Gå till innehåll

kriss

Medlem
 • Innehåll Antal

  3 980
 • Gick med

 • Besökte senast

Om kriss

 • Placering
  Administratör

Contact Methods

 • Hemsida
  http://raljant.se/

Profile Information

 • Kön:
  Vill ej ange
 • Ort:
  Svedala
 • Intressen
  Lurka på forum..
 1. Målning och Konvertering

  Jag ska vara så fräck så jag länkar till min blogg i stället, i och med att bilden blir lite väl mastig för att stoppa in direkt på forumet. Det är i alla fall en multinördfusion - figurspelsarméer efter en fantasyvärld som tidigare använts (och fortfarande används) för lajv.
 2. Trasig och hel hemsida

  Av okänd anledning (vilket är irriterande) gick SKuD's hemsida och blev trasig. I stället för att reparera den gamla layouten passade vi på att uppdatera till förbundets nya i stället. Det finns en del små barnsjukdomar, men förhoppningen är att de ska rättas till snart.
 3. [WH40K] - trasigt eller inte?

  Det finns en diskussion som brukar blossa upp till och från, angående 40K's hållbarhet. Jag har spelat lite allt möjligt i figurspelsväg (mer bredd än djup) och börjar efter bra många år ställa mig frågan hur trasig det egentligen är. Love to hate it, visst, men det är likfan ungefär samma personer som vinner turneringarna - dessutom inte med Standardlistan 1A varje gång (vilket i sin tur, om man så vill, kan leda till en diskussion om komp). Utanför turneringsspel så är det få figurspel jag spelat som faktiskt är så pass snabbspelade - då i bemärkelsen att analysis paralysis-risken är rätt låg. Mycket figg att flytta, mycket tärning att rulla, men som socialt spel funkar det bra och jag upplever inte att matcherna är lika givna redan i förväg i 40K som i många andra skirmish-spel. Är det så enkelt att avfärda det, egentligen?
 4. Sverok SKuD - 2011 och vidare

  Vi pratade om två tillfällen. Går det att hålla dem billiga finns det utrymme i budgeten för tre, men det är osäkert om det är värt att satsa på tre innan vi vet hur det funkar.
 5. Sverok SKuD - 2011 och vidare

  På sätt och vis. Tanken är att prata distrikt och vad som händer i Skåne mer specifikt, sedan spela spel och äta mat. Det kan mycket väl så att det kombineras med en regelrätt spelhelg, men lär inte bli lika flådigt som julspelhelgen i så fall. Intentionen är också att inte ha allt enbart i Lund utan i stället ha de här på lite olika ställen, så det blir lite beroende av vilka lokala förutsättningar som finns också.
 6. Sverok SKuD - 2011 och vidare

  Vi har efter dagens möte med styrelsen + andra intresserade lyckats prestera ett utkast till verksamhetsplan och budget. Som man kan gissa på namnet - utkast - så finns det alla chanser i världen att påverka detta innan det till slut hamnar i möteshandlingar. Utöver chansen att påverka under själva mötet, that is.. Verksamhetsplan 2011, Utkast 1 Budget 2011, Utkast 1 I grova drag: Vi vill bredda verksamheten från att det är styrelsen (och några andra eldsjälar / gammalt styrelsefolk) som gör nästan allt, till att göra det enklare, mer motiverande och mer givande att göra saker. Detta tillsammans med en hög med pengar och tankar för hur man kan understödja det (se verksamhetsplanen). Vi vill hålla kvar hälften av årets bussar, julspelhelgen och en förminskad pott i distriktsbidragen (mycket på grund av att vi är inskränkta i vad vi kan använda dem till, se verksamhetsplanen).
 7. En enkel lösning på frågan är också att kolla med de grupperna du framför allt tänkte spela med - spelar många i din närhet Late kanske Late är en bra utgångspunkt
 8. Protokoll från Styrelsemöten

  En observation från syd är att protokoll inte alltid är lika intressanta som att sprida det som beslutas om via mer informella kanaler. En post/sammanfattning på hemsidan kan ge mer än ett protokoll.
 9. angående "aktiv ungdom"

  Jag skickar en ping så vet hon att vi lever iaf.. On Dec 8, 2010, at 7:30 AM, Vellinge Aktiv Ungdom wrote: > Hej! > > Jag som skriver till er heter Lottie Svensson och jag arbetar för > två ideella förening som heter Aktiv Ungdoms Trelleborgförening och > Aktiv Ungdoms Vellingeförening i Skåne. Hej Lottie, > Tanken är att de ska få skapa sig en egen karaktär, fixa kläder > och material som karaktären behöver samt sedan också lära sig om > rollspelet och utöva det. Vi har en del material på gång i samband med Studiefrämjandet kring just de bitarna. En del borde gå att återanvända som 'kursmaterial' för en sådan barngrupp - jag ska se efter om vi har ett sent utkast vi kan maila över. > Detta är ju inte vem som helst göra, så nu letar jag överallt > efter någon som skulle vilja hålla i en grupp i just Trelleborg. Jag > undrar om ni vet om någon skulle vara intresserad utav att hålla i > en sådan grupp?. Det hade varit toppen om ni i så fall kunde ge mig > uppgifter om hur jag skulle kunna få kontakt med den personen i så > fall. En springande punkt brukar vara om det utgår ersättning eller inte - har ni någon tanke kring den biten? Vilka som kan vara intresserade kan nog variera en del beroende på den biten. > Många tack på förhand! > > Mvh, > > Lottie Svensson Kriss Andsten Sekreterare Sverok SKuD
 10. Protokoll från Styrelsemöten

  Nej, man gör normalt något som heter justering också, där man går över protokollet efter eventuella fel innan man fastställer det. Hur man gör det varierar lite - i Sthlm på en gamla goda tiden justerade vi alltid föregående mötes protokoll på mötet efter, i Skåne kan de bli liggande ett litet tag eller så justeras dem direkt, men vi lägger upp dem publikt redan ojusterade (skulle det bli en ändring får man skriva en notis om det på forumet eller så) Ska man vara helt hundra korrekt så är protokollet inte giltigt innan det är justerat.
 11. Anatolis bloggtråd

  Grattis till läsarbasen - det är definitivt välförtjänt
 12. Enkät från regionen + uppföljning

  Skåne har beslutat om fördelningen av statsbidragen för regional kulturverksamhet sedan 1998. Tror inte kultursamverkansutredningen påverkar det (men jag är heller inte säker). Vi har inga indikationer på någon slags höjning och kultursamverkansutredningen verkar inte säga mer än att Skåne sköter sig självt, pretty much. De reglerna som ska uppdateras är bidragsreglerna från regionens håll, alltså de som vi lever under (de som i dag är rätt lika de ni har i Västra Götaland).
 13. Enkät från regionen + uppföljning

  Langade upp en sida på [wiki=SKuD,_Region_Skåne]wikin[/wiki] med lite mer kring datum och den biten.
 14. Terräng, tips och guider

  Det där såg ju inte alls så dumt ut. 28mm?
 15. Enkät från regionen + uppföljning

  Vi var på ett möte med Kultur Skåne och representanter från andra ungdomsförbunds distriktsorganisationer i dag. På mötet presenterades enkätsvaren från enkäten som funnits på distrikts forum ett tag. Man presenterade också några av de svepande dragen för de nya bidragsreglerna vilka distriktet lever under. De nya reglerna hade några svepande drag som var intressanta (notera att det här är förvarningar, reglerna är inte spikade och det kommer bli en remissrunda nästa år) * Rena organisationsbidrag (man slopar alltså konceptet verksamhetsdagar) * Minst 60% ungdomar i föreningen för att vara bidragsberättigad. * En viss procent ungdomar i föreningens styrelse. * Det verkar som att vi inte längre behöver öronmärka pengarna till egen aktivitet - vi kan ge ut riktiga projektbidrag med Region Skåne-pengarna också utan att ha ett större ansvar i själva projektet. * Bara en distriktsorganisation per riksorganisation blir bidragsberättigad. * Lär gälla från och med 2014 (insamlingsår 2012) På bidragssidan skulle det alltså troligtvis medföra en förbättring i vårt fall. De organisationer som hamnar mer i kläm är de som i dag genererar många verksamhetsdagar och de som har flera distriktsorganisationer knutna till ett och samma riksförbund. Vad gäller de nuvarande reglerna konstaterades det att merparten av organisationerna tyckte reglerna fungerade, men de lämnade mycket rum för tolkning och frågor. Det är inte helt omöjligt att det blir någon slags avstämningsmöte så alla organisationer får synka ihop en gemensam tolkningsgrund att stå på i stället för att man som i dag gör tolkningar var och en på sitt håll. En personlig gissning är att det beroende på vad ett sådant tolkningsmöte leder till kan ske en skiftning i vilken verksamhet som anses bidragsberättigad (alltså uppfyller kraven för verksamhetsdagar).
×