Jump to content

kriss

Medlem
 • Content Count

  3,980
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by kriss

 1. Jag ska vara så fräck så jag länkar till min blogg i stället, i och med att bilden blir lite väl mastig för att stoppa in direkt på forumet. Det är i alla fall en multinördfusion - figurspelsarméer efter en fantasyvärld som tidigare använts (och fortfarande används) för lajv.
 2. Av okänd anledning (vilket är irriterande) gick SKuD's hemsida och blev trasig. I stället för att reparera den gamla layouten passade vi på att uppdatera till förbundets nya i stället. Det finns en del små barnsjukdomar, men förhoppningen är att de ska rättas till snart.
 3. Det finns en diskussion som brukar blossa upp till och från, angående 40K's hållbarhet. Jag har spelat lite allt möjligt i figurspelsväg (mer bredd än djup) och börjar efter bra många år ställa mig frågan hur trasig det egentligen är. Love to hate it, visst, men det är likfan ungefär samma personer som vinner turneringarna - dessutom inte med Standardlistan 1A varje gång (vilket i sin tur, om man så vill, kan leda till en diskussion om komp). Utanför turneringsspel så är det få figurspel jag spelat som faktiskt är så pass snabbspelade - då i bemärkelsen att analysis paralysis-risken är rätt låg. Mycket figg att flytta, mycket tärning att rulla, men som socialt spel funkar det bra och jag upplever inte att matcherna är lika givna redan i förväg i 40K som i många andra skirmish-spel. Är det så enkelt att avfärda det, egentligen?
 4. Vi pratade om två tillfällen. Går det att hålla dem billiga finns det utrymme i budgeten för tre, men det är osäkert om det är värt att satsa på tre innan vi vet hur det funkar.
 5. På sätt och vis. Tanken är att prata distrikt och vad som händer i Skåne mer specifikt, sedan spela spel och äta mat. Det kan mycket väl så att det kombineras med en regelrätt spelhelg, men lär inte bli lika flådigt som julspelhelgen i så fall. Intentionen är också att inte ha allt enbart i Lund utan i stället ha de här på lite olika ställen, så det blir lite beroende av vilka lokala förutsättningar som finns också.
 6. Vi har efter dagens möte med styrelsen + andra intresserade lyckats prestera ett utkast till verksamhetsplan och budget. Som man kan gissa på namnet - utkast - så finns det alla chanser i världen att påverka detta innan det till slut hamnar i möteshandlingar. Utöver chansen att påverka under själva mötet, that is.. Verksamhetsplan 2011, Utkast 1 Budget 2011, Utkast 1 I grova drag: Vi vill bredda verksamheten från att det är styrelsen (och några andra eldsjälar / gammalt styrelsefolk) som gör nästan allt, till att göra det enklare, mer motiverande och mer givande att göra saker. Detta tillsammans med en hög med pengar och tankar för hur man kan understödja det (se verksamhetsplanen). Vi vill hålla kvar hälften av årets bussar, julspelhelgen och en förminskad pott i distriktsbidragen (mycket på grund av att vi är inskränkta i vad vi kan använda dem till, se verksamhetsplanen).
 7. En enkel lösning på frågan är också att kolla med de grupperna du framför allt tänkte spela med - spelar många i din närhet Late kanske Late är en bra utgångspunkt
 8. En observation från syd är att protokoll inte alltid är lika intressanta som att sprida det som beslutas om via mer informella kanaler. En post/sammanfattning på hemsidan kan ge mer än ett protokoll.
 9. Jag skickar en ping så vet hon att vi lever iaf.. On Dec 8, 2010, at 7:30 AM, Vellinge Aktiv Ungdom wrote: > Hej! > > Jag som skriver till er heter Lottie Svensson och jag arbetar för > två ideella förening som heter Aktiv Ungdoms Trelleborgförening och > Aktiv Ungdoms Vellingeförening i Skåne. Hej Lottie, > Tanken är att de ska få skapa sig en egen karaktär, fixa kläder > och material som karaktären behöver samt sedan också lära sig om > rollspelet och utöva det. Vi har en del material på gång i samband med Studiefrämjandet kring just de bitarna. En del borde gå att återanvända som 'kursmaterial' för en sådan barngrupp - jag ska se efter om vi har ett sent utkast vi kan maila över. > Detta är ju inte vem som helst göra, så nu letar jag överallt > efter någon som skulle vilja hålla i en grupp i just Trelleborg. Jag > undrar om ni vet om någon skulle vara intresserad utav att hålla i > en sådan grupp?. Det hade varit toppen om ni i så fall kunde ge mig > uppgifter om hur jag skulle kunna få kontakt med den personen i så > fall. En springande punkt brukar vara om det utgår ersättning eller inte - har ni någon tanke kring den biten? Vilka som kan vara intresserade kan nog variera en del beroende på den biten. > Många tack på förhand! > > Mvh, > > Lottie Svensson Kriss Andsten Sekreterare Sverok SKuD
 10. Nej, man gör normalt något som heter justering också, där man går över protokollet efter eventuella fel innan man fastställer det. Hur man gör det varierar lite - i Sthlm på en gamla goda tiden justerade vi alltid föregående mötes protokoll på mötet efter, i Skåne kan de bli liggande ett litet tag eller så justeras dem direkt, men vi lägger upp dem publikt redan ojusterade (skulle det bli en ändring får man skriva en notis om det på forumet eller så) Ska man vara helt hundra korrekt så är protokollet inte giltigt innan det är justerat.
 11. Grattis till läsarbasen - det är definitivt välförtjänt
 12. Skåne har beslutat om fördelningen av statsbidragen för regional kulturverksamhet sedan 1998. Tror inte kultursamverkansutredningen påverkar det (men jag är heller inte säker). Vi har inga indikationer på någon slags höjning och kultursamverkansutredningen verkar inte säga mer än att Skåne sköter sig självt, pretty much. De reglerna som ska uppdateras är bidragsreglerna från regionens håll, alltså de som vi lever under (de som i dag är rätt lika de ni har i Västra Götaland).
 13. Langade upp en sida på [wiki=SKuD,_Region_Skåne]wikin[/wiki] med lite mer kring datum och den biten.
 14. Det där såg ju inte alls så dumt ut. 28mm?
 15. Vi var på ett möte med Kultur Skåne och representanter från andra ungdomsförbunds distriktsorganisationer i dag. På mötet presenterades enkätsvaren från enkäten som funnits på distrikts forum ett tag. Man presenterade också några av de svepande dragen för de nya bidragsreglerna vilka distriktet lever under. De nya reglerna hade några svepande drag som var intressanta (notera att det här är förvarningar, reglerna är inte spikade och det kommer bli en remissrunda nästa år) * Rena organisationsbidrag (man slopar alltså konceptet verksamhetsdagar) * Minst 60% ungdomar i föreningen för att vara bidragsberättigad. * En viss procent ungdomar i föreningens styrelse. * Det verkar som att vi inte längre behöver öronmärka pengarna till egen aktivitet - vi kan ge ut riktiga projektbidrag med Region Skåne-pengarna också utan att ha ett större ansvar i själva projektet. * Bara en distriktsorganisation per riksorganisation blir bidragsberättigad. * Lär gälla från och med 2014 (insamlingsår 2012) På bidragssidan skulle det alltså troligtvis medföra en förbättring i vårt fall. De organisationer som hamnar mer i kläm är de som i dag genererar många verksamhetsdagar och de som har flera distriktsorganisationer knutna till ett och samma riksförbund. Vad gäller de nuvarande reglerna konstaterades det att merparten av organisationerna tyckte reglerna fungerade, men de lämnade mycket rum för tolkning och frågor. Det är inte helt omöjligt att det blir någon slags avstämningsmöte så alla organisationer får synka ihop en gemensam tolkningsgrund att stå på i stället för att man som i dag gör tolkningar var och en på sitt håll. En personlig gissning är att det beroende på vad ett sådant tolkningsmöte leder till kan ske en skiftning i vilken verksamhet som anses bidragsberättigad (alltså uppfyller kraven för verksamhetsdagar).
 16. Vägbeskrivning: http://skud.sverok.se/distriktet/kansliet/
 17. kriss

  Om Tommys beteende

  Tråden utmynnade i en diskussion om privata meddelanden som splittades ut och kan hittas här
 18. kriss

  Om Tommys beteende

  (Jag får nog hålla med om att det var en lite onödig twist på slutet där, Crant.) Folk kommer från väldigt olika håll i den här frågan, rent åsiktsmässigt. Det är också flera inblandade som känner sig utsatta. Den här gången tycker jag det har skötts rätt fint från de som faktiskt äger problemet i grund och botten - mindre så från den allmänna panelen runtomkring. Jag kan förstå charmen i att langa in en liten brandfackla till och från, men jag skulle ändock be er att undvika det - mest för att det inte hjälper alls Konstruktivt, ja. Diss, nej.
 19. Totalt orelaterat till själva lajvet, men ska namnet läsas som "Svart oreda" (alt. "Svart kabyss" eller var tanken "Svart mässa"?
 20. Jag har väldigt svårt för att ge mig på speed painting - det slutar alltsom oftast med att man sitter där med alla detaljer ändå, efter man applicerat något lager med drybrush över i princip hela figuren. Hur gör ni andra för att faktiskt hinna färdigt med figgen utan att lägga en massa tid på detaljerna men ändå få en snygg figg i slutänden?
 21. Mwahaha. Coolt, det hade jag missat. Grot powah!
 22. Waagh, jag kör nästan samma färgschema själv. Lite desert yellow och kommando khaki i den, eller kör du andra färger?
 23. Det enda problem jag har med den här diskussionen är tjuvnypen och pajkastningen. Tommy - Crant har helt rätt, det är inte en ursäkt att uppföra sig som ett as bara för att man vet om att man gör det. Det ser dessutom jävligt oprofessionellt ut - jag är rätt trött på att höra hur sugigt Sverok är för att Väst inte kan sköta sig ordentligt och den postkvalitén hjälper inte. Alls. Sven - Ingen kommer hindra dig från att kritisera saker här på forumet för kritiserandets skull - det är klart man ska få göra det. Däremot får man tänka på hur man går till väga - man kan antingen tro gott bästa om folk, eller anta att de är korrupta as i grund och sedan försöka peta dem i ögonen tills de blir sura. Det krävs inte två för att träta, men det krävs två (eller fler) för att starta en riktig sunkspiral. Den här spiralen slutar här och nu.
 24. Gubbar, Väst sköter sin egen moderering och det är något vi hållit hårt på överlag från forumadmins håll. Ni bestämmer själva hur hårt debattklimat ni vill tillåta - men någonstans finns det en gräns. Jag skulle däremot varmt rekommendera att ni skruvar upp kraven lite, från alla debattörer. Det finns en gräns där det inte längre är OK, där debatten i stället landar i någon slags försök att motivera sina tjuvnyp medelst mer eller mindre snygga konstruktioner. Lägg av. Kan ni inte sköta er på forum, lös det på telefon. Ni inser nog inte hur dålig dager ni ställer er själva i. Kriss Forumunderhåll
×
×
 • Create New...