Gå till innehåll

Emma Ström

Medlem
 • Innehåll Antal

  416
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  1

Emma Ström senast vann den dag 9 Mars 2015

Emma Ström hade det mest gillade innehållet!

Om Emma Ström

 • Placering
  250+

Profile Information

 • Kön:
  Annat
 • Ort:
  Linköping
 1. Ogiltlighetsförklara årsmötet?

  Hej! Det kan absolut vara klurigt att ha koll på mandatperioderna när föreningen använder växelval på det sätt du beskriver. Det låter dock inte som att någon gjort något fel med flit, utan att det bara saknades koll? Generellt kan man säga att årsmötet ju kan bestämma sig för att välja en ny styrelse även om mandatperioden inte gått ut, oftast i fall där någon ur styrelsen hoppat av tidigare. Det som verkar knöligt för er del nu är då att ni saknar vald ordförande, och det går utmärkt att kalla till extra årsmöte för att bara ta upp den punkten. Angående beslut som fattats hittills, så får nog föreningen avgöra om ni vill ogiltigförklara det eller inte. Om kassör och sekreterare röstat lika har det ju oavsett varit en majoritet i de beslut som tagits, och då skulle de besluten kunna gälla. Om föreningen tycker att ingen agerat med ont uppsåt utan gjort rätt utifrån den koll de hade, så kan föreningen också godkänna besluten på det extra årsmötet. Vill du bolla mer eller ha mer hjälp, är det bäst att maila info@sverok.se så hjälper vi dig snabbast.
 2. Ljusare framtid

  Hej! Vilken superidé! Kul att höra om ert engagemang! Det som gäller för föreningar som vill vara anslutna till Sverok, är att verksamheten måste innehålla en majoritet spel/spelkultur. Om ni tänker er att spela en dag i veckan, är det inte riktigt tillräckligt för att räknas som spelförening (om det sker andra aktiviteter under veckans andra dagar). Däremot skulle jag tipsa om att starta en spelföreningen på fritidsgården, så att de som spelar hos er har en egen förening kring just spel. Hör gärna av er till info@sverok.se eller 013-14 06 00 om ni har fler funderingar!
 3. Ombud till riksmötet

  Hela listan finns på https://val.sverok.se/electees/ Grattis till alla, och heja till alla er som ställde upp!
 4. Mobilbetalning av medlemsavgifter

  Spännande! Jag har bollat frågan vidare till Christer, som är övergripande IT-ansvarig på kansliet och har stenkoll på vad som är pågång, vad som kan passas in och vad som kan behöva vidareutvecklas.
 5. att skapa en Sverok förening

  Vad bra att du redan har kollat runt lite! En snabb uträkning ger att om du har 24 bidragsberättigade medlemmar, blir ungdomsföreningsbidraget 2960 kr. Första året med lokalbidrag kan ni få 16000 kr. Om årshyran är 48000 kr, saknas då 29040 kr. Utslaget på 24 medlemmar blir det en årsavgift på 1210 kr per person. Därför är det extra bra att se om kommunen kan hjälpa till med kostnaden eller lokalen. Och förstås höra om Sverok Östergötland har några stöd de kan bidra med också (pengar tex). Distriktet nås på info@ostergotland.sverok.se
 6. att skapa en Sverok förening

  Hej! Menar du att du köper en lokal, eller hyr den? Vid köp av lokal brukar man betala en engångssumma, och när man hyr en lokal brukar man betala per månad (eller andra perioder). Om hyran är 4000 kr i månaden, blir det 48000 kr på ett år. Det går utmärkt att ha medlemsavgift i en förening. Då brukar man ha avgiften per år, och den behöver vara lagom hög för att folk ska ha möjlighet att vara med. Det går också att ha avgifter på t ex arrangemang i lokalen (per arrangemang) eller en extra avgift för att vara i lokalen (brukar kallas lokalavgift, eller att man köper ett lokalkort). Bidragen från Sverok är 2015 ungdomsföreningsbidrag, träffbidrag och lokalbidrag. Distriktet, Sverok Östergötland, kan också hjälpa till på olika sätt. Ungdomsföreningsbidraget är på 2000 kr + 40 kr per medlem i åldern 6-25 år (så länge föreningen har minst 60% av medlemmarna i åldern 6-25 år). Träffbidraget är på 150 kr per träff, max en gång i veckan. Dock är det högt tryck på dem, så det är bra att rapportera in planerade träffar långt i förväg för att säkert ta del av bidraget. Lokalbidraget går att söka i tre år, och första året är bidraget på max 16000 kr eller max 50% av lokalhyran, vilket som uppnås först. Du får räkna lite på hur många medlemmar du tror kan vara intresserade och vad det skulle krävas i avgifter. En bra idé är också att kolla med din kommun hur de kan hjälpa till med hyran eller till och med gratis lokaler. Lycka till!
 7. Söker resultatblad "The Beholder" från Lincon 1997

  Min tanke med facebookgruppen var att det kan finnas gamla rävar där som har koll, kontakter eller vet var det kan finnas, om nuvarande styrelse inte gör det. Om det finns resultat i gamla Sverox så finns det i arkivet, I'm sure. Jag är själv inte på kansliet förrän efter påsk, så hör av dig till info@sverok.se om det är brådskande.
 8. Söker resultatblad "The Beholder" från Lincon 1997

  Vi har scoutat i Sveroks kansliarkiv, men tyvärr inte hittat några exemplar av The Beholder. Har du provat Dragon's Dens kontaktkanaler? Kanske finns någon i facebookgruppen som känner nån som känner nån...? https://www.facebook.com/groups/649170871781512
 9. Lajvande ungdomar sökes till radioprogram

  Sökes! Lajvare och/eller rollspelare i åldern 17-22, som gärna rör sig i sociala medier och är sugen på att representera hobbyn i ett radioprogram hos UR (Utbildbningsradion) gällande valet i höst. Programmet kommer ta in ungdomar från många olika hobbygrenar (sport, spel, annat), roligt att de själva tänkte på lajv/rollspel som en viktig representativ gren! Projektet är just nu i uppstartsfas så Clara, som kontaktade mig, vill kolla om intresse finns för att delta (intervjuas, sitta i panel, eller kanske programleda?). Pinga mig här, eller skicka folk/frågor direkt till clara.lowden på gmail.com (alternativt be om telefonnummer så fixar jag det).
 10. Sökes! Lajvare och/eller rollspelare i åldern 17-22, som gärna rör sig i sociala medier och är sugen på att representera hobbyn i ett radioprogram hos UR (Utbildbningsradion) gällande valet i höst. Programmet kommer ta in ungdomar från många olika hobbygrenar (sport, spel, annat), roligt att de själva tänkte på lajv/rollspel som en viktig representativ gren! Projektet är just nu i uppstartsfas så Clara, som kontaktade mig, vill kolla om intresse finns för att delta (intervjuas, sitta i panel, eller kanske programleda?). Pinga mig här, eller skicka folk/frågor direkt till clara.lowden på gmail.com (alternativt be om telefonnummer så fixar jag det).
 11. Airsoftlag som förening

  Hej! Kul att ni funderar på att starta förening! Ett airsoftlag är till sin form helt funkis som förening, så inga konstigheter där. Det som gäller för en ideell, demokratisk förening i Sverok är dock att föreningen är öppen för de medlemmar som vill gå med (så länge de godkänner föreningens stadgar, betalar ev medlemsavgift och uppfyller en ev åldersgräns föreningen kan ha). Alla medlemmar har sedan samma rättigheter och skyldigheter enligt stadgarna, som är föreningens grundregler. Det är alltså inte demokratiskt att en liten grupp bestämmer vem som får gå med och inte, så då blir det svårt att vara en öppen förening på det sätt som krävs i Sverok. Maila gärna emma.strom@sverok.se eller ring 013-140600 så pratar vi mer om detta, om ni vill bolla vidare!
 12. Sammanställning av välkomstsamtalen 2013

  Alla föreningar som antas i Sverok får ett välkomstsamtal från föreningsutvecklaren. Samtalet går ut på att välkomna föreningarna, svara på deras eventuella frågor och bidra med information de kan behöva under kommande steg i föreningsarbetet. Utifrån dessa samtal sammanställs den rapport som går att beskåda nedan, i syfte att urskilja trender och områden där vi behöver göra informationsinsatser eller marknadsföring. Fråga gärna om något är oklart eller om följdfunderingar uppstår! [attachment=0]Välkomstsamtalsrapport2013.pdf[/attachment]
 13. Problem med filer på Ebas?

  Det låter jättemärkligt, båda fallen! Du får hemskt gärna maila till info@sverok.se eller ringa kansliet på 013-140600 så kan vi hjälpa dig noggrannare och involvera de som är mest kunniga på området.
 14. Personuppgifter i mötesprotokoll, publikt?

  Allt det Halken sa. Och hör gärna av er om ni vill fundera mer kring detta! emma.strom@sverok.se eller 013-14 06 00, fråga efter Emma.
 15. Föreningen For the Win!

  Feedback noterad och tillagd i utvecklingskön!
×