Jump to content

Nicol Bolas

Medlem
 • Content Count

  49
 • Joined

 • Last visited

About Nicol Bolas

 • Rank
  25+

Contact Methods

 • Hemsida
  http://www.dragonslair.se

Profile Information

 • Ort:
  Stockholm
 • Intressen
  Spel
 1. Sen har ju Dragon's Lair föreningen konvent 360 dagar om året... Med över 120 spelplatser, flera tabletopbord, datorer, tv-spel ständigt tillgängligt, får ju Stockholmarna mycket av spelbehovet tillfredställt. Om du saknar aktiviteter, kontakta föreningen och hjälp till att dra igång något. Det finns även. möjlighet att ordna dygnet runt konvent om några eldsjälar vill arrangera. Lokalen finns alltid och väntar på fler som vill spela och arrangera!
 2. Dragon's Lair föreningen, tillsammans med initiativtagaren och eldsjälen Simon Lundström, arrangerar den första Svenska spelmarknaden. Här kommer små och stora speltillverkare ha möjlighet att sälja sina spel, och du som besökare har chans att få nyheter som ingen annan har 8-). Utöver mötespunkten mellan spelare och designers har vi ett loppis, där du kan fynda eller göra dig av med spelen som tar den där platsen du behöver för dina nya favoritspel. Läs mer på www.spelmarknad.org Välkomna!
 3. Dragon's Lair föreningen, tillsammans med initiativtagaren och eldsjälen Simon Lundström, arrangerar den första Svenska spelmarknaden. Här kommer små och stora speltillverkare ha möjlighet att sälja sina spel, och du som besökare har chans att få nyheter som ingen annan har 8-). Utöver mötespunkten mellan spelare och designers har vi ett loppis, där du kan fynda eller göra dig av med spelen som tar den där platsen du behöver för dina nya favoritspel. Läs mer på www.spelmarknad.org Välkomna!
 4. Dragon's Lair föreningen slår ytterligare ett slag för spelhobbyn i den offentliga miljön! Nu kommer några av Stockholms Magicprofiler hålla föreläsning om Magic på Tekniska museet! Dragon's Lair föreningen har i samarbete med Nördcafeet ordnat en föreläsningskväll. Tre underbara Magicspelande medlemmar kommer belysa olika aspekter av varför man älskar Magic. Se till att boka onsdag 17/10 för en kväll på museet. Om du har otur och inte kan uppleva det på plats,frukta inte det sänds live på webben http://www.tekniskamuseet.se/1/4251.html
 5. Ett hett tips för alla som bor i Stockholm (eller kan tänka sig att åka dit en helg): viewtopic.php?f=18&t=38069
 6. Att ha med sig spel och byta med folk är gratis. Dock om man vill boka ett eget bord för att byta (dvs om man har väldigt många spel) så kostar det 50kr. Sprid informationen till alla som kan vara intresserade. Fler besökare = fler spel till utbud och lättare att byta.
 7. Liten uppdatering! Vi har fått flera kubikmeter med rollspel och figurspel från fd speltillverkaren Cell Entertainment. Dessa kommer att säljas till sjukt trevliga priser på Spelbytardagen, missa inte detta! Figurerna kommer från spelen Krash, Ronin, Ronin War och Hybrid (snygga figurer som om inte annat går att konvertera, sök bilder på google) och rollspelet är Gemini.
 8. Välkommen till Stockholms största bytardag för hobbyspel! Har du spel du inte längre använder eller saknar du kort till din samling? Eller kanske vill du bara försöka hitta ditt gamla favoritspel du saknat sedan länge. Tveka inte utan ta med dig dina spel som du vill förnya och bege dig till Dragon's Lair söndagen 10/4. Här annordnas Stockholms första stora bytardag/loppis för hobbyspel. Gratis inträde! Var: Dragon's Lair, Kungsholmstorg 8 När: Söndagen 10/4 kl 12.00-17.00 Genom att delta på stora bytardagen bidrar du även till en roligare miljö för Stockholms ungdomar. Alla inkomster från stora bytardagen går till fritidsgårdar i Stockholm i form av spelpaket. Vill du själv sälja saker, kontakta oss för att boka bord på 08-654 60 50 Hyra bord för försäljning = 50kr (endast privatpersoner, företag/organisationer pris diskuteras) Sälja spel utan bord = 10kr (endast privatpersoner, behöver inte förbokas) Du kan även skänka spel till vårt bord där alla intäkter går direkt till insamlingen.
 9. Dragon's Lair har fått äran att ta hand om svenska kvalet till Europe Masters 2010 (European Championship Boardgames). För er som är intresserade av finalen i Essen kan läsa lite mer här: http://www.europemasters.org/. Två lag från Sverige får vara med och tävla i Europe Masters 2010 på Essenmässan. Söndagen 5 september kl 12.00 kommer vi att hålla den svenska uttagningen. Turneringen är en lagturnering där varje lag har fyra spelare. Under kvalet kommer alla att spela två spel var och resultaten räknas ihop. Under Europe Masters kommer alla lagmedlemmar att spela alla spel. Spelen som gäller är: Vasco da Gama Opera Assyria Dungeon Lords Beroende på antalet lag kommer vi att sponsra vinnarlaget med anmälningsavgiften till Europe Master (vilket inkluderar alla fyra spelen x 2). Turneringsavgiften är 200kr/lag. Mer information kommer på http://www.dragonslair.se/boards/index.php?topic=9727.0
 10. Nu finns listan uppe över godsakerna vi kommer att släppa från Essen: http://www.dragonslair.se/shownews.php?id=162
 11. Det är samma helg vilket förhoppningsvis ger lite mervärde till båda eventen. Anledningen till att vi valde att göra ett höstkonvent av våra event är främst två: 1) Det kändes inte som om Stockholms Spelkonvent vänder sig till de svenska kortspelarna. Vi hade redan en rad kortspelsturneringar som var planerade till denna helg. Av erfarenhet vet vi också att de flesta kortspelarna inte finner det intressant att betala 350kr i inträde för att spela i en turnering som kostar 20-100kr. Det kändes därför naturligt att erbjuda ett gratis kortspelskonvent i Stockholm. 2) Vi kommer tillbaka från Essen samma vecka och har förhoppningsvis med oss en del intressanta godsaker för brädspelarna. Eftersom vi inte fick inbjudan att sälja på konventet valde vi att ha alla jippon hos oss. Givetvis vill vi se till att spelarna får möjlighet att få tag på sakerna så fort som möjligt och helgen var vårt bästa tillfälle. Vi tittar även på möjligheterna att ha figurspelsturneringar för de Stockholmare (och hitresta) som valt att inte åka till Borås. Vi har ju all terräng och spelbord på plats och vad jag kan se satsar inte heller Stockholms Spelkonvent något på något av de stora figurspelen. För oss handlar det om att ge en ökad spelmöjlighet utan att det skall kosta spelarna en massa pengar.
 12. Med anledning till att det är Nationella spelveckan och att Dragon's Lair varit på världens största spelmässa i Essen kommer vi att anordna ett litet minikonvent med massor av spel (och nyheter) helgen 30 oktober - 1 November. Konventet är helt gratis att besöka, men vissa turneringar kan ha deltagaravgifter. Mer information kommer upp i kalendern och i forumet http://www.dragonslair.se/boards/index.php?topic=7216.0. Brädspelsdagar Fredag 17-22, Lördag 12-22, Söndag 12-18 Vi kommer att släppa nyheterna vi fått med oss från Essen till försäljning och demospel. Exakt vad vi kommer att ha med oss hem vet vi inte ännu. Räkna dock med att vi skall ha lite Dominion: Seaside, Agricola: Farmers of the Moor och andra rolig spel i bagaget. Det kommer att vara öppet spel hela tiden, så ta med dig brädspelen och träffa andra spelare. Magic the Gathering fre 30/10 kl 17.00 Friday Night Magic Nattgibb fre 30/10 kl 22-08 Stanna kvar och spela spel hela natten Yu-Gi-Oh! lör 31/10 kl 10.00 Stardust Overdrive Sneak Peek Magic the Gathering lör 31/10 kl 11.00 Zendikar Game Day! World of Warcraft TCG lör 31/10 kl 12.00 Realm Championship Qualifier World of Warcraft Minis lör 31/10 kl 13-16 Demospel med supererjudande på startpaket. Om du är med i ett demo får du köpa startpaketet för endast 100kr!!! World of Warcraft TCG sön 1/11 kl 12.00 Realm Championship Qualifier Pokémon sön 1/11 kl 12.00 Pokémonligan Välkomna till en kul spelhelg!
 13. Fredagen 15/5 skall jag hålla en introduktionskurs om spel för UR ungdomsstyrelse (35 personer). UR är intresserade av att testa och se på vad ungdomar gör på fritiden i syfte till att skapa program som tilltalar målgruppen i slutändan. Ungdomsstyrelsen har ingen direkt erfarenhet av spel och var därför mycket överaskade över mångfalden av spelhobbyn. Min tanke på deras utbildningsdag är: 1) Kort intro om spelandets utbredning och olika inriktningar. Här skulle jag gärna se att någon från Sverok kan komma och berätta lite kortfattat om verksamhet och siffror (antal spelare/medlemmar mm) 2) Sedan delar jag upp alla i fyra (fem?) grupper och placerar ut på stationer - Dataspel: här skall man få testa WoW och Counterstrike (samt även en genomgång av några andra spel) - Figurspel: några skall visa målning/bygg delen och sedan skall man få speltesta en liten strid - Kortspel: Kort genomgång av de olika spelen samt kopplingar till film/serier och sedan speltesta ett spel - Brädspel: Uppvisning av mångfalden spel och sedan testa något snabbt och pedagogiskt spel. - (Eventuellt kanske man skall göra en station för rollspel/live, men då behövs hjälp från Sverok) 3) Avrundning och ge lite ideér om hur spel kan användas i utbildningssyfte. Totalt har jag tre timmar på mig att gå igenom alla spel, så det blir en skrapning på ytan och förhoppningsvis räcker det för att väcka intresset. Är någon intresserad av att ta tillvara på detta unika tillfälle att nå ut med spelhobbyn? I så fall skriv upp ideér här och prata gärna med mig i butiken så planerar vi tillsammans. Johan Dragon's Lair
 14. Tänkte inte svara först, men sedan fastnade jag för några speciella signaturer och kände mig smickrad att folk använder mitt nick i signaturen 8) . Vad de betyder vet nog bara Puddy och Zacke, men två signaturer i en och samma tråd kan bara vara ett tecken på att jag skall göra ett inlägg . Puddys "17th Krieg Mechanised - Ready to kill Nicol Bolas and the rest." och zackes "Nicol Bolas love on a knee" Nåja tillbaka till ämnet... Tänkte bara tipsa att om du bor i Stockholm eller har vägarna förbi kan du alltid titta och känna på ovanstående spel i vår butik innan du köper dem. Det finns även andra figurspel som är färdigmålade, tex Axis & Allies Miniature Game. http://www.dragonslair.se
 15. Eftersom rubriken skrev för länge sedan skall jag inte känna mig påhoppad, vi har växt en hel del på våra tre år... Stockholms bästa fritidsställe två år i rad talar för en bra spelmiljö Vid starten valde vi att specialisera oss på samlarkortspel, vilket vi fortfarande försöker vara bäst på. Sedan har vi fyllt på med en hel del brädspel, sortimentet har med åren blivit riktigt bra. Vet inte om vi vågar säga att vi har flest olika brädspel i lager, men det är en målsättning 8). Det vi inte har inne försöker vi få tag på... Utöver detta har vi ett stort sortiment av Games Workshop samt lite andra figurspel. Vi har dock valt att inte gå för djupt på alla olika spel, då figurer kostar för mycket att lagerhålla. Rollspel är vi svaga på av den enkla anledningen att Stockholm har SF-bokhandeln och det finns inte utrymme för oss att fösöka ge oss in i den djungeln, lagerkostnaderna för ett lika bra sortiment skulle vara allt för dyrt. Om du inte redan känner till oss bör du göra ett besök i vår spelbutik och spellokal. Välkomna! http://www.dragonslair.se
×
×
 • Create New...