Jump to content

Hanna

Medlem
 • Content Count

  270
 • Joined

 • Last visited

About Hanna

 • Rank
  250+

Contact Methods

 • Hemsida
  http://www.unionen.org
 1. Hanna

  Kungadräkter någon?

  Dräkthistoriska vad?
 2. Hanna

  Kungadräkter någon?

  Jag har blivit kontaktad av en vän på en reklambyrå som letar efter följande: "Jag är på jakt efter kostymer som ska se ut som de kunnat tillhöra våra 4 senaste kungar Oscar II, Gustav V, Gustav VI Adolf och Carl XVI Gustav. Gärna med medaljer och band etc. Skulle behöva dessa till en fotografering." Någon som kan vara behjälplig med dräkt eller vidare hänvisning till någon/några som kan tänkas ha? //Hanna
 3. För längesedan har jag för mig att jag läste en artikel i Signaler eller Sverox eller vad förbundstidningen kan ha hetat om en Sverokförening för personer med någon form av socialt eller psykiskt handikapp. Kommer inte ihåg när eller exakt vad eller hur, men tänker att det kanske kan vara intressant att försöka hitta föreningen och höra med dem om de har idéer eller tankar runt hur en sådan satsning skulle kunna se ut. Sedan måste det väl finnas en person som ville få med ambitionen i verksamhetsplanen, där finns förhoppningsvis både tankar och engagemang!
 4. Jo precis. Fair Play är de som tillsammans med Owe Sandberg har drivit frågan om datorspelsberonde hårdast. Enligt icke namngiven person i en större organisation (faktiskt inte Sverok) är det nya Didi och Björn. Mattias är inte heller odelat positiv till datorspel och har haft riktigt allvarliga problem. Däremot menar han inte att det är spelen i sig som är problemet - vilket ovanstående gör. Nedan finns länkar för den som vill läsa på lite mer: :arrow: Rapport från Ungdomsstyrelsen om datorspelande (det är de som ger bla sverok och andra spelorganisationer statliga bidrag) http://www.ungdomsstyrelsen.se/art/0,2072,6276,00.html :arrow: Rapport om fenomenet och diskussionen från tankesmedjan Eudoxa http://www.eudoxa.se/content/ERS6FairPlay.pdf :arrow: Intressant artikel om en som doktorerat runt datorspelande: http://www.pedagogiskamagasinet.net/sha ... &ParentID= :arrow: Mycket bra information från medierådet som bevakar och arbetar med frågan http://www.mediaradet.se/templates/Page____571.aspx :arrow: Bra definition runt spelberoende - som skiljer mellan gambling och game: http://ess.ntu.ac.uk/griffiths/ :arrow: Fair Play, organisation mot spelberoende http://www.fair-play.se
 5. Hej! Jag vill passa på att göra lite extra reklam för en paneldebatt om datorspelande (och ohälsosamt spelande) som kommer att hållas på Stockholms Spelkonvent nästa helg. Med i panelen är bland andra: Petra Malmgren, förbundsordförande Sverok Patricia Kempff, Fair Play Waldemar Ingdal, Eudoxa Mattias Högkvist, datorspelare Efter en inledande debatt kommer det finnas möjlighet att ställa egna frågor. Diskussionen är tänkt att belysa och fördjupa den debatt som förts om spelande, beroende och andra risker. Intressant för såväl spelare som föräldrar, lärare eller andra intresserade. Dag: Lördag den 9:e september Tid: 14-16 Plats: Gärdesskolan, Stockholm Kostnad: Gratis (alla måste dock registrera sig som besökare på konventet) För vägbeskrivning och mer information om konventet: http://stockholm.spelkonvent.se Frågor? kontakta Hanna, hanna@sverok.se PS. VI behöver bra folk som vill sitta i receptionen ett eller flera pass! Hör gärna av dig om du har lust att vara med =)
 6. Hej! Jag vill passa på att göra lite extra reklam för en paneldebatt om datorspelande (och ohälsosamt spelande) som kommer att hållas på Stockholms Spelkonvent nästa helg. Med i panelen är bland andra: Petra Malmgren, förbundsordförande Sverok Patricia Kempff, Fair Play Waldemar Ingdal, Eudoxa Mattias Högkvist, datorspelare Efter en inledande debatt kommer det finnas möjlighet att ställa egna frågor. Diskussionen är tänkt att belysa och fördjupa den debatt som förts om spelande, beroende och andra risker. Intressant för såväl spelare som föräldrar, lärare eller andra intresserade. Dag: Lördag den 9:e september Tid: 14-16 Plats: Gärdesskolan, Stockholm Kostnad: Gratis (alla måste dock registrera sig som besökare på konventet) För vägbeskrivning och mer information om konventet: http://stockholm.spelkonvent.se Frågor? kontakta Hanna, hanna@sverok.se PS. VI behöver bra folk som vill sitta i receptionen ett eller flera pass! Hör gärna av dig om du har lust att vara med =)
 7. Hanna

  Sök stipendium

  Det är jättebra att gå genom distriktet för det ger extra tyngd och seriositet. Jag ville bara förtydliga att det finns ytterligare ett stipendie att söka och att det är möjligt för föreningar att söka direkt också =) Hoppas att någon Sverokare får igen - det vore superbra tycker jag! Då ska vi såklart hålla fram det lite extra så att det syns och hörs både internt och utåt.
 8. Hanna

  Sök stipendium

  Hej alla! I år slås det på stora trumman: både landstinget och Stockholms Stad har ungdomsledarstipendier. Dessa kan sökas av enskilda föreningar direkt, men självklart är det en lite extra stjärna i kanten om distriktsstyrelsen ställer sig bakom nomineringen också. För er som vill veta mer direkt: Information om Stockholms läns landstings stipendier: http://www.sll.se/w_KUN/77207.cs Information om Stockholms stads stipendier: http://www.stockholm.se/Extern/Template ... x?id=59971 Det handlar om att lyfta fram personer som föreningen vill lyfta fram lite extra. Tag tillfället i akt!
 9. Jo! men visst finns det namn. Det var bara en idé om att göra det lite roligare..
 10. Nu var det ju snarare teman som "coola rymdskepp" eller "fantasystäder" eller annat verksamhets-nördigt jag tänkte på =). Och som en komplettering till en beskrivning av rummen. Men som sagt... inte världsseriöst, mer rolig tanke!
 11. Hallå! Efter viss förvirring runt vilka rum man syftar på när man talar om kansliet så vill jag ge kansligruppen ett förslag om att namnge de olika rummen på kansliet. Det brukar vara mycket populärt på olika kursgårdar eller andra kanslier, gärna med namn relaterade till verksamheten. På Gripsholm har Röda Korset bland annat rum döpta till "Freden" och "Rättvisa", Stadshuset efter olika kända politiker osv. Här finns ju oanade möjligheter. Antingen kör man alla rum enligt ett tema eller så blandar man vilt... Låt medlemmarna på forum och under en onsdagsmiddag komma med förslag och så korar ni vinnarna en onsdagsmiddag efteråt. Så kan man sätta upp snygga skyltar (tryckta på nya rison förstås) vid respektive dörr. På hemsidan eller vid bokningssystemet får man förstås ha kvar en beskrivning av rummet och framförallt dess funktion. Vad tycks?!
 12. Unionen har ju dragit igång en satsning som är tänkt att samla spelare i Stockholmstrakten: Lonely Gamers Guild. Nu tänkte vi diskutera lite mer konkret hur vi smartast utformar upplägget för samordning. Tanken är att via en hemsida kunna visa vilka kampanjer som är i gång och vilka som tar emot spelare, efterlysa likasinnade till nya speltillfällen. Har du bra idéer eller är du bara nyfiken? Kolla in diskussionen i Unionens forum: http://www.unionen.org/index.php?module ... 1f38b4d39d För mer information eller anmälan gå från förstasidan (http://www.unionen.org) in under verksamhet & aktiviteter och vidare till Lonely Gamers Guild. Välkomna!
 13. Och det var ett "nej, vi kommer alla vilja sitta kvar", eller?Alltså för att förtydliga ytterligare: Vi har inte fått in tillräckligt med nomineringar för att vi ska vilja börja fundera på ett förslag. Vi har ännu inte heller tagit ställning till om vi vill sitta kvar eller inte, det har delvis att göra med hur många och vilka nomineringar som kommer in.
 14. Wille: Du har rätt. Stadgarna säger inget om verksamhetsrevisorer, det är så vi har sett på det hela bara. Den korrekta benämningen ska naturligtvis vara "ideell revisor o ideell revisorsersättare" (eller bara revisor, men det kan ju vara bra att särskilja från de godkända). Angående valberedningen beror det på att vi fortfarande vill ha in fler förslag innan det är klart hur det kommer att se ut.
 15. Årets valberedning har bestått av Aron Ambrosiani, Hanna Jonsson och Susanne Vejdemo. Vi har tagit in nomineringar till alla förtroendeposter under hela året - mer aktivt från och med i höstas. Efter det har vi skickat ut mejl med personliga frågor till de som tackat ja till sin nominering, och sedan följt upp med personliga intervjuer. STYRELSE 2006 Det har varit ett inspirerande arbete med många intresserade. Vårt slutgiltiga förslag består av nio personer, inklusive ordförande och kassör. Vi är stolta över att för årsmötet kunna presentera ett välbalanserat förslag som kompletterar varandra i fråga om erfarenheter, ålder, kön och förenings/verksamhetsbakgrund. Generellt är det många som har stor projekterfarenhet och är väl förankrade i Stockholms förenings- och spelverksamheter. Det är en grupp som har alla förutsättningar att fungera bra tillsammans såväl i mötesrummet som i andra direkta insatser. Styrelseförslaget består både av handlingskraftiga personer, visionärer samt personer som med god erfarenhet av hur distriktet fungerar. Kandidaternas varierande ålder och tidigare engagemang i Sverok gör att vi tror att flera kommer att sitta kvar under en längre tid. Ordförande Aimee Kreuger har tidigare erfarenhet från Sverok Stockholms distriktsstyrelse och ledarerfarenheter från ett flertal projekt. Med god social kompetens och stark känsla för såväl Sverok som spel- och föreningsverksamhet har vi fullt förtroende för att hon kommer att leda styrelsen och distriktet framåt under 2006! Valberedningens förslag på styrelse Ordförande: Aimee (Mia) Kreuger Kassör: John Lundhgren Ledamöter: Calle Svensson David Rasmusson Frida Åhlvik Jon Larsson Nina Högberg Oliver Hedge Texas Sparring REVISORER 2006 Till revisorer föreslår vi årsmötet att ge fortsatt förtroende till de sittande. Verksamhetsrevisorerna byter dock uppgifter med varandra så att Johan Söderberg sitter som ordinarie och Håkan Andersson som ersättare. Förslaget i sin helhet: Revisor: Kari Korpalainen, Auktoriserad revisor, Lundewalls Revision & Redovisning. Revisorersättare: Ulf Örström, Auktoriserad revisor, Lundewalls Revision & Redovisning. Ideell revisor: Johan Söderberg Ideell revisorsersättare: Håkan Andersson VALBEREDNING 2006 Vi tar fortfarande emot nomineringar till nästa års valberedning. Ett färdigt förslag kommer att presenteras på årsmötet.
×
×
 • Create New...