Jump to content

Tuxie

Medlem
 • Content Count

  67
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1
 1. Vi i Gaming For Everyone jobbar för att bygga upp ett nätverk med spelservrar riktade främst mot människor som inte blir så bra behandlade på andra servrar. Vi har en bra bit kvar innan vi går ut med release av själva föreningen med stor maffig reklam, men vi tänkte ta och dela med oss av medlemssystemet vi håller på med redan nu. Låt mig presentera en liten smygtitt av vad vi tänkt hålla på med: Tanken med systemet är att steget från att vara spelare till medlem i föreningen ska vara så liten som möjligt, och steget från att vara spelare till att hjälpa till med att drifta servrarna att också vara kort (eller åtminstone logiskt ). Just nu finns inget vidare jättefantastiskt att se. Det finns: - En serverlista - Det går att registrera sig - Det går att logga in - Det går att ansöka om att bli funktionär på servers - Det går att godkända och redigera funktionärer - Det går att se vilka funktionärer som finns på servern. I planerna ligger: - Enklare forum, både under server och självständigt. - Chat - Enklare communityfunktionalitet (profil, meddelanden, gästbok) - Sverokinriktad funktionalitet (tänk automatiska mail med 'återaktivera ditt medlemskap', etc - Serverinriktad funktionalitet (fina 'joina nu'-länkar, kunna innefrån serverar kunna be funktionärer komma online med enkla apianrop) Källkoden finns att hämta på: https://github.com/magnusjjj/gfesys/tree/0.1 Det kommer ganska snart komma upp instruktioner om hur man installerar, men för de tekniknördiga: Systemet är kodat i Python, i ramverket Django. Det är mest att pilla lite i settingsfilen, och köra standardkommandona för att få upp en standarddjangosida . Nu, sömn! Om det är det minsta intressant, peta gärna i tråden och ställ frågor och kommentarer, så ser jag till att hålla tråden uppdaterad. Jag nås enklast på skype (magnusjjj), eller på magnus@gfe.nu .
 2. Det är inte acceptabelt att medlemsräkningen styrs utifrån godkända medlemmar, då det lägger medlemsgodkännandet i händerna på 'Stor-sverok', och att de förväntas godkänna i tid (och godkänna rätt).
 3. Bara för att det är praxis betyder inte att det är *rätt*. I stadgarna står det *inrapporterade* medlemmar, inte *godkända* medlemmar. Om ni inte får alla inrapporterade medlemmar i era listor så är det Västs problem, och Väst får då ta sitt ansvar att slå på kansliet tills de ger korrekta listor.
 4. I texten står inte godkända medlemmar, vilket gör att eftersom Sverok inte har godkänt vår medlemslista ännu, så är det felaktigt att vi får skicka 0 medlemmar. I våran kontakt med Väst har de sagt att de inte kan se de medlemmar som inte godkänts, men det är snarare västs problem.
 5. Svar: Man kontaktar skolan, fjäskar, får ett OK, kontaktar sedan IOFF och får ett godkännande för att nyttja skolan även på natten. Lite mer utförligt: Vi har vid flera tidpunkter haft problem att skaffa lokaler i modell större för olika typer av evengemang. Vi pallrade oss iväg till IOFF för att kolla läget, då de haft väldigt olika syner på det varenda gång vi kontaktade dem. De förklarade för oss lungt och vänligt att de inte har några rättigheter att hyra ut skolor under dagen, men att de har kontrollen över att hyra ut alla kommunala skolor som är övernattningsklassade. Däremot hade de en liten nätt kontaktlista med skolor som var 'otroligt trevliga att arbeta med': Bidragsfrågor: Ulrika Thunberg 368 21 51 Hvitfeldtska Per-Martin Hedin 3670617 Skolorna på Skånegatan Sladjana 3671714 Schillerska Leif 3670850
 6. Vilket område är det, och hur är det utpekat? Det kan för övrigt nog vara lite trevligt att sätta upp lite noob-vänliga skyltar i första huset, ya?
 7. Så, det får vara i praktiken vad som helst, så länge det har ett rollspelstema och inte fuckar för någon annan? Det var just rollspelsbiten som jag undrade över
 8. Vad ÄR reglerna för RPG? Det fanns inga texter i starthuset, och allt som fanns var en stor väg
 9. Tuxie

  IOFF och Väst

  Hej! När vi har arrangerat tidigare så har vi vid vissa tillfällen hyrt skolor av IOFF. Men att gå genom IOFF innebär att tjata tills öronen ramlar av, få ett 'Ja, ni kommer få lokalen', men inte underskrivna papper förrens 2 veckor innan arrangemanget, för att inte tala om hästjobbet att få tag på någon som faktiskt vet hur stuff fungerar. Nu undrar jag mest om Väst iochmed sammarbetet med IOFF fått någon direktare kontakt, och eventuellt skulle kunna hjälpa till att pusha för ett enklare sätt att hyra skolor och liknande udda lokaler i distriktet?
 10. Tuxie

  Speletshus Göteborg

  Ok! Finns det någon dag man kan smita förbi och prata med någon från distriktet?
 11. Tuxie

  Speletshus Göteborg

  Så folk har flyttat in? Utan buller och bång? Ingen invigningsfest, no nothing?
 12. Tuxie

  Speletshus Göteborg

  Att föreningar ska kunna hyra rum låter fantastiskt, men samtidigt lite udda. Efter att ha sett planlösningen så verkar det inte som att det går att hålla lite större evengemang då, eller undvika att olika föreningar stör ut varandras verksamheter. Finns heller inte några större delade ytor?
 13. Tuxie

  Frågor till Birger

  Snabb följdfråga på din senaste post: Är detta ett officiellt uttalande från Svenskamagic, eller privat?
×
×
 • Create New...