Jump to content

SkuggYngel

Medlem
 • Content Count

  233
 • Joined

 • Last visited

About SkuggYngel

 • Rank
  100+
 • Birthday 01/17/1987

Profile Information

 • Ort:
  Göteborg
 • Intressen
  fikapauser.
 1. det finns bara ett bra rpg. Mass Effect! sci-fi dock. Men det är hästlängder föra allt annat i spelvärlden i aspekterna Karaktärer och Manus. Förutom de två viktiga komponenterna har det ett helt ok stridssystem och lagom avancerat och belönande levlande.
 2. ja verkligen, det stämmer såklart att det är inlevelsen som bestämmer, hur man faktiskt föreställer sig att det sker. Men det kan ju ses som en brist i systemet om det lämnar hela uppdraget att iscensätta trovärdiga skador upp till spelledaren. Hos mig själv kan jag notera att jag gärna vill, efter en stridighet, luta mig tillbaka och gestalta hela skedet i mitt huvud "som det egentligen gick till". Istället för att direkt i spelet vara en del i all aktion genom levande beskrivningar av slag och skador, det går ju att ha det så i D20, men det betydligt lättare i mer rörliga stridssystem, som Shadowrun.
 3. hm jo man kanske skulle ta och läsa kalrt de där. Läst del ett och två av den svenska pocketupplagan, vet inte om det är samma urklipp som originalpubliceringen. Jag slutade läsa just för att en vän berättade att serien var oavslutad.
 4. "Anyone wanna play Dungeons & Dragons for the next quadrillion years?" - Gary Gygax när han "gästspelar" i Futurama all ära
 5. ja, Amber serien. jag tycker det är lustigt att du inte säger att det handlar om en man som tror han är dansk, men det visar sig att han kommer från en fantasy-värld. Det var det jag gillade mest med den serien. Det ger Zelazni möjlighet att beskriva någons svärdskonst med ett Hendrix-solo, ganska roligt.
 6. Jo absolut, HP/KP ses ju enklast som en livmätare likt vilket TV-spel som helst. Men jag tycker det blir roligare att spela om rollpersonerna fungerar mer som verkliga personer och mindre som polygonfigurer. Om man kan ta fyra svärdshugg mot huvudet utan att dra på sig några negationer för att sedan förlora sina sista HP/KP när man trampad på foten. Med "uthållighet" menar jag inte "kondition". Som t.ex när man springer eller inte får tillräckligt med sömn. Det jag försökte beskriva var att i en stridssituation finns alltid ett mått av stress. Hur länge man överlever beror på hur länge man kan hantera situationen att ständigt vara i fara för sitt liv. Ju mer slag och hot en person får mot sig, desto instabilare, mer stressad och skakad blir man. Till sist kan man inte hålla sig i stånd mot slagen och våldet som bringas mot en. (dvs. när ens värde för hälsa kryper under noll). Detta synsätt funkar på D20. Med skadesystem som Eon är det onödigt att se de olika värdena som något annat än just en livmätare. I Eon är det så väl beskrivet hur varje skada man drar på sig påverkar kroppen, i D20 händer det i princip ingenting förens man är under noll, vilket kan vara svårt att förklara om man ska se det som mängden stryk man drar på sig.
 7. Det som först gjorde att jag senare köppte böckerna var det genomtänka upplägget av alla regler. Under varje Class ligger allt som tillhör den klassen, powers och sådär. otroligt smidigt, minimerat bläddrande. Det enda som jag retar mig på är den ojämna kvaliten i illustrationerna. 3.5 var najs för att alla bilder signalerade 3.5, det känndes enhetligt. Fyran kan se ut lite hur som helst, jämför t.ex bilderna på raserna Elf och Eladrin. Alvbilden är djuplös och livlös och matta färger, Eladrin ser ut som plastskulpturer och bilden har ett djup och fantastiska skuggor. Alvbilden ser ut som vattenbaserade matta färger och Eladrinbilden ser ut att vara digitalt färglagt. (nu är ju säkert båda digitalt färglagda, men ni fattar).
 8. För att "förklara" HP i D20-system, där det ju är som mest påtagligt, brukar jag se det som ett mått av stabilitet. Ju fler slag och gräsligheter man får mot sig, desto osäkrare och ostabilare blir man i striden. Nr man tillsist dragit på sig tillräckligt med småskador och fullständigt tappat koncentration och uthållighet riskerar man att dra på sig ett stort sår, efter vilket, när HP'n kryper under noll, man kollapsar.
 9. SkuggYngel

  CrossCon III

  HA! ni har musikgrupper ser jag, NärCon sätter ribban :wink: verkar bli ett mycket bra konvent, ser fram emot det. kanske anmäler mig som arrangör när jag får mer koll på vad jag gör i december.
 10. jag ska arrangera Mutant Chronicles Kampen om Citadellet på sthlm konvent. Jag har ett problem, jag skulle behöva ett exemplar till. Vore mycket tacksam om någon skulle vilja låna ut detta till mig för almänt bruk på konventet. tack på förhand Niklas
 11. den bifogade texten på det första inlägget var väl inte allt för långsökt. Jag visste inte namnet på en vapentyp innan jag börjae med rollspel, men nu kan jag iallfall namedroppa namn som beretta och colt, hm, fast jag vet inte hur de ser ut, men min kunskap om vapen har ju iallafall vidgats iochmed rollspel. Alla fenomen måste ju få kritiseras, jag tycker det är bra att det finns andra aspekter på saker, på så sätt kan man bygga distans till sin hobby, eller om man inte håller på, forma en mer balanserad åsikt än om man bara hörde allt positivt från rollspelarna själva. Tyvär så går ju kritik ofta överstyr till rädsla och hat, men jag vet inte, är rollspel mer hatat än någonting annat? Det kanske bara är för att man håller på med det som man uppmärksammar allt som nämns om det. Allting har fiender. Så kritik är alltså nyttigt, men det måse ju kunna bevisas, om det går ut i en massa hat som "rollspelare äter bäbisar" är det en annan sak. Det självmord som kopplades ihop med "kult" kunde val faktiskt göra det, självmordsbrevet innehöll ord som Chutulu (hur det nu stavas). Jag älskar kritik, och den kritik mot rollspel jag har mötts av har hitils varit rimlig och kunnat förklarats bort ganska lätt. Man måste ju också erkänna att en viss fiendeskap mot den hobby man håller på med bygger på samhörigheten och gemenskapsandan när man har en gemensam sak att försvara.
 12. ofta när jag förklarar vad rollspel går ut på blir det så väldigt suspekt och... farligt.... att jag kommer av mig och undrar vad vi har för hobby.
 13. Jag har en väldigt bra bok som heter "Svenska herrgårdshem under 1700 talet", den inehåller kartor och all information man skulle kunna behöva om hergårdar, kolla upp den.
 14. LIBERA, episk filmmusikaktig musik med barnkörer, funkar till allt. Jag har gjorde en skiva med egen fight musik som vi brukar köra, den kan jag rekomendera, dock kommer ni aldrig få en glimt av den HAHAHAHA! :twisted:
×
×
 • Create New...