Jump to content

Erik M

Medlem
 • Content Count

  32
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Erik M

 1. Det tar ett tag samla folk i norra Bohuslän. Vilka finns det idag?
 2. Erik M

  Särimners vänner?

  Särimners Vänner dog några år efter att den drivande kraften drevs bort.
 3. Nja, alltså, det var på Spelkongressen. Frågan är -82 eller -88. Och jag är ganska säker på att det var Seregon som höll i det.
 4. Nja, det är lite längre sedan än så jag letar... :oops: Inte för åtta-nio år sedan. Mer som sisådär trettio år sedan... :mrgreen: Jag tror det var Seregon och på Spelkongressen 1982.
 5. Äventyrsspel aka Target Games arrangerade ett antal sk spelkongresser för ett gäng år sedan. På ett av dessa spelades, vad som ändå måste betecknas som, ett lajv. Spelarna satt vid det traditionella bordet. Karaktärerna sprang runt ute på fältet. Där de desperat försökte utföra vad spelarna ville få gjort under äventyret. Sch, nu ska ni inte vara sådana. Detta var för länge sedan. Och jag försöker komma underfund med hur länge sedan, alltså vilket år. Åsså vilka som höll i det hela. Jag har en aning, men någon måhända minns bättre?
 6. Birgers inlägg var insiktsfullt, "the god~"s mindre så. Men innan ni ger in en dylik omgång om förtroende och ekonomisk skötsel, vore det inte väl att först sopa framför egen dörr?
 7. Det låter som om Jesper vet att han är moderator. Men han får gärna var mer aktivt "ge ordet"-styrande, om jag förstod hans ord ovan rätt? Dvs hålla reda på debatten och dess form och innehåll.
 8. Va? Har ni kompisar? :oops: Men mer seriöst, vad är det för skillnad mellan att nominera sig själv och övertala kompisen till det? Kompisen kanske inte alls tycker det är lämpligt. Men du har lyckats klara första insteget ändå... För vem säger att man inte vill? För övrigt anser jag Göteborg behöver fler nja-sägare.
 9. Det blev en nonsens-fråga. Alkohol ska inte ingå i Sverok, och det är dess policy. Så båda uppfyllda redan.
 10. Ja du Sven, de som inte själva riktigt räcker till, de beter sig gärna som de olika "" ovan. Och märkligt nog är det just "" som kommer till tals på forum. Där de, för ovanlighets skull, kan stå oemotsagda. Under ett långt liv som föreningsmänniska har jag kommit fram till att det finns fem grupper av folk i föreningar. 1) de som ser till att det händer något, 2) de som hjälper till med att det ska hända något, 3) medlemmarna som ser till att det finns underlag för att det ska kunna hända något, 4) icke-medlemmar (som ibland dyker upp och ändå stöttar verksamheten) samt 5) mot-medlemmar, vars grundläggande åsikt är att det där kunde de gjort bättre, utan att någonsin visa att det är så. Det är denna sista grupp, mot-medlemmarna, som ställer till det och bygger upp en värld av rykten, förtal och mobbning. Att framföra sådant som överensstämmer med verkligheten är meningslöst. Det örat existerar inte när man väl bestämts vara "h*n är inte en av oss braiga". Det är bara att bita ihop Sven, "Hyggliga Klubben" har utsett dig till 2009 års vinnare. (Lyckades nog själv dra på mig den titeln för 2008.)
 11. Visst ja, en massa ångmaskiner ska ju ut å banka. Men nästa gång stjärnorna hamnar i närheten kanske?
 12. Kolla med fluff.sverok.se, skulle inte förvåna mig om vi kunde tänka oss. Jag har lite bökigt att dra i det.
 13. Kan man inte knô sjtärnorna lite då?
 14. Svårt hitta bild på det vi alla vet hur det ser ut... ...här av en Revell: Och såhär ser B5:ACTA-modellen ut, obyggd... ...och av denna har jag två för mycket. Å det har jag inte riktigt råd med. Jag vill ha 200:- för vardera, fraktfritt. Jag är hyfsat säker på att dessa är de sista som finns hos IWM. Vänligen Erik Malmcrona Göteborg
 15. Reglerna som finns på Games Workshops hemsida är nu uppdaterade. www.games-workshop.com -> Sweden -> Specialist Games -> Epic Armageddon -> Epic Armageddon Resources -> Epic Resources -> De fyra första filerna för reglerna. Jo, lite labyrint är det.
 16. Det blir Epic Armageddon på Borås Spelkonvent 09. Spelform & Regler: 3'000 poäng Tournament Scenario. Compendium 2.0 för regler och armé listor. Turneringsprincip: 1) Vinst är vinst, stor eller liten spelar mindre roll. 2) I görligaste mån slåss "byggande" och "destruktiva" mot varandra. Husregler: 1) snabbrull av träff och räddning, dvs allt framifrån/utifrån i så raka grupper som möjligt. Håll ledarna i centrum. 2) omålad enhet ger -1 för moral-mässiga test. Förutsättningar: Ha god kännedom om reglerna och sin egen armélista. Målning och armé: Inget målningskrav, men som alla vet så slåss målade gubbar bättre än omålade. (Se ovan...) Armé, ta med den roligaste listan du kan snickra ihop och ditt soligaste humör. Föranmälan: Ja, senast 20091026 med prydligt skriven armé-lista. Samling & Spelstart: Fredag eftermiddag/kväll. Kostnad: Turneringen är gratis för betalande på konvent. Priser: Det finns risk för prisutdelning. Antal deltagare: 3+ Mer info vid föranmälan. Kontaktpersoner: Erik Malmcrona / 0703 - 78 03 17 / 031 - 26 89 38 / erik.malmcrona§telia.com Eventuella frågor ställs i första hand här. Välkomna! Erik PS Denna text i stora delar norpad från "Warmaster på BSK"©. DS
 17. Hej i sommarhettan! Skönt med så mycket sol? Tja, man kan sitta inne å måla sina minimalt små tenndockor, ju! Hur som haver, dags att anmäla sig till EpiCon. Först en kort sammanfattning: * 3'000 poäng Epic:Armageddon. * Någon enkel form av scenario-serie. * Regelsammanfattning återfinns på: http://alfakta.org/downloads/COMPENDIUM_2.0_EN.pdf (aningen ändrat namn sedan sist). * Göteborg den 25/27 September 2009. * Logi "hemma-hos" eller på ex Apple Hotel (http://www.applehotel.se/); lokala deltagare behöver ange hur många gäster de kan ta. * Kost på "lokala pizzerian"; frukost hos logi't. * Anmälan senast 5 Juli på 160:-, senast 30 Augusti 260:-, på PayPal till , tål ni inte Paypal så fråga om bankkonto vid anmälan. * Ange typ av logi på anmälan enligt [önskar logi], [Apple!] eller [har logi för X st] (där X ersätts med hur många du kan husera). * Ange vad du spelar för styrka. Om du har alternativ som är lika roliga för dig så ange dem (max två) så vi kan få olika jämna grupper av "klassiska" motståndare. ** Alternativ av styrkor är: Space Marine, Imperial Guard, Squat, Tau, Eldar, Ork, Necron, Dark Eldar, Black Legion, Lost and Damned och Tyranid. Glädjande nog har vi flera sammarbetspartners: * Arcane lovar dyka upp med sina GZG-prylar. Ypperligt tillfälle att fylla på byggnader. * Genom sin blotta existens bidrar spelföreningen Fluff med flera saker, såsom bättre lokalhyra och terräng. * Blir vi ett gäng ställer Exodus Wars upp med priser, blir vi några till kommer de själva över från England och är med! En liten not om priser; störst bäst vackrast kommer bara att belönas en smula. Mindre och utspridda priser är roligare, tycker Erik, så det blir det. Ex "bästa scenario framgång", "fräckaste enskilda enhet" etc. Extra kort genomgång: * Tidig anmälan 160:-, sen 260:-. * Ange typ av logi. * Ange (max 2) styrkor att spela med. * Namn, nummer, div adresser och nummer är bra att ta med. Varmt Välkommen hälsar Erik
 18. Liten uppdatering: Epicon har fått en egen sida. Byggs på allteftersom.
 19. Välkommen på Epic:Armageddon Con! Dags att ställa upp arméen och visa universum vem som ställer till det på slagfältet! Sex strider om 3'000 poäng den 25-27 september i Göteborg. Mötande scenario mellan fiender. Dvs du väljer vilket scenario du vill köra, matchas upp med motsvarande fiende (kolla ex listan i Apocalypse), lägre Strategy Rating bygger terrängen, högre väljer sida och slumpen avgör vem som anfaller resp försvarar. Vilka scenarion finns det? Det är ej fastställt, bra vore dock om vi hjälper Chroma med hans projekt Total War på TacCom. Återfinns på Total War Vilka regler? Gudskelov är det enformighet på väg här. Just nu heter de enhetliga reglerna Compendium 2.0 och är skrivna av Hojyn på TacCom. För att underlätta har jag lagt dem på Compendium 2.0 Fördelen med denna är att FAQ och errata är ordentligt integrerad. Övrigt regelarbete sker på TacCom Omkringuppgifter: Logi: hemmahos, vi ställer naturligtvis upp med bäddplats allihop lokala (meddela möjlighet till vilket antal inkvarteringar). Frukost: serveras i inkvarteringen (täcks av anmälningsavgiften). Lunch: intas på lokala pizzerian (förhoppningsvis någon rabatt). MIddag: dito lunch (bred meny, hoppas vi....). Pris & Priser: Intresse 50:- (senast sista Juni) och Anmälan 100:- (senast sista Augusti). Dessa ska då alltså täcka frukostbidrag, lokalhyra och någon form av trevligt utspridda priser. Alla pengar ska gå tillbaka. Överskott går till terräng inför kommande event (som om det skulle täcka...). Hjäpa till: Alla hjälper givetvis till med att ställa iordning före och efter. Till detta kommer förhoppningsvis hjälp med terräng från Fluff (jag kanske ska kolla det först?), Jonas Elimää och Staffan Raupach. Övriga med terräng är hjärtligt välkomna att hjälpa bidra! Vinstpriserna: Jag har hyfsad kontakt med de vanliga tillverkarna och bör kunna få till priser från dem. Frågan är vilken vill just DU att jag ska prata mest med om detta? Anmälningspriserna: Den första (intresse) är för att täcka dels att vi vill ha detta EpiCon, dels för att täppa igen kostnadsluckor som uppstår mellan vilja och kunna. (Ex för att hinna få hem vinstpriser.) Den andra (anmälan) är för att täcka de exakta kostnaderna. Armé att spela med? Det kan bli nödvändigt att styra tillströmmande arméer. Ange därför gärna mer än en som du fritt kan välja att spela (dvs de du vill spela). Jag har ex ork, space marine, chaos marine och imperial guard. av dessa kanske jag helst spelar ork och guard, så jag anger Ork och Guard. En massa ord blir det. Linköping och Göteborg kommer. Kommer du? Det finns en mejllista som det vore bra om vi använder för kommunikation inför EpiCon. Anmäl er gärna till den här SquadSF Varmt Välkomna! Erik Malmcrona Fräntorp, Göteborg 031-26 89 38, 0703-78 03 17
 20. GothCon avklarat med åtta spelare och Kristofer som vinnare. Grattis. \o/
 21. Oops, är det som ställer sig dyrast det som står som ledande i kostnadstanken? Dvs med ungefär 1.95:- per poäng (snabbräknat på Tau Empire Megaforce). Vad gäller frågan i sig, en komplett startarmé kostar exempelvis 1899:-. Dvs ~0.95:- per poäng. Därtill kommer att det är en "smula" mindre jobb att måla en styrka.
 22. GothCon XXXIII ståtar med samma arrangör som förra året. Redan nu dubbelt så många deltagare som då. 3'000 poäng och justa bord. Det händer småttigt på LinCon 2009 oxå. Förhoppningsvis kör vi då en demo av Epic:Seeds of War. Av de flesta ansett som en betydligt smidigare variant på grundreglerna (som i båda fallen är Dirtside2). Statsen som används är samma som för Epic:Armageddon. Välkomna!
 23. *gudskelov inte nekromanti* För de som är intresserade så lär det bli Epic Armageddon på GothCon i år igen. Mest aktiva diskussioner återfinns på Tactical Command. Annars börjar det dyka upp mer och mer alternativ till 6mm Fan-Sci. Ex Seeds of War och Future War Commander.
×
×
 • Create New...