Jump to content

blaki974

Medlem
 • Content Count

  129
 • Joined

 • Last visited

About blaki974

 • Rank
  100+
 • Birthday 07/15/1974

Contact Methods

 • Hemsida
  http://www.blak.se

Profile Information

 • Ort:
  Lapplands Väsby
 • Intressen
  2 barn, fru och familj. Rollspel närapå varje söndag.
 1. blaki974

  Jag behöver hjälp

  Du ska spela "tillsammans med" - försök att inte tänka det som "jag mot dom". Du förser spelarna med mycket, belöningar, hinder, problem, utmaningar, skatter, rykte och annat. Ett bra sätt tror jag kan vara att man (på något sätt) får veta hur rollpersonerna ser ut. Alla får börja med att tala om vad som är det första man lägger märke till hos rollpersonen. Kanske är det nåt som rpn inte VILL ska märkas (klumpfot, sneda ögon, kroppsliga problem) eller nåt som framhävs; ögon som gnistrar i silver, ett jättelikt bredsvärd på ryggen eller en ståtlig springare med tyg och rustning. Man kan förenkla det hela lite om alla i gruppen tvingas ha samma mål. Det kan vara en klosterorden där tempelriddarna ska ta tillbaka ett relikskrin. Alla är snarlika, kan slåss bra och har bra gruppsammanhållning. Om man tar fokus från hur man spelar individuellt kan man slappna av vad gäller det individuella rollspelandet. När man blivit varm i kläderna (något eller några äventyr senare) kan man börja fundera på vad som särskiljer just ens EGEN rollperson.
 2. Hej Axel - jag bor i Upplands Väsby och har ett spelgäng i Vallentuna. Vi spelar mest Mutant 2, EON och Western. Vi har pratat om att börja köra Coriolis, men det har aldrig blivit av. Vad säger du om att spelleda Coriolis?
 3. Hur går det med konventsscenarion? Har t.ex. Holmgång kommit in? Hittar den inte.
 4. Vad är det med klassik musik som får mig att bli så känslosam?

 5. Läs trådstarten och svara gärna på innehållet. Alternativt starta en ny tråd. Förslag: döp till abandonware.
 6. Jag spelar EVE Online, och under tillnamnet von Stenck skyddar jag mig själv och min corp's intressen. Under mitt andra tillnamn Magmallien Hinrogarth är jag i en akademi som lär ut grunderna i PvP (Player versus Plaer - alltså strid mot andra spelare) Har spelat sen 2007. Hör av dig! EDIT: Jag hörde av mig till dig som Magmallien Hinrogarth. Om du känner dig äventyrslysten föreslår jag att du reggar dig på http://www.eveboard.com.
 7. blaki974

  När?

  Jag vill ha tillbaka mina grävlingar från Sörlandet! Dom e koola!
 8. Tjena! Vi är en mogen spelgrupp som finns i änden av tåget som börjar vid KTH (i Vallentuna - tåg mot Kårsta eller Lindholmen). Vi spelar främst EON, Mutant 2 och Smallworld (ibland Settlers of Catan). Vi finns beskrivna med ord och bilder på vår illa underhållna hemsida http://www.d-d-r.se (Daring Dice Rollers). Hör gärna av dig om du är sugen! Tel (Björn) 0734-343233
 9. Jag vet inte om jag skrivit det förr, så här går: "I'm the good looking pussy around here" Bitter spelare då SL förklarade att SLP-katten de mötte minsann var SNYGGARE än hans muterade katt. Som hade PER 16.
 10. När vi skapade scenariorna inför Stockholms Spelkonvent var vi väldigt sugna på att testa med tärningslösa äventyr, just för att förstärka SL:s OCH spelarnas roll, och få ett bättre flöde i själva spelmötet. Att ta bort det moment som av många gör själva upplevelsen till spel och göra det mer teaterlikt blev för många en liten nyhet, och varför inte testa ibland? Det är ju som att dricka kaffe och aldrig prova te ("För det vet man ju hur dom där te-drickarna är!"). Båda metoderna har förtänster. Jag tror att det som kan verka avskräckande är att man inte får ett kvantifierbar chans att lyckas med något har man svårare att förstå sig på en karaktär. Det blir lite mer av en utaning, upplever jag det som. Men som sagt, jag tykcer att alla borde testa någon gång, istället för att säga att det ena är bättre än det andra.
 11. Jag vill bara meddela att vi myntade begreppet på Stockholms Spelkonvent 1996, då vi även gav ut den semi-arroganta publikationen Moroten, som hängde med på några flera konvent. Se även http://www.blak.se/d73.html Björn Kauppi Ps. Med glimten i ögat, såklart.
 12. Situation: EON, flodpråm, Diamantäpplet, överfall av flodpirater. En i sammanhanget mycket rolig kommentar kom när min misslyckade spejare (som hade vunnit en pilbågs-skyttetävling i en större stad), kläckte ur sig, precis innan han sköt: "Förresten, sa jag att jag hade vunnit en skyttetävling i ?" ... och sätter en perfekt träff med kortbåge i ansiktet på en av piraterna, totalt 12 tärningar skada (fritt ur minnet). Dramatiskt och mycket träffsäkert!
 13. blaki974

  speledarmisstag

  För egen del handlar det ofta om att förse spelarna med mer kraftfulla vapen än vad man tänkt sig. Detta leder ofelbart till att de känner sig oövervinnerliga, och går på alla motståndare med "min nya puffra" och raskt dör en barbarisk och föga stilfull död.
 14. Ni anar inte hur svårt det är att INTE skratta när man ser allt tokroligt som folk kläcker ur sig... den här tråden har förlängt mina mungipor många gånger.
 15. En får tacke. Ska se vad jag kan göra åt det.
×
×
 • Create New...