Jump to content

Palle

Medlem
 • Content Count

  3,286
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Palle

 1. Palle

  Ang. Blekinge

  Visst är det så Johan, det jag tycker är konstigt är att man inte kollat med fler föreningar i Blekinge än den enda som var på just det årsmötet. Sedan är det även så att det inte beslutades på ÅM att ställa frågan till Ost om de ville ta över Blekinge. Det kom en övrig fråga om att SKuD skulle tillsätta en utredning om Blekinge skulle tillhöra SKuD eller inte. Det kom sedan ett tilläggsyrkande om att utredning skulle bytas mot att SKuD's styrelse skulle ha en diskussion om Blekinge fortfarande skulle vara en del av SKuD eller inte. Det var det som beslutades på ÅM. Därefter så verkar det som om SKuD's styrelse själva fattat beslutet om att fråga Ost om de ville ta över Blekinge. Jag bryr mig i det stora hela inte så mycket vilket distrikt vi tillhör, utan det jag tycker är tråkigt är att SKuD inte informerade oss om det eller att Ost inte informerade/välkomnade oss. Vi fick reda på det över en lunch på ett RM för något år sedan. Det är det som jag är lite bitter på. Så därför kvarstår frågan: Varför är jag en Ost?
 2. Stadgarna har legat på hemsida ett par dagar nu. ÅM-protokollet kommer upp så snart jag har fått det skickat till mig.
 3. Detta är ett ypperligt exempel på vad som kan hända om man inte gör en ordentlig risk och kensekvensanalys när man ska fatta ett så stort och komplicerat beslut som att ett län ska tillhöra ett annat distrikt. Jag hoppas att om det finns andra distrikt som har denna tanken att man tar lärdom av detta. Nu hoppas jag att detta kommer att lösa sig så att vi kan slippa att tjabba om just bidragen mer. Ta en kontakt mellan styrelserna istället. Kanske är så att presidierna i respektive styrelse ska träffas och försöka att lösa detta, face to face, istället. Eller liknande. Vi kommer inte längre med debatten här på forumet just nu.
 4. Jag har nu fått en lista med kontaktuppgifter till de som sitter i styrelsen som inom kort så kommen man att kunna få tag på dem.
 5. Nu har jag fått igång nyhetsflödet ordentligt. Jag kommer att bryta ut delen om hemsidan till en egen tråd istället så att vi inte förstör tråden om Årsmötet.
 6. Jag gör så gott jag kan.
 7. Som jag sa, och som även Viktor sa, styrelsen håller nu på att fylla på med material på sidan. Det är jag som lägger in det rent handgripligen på sidan så snart jag fått det till mig, men det har hänt mer på sidan de sista 3-4 dagarna än vad det hänt på 1,5-2 år. Så ge er lite till tåls så kommer ni att kunna hitta den. Det skulle finnas kontaktinfo till Ordf. i nyheten om bidragen, men jag ser nu att när man klickar på Läs mer så får man inte upp någon text. Jag ska se om jag kan åtgärda det i kväll eller under helgen.
 8. Visst är det så turo. Klart att man kan ha åsikter. Och vi fåt hoppas att årets styrelse kommer att kunna sköta detta på ett bättre sätt. OT: Om ni kollar in hemsidan nu så ser ni att det redan börjat hända en del saker.
 9. Palle

  Ang. Blekinge

  Nu kommer jag att lägga mig i denna tråden oxå. @Viktor: Jag vill bara meddela att du inte ska ta detta personligt, hela förra årets styrelse är solidariskt ansvariga för de punkter som jag kommer att klara och gnälla på nedan. Men eftersom du är den ende som haft "stake" nog att svara så blir det du som hamnar lite i skottlinjen. Jag kan säga som ordförande i The Gargoyles att jag inte alls är nöjd med de "försök" som distriktet gjorde under 2008. Inte ett enda mail som hälsade oss välkomna till Ost eller som på något sätt förklarade för oss vad Ost hade för "plan" eller för utsikter för framtiden när det gäller Blekinge. Inte heller några uppgifter om att det fanns möjlighet att söka projektbidrag eller liknande. Och eftersom hemsidan är så katastrofal så kan man inte lite på någon av den infon, så jag nöjer mig inte med att bli hänvisad till den. Och som du säger att det inte finns något intresse för distriktets verksamhet från Blekingeföreningarna, håller på distriktet på med rätt verksamhet ? Ni ska väl göra det vi vill, vi ska inte vara tvugna att gilla det ni gör.... Det är så att distriktet finns till för föreningarna och inte tvärt om. Och distriktet ska inte inrikta sin verksamhet på en eller ett fåtal föreningar eller verksamhetsområden. Nu till den lite mer konstruktiva sidan. Här kommer ett förslag, som jag anser att man borde kommit på själva redan förra året: Hämta den senaste kontaktinfon till alla föreningar i Blekinge via rikskansliet. De har hyfast uppdaterat material. Skriv sedan ihop ett litet mail där ni hälsar dem välkomna till Ost och berätta om disktriktet och vilka som sitter i styrelsen och hur man få tag på dem. Fråga även om de tycker att den verksamhet som distriktet i dag bedriver är det man ska fortsätta med eller om det finns något annat som de vill att ni ska göra. Skriv även med att ni vill ha en väldigt kort bekräftelse på att de tagit emot mailet. Skicka det till två personer i varje styrelse. När det gått ett antal veckor så sätter ni er och ringer till alla de föreningar som ni inte fått svar ifrån. Ställ samma frågor till dem. Jag tror att det gör att föreningarna i Blekinge kommer att känna en större samhörighet med Ost och att man kommer att känna sig mer välkommen. Vem vet, det kanske till och med gör att det kommer fler personer på näste års årsmöte. En liten sak till, många föreningar i Blekinge visst inte om att vi har flyttats från SKuD till Ost, de blev aldrig tillfrågade om de var intresserade av en sådan flytt så jag tror att det kan vara lite smolk i bägaren. Ha det bra på er.
 10. Hej på er. Nu hade jag tänkt att lägga mig i denna diskussionen lite. Till att börja med, varför är det obra att det inte är med någon Östgöting? På mitt sätt att se det så verkar det under i alla fall förra året varit stora problem mellan distriktet och Östergötland. Ett sätt att "bygga" bort det problemet är att se till att alla län i distriktet representeras så lika som möjligt. Därför kan jag tycka att det är ett stort problem att det inte finns någon från Östergötland med, det kommer bara att spä på problemen som finns. När det gäller mötesthandlingar och liknande så eftersom årsmötet tydligen ansåg att mötet var behörigt utlyst, alltså att styrelsen kallat och gjort handlingar tillgängliga i tid så är det så, punkt slut. Och då kommer vi till den ekonomiska biten. Om mötet ansåg att man inte skött ekonomin eller inte skött sin verksamhet så skulle inte heller mötet beviljat styrelsen, eller vissa av styrelsens medlemmar, ansvarsfrihet. Har det skett så har mötet ansett att de skött allt i tillräcklig omfattning, inte heller mycket att orda om. Om det är så att man anser att det är en förening som styr och att man kunde få både ansvarsfrihet och liknande på grund av den förening trots att det är uppenbara brister så måste man ta denna frågan med förbundet. Det ligger i Sveroks intresse att deras förbund fungerar. Och till dig som frågade om redovisningen, visst kan du begära ut den. Vem som helst kan begära att få ut hela distriktets ekonomiska redovisning. Kan inte tänka mig att förbundet skulle godkänna en distriktsstadga som hemlighåller de uppgifterna för medlemmarna. Ha det så bra på er.
 11. Palle

  Ang. Blekinge

  Det tackar vi för. Men min konkreta fråga var om det finns någon "plan" för verksamhet i Blekinge. Har man får distriktets sida några planer på att kontakta föreningarna för att kanske knyta en bättre kontakt med föreningarna än vad man haft tidigare ? Har man kollat med föreningarna i Blekinge vad de vill ha/förväntar sig av sitt distrikt ?
 12. Palle

  Tvätta figur ?

  Inlägget flyttat till mer passande forum
 13. Jag är på jakt efter banor till Forumla DÉ, så om du har några som ligger hemma och skrotar så tjoa till.
 14. Jag skulle vilja be er att hålla er till ämnet. Jag kommer att hålla koll på tråden så låt den inte skena iväg.
 15. @Brodin, inte alls omöjligt. Bara att hoppas att det inte krockar med någon annat nästa gång.
 16. Synd att man missade det, men jag var årsmötesordförande för Svensk Land Rover Klubbs årsmöte upp ei Dalarna den helgen. Finns det möjlighet att man kan få se loggan, eftersom den verkar speciell
 17. Titel ändrad för ökad tydlighet.
×
×
 • Create New...