Jump to content

Dante

Medlem
 • Content Count

  412
 • Joined

 • Last visited

About Dante

 • Rank
  250+

Contact Methods

 • Hemsida
  http://www.rollspel.nu

Profile Information

 • Ort:
  Örby, Älvsjö, Stockholm
 • Intressen
  Rollspel?
 1. Här finns tips på hur en kompis till mig gjorde. Med foto och allt.
 2. Uppdatering: Årets Stockholms spelkonvent äger rum 17 till 19 september.
 3. Ni missar väl inte att det fortsätts läggas upp massor av rollspelsarrangemang på Stockholms spelkonvents webbplats? Om jag inte räknar galet är antalet just nu uppe i inte mindre än sjutton olika rollspelsarrangemang. Se så: Anmäl er nu! Ni vet att ni vill.
 4. 17–19 september är det dags för Stockholms spelkonvent 2010. På webbplatsen finns nu information om de flesta arrangemangen, samt möjlighet att föranmäla sig. Så vad väntar ni på?
 5. Men »sunt förnuft« varierar ju precis lika mycket från person till person som uppfattningen om vad som är »moraliskt riktigt« – så det är heller inte någon bra måttstock. Var ska vi dra gränsen för vilka ämnen som får avhandlas här? Och vem ska dra den?
 6. Oooh! Bländande argumentationsteknik. Jag är tillintetgjord. :roll:
 7. Hmm … här har vi ett gäng människor som verkligen VILL prova att spela rollspel – ett utmärkt tillfälle att presentera vår hobby och förhoppningsvis få in lite nytt blod. Och vad gör herrar Caligula och Ossian? Ni ser ett foto på en kvinna och reduceras uppenbarligen till dreglande miffon och börjar tänka med kuken. Menar ni verkligen att ni skulle kunna tänkas spelleda MermaidBarbie enkom om hennes profilbild verkligen föreställer henne själv? Dumskallar. MermaidBarbie: Hoppas verkligen att ni får en rolig och positiv upplevelse av rollspel och att du inte låter dig skrämmas bort av de sociala ufona ovan.
 8. Finns det någon särskild anledning till att du så gott som undantagslöst inleder med att förolämpa och/eller nedvärdera de som råkar vara av en annan åsikt än du själv?
 9. Fråga Henrik på Sveriges trevligaste spelbutik, Goblin Games i Göteborg. De har inte alla prylar upplagda på webbsidan, men om du mailar och frågar så brukar han svara väldigt snabbt.
 10. Dante

  Vår låt

  Jo Stephen Lynch-låter är lite vassare. Men redan 1994 sjöng Weezer om D&D i »In the Garage«. Texten inleds med: I've got the Dungeon Master's Guide I've got my 12-sided dice
 11. Du får väl se till att börja hänga lite i »rätt« kretsar då. Jag kan PM:a dig nästa gång jag drar ihop en s.k. »nördöl« i Stockholm (dvs. ett gäng trevliga, spelintresserade människor som träffas på en pub nånstans och snackar och dricker öl [eller motsvarande]).
 12. Småpraten (som vi kallar vår chat-funktion) är lite av ett bekymmer, det är jag den förste att medge. Kruxet är att ingenting som skrivs där sparas, så om ingen redaktör eller moderator är inloggad när regelöverträdelser sker är det dessvärre inget vi kan göra åt saken i efterhand. Vid de tillfällen jag noterat skitsnack i småpraten (om nuvarande användare eller före detta) har jag stävjat det hela genom att påminna om att reglerna gäller även där. Och jag utgår från att övriga moderatorer gör detsamma eftersom det åligger dem att göra så. Hur detta är kopplat till Caligulas avstängning har jag dock svårt att se.
 13. Referenslänkar, tack.
 14. Sån tur då att ledningen för Rollspel.nu inte gjort sig skyldig till vara sig det ena eller det andra. Att ens likna att bli avstängd från ett privatägt diskussionsforum pga. bristande hyfs med ett brott mot de mänskliga rättigheterna är så … så upp åt väggarna galet att jag är övertygad om att du måste skämta. Beslutet att häva eller inte häva din avstängning ligger hos mig (i egenskap av forumredaktör på Rollspel.nu) och jag har ju redan avgivit mitt domslut i frågan.
 15. Nej, det finns det inte. Men om du vill iklä dig martyrdräkt och tro att så är fallet så får du väl göra det. Vad skulle »rättvisa« ha med saken att göra? Du har ingen »rätt« att vara på Rollspel.nu. Det finns ingen »rättslig instans« du kan vända dig till med ett överklagande. Det finns bara ägaren, redaktionen och moderatorerna – och vi har rätt att stänga av vem som helst som vi anser bryter mot Rollspel.nu:s inte alls orimliga ordningsregler. (Det här har för övrigt påpekats så många gånger att jag är förbluffad av att du fortfarande orkar försöka med den angreppsvinkeln.) Och då du gång efter annan visar att din internetpersonlighet är att allt som oftast bete dig ohyfsat, oartigt, otrevligt och respektlöst mot de som inte tycker som du (bevis A: dina inlägg i denna diskussion) har jag följande att säga om en eventuell prövning av din avstängning: Avslås. (Och mängden intressanta diskussioner har inte på något sätt minskat med din bortavaro. Däremot har andelen uppslitande bråk sjunkit avsevärt.)
×
×
 • Create New...