kloka råd. Den äldre spelaren ber sedan vapenhandlaren om JHP, som ger mer skada men inte går igenom skyddvästar lika bra. Den yngre spelaren undrar vad han håller på med. - Du sa ju att de hade skyddväst? - Ja, men jag skjuter dem bara i huvudet i alla fall. Utanför en bar en bit ut på landet... - Tala om för mig var flickan är! - Vadå, är du polis eller? - Nej, hitman. *drar fram en kniv*
 9. Det stämmer, även om det är mest brädspelare där så är det alltid någon som känner någon som känner någon som... Conny Ordf, DD Attans, det är ju samtidigt som jag sjunger med Gospelkören. Jag spelar mest med min gamla spelgrupp hemma i Småland när jag är där på besök. Jag spelar i princip vilket bordsrollspel som helst, så om det finns någon grupp i Linköping som inte har något emot nya medlemar är det bara att PM:a. Har mest erfarenhet av Mutant-systemet, men har SLat lite Neotech på prov. Testar gärna nya grejer.
 10. Det har jag aldrig prövat. Att låta olika spelgrupper spela samma uppdrag kan dock vara riktigt roligt för att se vilka skillnaderna blir. Varianten att ta en annan spelledares uppdrag och använda det kan också vara roligt för att se hur mycket av uppdraget som beror på spelledaren och inte spelarna.
 11. Folk verkar ha spelat så många olika spel, nåja... Här är min lista: - Special Operations force (SOF), en mod. till Mutant skapad efter TV-serien SOF som gick på 90-talet. Kanske inte säger så mycket eftersom modifikationen är icke-komersiell och gjord av en spelgrupp. Dock min klara favorit att spela, kan även vara kul att vara spelledare då det är så fritt och reglerna enkla att anpassa till situationer som inte står i regelpärmen. - Neotech 2, har faktiskt aldrig spelat det utan bara varit spelledare. Brukar inte använda skadesystemet fullt ut, men i övrigt ett mycket bra regelsystem som man snabbt tar till sig. Väl beskriven värld är ett plus, gillar inte riktigt att spelet bestämmer så mycket hur karaktärerna ska bli. - Mutant, men i så fall som spelare, gillar bredden på typer av karaktärer man kan skapa.
×
×
 • Create New...