Jump to content

DeBracy

Medlem
 • Content Count

  423
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

DeBracy last won the day on February 28 2015

DeBracy had the most liked content!

About DeBracy

 • Rank
  250+

Profile Information

 • Ort:
  Umeå
 • Intressen
  Rollspel, musik, coola grejer
 1. Imorgon onsdag 13/9 så är det en öppen träff för rollspelare i Umeå, 18.30 på Kulturhuset Klossen, Ålidhem Centrum.Tanken är att skapa en mötesplats för rollspelare som vill knyta lite kontakter. Det blir lite fika och prat om spel såklart!
 2. Än är det inte för sent för att vara med och kickstarta andra utgåvan av Saga! Nu räknar vi tiden som är kvar av kampanjen i timmar istället för i dagar. I skrivandets stund saknas det mindre än 500:- för att nya versionen ska bli en stiligt tvåfärgstryck precis som den första versionen –två tjingade böcker till så är det säkrat!
 3. Med 26 dagar kvar så har Kickstartern tagit sig lite drygt 60 % av vägen och det har tillkommit en del nya nivåer, bland annat paket med två böcker+pdf:er (en till dig och en att ge bort kanske?) och paket om fem böcker för spelföreningar eller grupper där alla gärna har egen bok. Var med och stöd så vi det blir fler riddare i rimliga rustningar på spelhyllorna!
 4. Kickstartern för andra utgåvan av Saga har dragit igång. Saga är ett fantasyrollspel med en detaljerad men välbekant värld, och enkla, välfungerande regler. Det är mer "riktig" medeltid än i många andra fantasyspel och nya utgåvan har uppåt 100 sidor nytt material i form av världsinfo, spelledarverktyg och annat godis. SagaGames (Fantasy!, Svenska Kulter) ligger bakom spelet och MylingSpel (En Garde! III, Pirater!, Skuggornas mästare) hjälper till att sköta själva kickstarter-kampanjen. Själv är jag en av de som bidragit med material till nya utgåvan, varav en del är hämtat från min blogg Nor Bannog där jag skriver om spelet Saga och diverse medeltidigheter, medan annat är nyskrivet. Haka på kampanjen och stöd ett svenskt rollspel med fötterna i culture gaming och klassiskt äventyrande!
 5. Idag fyller Nor Bannog tre år! Har du aldrig läst Nor Bannog? Där finns slumptabeller, spelledarpersoner, husregler, länkar, tips på medeltidsmusik och en hel massa annat som du inte behöver vara intresserad av Saga för att ha något nöje av. Jag har traditionsenligt skrivit en liten årsrapport på bloggen. Det viktiga med den i år är inte att jag länkar till lite inlägg från det gångna året, utan att jag vill att du ska använda Nor Bannog som plattform för att lägga ut material till Saga och världen Arcaria, eller inspirationsmaterial till medeltidsspelande. Läs mer i inlägget!
 6. 20 saker som den elake sheriffen kan ha hittat på!
 7. Sedan senaste rapporten har det bland annat kommit upp fler delar i artikelserien Stället som SL glömde, stats för ytterligare några varelser som inte finns i Arcaria, en litet inlägg om varför det luktar skit om garderoben i slottet, ett musiktips, och en lista med 20 förslag på saker på latin som du kan slänga in när du pratar för att visa hur fantastiskt bildad du är!
 8. Ni har väl inte missat att en grymt bra artikelserie börjat flytta in på Nor Bannog? ”Stället som SL glömde” handlar om olika platser som var självklara för medeltidsmänniskorna men som ofta glöms bort av oss rollspelare. Det är Mika ”Faehrengaust” Keskitalo som skrivit och än så länge har de tre första delarna hunnit komma upp: brunnen, bron och kvarnen.
 9. Det går förresten att följa Nor Bannog via Facebook nu: alla inlägg länkas automagiskt från Facebook-sidan. http://www.facebook.com/norbannog
 10. På bloggen Nor Bannog har jag i drygt två år postat texter, tankar och tabeller till fantasyrollspel i medeltida miljö i allmänhet och rollspelet Saga i synnherhet. Jag har samlat några av mina favorittexter i fyra häften på 20 sidor styck. Bland sidorna finns det tabeller för att rulla fram kloster och trollstavar, texter om hur man gör magi magiskt, bygger äventyr på rollpersonernas långsiktiga och kortsiktiga mål, nya för- och nackdelar, spelledarpersoner och mycket annat. För 20:-per häfte plus porto letar de sig hem till dig och sprider en mysig och torr stämning i din medeltidsfantasy. På beställningssidan hittar du innehållsförteckningar, bilder omslag och inlaga och information om hur du beställer. Häftena är slutsålda. Bloggen kan du följa i din RSS-läsare eller på Facebook: facebook.com/norbannog
 11. Jodå, det tuffar på än. Sen senaste uppdateringen här har jag bland annat skrivit om användningen av runskrift under medeltiden och lite om hur man kan trolla fram ett till sätt att slå tärning i klassiska slå lågt-system á la Saga eller Drakar och Demoner utan att behöva räkna något.
 12. Tänk, Nor Bannog har fyllt två år nu. Jag firar med att snatta äventyrsidéer från författaren Judith Merkle Riley: Vattendjävulen, Guldtörst
 13. Några höjdpunkter sen senast: Till tygrustningens lov 20 saker du kan stöta på i Highstone-skogen Superenkla spelledarpersoner 20 saker från svenska medeltidsballader Hoppas det smakar!
 14. Galet ambitiöst egentligen. Det är en styr ynnest för rollspelssverige att Gillbringarna inte är riktigt kloka.
 15. Tänkte bara att jag skulle titta in och säga att det fortfarande händer saker på Nor Bannog då och då. Bland annat har jag lagt upp en grej så man kan slå fram enkla vapensköldar och tabeller för att slumpa fram hur en trollstav ser ut och vad den har för förmågor.
×
×
 • Create New...