Jump to content

Dr Boo

Medlem
 • Content Count

  3,105
 • Joined

 • Last visited

About Dr Boo

 • Rank
  2000+
 • Birthday 03/25/1974

Profile Information

 • Ort:
  Österlen
 • Intressen
  Snotlings (har 3 st)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Talisman och Space Hulk är köpta (sålda). De var i bra skick. Mårten skickade grejerna på studs! Rekommenderas!
 2. Till sensemakers försvar får väl sägas att han hänger ibland på skalman.forum där det är regel att söka gamla trådar innan man ställer en ny fråga. Men utöver annonsen för D&D köpes är ännu ingen av posterna särskilt logisk eller vettig när man betraktar vad hon/han försöker svarar på...
 3. Snygga illustrationer! Hög klass för fanmaterial!
 4. Alltså, supertack! Helschysst! Laddar ned omgående!
 5. \o/ HUr länge sedan var det spelet kom egentligen? Är det inte nästan precis 20 år sedan (möjligen 19 eller 18).(EDIT:18 var det) Recensionen beskriver precis det spel som kom precis innan alla spel gjordes till windows istället för MS-dos (6.22). Att grafiken är nyare och att kameravinkeln kan ändras är nytt samt att action points är ett eller två (i tidiga nittiotalsversionen hade man 4-8 action points och handlingarna kostade olika stor andel av dem, i slutändan skiljde det mest hur många gå-steg de snabbaste hade i jämförelse med de långsamma). Och så namnet förstås. Först kom UFO:enemy unknown (som nu kommit i remake ovan), något år senare kom XCOM:terror from the deep. Jag har saknat spelet. Kul att det återuppstått, i så pass obearbetad form. Det är i grunden riktigt kul. Vad jag saknar i recensionen är någon kommentar om ljudet. Jag minns oron när man hör rymdisarna klampa och smälla i dörrar utan att jag kunde se dem...
 6. Inte rida, åka motorcykel eller trike. Är hojarna borta?
 7. Vad hindrar ödlorna från att använda mänsklig/"högre" teknologi? Tål dom inte värmen från en smedja? Finns det skäl att de inte ens handlar till sig metallprylar (skinnet skadas av långvarig metallkontakt?)? Eller är det bara så att ingen vill/vågar sälja vassa vapen till de slemmiga kallblodstyperna?
 8. Jamen det finns det redan, Space 1889 (utkom 1989) där Storbritannien och dess kolonialentrepenörer skall gynnas. Här kvalar inte Space 1889 in, men jag tycker att Delta Force hamnar här någonstans. (tidigt 80-talsspel), spelarna skulle motverka allehanda störande moment som hotar the United States of America, Free Enterprise and the American Dream.Frågan är bara vad dina spelare gillar. Många människor hejar på rebellen, underdoggen och skulle ha lättare för att gilla en spelmiljö som går ut på att utgöra terrorister/frihetskämpar mot den totalitära makten. Och då har det mindre betydelse om den totalitära makten är höger eller vänster. Lite mer frihet i spelet blir det också av att inte vara en liten liten kugge i statsmaskineriet (rapportskrivning och administration) jämfört med att vara en frifräsande rebell.
 9. Dr Boo

  Konceptproblem

  -Utvinna/"hitta"(sno) sällsynta men värdefulla ämnen som behövs i de modernare uppfinningarna... -Finna/erövra/köpa(lura till sig) sällsynta och urgamla trollformler som behövs i de mäktigaste magierna... -Finna och rädda släkting som shanghaiats och slavar på ett fartyg/värvats till armén eller flottan mot sin vilja/rövats bort av pirater eller jättebläckfiskar vid en lyxkryssning... -Försvara döda släktingar och deras grannar mot nekromantiker/zombier/anatomistudenter... -Finna och erövra ritningarna till det fientliga landets/hemliga sällskapets superdupervapen... -Finna och före det fientliga landet/hemliga sällskapet säkra förbundsarken/graalen/Kristi kors/Vishnus vitrinskåp e dyl
 10. Dr Boo

  RISK-versioner

  Hej! Är det någon som vet hur många utgåvor det finns av RISK, och, mer specifikt, hur många regelversioner det finns? Jag vill inskränka frågan till "vanliga" helavärldenRISK på svenska. Inte någon framtid, ringarnas herre, europa eller annat.
 11. Efter 9 år reser sig tråden från de döda. Imponerande. Rekord?
 12. Dr Boo

  Rollspel

  Om vi var i en djungel skulle vi väl från början anta att vi skulle klara oss där en tid. Mansgruppen och kvinnogruppen skulle bilda en gemensam grupp Är det en ettrig pojke hindrar vi mannen, är det en åttaårig pojke dödar vi mannen. En så asocial man kan vi inte ha i en grupp i utmanande miljö Om han vill bygga en sändare, jättebra, vill han ha sidfläsk, varsågod. Men vill han ha kött i flera år bör han skaffa en kulting av vart kön och äta deras kultingar istället. Han har alldeles rätt. Ligger lägret på ett ormbo bör lägret flyttas! Vi dör. Och tar hand om de skadade. Och undviker detta och andra barn i framtiden som leker med vapen. Ja, försök bara. Antingen har han lämnat ön i en båt eller med sin tidsmaskin, men är han kvar på ön är det svårt att lämna honom helt. Såvida inte gruppen har en båt. Har vi annat på agendan får han skylla sig själv och får bli kvar på ön som han tydligen gillar mer än gruppen. Har vi dynamit bör vi spara den till något smartare. Vi behöver inte så mycket mat på en gång. Förslaget avslås. Räddningsförsöket avbryts. Dödsceremoni utanför grottan. Inget försök att bärga kropparna. Jippii! Vi har nått civilisationen! De får mat om vi får ladda satellittelefonen! Vänder och tar annan väg. Hoppas att vi är en av de 29 andra grupperna. Ser till att jag får lämplig antibiotika. Idag finns botemedel mot Yersinia pestis. Kanske har vi utöver dynamit också ett reseapotek.Sammanfattning:Det mesta kändes inte jättetroligt och skulle mått bra av en liten korrekturkörning.
 13. I expansionen (trådtiteln) till Gammarauders! finns ett antal extra hexagoner med, men podväxtområdena är inte numrerade. I expansionsreglerna förutsätts att de är numrerade. Är det någon som sett förnumrerade podväxtområden och i så fall vill beskriva vilka som har vilka nummer eller får jag gissa/hitta på själv? Ingen? Jag anade väl det, men det var värt en chansning. Typ. Eller så tog jag chansen att bedriva lite oskyldigt trollande... Är det förresten någon som har en idé om vad en femton meter lång gädda bestyckad med fyra jättevapen kan tänkas ha för namn? Namnet skall ha formen [egennamn] the [namnvariant på djuret, i detta fall gädda]. Exempel i spelet; "Squawk the penguinoid", "Blip the teleporturtle", "Draxx the packratula".
 14. Dr Boo

  ordbrist...

  Om "attack of opportunity", jag förstår det som att man öppnat en blotta. Blottartabellen? :wink: Huggskada och krosskada? (Svenska MERP hade hugg- kross- och sticktabeller om jag minns rätt(och många fler)).
×
×
 • Create New...