Jump to content

BigPapaBear

Medlem
 • Content Count

  459
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

BigPapaBear last won the day on December 18 2017

BigPapaBear had the most liked content!

About BigPapaBear

 • Rank
  250+
 • Birthday 01/13/1977

Profile Information

 • Ort:
  Bromma
 • Intressen
  Brädspel

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Efter en lång tid med en massa problem är forumet nu uppdaterat och polerat. Har du tidigare försökt att registrera dig och misslyckats - eller bara haft problem med att komma in på forumet - så är du välkommen tillbaka nu. http://www.krigsspel.se/forum Sveriges mötespunkt för krigsspelare på bräde. Varmt välkomna!
 2. Kolla länken. http://boardgamegeek.com/thread/1014003 ... pel-saljes Det går bra att svara via PM eller Geekmejl.
 3. Castle Panic är det bästa barnspelet som finns. Dra ihop tre-fyra sjuåring och spelled det åt dem. Klockrent.
 4. BigPapaBear

  DreadBall

  Kickstarter fungerar alldeles utmärkt. Spelet vet jag däremot ingenting om. Magkänslan är "try before you buy".
 5. Den enda sida man behöver. Jag lever i tron att alla brädspelare bor där. Om inte annat så borde de göra det.
 6. Min tolkning är såhär. Om Grekland inte supportar Serbien så blir väl supporten klippt, varvid turken tar Serbien och österrikaren studsar mot ryssen i Rumänien. Men det känns inte helt självklart, eftersom reglerna är lite luddigt skrivna: Säger inte den där där emot sig självt?
 7. Österrike tar Rumänien. Som ni har poängterat så bryts inte support av ett anfall från supportens "målruta".
 8. Dags för årets charmigaste konvent! Väl mött. http://www.friendlyfire.se Tid: 31 augusti - 2 september 2012. Plats: Generalsgatan 4, Tornby, Linköping. Pris: 100 SEK Friendly Fire är ett litet spelkonvent för dig som gillar krigsspel på bräde, av typen med hexrutor som spelplan och pappblippar som spelpjäser. Alla åldrar är välkomna, men i praktiken har vi vuxnare (eller i alla fall äldre) deltagare än många andra konvent, som LinCon och GothCon. Vi brukar dra ca 40 deltagare. Vill du veta vad som arrangeras på Friendly Fire eller själv komma med förslag, gå in på Krigsspel.se:s forum . Då vår huvudansvarige för ASL tar en paus i år blir det ett uppehåll i ASL-turneringen - men den är tillbaka igen hösten 2013!
 9. Säljer mitt Napoleon's Triumph. Ligger på BGG topp-100. Spelat en gång. Stor blingfaktor: träklossar och tjusiga mounted maps. Innehåller en extra karta med klistermärken åt generalerna. Finns i Stockholm. 400:- PM går bra.
 10. ...för inte vill man väl vara inomhus när det är så fint väder? Ligger själv runt 7kyu på KGS.
 11. Jag har hört BSG kallas för många saker. Balanserat är inte ett av orden jag skulle använda. Klarar ni av obalansen och slumpfaktorn i BSG borde AGoT inte vara några som helst problem. Nu kanske det låter som att jag sågar BSG. Så är inte fallet. Jag tycker att det är ett fantastiskt spel. Lömskheten och käbblet är det som gör spelet - det sociala. Inte den torftiga mekaniken eller den rejäla slumpfaktorn i korten. Spelet är bra TROTS det. Tror väl att det flesta som spelet det känner igen sig i den antiklimaktiska känsla som uppstår efter det att alla cylons är avslöjade. Då återstår bara bokföring i ett tråkigt system tills en vinnare är avgjord. Fram tills dess är det dock helt fantastiskt! Har man en lite liknande inställning till AGoT - dvs att man måste förhandla och sticka kniven i ryggen på folk - så skiner det verkligen som spel.
 12. Låter väl fint. Men vilken ort handlar det om? :?
 13. 95 av 7000 är också rätt imponerande...
 14. HÄR har du däremot ett spel som är trasigt, orealistiskt, slumpartat och historiskt skevt! Om Japanen misslyckas fullständigt ELLER lyckas FÖR bra första rundan är spelet avgjort redan där och då. Dessutom är finns det väl ingen som tänder på att hälla hinkvis med tärningar på ett bord om och om och om och om och om igen? Sedan ska vi inte ens beröra avsaknaden av realism i spelet för då blir det en låååång text. För absurdt mycket bättre, roligare och mer realistiska spel på temat ifråga väljer man: Asia Engulfed Empire of the Sun Fire in the Sky Dai senso
×
×
 • Create New...