Gå till innehåll

halken

Medlem
 • Innehåll Antal

  2 368
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  2

halken senast vann den dag 25 November 2015

halken hade det mest gillade innehållet!

Om halken

 • Placering
  2000+

Profile Information

 • Kön:
  Vill ej ange
 • Ort:
  Örebro
 1. 5.2: Ett förbund närmare varandra

  Här skulle jag gärna vilja höra från motionsförfattaren för lite bakgrund till resonemanget. Håller med om att arrangerande tjänar på nätverk, men att det behovet skulle vara större för P&N-arrangemang än för annat skulle jag vilja ha lite bakgrund för.
 2. 5.1: Gals motion om utrustningsbidrag

  Detta är förmodligen sant, men det är också varför en förening borde vilja spendera sitt vanliga bidrag på låneutrustning. Det ger mer medlemmar, som ger mer nya bidragspengar och så kan man växa ännu mer. Grundtanken att ha utrustning är bra, och något föreningar borde fundera på. Särskilt som rekryteringsverktyg. Om det är värt att införa ett särskilt bidrag från förbundet lämnar jag osagt.
 3. Frågor om "juniormedlemsskap"

  Man kan ju ha en 0kr medlemsavgift för folk under X år men N kr för alla andra, då alla så klart är likvärdiga. Om man har väldigt många äldre är en separat avdelning för de under 25 bättre, har inte exakt koll men de nya reglerna för avdelningar ska göra det enkelt. För att ha utökad service är det nog bättre att ha 100kr i medlemsavgift i föreningen, men Ykr för service. T.ex. Gulgmedlemskap på forumet eller Lånekortsavgift för föreningens rollspelsböcker. Så alla medlemmar kan köpa till det, istället för att kalla det olika medlemssorter i föreningen. det blir väldigt mycket tydligare att de demokratiska rättigheterna är samma, bara att man har köpt till extra service.
 4. Nej, som jag förstår broshyren beskriver varje uppslag ett sorts bidrag. Så verksamhets- måste ha bokade träffar, men det är särskilt från lokal-. Men som sagt, prata med någon handläggare för säkerhets skull, jag är ju bara en random person på internet och kan tolka saker fel lika lätt som någon annan.
 5. Ni kan inte söka för träffar som också är studiecirklar, om ni har studiecirklar som en verksamhet och schemalagda träffar som en annan så kan ni söka för schemalagda träffar - men inte för cirklar. Om ni ordnar drop-in (öppet i lokalen vissa tider t.ex.) så kan ni inte söka verksamhetsbidraget nej, men notera att broschyren tar upp en mängd olika bidrag - kanske kan ni finansiera en öppen lokal med lokalbidrag? Verkar inte så superkrångligt, även om systemet ser ut att vara mer lämpat för idrottssektorn med regelbundna träningar, men hör av er till kommunen med era frågor, tycker jag. I värsta fall kanske ni kan formalisera era träffar lite, så att ni börjar vid X och slutar vid Y - men lokalen öppnar någon timme innan och har öppet längre än så för de som kommer tidigt/går sent.
 6. Vad hanterar ni kontanter till? Hur mycket kontanter hanterar ni? Min tanke är att om det handlar om en föreningslokals kiosk eller liknande att ni kanske kan införa en föreningskredit, en egen valuta för kiosken. Antingen genom någon slags "monopolpengar"/kuponger eller ett elektroniskt system (finns några öppna system för mikrovalutor som kan användas). Då kan folk köpa dessa genom att betala elektroniskt till föreningen och sedan använda dem för att betala i kiosken. Är det en ta-själv-kiosk kan det kanske tillochmed funka med en lista, medan en förening som har t.ex. turneringar eller LAN kan sälja kuponger ihop med inträdesbiljetten. Lite obekvämare för deltagare/medlemmar att ligga ute med pengar i förväg, men för föreningen kan det bli väldigt mycket enklare. Om pengarna som kommer handlas för i kiosken kommer in vid anmälan och kan användas för inköpen till kiosken så behöver föreningen inte ha de pengarna i buffert för ett arrangemang och kan därför satsa dem på annat kul/ha dem till krisbuffert.
 7. Airsoftlag som förening

  Det går ju att få ha regler för vem som får vara med på aktiviteter och i laget, men dessa bör ju kunna ändras av majoriteten om man så skulle vilja. Då finns ju ingen riktig anledning att gå med om man inte vill leva upp till målen i af på sikt, eller starta ett annat lag i samma förening med andra regler. Samtidigt blir det tydligt nedtecknat vad som gäller så inte folk kan säga att det är kompiskrav.
 8. Bidragsnivåer 2014

  Särskilt "olika medlemstyper" är vettig läsning för föreningar som har mycket medlemmar i närheten av gränsen, men som kanske inte är så superengagerade i föreningen "under huven", t.ex. för att de har mindre tid och fokuserar mer på aktivitet. Viktig läsning om själva verksamheten är något som går lite högre i åldrarna (som vettiga figurspel och klassiska brädspel), alternativt inte har den yngre delen av spektrat (airsoft...) Om verksamheten håller en normal ålderskurva, så rekrytera mera! Är det en stor del äldre, t.ex. det gamla gardet i föreningen, som drar upp åldern så kanske det kan vara värt att ha en "vuxenförening" som inte förlitar sig på bidrag och jobbar med 25+ares frågor. De kanske pushar för vettigare matalternativ och barnpassning på spelhelgen, medan ungdomsföreningen pushar för allnight-cola-party - det hindrar inte att man gör spelhelgen tillsammans både över och under-föreningarna.
 9. Att censurera t.ex. personnummer i publika versioner av protokoll är väl oproblematiskt, eftersom de är mer informationsmaterial än den papperskopia som är underlag för att visa att beslut är fattat i god ordning. Men att personerna som leder föreningen inte vill göra sig kända bland föreningsmedlemmarna är en "röd flagg" för mig. Om det bara rör sig om en överdriven paranoia skulle jag nog ta och andas ut, skriva ut namn. Men om det faktiskt finns orsaker att fortsätta hålla sig bakom alias, t.ex. för att föreningen representerar folk som är "i garderoben" med någon aspekt av sig själva, så skulle i alla fall jag tycka det är fullt normalt att censurera den publika versionen av protokollen. Hör av er till kansliet, föreningsutvecklaren förmodligen, så kan ni diskutera lite mer kring vad ni behöver göra offentligt och om ni kanske till och med skulle kunna skriva mer "lättlästa" versioner av protokollen som information till medlemmar - så blir insynen kanske till och med bättre.
 10. Att lägga saker i önskelistan är ju trivialt - men sen ska de faktiskt prioriteras också. Där repeterar jag likt ett mantra, om jag gjorde prioriteringar av tekniken skulle det definitivt bero helt på om det finns ett löfte från arrangörer att använda det (och om vi pratar RSS-ut, om det finns andra som är villiga att lansera sina "läsare" för informationen)
 11. Webb sändningen

  Om man tar korta pauser ofta kanske folk också rör på sig om de behöver, men huvuddelen håller sig nära sina platser och tiden det tar att återsamlas minskar, eftersom en stor majoritet alltid drar till sig folk snabbare än en tom sal.
 12. Nytt ord i svenska språket

  Precis som jag skrev, för tio månader sedan... trådnekromantikern...
 13. Tolkar jag stadgarna rätt

  Det är så mycket en outlier att jag inte ens kan tänka mig situationen där det skulle vara relevant, men det är mycket väl så att det kan dyka upp något. Kanske någon form av skaparkooperativ, men överlag tror jag att det är ganska otänkbart att ett undantag beviljas från just den punkten.
 14. Webb sändningen

  Kan säkert lösas genom någon form av förvarning att en oanonserad paus är påtänkt, för att fylla pauserna med innehåll och få en intressantare sändning kan ju bara ge mer engagerade tittare.
×