Jump to content

Frostbite

Medlem
 • Content Count

  203
 • Joined

 • Last visited

About Frostbite

 • Rank
  100+

Profile Information

 • Ort:
  Göteborg
 • Intressen
  Spel, foto, datorer, mat.
 1. Hej. Jag skulle vilja veta om föreningen Särimners vänner existerar fortfarande. Hittar ingen hemsida eller Facebookgrupp för dem. Om de existerar fortfarande, hur kommer man då i kontakt med dem enklast?
 2. Har funderat på att börja spea Warhammer 40k. Har en liten arme till fantasy battles sedan innan, en undeadarme som jag främst målat men aldrig spelat med. Primärt kommer jag skaffa en 40k arme för att måla coola figurer men vill också kunna spela med den kanske främst i mindre slag med kompisar. Jag har tre alternativ att välja mellan. Desa är Imperial guards (möjligen förstärkta med airdroppade storm scions), Blood angels (vem gillar inte vampyrer i rymden?) eller Dark angels. Jag vill gärna höra för och nackdelar med respektive arme och tips på strategi. Så vad säger communityn?
 3. Nu börjar man ju bli lite nyfiken på hur det går med projektet? När jag lade min beställning på GothCon trodde mannen som tog emot det hela att det skulle vara klart runt LinCon.
 4. Frostbite

  Rack-skåp

  Den som i skänkes/bytes/031 på facebook sökte ett rack skåp får gärna kontakta mig. Rackskåp och ett antal servrar utan disk finnes
 5. Tackar och bugar. Verbal har bara blivit större för varje år och vi som arrangerar har blivit tvungna att börja fundera på än det ena än det andra Bland det första var hur vi skulle få den stora mängden nya deltagare att förstå vad VK innebar. Detta löstes genom spelargenomgången innan. Det andfra var röstningen där lapparna kom in. Det är i princip omöjligt numera att hålla VK som det undergroundevenemang det engång var och snart måste vi nog börja fundera på mikrofoner till deltagarna. I år hade vi ett par ruggigt bra nybörjare som verkligen fattade poängen och detta hjälpte absolut till att göra årets VK till ett av dom absolut roligaste hittils. Tips och ideer på hur vi kan göra VK ännu bättre och framför allt få mer interaktivitet till publiken så de inte bara behöver sitta och hejja och skrika BLOOOOOOOOD då och då vore skoj. /Mange Arr. VK LinCon
 6. Har just införskaffat grunden till en vampirecountsarme. Den består i nuläge av 20 skelett, 40 zombier och lite annat smått och gott. Problemet är att jag inte vet vad jag ska sätta för beväpning på mina skelett. Tanken med seletten och zombierna är ju att låsa upp fiendeenheter tills mina släggor kan komma till assistans och krossa dem. Bör jag ge skeletten light armor, handvapen och sköld eller light armor och spjut? Lite osäker vad gäller zombies och vapen. Har inte fått tag i en armylist ännu.
 7. Bara för att saker är lite experimentella och eller udda behöver dom inte vara utflippade
 8. Min åsikt är att väldigt många tidigare velat göra experimentella eller friformsscenarion. Tror att vissa tröttnat lite på det och saknar scenarion som faktiskt åtminstone har en fot i ett regelsystem. Man ser att scenarion från Noir och liknande går mycket bra. Sen finns det folk osm fortfarande skriver friform och/eler experimenterar hej vilt och får många anmälda eftersom folk vet vilka de är. Kort sagt: Kanske är dags att få tillbaka dom systemkopplade scenariona till konventen?
 9. I år kom konventspesten tidigt men inte lika intensivt som innan. Har hostat och nyst och snörvlat sedan fredag morgon så nästa år sover jag ta mig tusan hemma. GothCon var det mest stressiga men absolut roligaste på länge, och detta trots att GothCon brukar vara årets höjdpunkt så. Kom till insikt att jag känner igen fruktansvärt många fler människor där än jag tror och det är alltid kul att prata med gammla bekanta. Fredag: Traditionsenlig frukost på Tintin följt av spelledande av Våra måndagar i barracken. Traditionen att spelleda Ghettot första passet fredagen uppehålls trots lottning. Efter detta lunch på Pasta etc och sedan inköp av ordentliga halstabletter. Kvällen leder till mycket spelledande och impro och ganska lite tid till annat. Lördag: Frukost poå Tintin följt av att spelleda Crackpojkarna i Barracken (som ironiskt nog var enda laget med en tjej i). Efter att laget utfört en exemplarisk brandevakuering och vi tvingats stå ute och frysa så hinner vi ändå klart inom passtiden och alla var nöjda. Efter detta blev det ännu mera pasta och sedan barspelledande för fulla muggar. Pannan dunkades vederbörligt i bokningsliggaren då de stackare vars bokade tid vi missat dök upp och ville spela. Dömde Verbal Kombat på kvällen och kom inte alls hem med fickorna fulla av pengar..... jag lovar. Söndag: Då vi haft huggsexa om vem som skulle få spelleda det andra laget på söndagen slutade det med att jag fick sovmorgon så efter den för GothCon traditionsenliga pajfrukosten på Tintin så hade jag faktiskt tid för mig själv. Vid detta läge gjorde mitt skoskav så ont och jag var ordentligt trött så det blev mest sittande. Grunden har dock lagts för en odöd hord i Warhammer fantasy battles. Vid passets slut gav vi oss av för att äta gigantiska köttbitar och sedan åktes det hemåt. Väl hemma så landade jag soffan och reste mig enbart för att gå och handla frukostägg. Insikter: 1. Det är bra och skönt med lite tid då man inte jobbar på konventen. 2. Det är otroligt tacksamt att lyckas spelleda folk som av någon anledning inte fått plats på sitt pass. 3. Jag saknar de tillfällen då vi satt i rollspelsbaren och folk dök upp mest för att prata och dricka te inte bara för att spela. 4. Kinesiska sidenskjortor är grymt sköna konventsplagg. Kanske borde man ha ett år eller två som "vanlig" arrangör och bara jobba ett pass om dagen och sedan spela ett?
 10. Sen kan man liksom jag anse det otroligt fånigt att prata petimeterrättvisa vad gäller olika konventsarrangemang. Rollspel är ändå relativt billigt på konvent om man ser till andra spel som kanske kräver fler funktionärer eller där arrangören har utlägg för att frakta terräng, behöver fler spel etc etc. Ska man sträva efter dagisrättvisan där alla deltagare ska få saft och bulle så tror jag rollspelen i slutänden ska ha lite mer pengar Men som sagt hela diskussionen kring "rättvisa mellan arrangemang" är rätt fånig utan det handlar ju mer om att hålla de hobbygrenar som deltagarna vill syssla med vid liv. Har du 500 pers som vill spela warhammer hjälper inte det ett skvatt om du inte har arrangör och funktionärer till.
 11. Ja det ligger en del i att man måste lägga ner mycket förarbete som spelledare för att läsa in scenariot och denna tid får man inget för. Är det sen så att man blir haffad som spelledare så kanske man måste panikläsa in något på konventet. Tror faktiskt att just förberedelsedelen skrämmer bort många med en massa läsande och jobb som man inte har igen nåt för och som sagt 4-5 timmars spelledande som är rätt slitigt bara det.
 12. Jag tror iofs att både kunnande och engagemang finns men håller med Gunnar om att en del konvent glömmer bort rollspelsarrangörerna och spelledarna som en grupp som har det bra och sköter sig själv. Vissa konvent har vi ju som sagt hört är dåliga på att höra av sig och kolla om man tänker arrangera något till nästa gång. Alla som arrangerar och jobbar på konvent vill då och då ha en klapp på axeln och få höra att det dom gör är bra och viktigt. Man vill också veta att tiden man lägger ner är värd mödan. Vad gäller jämförande med funktionärer kan jag knappast hålla med då jag varit med och arrangerat såväl konvent som arrangemang på konvent ett flertal gånger. Vad gäller städ, kiosk och reception kan jag inte annat än hålla med dom har peroder då dom jobbar mycket intensivt men dom är som sagt flera och jobbar MED varandra. En spelledare med trist spelgrupp (halvzombifierade direkt från vampyrlajvet som vill spela dom 3 sidorna Discworldscenario du fick i handen för 2 timmar sedan. Nån mer som tycker det låterbekant???) har inte mycket alternativ än att genomlda spelsessionen. Titta på funktionärer som håller brädspel eller figurspel. Spelarna sköter sig själva fram tills man måste förklara eller tolka en regel. Som spelledare förväntas du ganska mycket göra det möjligt för spelarna att spela spelet. Jag hävdar att det ligger lite mer funktionärsjobb bakom spelledandet än de andra jobben men jag vill knappast påstå att man ska ha mer för det. Däremot bör man få veta att det man gör är jävligt häftigt (vilket man ibland får genom superbra spelgrupper som gör hela konventet, tack Ghettot!) Vad gäller gnälliga rollspelsfunktionärer vill jag hävda att det är en pink i nilen och att egotrippade och dumdryga funktionärer finns i alla led. Priset som värst innehas av det gäng som hotade med att se till att det int eblev något figurspel alls ett LinCon om dom inte fick pengar att trycka egna tröjjor med texte som Commissar *arrangörens efternamn*
 13. Jag kan inte påstå att jag håller med om allt Stoffe skriver. Jag anser tex att det inte ska finnas nån ekonomi i att skriva för con även om det skulle handla om småsummor. Att minska mängden pass man behöver spelleda för att få sitt inträde tror jag är en bra ide. Inte till bara 1 pass dock men 2 tycker jag man gott och väl kan kräva folk på. Sen kan man slänga in en tröjja + mugg för tredje spelledda passet. Annars så kan man ju kika lite på bonussystem som används av tex blodcentraler där man efter si och så många tappningar kan få en termosmugg, sen en tröjja osv. Så man skulle exempelvis kunna köra: 1 pass som spelledare = Konventsmugg 2 pass = inträde 3 pass = kit med inträde + mugg 4 pass till sålt sin själ = samma som 3 pass + specialbutton eller nåt. Jag är också lite inne på att rollspel behöver ligga i början av konventet för att förhindra lag som inte sovit. Har själv spellett ett gäng zombier vid tillfälle som knappt var i skicka att gå, än mindre rollspela. Detta har blivit mycket bättre sedan många konvent slutade med nattpass men att ha mer intensivt med sceanrion i början och kanske minska lite framåt sista dagen kan vara en ide. Jag håller inte med om åkbandsteorin. Om man måste betala en mindre summa så är risken mindre att man inte dyker upp. Att välja bästa spelledare/arrangör är iofs kul men svårt (som Gunnar påpekat har det varit tillfällen då 1 av flertalet spelledare INTE haft maxpoäng). Det är iofs kul att höra sånt och man sträcker sig lite extra. En möjlighet att ge kritik och beröm tror jag skulle vara kul. Nån form av "klotterplank" som genomgår nån lättare moderering nån gång ibland så man slipper tråkiga kommentarer a la "Denna spelledare suger dromedarpung" utan håller neggig kritik mer åt det konstruktiva hållet. Då kan man ju välja själv om man vill läsa sitt klotterplank eller ej. Vad gäller LinCons salsbrist så kan det ju lösas med färre scenarion som screenas mycket noga för att få kvalitet. Ärligt sagt har det varit en del återanvändning och rätt trista grejjer på LinCon de senaste åren. Att satsa på kvalitet och sen kanske bara köra ett scenario Max 2 pass borde koncentrara de som vill spela vissa scenarion till de passen och dessutom göra att man inte låser upp salar på ett scenario hela konventet (6 pass/con 2pass/scenario så kan man ha 3 "uppsättningar" på samma salar isf vanliga 3)
 14. Mycket bra start tycker jag. Jag efterlyser även en liten bit som för fram vikten av att vara tydlig med sina miljöer och liknande då det ibland är spelledare av varierande erfarenhet som ska spelleda scenariot. Har själv råkat ut för skräckexempel (ett discworldscenario på 5 sidor på GothCon för många år sedan tex. Svårt för även en garvad spelledare att göra något av).
×
×
 • Create New...