Gå till innehåll

Frostbite

Medlem
 • Innehåll Antal

  203
 • Gick med

 • Besökte senast

Om Frostbite

 • Placering
  100+

Profile Information

 • Ort:
  Göteborg
 • Intressen
  Spel, foto, datorer, mat.
 1. Särimners vänner?

  Hej. Jag skulle vilja veta om föreningen Särimners vänner existerar fortfarande. Hittar ingen hemsida eller Facebookgrupp för dem. Om de existerar fortfarande, hur kommer man då i kontakt med dem enklast?
 2. Hjälp med val av armé

  Har funderat på att börja spea Warhammer 40k. Har en liten arme till fantasy battles sedan innan, en undeadarme som jag främst målat men aldrig spelat med. Primärt kommer jag skaffa en 40k arme för att måla coola figurer men vill också kunna spela med den kanske främst i mindre slag med kompisar. Jag har tre alternativ att välja mellan. Desa är Imperial guards (möjligen förstärkta med airdroppade storm scions), Blood angels (vem gillar inte vampyrer i rymden?) eller Dark angels. Jag vill gärna höra för och nackdelar med respektive arme och tips på strategi. Så vad säger communityn?
 3. Ensamma vargen på svenska

  Nu börjar man ju bli lite nyfiken på hur det går med projektet? När jag lade min beställning på GothCon trodde mannen som tog emot det hela att det skulle vara klart runt LinCon.
 4. Jämställdhet på konvent

  Jag tror väl att konventen på hela taget jobbar ganska aktivt för en bättre jämnställdhet, sen betyder ju inte det att allt är perfekt. Det finns säkert mycket kvar att göra. Det viktiga är väl att man är lyhörd och tar tag i problem som uppstår och kanske även en förstående inställning (någon som lägger fram ett problem gör det troligen inte för att jävlas utan för att problemet är högst reellt för den personen). Initiativ som ISIS på årets GothCon hjälper nog en bit på vägen, men varför inte ha någon sorts gemensam workshop för både killar och tjejer också? Jag tror också att saker kan bli bättre om man får in fler kvinnliga arrangörer/funktionärer/spelledare på konventen och kanske behövs det nåt initiativ som hjälper fram de som är nya eller bara varit på con som besökare men som är nyfikna på att arrangera/spelleda/funktionära?
 5. Rack-skåp

  Den som i skänkes/bytes/031 på facebook sökte ett rack skåp får gärna kontakta mig. Rackskåp och ett antal servrar utan disk finnes
 6. Hur bemöter Sverok så'nt här?

  Sist jag kollade var Sverok ett Roll- och konfliktspelsförbund och man undrar ju lite om Animeföreningen i fråga ägnar sig åt rollspel eller konfliktspel på något sätt? Annars undrar man ju lite hur det kommer sig att de kunnat bli medlemmar om de nu inte har någon koppling till förbundets verksamhet (Som exempel: Bunkeflo stavgångsförening lär inte få vara med i fotbollsförbundet om dom inte ägnar sig åt fotboll. Bägge är idrotter fast olika grenar som hör hemma i olika förbund).
 7. Media inom/mot sverok (ny arbetsgrupp)

  Beroende lite på hur man vill tolka den punkten kan man ju dock se det som att det egentligen inte är något fel på den rådande policyn, den skulle dock behövas uppdateras en aning med tanke på den nya boomen av sociala medier. Att sedan se till att styrelse och/eller kansli har medietränad personal är ett mycket bra initiativ. Tidigare (någonstans på det galna 90-talet med alla dess moralpaniker mot spelhobbyn) vill jag minnas att flera distrikt också hade designerade I-personer som agerade informatörer utåt. Finns dessa kvar?
 8. Media inom/mot sverok (ny arbetsgrupp)

  Har inte Sverok redan en mycket väl fungerande mediastrategi som i mångt och mycket går ut på ett väldigt öppet och vänligt bemötande av negativ press? Det har väl åtminstone sedan jag rammlade in i Sverokföreningar, varit standardaproachen när någon bråkat med oss att man bemöter det hela vänligt och med väl pålästa personer som mer än gärna dyker upp lite här och var för att diskutera och debattera de olika hobbydelarna. Men iofs, det kan alltid vara bra att ha sådant här formulerat och den strategi som finns nu kanske behöver revideras?
 9. Länge leve LinCon!

  Tackar och bugar. Verbal har bara blivit större för varje år och vi som arrangerar har blivit tvungna att börja fundera på än det ena än det andra Bland det första var hur vi skulle få den stora mängden nya deltagare att förstå vad VK innebar. Detta löstes genom spelargenomgången innan. Det andfra var röstningen där lapparna kom in. Det är i princip omöjligt numera att hålla VK som det undergroundevenemang det engång var och snart måste vi nog börja fundera på mikrofoner till deltagarna. I år hade vi ett par ruggigt bra nybörjare som verkligen fattade poängen och detta hjälpte absolut till att göra årets VK till ett av dom absolut roligaste hittils. Tips och ideer på hur vi kan göra VK ännu bättre och framför allt få mer interaktivitet till publiken så de inte bara behöver sitta och hejja och skrika BLOOOOOOOOD då och då vore skoj. /Mange Arr. VK LinCon
 10. Sveroks syftesparagraf...

  Manga/anime är inne. Spel är inte poppis på samma sätt.Du kan ju köpa svenska översättningar av diverse populära mangaserier i valfri kiosk eller till och med i bokhandeln. Spel är inte riktigt lättillgängligt på samma sätt. Visst man kan köpa sitt fia med knuff eller monopol i en leksaksbutik men hur många 15-18åringar går in i en sån egentligen annat än för att skaffa presenter till yngre syskon/syskonbarn/whatever eller möjligen för att skaffa nåt speciellt inför maskerader eller liknande. För många år sedan var det ju nån som stoltserade med att han drev "sveriges största spelkonvent" det visade sig vara ett Harry Potterkonvent och riktade sig främst till småungar som ville gå på Harry Potterworkshops och lära sig göra trollkarlshattar i papper. Jag ställer mig lite frågande till var den här tråden tar vägen? SVEROK är en förkortning av Sveriges Roll Och Konfliktspelsförbund. Är syftet att vi ska främja ALLA spel inklusive "vanliga sällskapsspel och se dessa som en del i vår verksamhet, eller är vårt syfte att främja och tillvarata intressen för roll och konfliktspel? Det diskuteras lite fram och tillbaka om vad som är spel och vilka spel som är ok och självklart är det kul att spela spel. Däremot så undrar man ju lite om Bunkeflo monopolförening/Fia med knuffsällskapet i Brötgöl kan bli en Sverokförening? Jag kan hålla med om att det finns de som har åsikter om vad som är "vettiga spel" och inte men det finns ju betydligt fler medlemmar i SVEROK som spelar det mesta och inte alls är svåra att få med på ett parti vanlig hederlig TP eller liknande. Jag tror inte det är hos spelarna som nördstämpeln bottnar. Vem har inte varit med om att folk rynkar på näsan eller vräker ur sig nåt åt hållet "Nä men guuuu va töntigt" när man säger att man spelar spel på fritiden? Och frågan är: Vill man verkligen sprida spelande till dom människorna?
 11. [WHFB] Vampirecounts skelett

  Thnx. Det var ett bra svar
 12. [WHFB] Vampirecounts skelett

  Har just införskaffat grunden till en vampirecountsarme. Den består i nuläge av 20 skelett, 40 zombier och lite annat smått och gott. Problemet är att jag inte vet vad jag ska sätta för beväpning på mina skelett. Tanken med seletten och zombierna är ju att låsa upp fiendeenheter tills mina släggor kan komma till assistans och krossa dem. Bör jag ge skeletten light armor, handvapen och sköld eller light armor och spjut? Lite osäker vad gäller zombies och vapen. Har inte fått tag i en armylist ännu.
 13. Sveroks syftesparagraf...

  På A svarar vi: Lämpligast vore väl att vända sig till potentiella gamers. På B säger vi: Klart vi vill. Kan vi dessutom måla upp spelhobbyn som något bra och kreativt snarare än fånigt och töntigt så är det ju bara win.
 14. Om dagens konventsscenariokultur

  Bara för att saker är lite experimentella och eller udda behöver dom inte vara utflippade
 15. Om dagens konventsscenariokultur

  Min åsikt är att väldigt många tidigare velat göra experimentella eller friformsscenarion. Tror att vissa tröttnat lite på det och saknar scenarion som faktiskt åtminstone har en fot i ett regelsystem. Man ser att scenarion från Noir och liknande går mycket bra. Sen finns det folk osm fortfarande skriver friform och/eler experimenterar hej vilt och får många anmälda eftersom folk vet vilka de är. Kort sagt: Kanske är dags att få tillbaka dom systemkopplade scenariona till konventen?
×