Jump to content

Andreas Rönnqvist

Medlem
 • Content Count

  537
 • Joined

 • Last visited

About Andreas Rönnqvist

 • Rank
  500+
 • Birthday 03/20/1981

Contact Methods

 • Hemsida
  http://www.dreamscarredpress.com

Profile Information

 • Ort:
  Gävle
 • Intressen
  Familjen, spel, att skriva
 1. Inom en förening är det medlemmarna, genom årsmötet, som är högsta beslutande organ. Om en majoritet tycker att en uteslutning är korrekt, då är det som så. Det är en av grundpremisserna för demokrati.
 2. Såg precis ett avsnitt av Barda på SVTs "Barnkanalen" och min tre-åriga dotter gillade det hela skarpt, vilket var ovanligt. Hon brukar rata program med "riktiga" människor i och föredra det tecknade. Å andra sidan identifierade hon snabbt "affer" (alver) och skrattar alltid när de slåss med svärd... går rollspel i blodet? Själv tyckte jag att det var bra gjort med tanke på målgruppen, en enorm chans för lajvföreningarna över hela landet att utöka sina aktiviteter till att även inkludera 10-14 åringar som ser Barda (på Barnkanalen kommer det i samma block som bl.a Tribe som har 10-15 år som målgrupp). Kul att se att vår hobby har blivit till något så mycket större och jag hoppas att lajvandet får större genomslag i hela Sverige och att vi får se mer av Barda i framtiden.
 3. Faktiskt inte. Föreningens öppenhet handlar om medlemsskap - alla ska få vara medlemmar om de så önskar. Att kunna deltaga på alla föreningens aktiviteter är en annan sak - ta lajv, bara för att man är med i föreningen får man inte vara med på alla lajv gratis. Det kostar pengar. Medlemsskap i föreningen är inte samma sak som tillgång till alla evenemang. När vi drev förening hade vi 18-års gräns på vissa lajv eftersom det förekom alkohol - ynglingarna kunde stampa allt vad de ville, de fick fortfarande inte komma in. Om medlemmarna stör sig på detta förfarande är det bara att dryfta saken på årsmötet och övertyga resten av medlemmarna om detta. Vinnes majoritet så hamnar det i verksamhetsplanen. Kanske budgeterar man inte för spel under den "andra organisationens" evenemang, kanske stadgar man att helt enkelt bara genomföra evenemang ALLA föreningens medlemmar kan deltaga i. Enkelt. Demokrati.
 4. Annars är ni välkomna över till http://www.omegaproject.se medan Rollspel.nu är nere - en mötesplats för hobbyspelare av alla olika typer, inklusive rollspelare! I dagsläget är rollspel en av våra två "stora" kategorier där det diskuteras mest. Vi har även ett gäng artiklar, lite nedladdningar, ett gratis galleri där man kan ladda upp material och liknande! Varmt välkomna allihopa!
 5. Hi! Drop by http://www.omegaproject.se -> we're a Swedish community for hobbygamers and you might find some people there that you can play with! :-)
 6. Jag gillar att göra handouts, förbereda sammansättning av äventyret osv, men för min del brukar det vara en tids och ekonomifråga. Många av mina idéer kan jag inte genomföra för att det kostar för mycket, men vi har haft en ordentlig "fantasymiddag" där alla spelarna deltog & åt mat och socialiserade. Mycket uppskattat. Rent tidsmässigt sett är det så att jag som småbarnspappa helt enkelt inte har tid att förbereda allt för mycket, dessutom har jag ingen laserskrivare att skriva ut handouts på. Så - viljan finns, men inte tiden & pengarna.
 7. Jo, det är orimligt och det är en avmånga annledningar till att jag inte gillar D20-systemet. Det är helt enkelt kapitulärt fel att var 20:e bilresa slutar i en fatal krash. Är det "kapitulärt" (finns det ordet ens?) fel att var 20:e resa där föraren måste undvika att köra på någon, fly från polis/kriminella eller försöker köra orimligt fort - slutar i en fatal olycka? Lite mer kännedom om systemet är bra innan man kritiserar det. D20 har dels Take 10 - du får en automatisk 10:a utan att behöva slå om det är "normala" situationer. Med andra ord - INGA normala bilfärder behöver sluta i en olycka. Överlag rekommenderas det till och med att man INTE slår för "vanliga och triviala" saker såsom att rida när ingen fara finns eller speciell hastighet krävs, eller liknande.
 8. Kila gärna över till http://www.omegaproject.se och snacka med Warmachine-gänget där. Många Pressgangers och spelare som hänger där, vilket gör att du bör kunna få svar på det du undrar! En liten grupp Confrontation-spelare frekventerar också sajten!
 9. Staffan - vi har alla olika uppfattningar om vad som är seriöst. Jag föredrar Dragonfly men anser att Mambo och Joomla båda två är seriösa och bra.
 10. Antar att det är lika bra att meddela att jag personligen föredrar Eberron flera gånger över Forgotten Realms. ALLA jag spelar med, både SL och spelare, föredrar Eberron över Forgotten Realms och det innefattar cirka 20 personer. Så åtminstone några föredrar E framför FR.
 11. Dragonmarked behandlar de tretton drakmärkta husen, men även "War of the Marks" samt Aberrant Marks, allt enligt Keith själv på WotC's forum. Ryktet säger även att vi ska få en större inblick i hur religionerna är organiserade i "Faiths", samt lyfta fram hur kyrkorna funkar sinsemellan.
 12. Fast epic DR går man bara igenom med +6 vapen och det brukar vara ganska ovanligt att spelare får tag på sådana ens innan level 22-23
 13. Jag har inte hittat någon varelse med en CR på under 21 med DR X/epic, faktiskt...
 14. En CR på 21 är egentligen minimum. Varför? Jo, DR15/epic. Överlag verkar 20 också vara en ganska bra definition på en varelse som kommer dra ut cirka 25% av spelarnas resurser. Kanske t.o.m CR21-22 med tanke på dennes aura som kommer att kännas vid, även om en "normal" Fighter-typ har cirka +20 på sin Fortitude save vid den leveln.
 15. Får man föreslå ett CMS som kan fortsätta att användas efter att er webbansvarige upplöses i en rökpuff? Mambo, Joomla och Dragonfly är bra förslag. Varken förra årets eller årets årsmöteprotokoll står att återfinna.
×
×
 • Create New...