Jump to content

Arfert

Medlem
 • Content Count

  143
 • Joined

 • Last visited

About Arfert

 • Rank
  100+

Contact Methods

 • Hemsida
  http://www.sagagames.com
 1. OT: skulle DEN HÄR GRUPPEN vara det näst tråkiga nånsin?!!?? Skumma? Underliga? Arty? Ja. Men tråkiga? Skärp dig. :mrgreen: http://www.youtube.com/watch?v=8bIoQMlJ ... re=related http://www.youtube.com/watch?v=kODnLhgW ... re=related till och med collins-genesis är bra: http://www.youtube.com/watch?v=ue4WLwkE ... re=related
 2. Äh, killen är väl i sin fulla rätt att tycka sånt rollspelande är skräp, precis som andra kan tycka det är kosher? Och lite perverst är det, he he. :mrgreen: Fast som sagt, folk kan spela hur sjutton de vill.
 3. Gillade Risings inlägg tidigare i tråden... där han tar upp just det hela med att det lätt blir "för mycket", då blir effekten antingen komisk eller "är du helt knäpp"... och då har man ju missat målet. Det viktigaste, enligt mig personligen då, är att det hela har nåt syfte. Som gör det hela intressant. Bara effekter är inte intressant.
 4. Kul med lite fart på det här forumet, förresten...
 5. Jag tänkte också skriva nåt här, och Kult är inte direkt ett spel som jag är obekant med :mrgreen: ... uppenbarligen, jag gjorde ju illustrationer till det en gång i forntiden. Men det här är bad taste på steroider. Och inte ser jag hur det kan handla om att "upptäcka saker" heller göra nåt "edgy". Mest om billigt effektsökeri. Och, sorry, rätt barnsligt. OJ vad chockade vi blir, liksom. Fast folk får spela hur sjutton som helst, iofs. Det är ett fritt land. Man får dock finna sig i att andra tycker det känns "sådär". Men man gör nog svenska rollspels situation en björntjänst med att posta här... när andra jobbar för att få in rollspel på fler försäljningsställen.
 6. 1. Du MÅSTE ha minis av nåt slag (och en battlemap eller dungeon tiles). Striderna, som är väldigt taktiska, kräver det. 2. Grottröj i olika former. 3. hmm, finns det äventyr med mycket fluff till D&D4? Vi har enbart kört köp-äventyr... inte mycket fluff där.
 7. Jo det vet man när det gäller rollspel: Bilder, logotyper, varumärkesregistrerade namn, och texter. Däremot kan man INTE skydda en ren regelmekanik, så länge du beskriver den med egna ord (och inte snor texter rakt av) så är det ok.
 8. Jag är lite fundersam över ditt andra påstående. Är det inte snarare så att vilda västern är en i rollspelssammanhang rätt small genre? Att bristen på västernspel beror på ett rätt svalt intresse hos medelrollspelaren? Men det är i vilket fall helt rätt att pusha för spelet i en sådan här tråd. Internationellt sett är western en smal genre helt klart, vilket kanske är konstigt egentligen, efter många andra genrer egentligen är western-historier (eller har tydliga western-inslag) om man tänker efter. Klassisk D&D är typisk western; en liten by/stad hemsöks av banditer (orcher, goblins, troll eller whatever), men då kommer hjältarna och räddar dem. Värdshuset är bara en maskerad saloon. De flesta (amerikanska) fantasy-settings är också maskerad frontier, med små isolerade byar och städer med svag eller ingen centralmakt och få lagar, omgivna av vildmark. SF har också ofta western-inslag, se bara "gunslingern" Han Solo eller Serenity. Men troligen är det så att western-genren (på film) känns lite omodern för publiken, och har varit så sedan 70-talet, trots försök på relansering då och då. Vilket smittar av sig på rollspelen. Svenska Western är dock sannolikt det bästa western-spelet i världen. Även om jag gillar Aces & Eights http://www.kenzerco.com/aces_n_eights/ också...
 9. Vi får hoppas det, det jag sett av nya versionen ser riktigt bra ut i alla fall!
 10. 1. layouta spelet (i en storlek som passar tryckeriet du valt, se punkt 2) och spara det i ett lämpligt tryckformat. Som PDF-X. 2. Digitaltryck spelet, till exempel via Publit (www.publit.se) eller Lulu (www.lulu.se).
 11. Har du köpt Saga ännu? ;-) Hursomhelst, håller med jag har tonvis med svenska spel, trots att jag inte kommer spela allt. Om ingen köper blir det få nya spel, och ännu färre i tryck.
 12. Ser väldigt bra ut!!! Ser fram emot den offset-tryckta versionen.
 13. Buffy är jättebra, men Supernatural är bättre. Enligt min smak då, jag har båda spelen. Supernatural har en otroligt bra skriven och inspirerande grundbok, och känns väldigt modernt. Med "lagom lite" indie-influenser. Och spelet finns fortfarande i butik, material släpps till det, så det är lättare att få tag i. Buffy (och Angel) lades ju tyvärr ner 2006, så man är hänvisad till begagnatmarknaden. Robert, hur var du inblandad i Buffy förresten? Hade jag ingen aning om!
 14. Om man vill spela "rollspel som bygger på TV-serier" är ju Supernatural det givna valet. Bra system, lätt att komma in i, lätt att skriva äventyr till. Och passar både till kampanjer och "monster of the week". ...personligen gillar jag Firefly också i den genren.
×
×
 • Create New...