Jump to content

Tarnfire

Medlem
 • Content Count

  44
 • Joined

 • Last visited

About Tarnfire

 • Rank
  25+

Profile Information

 • Ort:
  Isengard, Hell-singland, Middle Earth
 • Intressen
  Foto, Fantasy, SF
 1. På fredag färdas jag till Thule för att fira Väktarnatt. Mitt andra vinterlajv någonsin. Även det andra för i år. Får hoppas att jag i alla fall slipper minus 20 den här gången. Så
 2. Kör själv gretchin green > dark green ink > camo green > bleached bone drybrush. Mer tycker jag inte behövs för dina rank-and-foul gobbos. Blir en blekare grön än de flesta kör på, vilket jag tycker passar night gobbos.
 3. Blir billigare att köpa på nätet. Figurspel.se till exempel har BFSP med färger för 699 och utan färger 599. Kanske finns billigare i någon annan nätbutik.
 4. Tarnfire

  Boffervapen

  Även om du inte planerar att använda svärdsknappen så bör du vaddera den ordentligt, annars kanske vissa lajv inte godkänner vapnet. Om du nu tänkt använda dem det på lajv vill säga. Vill du lägga in en tyngd för att balansera vapnet, gör det i själva hjaltet istället. Sedan är frågan hur stort behovet av att balansera ett boffervapen är. Det är lätt nog som det är. Ett alvsvärd, sabel eller liknande kanske är motiverat att balansera, men inte ett som ska representera ett bredsvärd eller liknande.
 5. Jag skulle föreslå att börja med skull pass. Riktigt bra valuta för pengarna, och du har en armé du kan börja spela med på en gång, samt en mindre armé dvärgar också. Sen är det bara att bygga på med netters, fanatics (som självklart är ett måste om du spelar nightgobbos) och diverse squigs. Kanske en jätte också. Undvik att falla för frestelsen att ta med orks. Tack så jäkligt mycket. :evil: Du påminde mig om jag har något hundratal omålade gobbos.
 6. Tarnfire

  In-lajvtält

  http://www.medieval-market.biz/podglad. ... heet_0.jpg Riktigt enkelt tält. Går även att använda tältstolpar istället för träd, och sy dit sidor för att förhindra insyn och att vinden blåser rakt igenom.
 7. Tarnfire

  Axelskydd i järn

  Beror ju på vad du har för verktyg och tilgång till för material. Själv skulle jag ta en stålskiva, ca 0.5 cm tjock, kapa i rätt storlek med vinkelslipen, borra hål, bocka till den och dra fast med ståltråd. Eller göra axelskydden av gamla dubbdäck, men det är ju en fråga om personlig smak.
 8. På http://moas.atlantia.sca.org/wsnlinks/ hittar du allt. Sidan är på engelska. Vet ej om det är något problem. Kan vara svårt att hitta det du behöver pga mängden information.
 9. Tarnfire

  I dårskapens spår

  Om inget dyker upp så kommer jag.
 10. Har inte spelat på länge, och skulle vara intresserad. Känner väl någon mer... som känner andra... Men många av dem känner ni troligtvis. Ska kontakta er vid tillfälle.
 11. Tarnfire

  Två vapen

  Instämmer med föregående talare. Utnyttja det faktum att det snart är jul. Brukar själv önska mig de tyger jag behäöver i julklapp eller födelsedagspresent. Leta även bland gamla avlagda kläder och på seond hand/loppis. Vad gäller vapen så nöj dig med ett svärd eller dolk i början, om du alls måste ha vapen. Det är ju billigare utan. Om du har ett enkelt enhandssvärd med hjalt stort nog för två händer har du ett mycket flexibelt vapen. Själv har jag börjat att kombinera mitt svärd med att bära en dolk horisontalt i ryggslutet som är lätt att dra. Mycket användbart både under stridens gång och för att vinna en strid innan den ens börjat. Håller man en dolk mot någons strupe tänker dom sig för oftast både en och två gånger innan de försöker slåss. Inte för att jag haft användning för den på något lajv ännu. Vart bor du. Blir lättare att tipsa om butiker, lajvföreningar, erfarna lajvare, och hantverkare i närheten om man vet vart du bor.
 12. Jag är intresserad men osäker om jag kan vara med. Måste leta reda på någon att alliera mig med, lösa resan till och från Gävle (bor i Hudiksvallstrakten) och såna smådetaljer. Kan man få ett datum? Inte alla som vet när vinterslaget är (jag tillexempel). Vad är det för krav på målning? Håller på att bygga om mina orker till de nya reglerna, så inte alla mobs i 1000pts är helt målade.
 13. Den här tråden gav mig en konverteringsidé: Varför inte bygga en Chimera (som är ett amfibiefordon) som en hovercraft? Bort med tracks, dit med luftkudde och fläkt/jetmotorer. Det blir ju en model som stämmer bättre med reglerna än den okonverterade. Bygger du om en rhino kan du ju bygga ut luftkudden så pass att den är lika stor som en chimera. Ps: Glöm inte lasguns.
 14. Orks så klart. Även om jag börjat lite med CSM, IG och SM. Vad menar du med att skaffa battlewagons och wartrukks, apeman? Loota och konvertera menar du väl? Fast Bad moons kan ju också vara kul. Flash gits med more dakka som troops gör att du faktiskt kan träffa med ditt skytte.
 15. Tarnfire

  Frågor om Lajv

  Självklart kan man låna och/eller hyra den utrustning man behöver. De flesta lajvare gör mycket av sakerna själva. Vapen är oftast inget man måste ha. Jag skulle rekomendera att spela en roll utan vapen på första lajvet. Din roll skapar du oftast själv, i diskussion med arrangören.
×
×
 • Create New...