Jump to content

Egge

Medlem
 • Content Count

  268
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Egge

 1. Vet inte angående Karlskrona men i Växjö finns VÄS om du är sugen. http://www.vaxjospelforening.se/ Du är alltid välkommen att komma förbi eller fråga på vårt forum.
 2. "Random" personer tycks ge bra inspiration dock. Jag tackar åter. Tror vi har en plan nu.
 3. Stort tack! Det finns med andra ord möjligheter för oss att söka lokalbidraget (som är faktiskt den viktiga biten) endast. Så länge vi har tillräckligt med ungdomar. Egentligen är det inte så mycket som ändrats utöver att vi inte kommer söka verksamhetsbidraget men det kan vi antagligen få till igenom Studiefrämjandet. Vi har sökt lokalbidraget länge nu och jag oroade mig att det fanns risk at vi inte kunde söka det längre - det är helt klart det vi lever på.
 4. Kan någon som är mycket smartare än jag se över detta: http://www.vaxjo.se/-/Invanare/Uppleva- ... ag/Bidrag/ Ni ser reglerna till höger om de nya reglerna som strider i kraft vid årsmötet 2015. Vi som är en figurspelsförening för ungdomar men där man får fritt komma och gå under verksamhetstiderna, med andra ord vi har inte en gemensam start och stopp - betyder det att vi inte längre kommer kunna söka sådant här bidrag? Eller är det något typiskt som vi inte kommer behöva följa... Vi får även inte vara med i studiefrämjandet?
 5. Egge

  Samarbetsspel

  Bästa samarbetsspelet är Zombieside. Klart det roligaste spelet jag varit med och spelat i grupp.
 6. Som det ser ut nu kan vi helt enkelt köra: Tillgångar: konto Kontant Resultat Cafeteria (kanske) Skulder/eget kapital Eget kapital: Sedan en ut och ing balans på kontot. Edit: Med andra ord, jag bugar och tackar för hjälp och kommentarer!
 7. Hej, Växjö kommun har börjat bli hårdare på oss nu angående balansrapporten. Vilka poster skall vara med och på vilken sida? Tillgångar Bankgiro kontanter Cafeteriamaterial Resultat för året. Skulder/eget kapital Eget kapital i vårt fall detsamma som tillgångar. Behöver man ta upp cafeterian på vår lilla nivå?
 8. Jag har ungefär 2000 pts hemma. Imperial guard. Skall se över skick och potentiellt pris men kan spontant tänka mig halva nypriset. Återkommer med bilder. Och det är Epic figurer...
 9. För er som gillar 40k så har Svenska landslaget i 40k vunnit två matcher mot Australien och Italien. Imorgon börjar dagen mot Ryssland som vi borde kunna klå! http://etc40k.wordpress.com/ http://egges40k.wordpress.com/ http://svenska40k.se/forum/viewtopic.ph ... &start=100 Ge stöd och säg heja!
 10. Precis, Mines of moria boxen har en introduktionsbit där man kan direkt sitta och få lära sig att flytta, skjuta och hur närstrid går till. Allt som behövs finns i den också. Helt klart en väldigt bra box.
 11. Sagan om ringen. Flytta modellerna och närstrid så slår man var sin tärning, högst vinner och få slå ett slag och se om man lyckas slå ut modellen. Enkelt i sin utformning och galet taktiskt för de äldre.
 12. http://www.easyrollups.se/rollup_expo_80x200cm För att få visa upp sig på Grand Samarkand i Växjö i slutet på Augusti hade dem ett krav på en Rollup. Med ovanstående Rollup, vad skall man ha med för att ge förbipasserande en känsla av: "kom hit och se vad figurspel är" samt kanske lite info. Hur skall den se ut då? Det enda vi har som kanske kan likna en logo är skölden på http://vaxjospelforening.se/. Det vi skall göra är att ha två som spelar 40k på ett "coolt sätt" så att det tydligt syns att saker händer samt ha ett litet demobord. Jag kommer gå omkring och prata med folk som visar sig vara intresserade och undrar över vad det är och dela ut informationsblad till intresserade. Tacksam för förslag på rollupen. /Erik Ordföranden VÄS
 13. Egge

  Xbox 360.

  Vet inte om det är relevant men jag kunde inte spela spel på 60 (är det hertz?) men med en HD kabel (har bara en HD-ready TV så din TV är bättre) så gick det fin-fint.
 14. Egge

  Ny wh40k spelare

  Grey knights har ett nytt codex vilket gör dem intressanta. Necrons kommer få nytt codex och modeller senare vilket gör dem säkerligen mer intressanta när de väl kommer ut. Tyranids är en bra armé också vilken många tycker är kul men jag tror nog på Grey knights rätt rejält som nybörjare.
 15. +1Tre sista timmarna i tvåan är något av det mest spännande jag varit med om, spelmässigt. Bara man inte googlat vilka beslut man skall göra för att få bästa slutet är det galet spännande.
 16. Jag vet inte riktigt. Att dela upp OST så att det är färre potentiella personer som kan sitta i styrelsen stämmer inte riktigt överens med mer närvaro i styrelsen... Jag hoppas på att bli motbevisad dock.
 17. 6. Jag kör med bara piskor. De skall skydda tyranten vilket innebär att om de har fler vapen så blir det mer poäng som dör när en av dem plockas bort. 7. Trygon om du vill ha något som slåss. Mawlock om du vill ha något som snabbt är uppe hos fienden och stör. 8. Gott att få ett tervigon/tyrannofex-kit.
 18. Jag vet inte om det är rätt ställe att påpeka men på min blogg finns det två intervjuer med GothCons 40k arrangör för att öka hypen och suget inför GothCon. Del 1 Del 2
 19. Dem kan köpa machine spirit till sina vanliga fordon. De har billigare typhoner (fast inte enligt Sverige FAQ:en) så jag tycker de funkar bra nu. Kör på med dem som BT.
 20. Bra initiativ! Min 40k blogg om lite vad som helst som handlar om 40k, mycket om turneringar. Försöker hålla den uppdaterad minst två gånger i veckan. Kommentera gärna! http://egges40k.wordpress.com/
 21. Nu är det mer eller mindre klart. Till sommaren flyttar VÄS från sin nuvarande lokal som är kall och läcker. Nästa lokal blir ca 15 minuter gåtid från tågstationen/busscentrum och kommer ha egen ingång, vara en källarlokal (ca 5000 kr mindre i elavgift), vara 500 kr dyrare i månaden (no problem) i hyra och den känns bättre planerad. Bilder för de som vill se: Ingång. Till vänster stort rum och till höger litet. Rakt fram till vänster toa och städskrubb och rakt fram till höger kök. Rummet som är till höger. Toa. Köket. Litet förråd i stora rummet. Huvudrummet. Dörröppningen ni ser i andra bilden är till potentiell utökning i lokalen.
 22. Klart intressant och kul att se. Kommer titta igenom en del senare. Fick lite inspiration till egna 40k bloggen också...hmm
 23. 1. Jag tycker nog att det mest intressanta är att folk anser att bara för att två modeller står i bas till bas så slutar de skjuta på varandra. Närstrid i 40k betyder inte nödvändigtvis att de faktiskt pucklar på varandra utan kan innehålla en hel del heta "firefights". 2. Varken skytte eller närstrid är helt meningslöst i 40k. Olika arméer har helt olika inriktningar. Att lägga till frekventa närstrider är ett bra sätt att ge mer variation till spelet. Du kan spela utan närstrid och med bara skytte eller med mer närstrid (men antagligen inte klara dig bra utan en bra mängd skytte också). 3. Tanks är galet bra i 40k. 4. Om man tar en community som är så stor som 40k så kommer man antagligen höra de som klagar mest. Jag är väldigt skeptisk på att man skall ta all klagomål på ett spel som representativt när andra spel hela tiden blir utkonkurrerade. Så dåliga kan helt enkelt inte reglerna vara när det lockar till större figurspelsturneringar än något annat system och har så många spelare. 5. Jag gillar inte heller att karaktärer får så mycket plats i ett spel eller att alla enheter har specialregler. 6. Utöver några riktigt gamla codex är faktiskt 40k rätt hyggligt balanserat. 7. Sunilor har faktiskt fel angående att närstrid skulle vara mer viktigt än skytte (sorry). Arméer kan faktiskt klara sig utan närstrid men närstridsarméer klarar sig inte utan skytte.
 24. Givetvis finns det brutna regler i 40k. Det finns det i alla spel. När det gäller fly så sekunden man skall fly och vänder sig om och ser att man är omringad skulle jag säga att det betyder att man är död. Detta antar att man faktiskt ser fienden bakom en och inte tar dem för sina egna. Så ologiskt att fly bakåt är det faktiskt inte. Både warhammer och 40k tycker jag är designade med ett resultat där man faktiskt kan bli duktig i spelet. Turneringsresultat tycker jag är ett bra sätt att se på den saken. Däremot är arméerna obalanserad mot varandra och jag stör mig mycket på regelescalationen. Samtidigt har spelen överlevt en 20 år också... Jag håller verkligen inte med att de som spelar GW spel inte testat eller spelar andra spel. Min erfarenhet säger att även om folk börjar spela FOW så släpper de inte 40k helt. Orsaken till att folk valt andra spel har som regel inte varit reglerna utan figurerna och koncepten man spelat med. De som börjat spela FOW istället för 40k har helt enkelt gillat 15 mm figurer och andra världskriget framför science fiction. Jag tror inte ett figurspel kan bli helt logiskt och samtidigt ha effektiva och smidiga regler för att flytta 60-200 figurer på ett par, tre timmars tid och fortfarande vara kul. Nu har jag bara småspelat FOW lite då och då men om jag hade spelat det lika länge som 40k så skulle jag säkert hitta massa logiska brister i det regelsystemet också. När jag tidigare undrat över detta så har folks inställning mer varit "nä...det är inte GW så vi köper deras förklaring" vilket inte precis har övertygat mig om att det inte finns några logiska brister med andra regler. Så för att svara på första posten. Jag tycker det är synd att gw inte uppdaterar sina codex på samma sätt som t ex FOW spelet får uppdateringar angående balans. Jag tycker det är synd att reglerna i varje codex escalerar och att varje #¤%& enhet måste ha en specialregel. Men reglerna i sig är inte mer brutna än några andra. Det är dock så att det finns några övervägande skäl till att spela 40k: 1. Science fiction - världen är enligt mig skitkul. 2. Möjligheten till apocalypseslag som är trevliga, slappa och skitcoola i sin obalans som på något sätt ändå balanserar ut sig. 3. De stora umgängesmöjligheterna. Utöver det så tycker jag det finns andra spel som är bättre som fortfarande är 40k:s värld. Space Hulk och Epic är två väldigt bra exempel men då den sociala aspekten är större i 40k så spelar jag hellre det.
 25. Blev lite fundersam här. Argumentet att du är tvungen att flytta på dig 12 mil för att fota ditt leg är lite udda. Varför inte göra det någon dag du ändå är i stan/byn/hos polaren/släkten? Jag kan förstå argumentet att det är krångligt att gå ur en förening som det är sjukt enkelt att gå in i men att du inte kan fota ditt leg kräver att du aldrig rör dig med andra människor vilket gör det till ett rätt svagt argument.
×
×
 • Create New...