Gå till innehåll

Anneli

Medlem
 • Innehåll Antal

  2 487
 • Gick med

 • Besökte senast

Om Anneli

 • Placering
  2000+
 • Födelsedag 1990-01-20

Contact Methods

 • Hemsida
  http://jeu-de-roles.blogspot.com

Profile Information

 • Ort:
  Huddinge
 • Intressen
  Språksociologi, lajv, litteratur, sociala normer, könsroller, sexualitet, mumintroll, att dansa och göra pärlbroderier.
 1. Sveroks medlemsantal under åren

  Jag är nyfiken på aktuella siffror för könsfördelningen inom förbundet, har hört siffror mellan 7-11% tjejer och vill minnas att vi fortfarande registrerar juridiskt kön och kan utvinna sådan statistik?
 2. Material till kläder?

  Jag skulle rekommendera att strunta i manteln och sy en rejält varm kjortel istället. Ylle eller vadmal, knälång och långärmad. Mantlar tenderar att blåsa runt, fastna i saker och vara allmänt opraktiska i förhållande till hur varma de är, och de drar mycket mera tyg än vad en varm kjortel gör.
 3. prottokoll tråden

  Jag skulle önska att antingen sekreteraren eller justeraren kopplar på stavningskontrollen i Word/Open Office och lägger lite krut på att se till att ord är rättstavade (det är många typos), namn har stor begynnelsebokstav och besluten antecknas som fullständiga meningar så att även vi som inte var på mötet har en chans att förstå vad diskussionerna gick ut på och vad ni beslutade. I protokoll 4 valdes Samuel och Niclas till justerare trots att deras namn inte står med i närvarolistan. Protokoll 5 är stödord, inte ett protokoll. Helt omöjligt att följa med i när nästan alla punkter består av typ "14. Olle fixar".
 4. Finns Rättvisearbetsgruppens gamla forum kvar? Det har nog inte varit aktivt sedan 2008 ish, men var det första mångfalds- och jämställdhetsprojektet Sverok försökte dra igång, i arbetsgruppsform. Admin borde kunna ge dig behörighet till den forumdelen, i sådana fall Jag var rätt aktiv i den svängen men kan inte komma på att vi faktiskt släppte något material själva. Jag gick en utbildning i RFSL Ungdoms metodmaterial "Bryt!" om normer i allmänhet och heteronormen i synnerhet, men tror inte att Sverok använde den till någonting.
 5. Lite ekonomidisskusioner?

  På gymnasieskolan jag jobbar på har vi 32 elever i varje klass. Det är galet fulla klassrum. Ett par dagar i veckan är det så fullt i matsalen att elever sitter i ljushallen och äter lunch. Man försöker pressa in ännu fler elever för att få skolpeng, men lokalerna pallar det inte riktigt. Och det här är ändå en himla välskött skola, där det mesta går som på räls. Bra skolrestaurang, nöjda elever med höga betyg, och det finns kringpersonal som kurator, skolsköterska, syo-konsulenter, bibliotekarie anställda på heltid. Så mycket kringpersonal har aldrig funnits på skolor jag själv varit elev på. Men då är priset för det att man måste ta in fler elever än vad det egentligen finns plats för, och budgetmarginaler ska vi inte prata om. Jag tror att marknadifieringen av skolan och det fria skolvalet egentligen är ganska mycket boven. Det fria skolvalet gör att lite vem som helst kan starta en skola, och då ska skolpengen gå dit. På vissa ställen innebär det rätt ner i ägarnas fickor, på andra ställen gör det lyckligtvis inte det. Och även kommunala skolor måste lägga grymt mycket pengar på marknadsföring istället för på skolverksamhet för att kunna stå sig i konkurrensen. Överlag gör det fria skolvalet att pengar flyttas från en massa bra och nödvändiga saker (som skolkurator, skolmatsal och vettiga lokaler) till saker som ger bra PR (laptop till alla elever, studieresor utomlands, reklamkampanjer i tunnelbanan). Och alltså, det suger. Sedan så tycker jag att det är lite problematiskt också att skolpengen inte är baserad på elevernas hjälpbehov. Vissa skolor har högpresterande elever med akademikerföräldrar, och sådana är generellt sett betydligt billigare i drift än vad elever som kommer från stökiga förhållanden gör. Elever som inte har svenska som förstaspråk behöver mer tid och resurser. Liksom elever med problem i hemmet eller elever vars föräldrar aldrig läst en bok frivilligt. Då kan jag tycka att det enda rimliga är att ge mer pengar till skolor i problemområden och mindre pengar till högpresterande skolor. För att garantera likvärdigheten. Bättre lärare för att rädda skolan tror jag inte ett jota på. Det är inte lärarna som är problemet. Det är att lärarna gör så himla mycket saker som inte är att vara lärare, för att de blir ålagda ny administration och jox hela tiden. Det är lärarnas arbetsvillkor som måste ändras, inte lärarna i sig.
 6. Årsmöte 2012

  När kommer möteshandlingarna? Har det kommit in några motioner?
 7. Gemensamt sverok-förråd

  Jag tycker att förrådsmöjlighet låter som ett bra sätt för Sverok Stockholm att erbjuda föreningarna resurser som är jobbiga att fixa själv, men som är värt mer än bidrag. Konceptet med låsbara skåp/kistor på kansliet borde egentligen inte heller vara alltför svårlöst. Jag kommer inte på just nu var på kansliet man skulle kunna inreda en sådan hörna, men ett gäng nischer för skåp och liknande finns ju. Dessutom förvarar många föreningar saker på kansliet ändå, och jag har hört ett par incidenter där folk blivit förbannade på att grejer som förvaras på kansliet försvinner eller blir stulna. I nuläget anser jag definitivt att allt som förvaras där förvaras på egen risk, eftersom vi inte har minsta möjlighet att kontrollera vilka som går in och ut och gör vad - men möjligheten att låsa in sina föreningsprojekt och inventarier vore nog väldigt värdefull för många föreningar.
 8. Jag får mest intrycket av att datorspel användes som bakgrundsfaktor, ihop med passivitet och läskdrickande, inte att datorspel i sig ger unga dåliga tänder. Och eftersom inslaget inte handlade om datorspel så, tja, måste vi reagera? Jag är medveten om att jag nog skulle reagera annorlunda om någon utsatt grupp fick vara med i samma svepande resonemang. Typ "könssjukdomar ökar bland unga, de blir mer öppna med sin homosexualitet och ligger runt mer.", men den känslan för spelare har jag inte. Jag är nog lite för ung för att tro på att media är avsiktligt emot oss.
 9. Är det inte att överreagera, och frisera saker lite, om vi ska gå ut officiellt och protestera mot att någon säger att ungdomar får dåliga tänder när de sitter framför datorn och dricker läsk? Vad ska vi säga liksom? Det finns inget belagt samband mellan våra medlemmar och läsk?
 10. Vilken föda intar du just nu?

  Jag har klyftpotatis och ugnsbakade champinjoner ståendes i ugnen och lite buljongkokta linser med basilika och vitlök på gång bredvid. Awesomelunch.
 11. Enkät

  Vad är det för ett skolarbete du gör enkäten till? Ämne, syfte? Jag skulle behöva hjälp med ett skolarbete och skulle vilja be er svara på en snabb enkät. Ni kan svara i tråden, eller skicka mig ett pm. Vissa av frågorna kanske kan kännas lite personliga, och i sådana fall kan ni skippa dem, eller logga ut och svara som gäst, eller maila svaren till mig. Era namn kommer inte vara med. 1. Hur ofta lajvar du? Svår fråga, någonstans mellan 5 och 10 gånger om året. 2. När började du lajva? I juli 2004. 3. Vilka lajvgenrer föredrar du? Relationsbaserade, intrigtäta lajv, gärna kortare. Börjar luta mer åt tejplajv och sådant, men är fortfarande svag för low fantasy (ju mindre sminkroller och elände desto bättre, dock). 4. Har du någon speciell arketyp av roll du brukar spela, och i så fall vad? Antingen spelar jag Muminmamman. De rollerna är hemkära, snälla, tar hand om alla andra och brukar visa sig ha någon skruv lös långt in som jag inte förutsett. Eller så är de brinnande idealister. 5. Vilka teman är viktiga på lajv du åker på? Spänning, romans, intriger, misär, etc. Känslor och relationer överlag. Moraliska dilemman, personkonflikter och sådant. 6. Ser du någon likhet eller kontrast mellan hur saker och ting ser ut i ditt eget liv, eller hur du skulle vilja att saker och ting såg ut och typen av lajv du åker på? Utveckla gärna. Jag tror att jag ofta får lite samma roll i mina lajvgrupper OFF som jag får i dem IN. Jag gillar att styra upp, fixa och ta hand om folk och saker. 7. När började du lajva? Ålder och nuvarande ålder. Juli 2004. Då var jag 14, idag är jag 21. 8a. Hur mådde du psykologiskt då? Oj. Jag gick på högstadiet, var inte särskilt trasig men däremot lätt obstinat, arg överlag, och törstade efter intellektuell och social stimulans. Så började jag hänga med rollspelare på internet. Det var bra. 8b. Påverkade lajvandet? Nja, jag vet inte. 8c. Om ja, på vilket sätt? Jag började lajva för att jag blev medsläpad av en rollspelsvän jag träffat på internet. Då började vi umgås mer IRL istället. Det var nog bra. Men det var liksom ingen "wow, lajv!"-upplevelse. Det tog ett år innan jag lajvade igen, typ. 9a. Känner du att du har stor kontroll över hur du har det i ditt liv, i vad som händer dig? Ja. 9b. Hur påverkar det dig? Att jag har koll? Tja, det får mig att känna mig rätt säker på mina beslut. 9c. Känner du att du har större, eller mindre, kontroll på lajv? Beror helt på lajvet. Men ofta mindre, eftersom det är ett överblickligt maskineri med folk och intriger där jag vet att jag inte kontrollerar. Samtidigt är det lättare att ta t.ex. personkonflikter rätt ut på lajv, eftersom det ändå tar slut så snabbt. 9d. Hur känns det? Oftast rätt bra.
 12. Vilken föda intar du just nu?

  Pasta med vita bönor, spenat och vitlök. Och jag har mjölkchoklad! Moo Free, på rismjölk, och den smakar faktiskt mjölkchoklad på riktigt! Jag blir helt lycklig!
 13. Pröva på lajv 2011?

  Så gott som alla lajv tar emot nybörjare, och så gott som alla lajvare har förståelse för att man råkar göra fel lite på sitt första lajv, om man anstränger sig och vill göra rätt. Om lajvet inte har ett specifikt nybörjarfokus är det dessutom rätt stor chans att de flesta är erfarna och tycker att det är roligt att lotsa, hjälpa och låna ut grejer till nybörjare Håll ett öga på Föreningen Granland. Med största sannolikhet arrangerar de någonting hyfsat awesome sommaren 2012, som en uppföljare till bylajvet Södra Riket. Info kommer inom kort.
 14. Vad lyssnar du på just nu?

  The Ark - Father of a son
 15. Vilken föda intar du just nu?

  Kallt te och punschpraliner
×