Johan Groth

Medlem
 • Innehåll Antal

  1 804
 • Gick med

 • Besökte senast

Om Johan Groth

 • Placering
  1000+
 • Födelsedag 1961-10-19

Contact Methods

 • Hemsida
  http://www.gogab.se/
 • Skype
  johan_groth
 • Linked In
  http://se.linkedin.com/in/johangroth

Profile Information

 • Kön:
  Man
 • Ort:
  Djursholm
 • Intressen
  Figurspel, brädspel och digitala spela av olika slag.
 1. När vi körde Figurspelsbutiken för många år sedan gjorde vi en nyutgåva i faksimil av flera böcker i serien. De gick åt som smör i solsken. Tyvärr har jag inga kvar att sälja ...
 2. Roligt att se det nya forumet i all sin prakt! Hurra för AG Forum!

 3. Fantastiskt fint! Snabbt och snyggt! \o/ \o/ \o/ PS För alla som undrar så har forumet flyttat till vår nya driftsmiljö :-)
 4. Och det tycker vi är en bra idé! Det händer ju under året att föreningar kommer och går. Nu blev det pengar över och då kan vi dela ut dem till aktiva föreningar!
 5. Här kommer den allra sista påminnelsen om att Sverok avvecklar sin föreningshosting den 30 november 2014. Vi stänger ner alla IT-tjänster för föreningarna, dvs. mail, webb, forum, ftp etc. Det är viktigt att ni hör av er så vi kan hantera era konton på rätt sätt. Notera också att vi skickat ut detta mail till de registrerade kontaktpersoner vi har. Vi har också informerat på Facebook och på Sveroks forum (som är vår officiella kanal). Vi kommer därför att tolka ett uteblivet svar som ett tyst accepterande av att vi kan stänga ner föreningens hosting. Tveka inte att höra av er om ni har frågor men vi stänger som sagt ner hostingen den 30 november 2014! Vänliga hälsningar /Johan Groth, förbundssekreterare
 6. Här kommer ytterligare en påminnelse om att Sverok avvecklar sin föreningshosting den 30 november 2014. Vi stänger ner alla IT-tjänster för föreningarna, dvs. mail, webb, forum, ftp etc. Det är viktigt att ni hör av er så vi kan hantera era konton på rätt sätt. Notera också att vi skickat ut detta mail till de registrerade kontaktpersoner vi har. Vi har också informerat på Facebook och på Sveroks forum (som är vår officiella kanal). Vi kommer därför att tolka ett uteblivet svar som ett tyst accepterande av att vi kan stänga ner föreningens hosting. Tveka inte att höra av er om ni har frågor men vi stänger som sagt ner hostingen den 30 november 2014! Vänliga hälsningar /Johan Groth, förbundssekreterare
 7. Jag har fått frågan om det bara är webbhostingen som avvecklas under hösten 2014. Svaret är att samtliga tjänster (webb, ftp, mail, forum etc.) som föreningarna haft tillgång till via Sverok kommer att stängas ner. Vi kommer att helt och hållet byta driftsmiljö och i samband med detta avvecklar vi ALLA tjänster som ingått i föreningshostingen. Bara så inga oklarhet om detta uppstår.
 8. Vi registrerar inte kön på förbundets medlemmar. Det vi kan göra är att via personnumret ta fram juridiskt kön. Det gör vi oftast inte men ibland kräver myndigheter redovisning av (den juridiska) könsfördelningen (som det ju egentligen blir). Jag har inte sett någon aktuell sådan sammanställning men Chrisp kanske vet bättre (eller i alla fall mer).
 9. Påminnelse #1: Hej! Vi har tidigare hört av oss till er eftersom er förening har en hemsida som hostas av Sverok. Enligt förbundsstyrelsens beslut så kommer denna hosting att stängas ner under hösten 2014. För att ni ska undvika förlorad information bör er hemsida flyttas innan den 30 november i år. När detta har skett vill vi ha ett klartecken på att det är gjort. Då vi inte har fått något svar från er tidigare, så skickar vi en påminnelse. Får vi inte ett klartecken kommer vi att kontakta er en tredje gång, via mejl och/eller telefon för att försäkra oss om att ni mottagit denna information. Det är även viktigt att ni meddelar oss om ni bestämmer er för att låta sidan försvinna i samband med att vi avslutar hostingen, så att vi inte fortsätter kontakta er trots att ni fattat ert beslut. Vi vill såklart även hjälpa er med att göra flytten så smidig som möjlig. Därför har ni som aktiva föreningar inom Sverok fortfarande möjlighet att få hjälp med hosting. Detta genom 40 % rabatt hos Oderlands webbhotell (www.oderland.se). Självklart kan ni även välja ett annat webbhotell för er hemsida, men vi vill att ni ska ha ett alternativ med ett bra pris tillgängligt. För svar, frågor eller synpunkter, kontakta mig på johan.groth@sverok.se! Hälsningar /Johan
 10. Här finns en mall som kanske kan vara till nytta: http://www.sverok.se/forening/mallar/
 11. Protokollen är på väg upp. Maj-protokollet justerades på mötet i augusti. Mars-protokollet fastnade i posten under justering. Beklagar att vi inte drivit på detta. Bra att du uppmärksammade det hela.
 12. Stämmer nog. Vi ska utreda träffbidraget och Hitta. Fick just i uppdrag att göra detta :-)
 13. Mitt intryck är att träffbidrag idag är i första hand just det Halken efterlyser: en stimulans för att arrangera öppna träffar. Hitta är "bara" ett effektivt IT-stöd för att a) visa upp alla öppna träffar på ett enhetligt sätt och ett stöd för att ta bokföra träffar för utbetalning av bidrag.
 14. Kanske blev lite övertydlig men vi hade frågan om Hitta uppe på senaste styrelsemötet och det var där jag insåg nyttan av att dela upp tankarna kring Hitta :-) Aktuell statisitk om hur Hitta används publiceras varje månad (se rapporter till styresemötet) och årsvis. Under 2013 ökad användningen med ca 20% på helårsbasis.
 15. Jag ser det som två helt olika kostnader. Den ena är att Sverok erbjuder ett bidrag för de som ordnar öppna spelträffar. Detta innebär ett bidrag på 150 kr per träff. Vi ser just nu hur antalet föreningar som söker ökar och hur antalet träffar också ökar. Fler och fler föreningar ordnar alltså fler och fler öppna spelträffar. Detta ser jag som en positiv utveckling. Den andra delen är att Sverok valt att bygga ett IT-stöd för att visa var träffarna äger rum. Hitta gör dock en hel del annat. I först hand visar Hitta upp var föreningarna finns. Hitta är också sedan förra året ett verktyg för att synliggöra alla aktivitete som pågår under Spellovet. Vi planerar också att använda Hitta för att visa upp lokaler som andra organisationer har och som kan utnyttjas av våra medlemsföreningar. Med andra ord är Hitta större än träffbidragen och vi måste värdera sakerna var och en för sig.