Gå till innehåll

BigPapaBear

Medlem
 • Innehåll Antal

  459
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  1

Allt postat av BigPapaBear

 1. Samarbetsspel

  Lord of the Rings var ju kanon, Pandemic är förbeställt (det verkar galet kul!). Vad finns det mer i genren? vi talar alltså rena samarbetsspel - Shadows over Camelot kvalar inte in (en person är väl elaking i smyg där...)
 2. Forumet på Krigsspel.se är tillbaka!

  Efter en lång tid med en massa problem är forumet nu uppdaterat och polerat. Har du tidigare försökt att registrera dig och misslyckats - eller bara haft problem med att komma in på forumet - så är du välkommen tillbaka nu. http://www.krigsspel.se/forum Sveriges mötespunkt för krigsspelare på bräde. Varmt välkomna!
 3. Kolla länken. http://boardgamegeek.com/thread/1014003 ... pel-saljes Det går bra att svara via PM eller Geekmejl.
 4. Passande spel för en sjuåring

  Castle Panic är det bästa barnspelet som finns. Dra ihop tre-fyra sjuåring och spelled det åt dem. Klockrent.
 5. DreadBall

  Kickstarter fungerar alldeles utmärkt. Spelet vet jag däremot ingenting om. Magkänslan är "try before you buy".
 6. DIPLOMACY-problem

  Den enda sida man behöver. Jag lever i tron att alla brädspelare bor där. Om inte annat så borde de göra det.
 7. DIPLOMACY-problem

  Min tolkning är såhär. Om Grekland inte supportar Serbien så blir väl supporten klippt, varvid turken tar Serbien och österrikaren studsar mot ryssen i Rumänien. Men det känns inte helt självklart, eftersom reglerna är lite luddigt skrivna: Säger inte den där där emot sig självt?
 8. DIPLOMACY-problem

  Österrike tar Rumänien. Som ni har poängterat så bryts inte support av ett anfall från supportens "målruta".
 9. Dags för årets charmigaste konvent! Väl mött. http://www.friendlyfire.se Tid: 31 augusti - 2 september 2012. Plats: Generalsgatan 4, Tornby, Linköping. Pris: 100 SEK Friendly Fire är ett litet spelkonvent för dig som gillar krigsspel på bräde, av typen med hexrutor som spelplan och pappblippar som spelpjäser. Alla åldrar är välkomna, men i praktiken har vi vuxnare (eller i alla fall äldre) deltagare än många andra konvent, som LinCon och GothCon. Vi brukar dra ca 40 deltagare. Vill du veta vad som arrangeras på Friendly Fire eller själv komma med förslag, gå in på Krigsspel.se:s forum . Då vår huvudansvarige för ASL tar en paus i år blir det ett uppehåll i ASL-turneringen - men den är tillbaka igen hösten 2013!
 10. Säljer mitt Napoleon's Triumph. Ligger på BGG topp-100. Spelat en gång. Stor blingfaktor: träklossar och tjusiga mounted maps. Innehåller en extra karta med klistermärken åt generalerna. Finns i Stockholm. 400:- PM går bra.
 11. ...för inte vill man väl vara inomhus när det är så fint väder? Ligger själv runt 7kyu på KGS.
 12. Game of Thrones brädspelet recension

  Jag har hört BSG kallas för många saker. Balanserat är inte ett av orden jag skulle använda. Klarar ni av obalansen och slumpfaktorn i BSG borde AGoT inte vara några som helst problem. Nu kanske det låter som att jag sågar BSG. Så är inte fallet. Jag tycker att det är ett fantastiskt spel. Lömskheten och käbblet är det som gör spelet - det sociala. Inte den torftiga mekaniken eller den rejäla slumpfaktorn i korten. Spelet är bra TROTS det. Tror väl att det flesta som spelet det känner igen sig i den antiklimaktiska känsla som uppstår efter det att alla cylons är avslöjade. Då återstår bara bokföring i ett tråkigt system tills en vinnare är avgjord. Fram tills dess är det dock helt fantastiskt! Har man en lite liknande inställning till AGoT - dvs att man måste förhandla och sticka kniven i ryggen på folk - så skiner det verkligen som spel.
 13. Shogun SM

  Låter väl fint. Men vilken ort handlar det om? :?
 14. Game of Thrones brädspelet recension

  95 av 7000 är också rätt imponerande...
 15. Gettysburg a Civil war battle game [Avalon Hill]

  Bra recension! \o/
 16. Axis & Allies Pacific recension

  HÄR har du däremot ett spel som är trasigt, orealistiskt, slumpartat och historiskt skevt! Om Japanen misslyckas fullständigt ELLER lyckas FÖR bra första rundan är spelet avgjort redan där och då. Dessutom är finns det väl ingen som tänder på att hälla hinkvis med tärningar på ett bord om och om och om och om och om igen? Sedan ska vi inte ens beröra avsaknaden av realism i spelet för då blir det en låååång text. För absurdt mycket bättre, roligare och mer realistiska spel på temat ifråga väljer man: Asia Engulfed Empire of the Sun Fire in the Sky Dai senso
 17. Game of Thrones brädspelet recension

  Det låter mest som att du är grinig för att din polare var taskig mot dig... :wink: Klarar ni inte av att förhandla mellan varandra som spelare i ett spel där förhanling ofta är nyckeln tror jag att ni är fel ute från första början. Att kräva en tvingande förhandlingsmekanik från spelet känns väldigt udda. Spel är oftast roligare om spelarna får större frihet. Akta dig för att prova andra högt aktade spel som Diplomacy, Battlestar Galactica, Cosmic Encounter m.fl. De kommer få dig att explodera... Anser att samtliga saker du radar upp, med undantag för geografin, inte är några som helst problem i spelet. Jag har aldrig spelat med någon som har klagat på de saker du nämner. Vad gäller geografin så är det inte ett oöverstigligt problem, men vill man så åtgärdas det i en av expansionerna bl.a. genom regler för hamnar. A Game of Thrones är rankat som nummer 95 av 50,000+ spel på BGG. Jag tycker att det talar en del för dess kvaliteter, samt att det vittnar om att det inte är alldeles rakt igenom trasigt. Men det finns massor av spel därute och alla behöver inte gilla allihop.
 18. Tänkte att det kunde vara av intresse: viewtopic.php?f=31&t=37555
 19. Svea rike expansion

  Betala INTE mycket pengar för expansionen. Den tillför ytterst lite av intresse till spelet. Tvärtom nästan.
 20. World in Flames i Malmö?

  Hojta till på http://www.krigsspel.se Där finns det Malmöbor som gillar att kriga.
 21. Battles of Westeros

  Trevlig recension. Men stavas det inte "Västerås". :mrgreen:
 22. Japanska brädspel?

  Svenska Goförbundet kanske har någon falang där nere. Googla.
 23. ConraDargo Recenserar - videorecensioner på svenska

  Toppenbra initiativ! Given prenumeration.
 24. Häpp! Behöver rensa lite i hyllan hemma. Har en massa krigsspel till salu här: http://www.krigsspel.se/forum/viewtopic.php?t=2697 Går bra att skrika till här eller PM:a mig. / Björn
 25. Nyfiken på monsterspel?

  Hej! Vi håller på att spela ett av kampanjscenariona till OCS: Case Blue i vår lokal i Stockholm. Case Blue är ett av de största krigsspelen genom tiderna. Tio kartor, ca 3500 counters. Kampanjen sträcker sig från 8 juli 1942 till 31 maj 1943. Varje runda är ca 3½ dag och vi hinner precis med att spela en runda på en kväll (ca fyra timmar). Då vi bara spelar en gång i veckan kommer det ta oss drygt ett och ett halvt år att bli klara om allt går enligt plan. För att kunna hantera det logistiskt är vi nio spelare. Fyra tyskar och fem ryssar. Även om jag är van vid att spela stora spel så är det här någonting extra (minst sagt). Därför bestämde jag mig för att skriva ihop en rapport efter varje session. Tänkte att jag skulle dela med mig av dem här också. Vill man veta lite mer om systemet innan man börjar läsa rapporterna har jag skrivit lite om spelsystemet här: OCS för nybörjare För att göra rapporterna lite mer underhållande har jag valt att varva text med både bilder och video. Videon till den första rapporten har tyvärr inget tal, men resterande har det. Här är rapporterna: RUNDA 1 RUNDA 2 RUNDA 3 RUNDA 4
×