Jump to content

Anneli

Medlem
 • Content Count

  2,487
 • Joined

 • Last visited

About Anneli

 • Rank
  2000+
 • Birthday 01/20/1990

Contact Methods

 • Hemsida
  http://jeu-de-roles.blogspot.com

Profile Information

 • Ort:
  Huddinge
 • Intressen
  Språksociologi, lajv, litteratur, sociala normer, könsroller, sexualitet, mumintroll, att dansa och göra pärlbroderier.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jag skulle rekommendera att strunta i manteln och sy en rejält varm kjortel istället. Ylle eller vadmal, knälång och långärmad. Mantlar tenderar att blåsa runt, fastna i saker och vara allmänt opraktiska i förhållande till hur varma de är, och de drar mycket mera tyg än vad en varm kjortel gör.
 2. Jag skulle önska att antingen sekreteraren eller justeraren kopplar på stavningskontrollen i Word/Open Office och lägger lite krut på att se till att ord är rättstavade (det är många typos), namn har stor begynnelsebokstav och besluten antecknas som fullständiga meningar så att även vi som inte var på mötet har en chans att förstå vad diskussionerna gick ut på och vad ni beslutade. I protokoll 4 valdes Samuel och Niclas till justerare trots att deras namn inte står med i närvarolistan. Protokoll 5 är stödord, inte ett protokoll. Helt omöjligt att följa med i när nästan alla punkter består av typ "14. Olle fixar".
 3. Anneli

  Årsmöte 2012

  När kommer möteshandlingarna? Har det kommit in några motioner?
 4. Jag tycker att förrådsmöjlighet låter som ett bra sätt för Sverok Stockholm att erbjuda föreningarna resurser som är jobbiga att fixa själv, men som är värt mer än bidrag. Konceptet med låsbara skåp/kistor på kansliet borde egentligen inte heller vara alltför svårlöst. Jag kommer inte på just nu var på kansliet man skulle kunna inreda en sådan hörna, men ett gäng nischer för skåp och liknande finns ju. Dessutom förvarar många föreningar saker på kansliet ändå, och jag har hört ett par incidenter där folk blivit förbannade på att grejer som förvaras på kansliet försvinner eller blir stulna. I nuläget anser jag definitivt att allt som förvaras där förvaras på egen risk, eftersom vi inte har minsta möjlighet att kontrollera vilka som går in och ut och gör vad - men möjligheten att låsa in sina föreningsprojekt och inventarier vore nog väldigt värdefull för många föreningar.
 5. Anneli

  Enkät

  Vad är det för ett skolarbete du gör enkäten till? Ämne, syfte? Jag skulle behöva hjälp med ett skolarbete och skulle vilja be er svara på en snabb enkät. Ni kan svara i tråden, eller skicka mig ett pm. Vissa av frågorna kanske kan kännas lite personliga, och i sådana fall kan ni skippa dem, eller logga ut och svara som gäst, eller maila svaren till mig. Era namn kommer inte vara med. 1. Hur ofta lajvar du? Svår fråga, någonstans mellan 5 och 10 gånger om året. 2. När började du lajva? I juli 2004. 3. Vilka lajvgenrer föredrar du? Relationsbaserade, intrigtäta lajv, gärna kortare. Börjar luta mer åt tejplajv och sådant, men är fortfarande svag för low fantasy (ju mindre sminkroller och elände desto bättre, dock). 4. Har du någon speciell arketyp av roll du brukar spela, och i så fall vad? Antingen spelar jag Muminmamman. De rollerna är hemkära, snälla, tar hand om alla andra och brukar visa sig ha någon skruv lös långt in som jag inte förutsett. Eller så är de brinnande idealister. 5. Vilka teman är viktiga på lajv du åker på? Spänning, romans, intriger, misär, etc. Känslor och relationer överlag. Moraliska dilemman, personkonflikter och sådant. 6. Ser du någon likhet eller kontrast mellan hur saker och ting ser ut i ditt eget liv, eller hur du skulle vilja att saker och ting såg ut och typen av lajv du åker på? Utveckla gärna. Jag tror att jag ofta får lite samma roll i mina lajvgrupper OFF som jag får i dem IN. Jag gillar att styra upp, fixa och ta hand om folk och saker. 7. När började du lajva? Ålder och nuvarande ålder. Juli 2004. Då var jag 14, idag är jag 21. 8a. Hur mådde du psykologiskt då? Oj. Jag gick på högstadiet, var inte särskilt trasig men däremot lätt obstinat, arg överlag, och törstade efter intellektuell och social stimulans. Så började jag hänga med rollspelare på internet. Det var bra. 8b. Påverkade lajvandet? Nja, jag vet inte. 8c. Om ja, på vilket sätt? Jag började lajva för att jag blev medsläpad av en rollspelsvän jag träffat på internet. Då började vi umgås mer IRL istället. Det var nog bra. Men det var liksom ingen "wow, lajv!"-upplevelse. Det tog ett år innan jag lajvade igen, typ. 9a. Känner du att du har stor kontroll över hur du har det i ditt liv, i vad som händer dig? Ja. 9b. Hur påverkar det dig? Att jag har koll? Tja, det får mig att känna mig rätt säker på mina beslut. 9c. Känner du att du har större, eller mindre, kontroll på lajv? Beror helt på lajvet. Men ofta mindre, eftersom det är ett överblickligt maskineri med folk och intriger där jag vet att jag inte kontrollerar. Samtidigt är det lättare att ta t.ex. personkonflikter rätt ut på lajv, eftersom det ändå tar slut så snabbt. 9d. Hur känns det? Oftast rätt bra.
 6. Anneli

  Pröva på lajv 2011?

  Så gott som alla lajv tar emot nybörjare, och så gott som alla lajvare har förståelse för att man råkar göra fel lite på sitt första lajv, om man anstränger sig och vill göra rätt. Om lajvet inte har ett specifikt nybörjarfokus är det dessutom rätt stor chans att de flesta är erfarna och tycker att det är roligt att lotsa, hjälpa och låna ut grejer till nybörjare Håll ett öga på Föreningen Granland. Med största sannolikhet arrangerar de någonting hyfsat awesome sommaren 2012, som en uppföljare till bylajvet Södra Riket. Info kommer inom kort.
 7. Det är väl scoutstugor som gäller om moderna byggnader är okej, men man vill att det ska ligga avlägset. Fördelen med dem är att de ofta är väldigt billiga att hyra för andra ideella och ungdomsföreningar. Grejen med gratisområden är väl att det är fler som känner till dem och promenerar förbi. Jag vet att Huddinge kommun har vandringsleder med vindskydd lite här och där, som man får ta gratis om de är tomma när man kommer dit helt enkelt. Men då får man ju risken att motionärer traskar förbi.
 8. Anneli

  Styrelsemöte?

  Gief mötessammanfattning!
 9. Det beror väl oftast på lajvet? Jag har sett lajv där man absolut inte får det, lajv där man uppmuntrats att göra det (alla roller är män/kvinnor medan spelarna är av bägge kön), och lajv där folk helt enkelt frågat om de får spela motsatta könet och arr inte har några problem med det alls . Sist jag arrangerade lajv var scenariot högstadieklassfest, och jag fick dit både en kille som ville spela tjej, och en tjej som ville spela kille. Det fungerade bra och kändes inte särskilt konstigt. Jag tycker att det brukar funka bra när poängen är att gestalta en roll trovärdigt, som bara råkar vara av ens motsatta kön. Jag brukar ha väldigt lätt att tänka bort att killarna jag spelar mot är tjejer OFF, när man väl gått in i spel och lärt sig att "det här är en kille". Om man vill spela buskis, ha lösbröst och pipa i falsett (eller motsvarande FTM-variant) stör det mest, på samma sätt som det stör när 16-åringar försöker spela 60.
 10. Om man råkar hitta en konstnärsbutik med rea är grovt teckningspapper eller pastellpapper riktigt bra att skriva på också. Grova men ändå snygga, det gillar jag! Ska du spela skrivare är lösa papper bättre än en bok, eftersom du vill kunna skriva olika saker som ska ges till olika människor. Någonting man kan göra är att försöka hitta en mapp eller bokpärm i lämpligt material att lägga papperen i för att skydda dem. Välsorterade kontors- och konstnärsbutiker brukar ha stålpennor och flytande bläck i åtminstone ett par olika färger. Själv har jag ett etui från Frankrike med 16 färger, så jag har inte dunderkoll på marknaden hemma. Kulspetspennelösningen är ingen bra idé. Det syns väldigt tydligt på skriften att det är kulspets och blir inte snyggt. Men det tar, som andra påpekat, inte så himla lång tid att lära sig skriva med stålpenna. Stålstift med träskaft är den absolut vanligaste lösningen jag sett på lajv. Jag föredrar smala kalligrafistift, som är någon millimeter breda. Även om man inte kan kalligrafera (jag kan inte, utan skriver vanlig skrivstil) ser det lite stiligt ut med dem. Har du en bläckflaska med skruvkork är det rätt enkelt att klippa till en rund tygbit och surra fast den med lite tråd runt korken. Använd vattenfast bläck, så slipper du oroa dig när det regnar på lajvet (vilket som vi alla vet, det alltid gör).
 11. Jag har varit aktiv i distriktsstyrelsen i ett par år och sitter i styrelsen i en lajvförening i Stockholm. Innan årsmötet fick jag också det där meddelandet av Hampus, och ett mail med "Hampus valmanifest - det här tänker jag få igenom om jag blir invald i styrelsen". Det var alltså en konkret agenda på ett par a4, med ett gäng konkreta och realistiska planer för hur man skulle kunna använda distriktets resurser för att underlätta och förbättra för lajv i Stockholm. Jag har aldrig sett någon kandidera så seriöst till Sverok Stockholm, och ärligt talat, även om jag inte höll med om alla punkterna på Hampus lista, röstade jag med gott samvete in honom i styrelsen. För sådant engagemang ser man inte så ofta. Självklart ska en styrelse som helhet behandla alla verksamhetsgrenar rättvist, men styrelsemedlemmar har i regel alltid sin tonvikt åt något håll. Jag har suttit i styrelser där nästan alla varit bräd-/figurspelare, och då har fokuset och aktiviteterna viktat ganska tungt åt det hållet. På så sätt att styrelsen fokuserat på att åka och hälsa på brädspelsföreningar, inte så mycket mer. Däremot var det aldrig någon som nekade lajvare som sökte projektbidrag det, på samma sätt som jag tar för givet att styrelsen inte nekar airsoftare bidrag bara för att det inte är den mest representerade grenen de pysslar med . Jag tror att det är bra att ha en styrelse där folk har olika erfarenheter och olika fokus, folk som inte lajvar förstår sällan alla förutsättningar, på samma sätt som jag fortfarande inte förstår hur kortspelsturneringar och alla märkliga grejer de söker bidrag för, riktigt går till. Lyckligtvis gör i regel någon annan det. Så tja, jag som lajvare är glad att ha en styrelse som förstår och fokuserar på lajv och våra specifika förutsättningar. Jag som förbundsaktiv är glad att ha en varierad och engagerad styrelse.
 12. Jag vet inte vad stadgarna säger, om vi kan kalla in vice eller om vi måste ha ett nytt årsmöte. Som valberedare vill jag också veta vad som föranlett Joakims avhopp och hur arbetet och tankarna har gått inom styrelsen.
 13. Anneli

  Pirater på lajv

  Det poppar väl upp piratlajv lite här och var? Ofta verkar de rätt lättsamma och klichébetonade. Nu hittade jag på spelkalendern Elerias piratlajv i höst, till exempel. http://spelkalender.se/kalendariumvisa.cgi?111bcwna52 Själv tycker jag att piratestetik är ganska roligt och att om folk vill ägna lajv åt att säga arrr och dricka rom så är jag inte alls emot. Däremot tycker jag att det är ganska skönt att slippa klassiska pirater på andra lajv, mest för att de är så tydligt pirater, och det gärna blir rätt kliché. På ångfantasylajvet Imperiet körde vi på piratestetik. Medborgare från en viss landsända hade gärna skinn i kläderna, piercings, trekantshattar osv. Där var det en stämningshöjare, mest eftersom ingen av våra roller faktiskt var pirat. Jag hängde öronen fulla med tingeltangel, drog på mig ett skinnlivstycke över pösblusen, och ägnade lajvet åt att sy och koka kaffe.
 14. Anneli

  FÖRSTA LAJV

  Ringbrynjebikini... ^^'
×
×
 • Create New...