Jump to content

Ölme

Medlem
 • Content Count

  1,176
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Ölme

 1. Ölme

  Descent

  De kommer inte tillbaka, utan du behöver köpa det begagnat (eller ett restlager) för att kunna spela det. Kampanj finns dock inbakat i 2nd edition från start (och vad jag förstått en ny kampanj i första expansionen). Dessa kampanjer är dock mycket kortare än Road to Legends eller Sea of Blood.
 2. Ölme

  ÅRSMÖTE!!!

  Det är inte helt lätt, men jag tror att man måste starta genom att hitta personer som är drivna och vill arbeta med frågorna. Det gör inte så mycket om de flesta känner varandra så länge de inte är korrupta (t.ex. bara gynnar sina föreningar). Det är viktigt att inte ta på sig för mycket grejer, utan det är bättre att göra några saker riktigt bra och gör en grej av det. En del i saken handlar om någon typ av medlemsservice och det är viktigt att det är praktiskt genomförbart. Utan det tappar tyvärr distriktet dess största funktion. Och till sist, pröva saker och fråga folk. Jag vet inte hur många gånger folk inom den ideella sektorn varit för rädda att göra saker.
 3. Ölme

  ÅRSMÖTE!!!

  Ja, jag har fått svar på de frågor jag ställde. Problemet är att det inte ger så särskilt mycket vägledning om vilken verksamhet man ska bedriva och på vilket sätt. Under mina år i styrelsen upptäckte jag att det finns en hel del problem i organisationen. Det handlar om t.ex. Överlämningar Att veta vilken verksamhet man skulle bedriva och otydliga arbetsuppgifter För mycket jobb, för lite kul Hanteringen av så många föreningar och att hålla kontakten med dem Legitimitetsproblem (det kändes ibland mest som om man var en bidragsorganisation) Att känna att hela distriktet är med Listan kan göras lång och det mesta är verksamhetsproblem. Ska dock säga att driva en regional stödorganisation är svårt, mycket svårt. I alla fall så länge det inte finns bra ramar att hålla sig inom.
 4. Ölme

  ÅRSMÖTE!!!

  Först och främst behövs det förklaringar varför man yrkar på de förändringar som man gör. Det som är självklart för en person kan vara oklart för en annan. Jag antar att stadgeförändringarna är främst till för att ge större legimititet och att arbeta mer explicit och intimt med samverkan även med andra organisationer än Sverok. Vad är det för några visioner som ska komma ut av stadgeförändringarna? Vilka förändringar vill man se i organisationen? Finns det stöd från medlemmarna till förändringarna? Jag är av den åsikten att stadgar ska spegla organisationen, inte att den ska användas som ett sätt att genomdriva en organisationsförändring. Det är få gånger då stadgar är i vägen för en organisationsförändring. Jag tror att man dessutom behöver utreda frågan brett om det är önskvärda förändringar och om det finns vilja och kraft att arbeta för förändringarna. Skulle jag vara med i en utredning? Kanske, men då ska det vara klart avgränsat. Förresten. Finns det något förslag till budget?
 5. Ölme

  ÅRSMÖTE!!!

  Jag tror att om man skulle göra så stora förändringar måste man ha en utförlig konsekvensutredning. Nu har jag förvisso inte haft tid, men jag hade gärna sett mer arbetsunderlag innan årsmötet. Det är väldigt svårt att skriva motioner om man inte har koll på hur den ekonomiska situationen ser ut, att tiden mellan utlysande av årsmötet och motionsstopp är kort (kan dock ha kommit tidigare, men jag är inte postmottagare i vår förening) eller att det senaste protokollet på hemsidan är från april förra året. Det finns troligen rimliga anledningar till att det skett, men det är ett demokratiskt problem.
 6. Ölme

  ÅRSMÖTE!!!

  När kommer möteshandlingarna? Jag är framför allt intresserad av den ekonomiska redovisningen och budgeten.
 7. Jag heter godfeather på boardgaming-online. Du kan adda mig om du vill.
 8. Framtidsdiskussioner om distriktet. På vilket sätt ska distriktet arbeta med föreningarna?
 9. Det är inte bra att ha en för stor eftersläpning. Själv tycker jag att varje förening kan skicka ett visst antal medlemmar, men är rädd att folk skulle klaga på att det antingen blir lätt till "kuppning" och att de små föreningarna får för stor makt. Jag tror dock att folk överdriver farhågorna (eller rättare sagt, om man vill "kuppa" så finns det enklare sätt, samt det som Robert nämner).
 10. Tack Ola! Och tack alla andra som gjorde min helg.
 11. Jag kommer ta med mig Quarriors, Ascending Empires och Dixit (1&2). Kanske något annat också... Spelar gärna andra brädspel också (även längre spel).
 12. Suveränt tips. Det är många som kommer till oss och vill ha tips på lokaler i Göteborg de tillfällen då Spelets Hus är för litet.
 13. I annat fall så kan vi ta en diskussion på tåget om du ska hem efteråt. Den frågan ligger nämligen på mitt bord (precis som förra året). Det kommer annars finnas fler möjligheter att kunna diskutera frågan troligen via både Skype och fysiskt på plats senare.
 14. Såg nu också att du ville diskutera Sverok Väst. Det går för övrigt utmärkt att diskutera Sverok Väst också, framför allt den kommande verksamhetsplanen och framtidsplaner.
 15. Jag har tänkt att ta fram något material. Har en del funderingar kring det, men vet inte riktigt i vilken ända jag ska börja.
 16. Jag har skapat ett Facebook-event på https://www.facebook.com/event.php?eid=110450879064185 Vi kommer bland annat ha Andreas från förbundsstyrelsen på plats.
 17. Jag ska prata med två personer till som jag tror kan vara med om att hålla i det. Vill göra det först. Det är min ambition att kunna sammanställa ett material till mötet som sedan kan spridas fritt. Kommentarer på upplägg och liknande tas gärna med också. Att vi är dåliga på att dokumentera är ett faktum. Det är tyvärr ett allmänt problem i hela den ideella sfären och när det är sådan omsättning av personer som det är förvärras problemet.
 18. Jag har varit sen med att skriva klart protokollen till styrelsemöten. De flesta kommer upp i eftermiddag (de är klara och justerade så det är inget problem). När det gäller spelets hus-rådet så är det inte på mitt bord. Ledsen att det dröjt.
 19. Vårt förslag är att ha det den 16:e oktober klockan 13-16. Orsaken bakom detta är att förbundsstyrelsen kommer posta sina motioner och budget den 9:e oktober och vi vill ha möjlighet att gå igenom detta på mötet.
 20. Är det en helgdag kan man ta det på eftermiddagen och om det är vardag blir det troligen på kvällen. Jag ska kolla med lite andra personer också.
 21. Det viktiga tror jag är att det sker innan motionsstopp (22:e oktober) och att det sker efter att det är klart vilka som ska åka på riksmötet (2:a oktober). Förslag att ha med på det är: Introduktion till hur det är att åka på riksmötet Motionsskrivarworkshop Förbundets ekonomi och frågor kring det Övriga frågor som kan komma upp
 22. Lite bilder från Hue City-68. Det är inte jag som är arrangör, utan har bara spelat det själv. [attachment=1]HueCity68(1).jpg[/attachment] [attachment=0]HueCity68(2).jpg[/attachment]
 23. Jag håller i stort med BPB, även om jag kreverar varje gång någon säger plats X av 50000 spel. Det är ungefär 7000 spel som är rankade på BGG (alltså har minst 30 röster och som är ett grundspel). Många av spelen som är rankade är dessutom tämligen obskyra.
 24. Jag skulle säga att du lätt kan spela med det du har minst fem gånger, säkerligen i alla fall tio gånger. I King in yellow så förekommer det en variant som heter Touring performance style, vilket gör att man få se mer av korten i den expansionen. Jag tycker idén är bra, men det blir lite för mycket fokus på expansionen. Jag rekommenderar därför att man tonar ner det. Gör som man brukar göra, alltså det som kallas permanent performance style, men blanda mythoskorten från expansionen med ungefär lika många från grundspelet (eller grundspelet+andra expansioner) och lägg på resten av mythoskorten. Denna variant kan man använda med andra expansioner också. Ett problem med att ha för många expansioner är att det blir väldigt lätt utblandat och mycket regler. Att köra alla expansioner på en gång kan definitivt vara en upplevelse, men inget man vill göra hela tiden.
×
×
 • Create New...