Gå till innehåll

KnHan

Medlem
 • Innehåll Antal

  34
 • Gick med

 • Besökte senast

Om KnHan

 • Placering
  25+

Contact Methods

 • Hemsida
  http://www.paintbolltollarp.com

Profile Information

 • Intressen
  Paintball, Dataspel, Hundar och Fruntimmer
 1. Varför är våran verksamhet kultur?

  Frågan borde egentligen vara, finns där något som inte är kultur vad det gäller mänsklig verksamhet?
 2. 60%-gränsen

  Jag får väl anse att jag fått svar på mina frågor så långt det är möjligt, stort tack för tålamodet 8-) Debatten som sådan är väl kanske inte slut för det får man hoppas! Vi får inte glömma: Av alla föreningar som finns nu och som uppfyller kraven kommer sannolikt och förhoppningsvis leva vidare så ock deras medlemmar. Om ca 5år står de där antingen med en föråldrad struktur eller med ett tredubblat antal medlemmar. Eller så har antalet föreningar som uppbär bidrag ökat matkant och dränerar budgeten. Därmed sagt att jag inte tror att sista ordet är sagt från någon part. Havanicegamesummerall \o/
 3. 60%-gränsen

  Naturligtvis så sker inga förändringar omedelbart eller som sagt över huvud taget men min fråga är om försök kommer att göras eller om förbundet i huvudsak är nöjd med reglen som den är. Kan Sverok själv kanske på något sätt mildra effekterna av denna synnerligen dåligt genomtänkta regel? Jag antar att vi alla vill att alla ungdomar får del av kakan utan att behöva ta till nödlösningar och annat som krånglar till det eller kostar onödig tid. Om förändringar krävs så kommer det garanterat att ta av den begränsade tid som finns för existerande förening vilket känns mer än lovligt onödigt då det inte uppnår något mer än exakt samma sak som innan. För att göra mig absolut säker på att ingen missförstår mig: Jag tycker principen om att unga får ekonomiskt stöd för att engagera sig i föreningslivet överlag är utomordentligt bra och tycker att Sverok tillför massor och visar gott omdömme i alla avseenden. Kan utan att höja förbundet allt för högt mot skyarna säga att det tillhör ett av de mest engagerade och initiativtagande jag har stött på under mitt nu ganska långa föreningsliv, har blivit en handfull med åren. Men därmed inte sagt att jag skulle luta mig tillbaks och vara passiv om jag ser något som påverkar i fel riktning.
 4. 60%-gränsen

  Den andra tråden om samma ämne låstes då admin tyckte att jag fått svar på min fråga. Ledsen Oliver men jag anser frågan stå obesvarad. Citat: "Därför låser jag nu den, detta eftersom trådskaparen verkar fått svar på sin fråga och ämnet gått långt över vad som frågades." Jag tycker inte heller att ämnet gått över vad som frågades och eftersom jag ställde en följdfråga som inte alls besvarades så öppnar jag en ny tråd på rätt ställe? Den gamla ledde dock till något som jag blev lite överraskad av nämligen folk som tyckte att det var bra med en 60%- gräns i föreningen för att kunna söka bidrag. Jag blev tom anklagad för att vara småsint vilket absolut inte tillhör vanligheterna. Där tror och hoppas jag det handlade om ett missförstånd. Jag har aldrig någonsin önskat några bidrag för egen del och jag har dessutom svårt att tro att någon äldre skulle sno åt sig bidrag som det är meningen att ungdomar ska ha glädje av. Vad jag själv eller andra äldre medlemmar bidrar med behöver vi inte ta upp men en sak är 100% säker och det är att inga ungdomar förlorar på min eller vår medverkan. En annan sak som också är 100% säker och det är om vi nu misslyckas med att hålla medlemmarna innom dessa begränsningar i ålder som medför färre penningar direkt drabbar ungdomarna. Fasta kostnader måste betalas med de medel vi själva drar in på olika sätt. Så jag ställer om min följdfråga. Verkar eller kommer förbundet att verka för att denna mycket märkliga regel ska förändras till något som inte påverkar våra medlemmars vara eller inte vara. Eller ska vi tvingas göra förändringar som inte är önskvärda av någon i föreningen?
 5. 60%-gränsen???

  Jag tror att någon på vägen in i denna tråd missförstod min intention. Det är alltså inte för de gamlas skull jag tar upp frågan det är just för de som är i "rätt" ålder jag argumenterar. Om det är 20 ungdomar i en förening så är det 20 ungdomar i en förening detta faktum påverkas INTE av hur många där finns som är äldre. Därför borde bidrag vara anpassat till antalet inte andelen. Jag har egentligen ingen aning om hur medel fördelas i andra föreningar runt om i Sverok, men kan anta att det ser olika ut överallt. I vår förening där vi i huvudsak ägnar oss åt paintball så är det ungdomarna som får den allra största delen av spelbudgeten, jag gissar att den ligger på 75% eller mer. Att sättas i rellation till att bidragen utgör ca 25% av pengarna dvs där är redan en stor frivillig insats från oss äldre. Att då förlora denna om än mindre men väldigt viktiga del i verksamheten slår enbart på ungdomsverksamheten inget annat. Hade det varit på något annat sätt hade jag inte yttrat mig. Att vi har fixat till oss en fin klubbstuga med allt vad detta innebär i kostnader kan inte blandas in och går inte heller att fördelas olika mellan medlemarna. Det vore väl otroligt konstigt om den som lägger 300 om året inte har inflytande över hur dessa pengar används eller sin egen insats om den som lägger 50 skulle ha det?
 6. 60%-gränsen???

  Stort jevvla ? Vad är det du påstår egentligen? Att vi som är gamla ska säga upp vår demokrastiska rätt? Kanske ska vi inte heller få debatera ämnet? Kanske ska vi helt dra tillbaka vår medverkan då den i dina ögon verkar vara illvillig och som du säger småsint?????? Tänk om, ta tillbaka och tänk rätt min vän annars är det du som förlorar i slutändan dvs om vi utesluter "Sven"från sin rätt att rösta bara för att han råkar ha fyllt 26 så slutar han alldeles säkert att betala sin medlemsavgift på 300 som till större delen går till din verksamhet. Som lök på laxen så kan ingen komma fram till klubbstugan då "Sven" nu slutat skrapa bort snön vilkert innebär att verksamheten får ligga på is tills våren kommer.
 7. 60%-gränsen???

  Detta är precis som det blir och det är det som är synd. :cry: Någon säger att bidragen ska vara riktade till ungdomar... Ja, naturligtvis men en del måste gå till driften av verksamheten och den har alla nytta av oavsett om det är till fullo betalande medlemmar eller inte. En del argument om att det är bra som det är har ingen som helst förankring i hur det ser ut i verkligheten tyvärr. :evil: Bidraget från Sverok utgör ungefär 25% av omsättningen i vår förening så den är på inget sätt avgörande men det är ändå en viktig del som gör att speciella insatser kan göras direkt riktade till viss verksamhet. Sanningen i vår och sannolikt i många föreningar är att verksamheten bärs upp både ekonomiskt och arbetsmässigt av de som är för gamla, bara att jämföra tex medlemsavgiften, 50 mot 300. Bidrag et borde vara baserat på antal inte procent.
 8. Bara en sida i medlemslistan

  Ja man hade ju inte annat än att lyda med armen uppbruten på ryggen, installerade Opera och medlemmarna är tillbaks i föreningen på nytt \o/
 9. 60%-gränsen???

  Jo fan 8-) fast vi är gamla ungdomar mumera (eller rättare sagt en del är det, inte jag då jag redan från början var för gammal) Oavsett hur man strukturerar upp saker och ting så måste huvudfrågan vara att engagera så många ungdomar som möjligt i olika verksamheter och då ska inte udden av detta tas bort pga av korkade regler. Det spelar ju absolut ingen som helst roll om 15 ungdomar omges av ett par äldre eller om de är lika många det är fortfarande 15 ungdomar. Kanske är det så att man får ut mer av en verksamhet om man samverkar över generationsgränserna, jag personligen är övertygad om att så är fallet. Vi har att lära åt båda hållen hela tiden varför dela upp det? En sak är jag 100% säker på och det är de verksamheter som samlats under Sveroks paraply och det är att alla olika inriktningar utövas av både gammal och ung på lika villkor tillsammans. Sen att man har svårt att smälta att en 12-åring markerar ut en som en nybörjare redan under de inledande minuterna på scenariospelet hör ju inte riktigt till saken
 10. 60%-gränsen???

  Verkas det på något sätt för att denna regel ska förändras i närtid eller framtid? Jag ser redan nu iom att säsongen kommit igång att många nya mer eller mindre säkert har för avsikt att ansluta till föreningen då paintball blir så mycket billigare att utöva och dessutom roligare om man är många. Många har ju uppnått den ansenliga åldern av 25 och drar därmed ner föreningen i dyn vad det gäller bidrag trots att precis lika många eller tom fler ungdomar finns i den samma. Just nu balanserar vi på 60-strecket och vi måste hela tiden rekrytera minst 2 under 25 för varje över 25 vilket inte är lätt. Att dela upp föreningen är förvisso en fin ide inte minst ekonomiskt men tyvärr så finns inte den ambitionen hos tillräckligt många av de yngre. Vi åldringar har väl skämt bort dem med för mycket service hehe! Var det någon som sa curling?
 11. Bara en sida i medlemslistan

  Så jag ska alltså byta webläsare för att en enda sida av alla de jag besöker inte fungerar....? :? För mig verkar det en aning märkligt, för mig är det sidan det är fel på då detta är det enda stället det inte fungerar. Där finns nu medlemmar som har felaktiga uppgifter som jag inte kan ändra, uppgifter som jag kunde ändra innan sidan utvecklades........
 12. Bara en sida i medlemslistan

  Antagligen e jag gammal, dum och blind men vad jag förstår så finns inte IE9 för xp och jag tänker inte byta operativsystem. Så vad gör jag nu??
 13. Bara en sida i medlemslistan

  IE version 8.0.6001.18702 XP SP3 Har desutom återställt till standardinställningar men det ger inte bättre resultat. Märkligt att det inte går på någon av datorerna men de är förvisso i samma nätverk. Har testat med och utan brandvägg/virusskydd.
 14. Bara en sida i medlemslistan

  Njet går fortfarande inte. Prövar jag sökfiltret så blir det samma resultat -----> Nada! Lite svårt att jobba med om man säger :roll:
 15. Hitta 2.0 och träffbidrag

  Jag lyckades med konststycket att lägga in ett möte dubbelt, inget stort bekymmer i sig förståss men var raderar man möte någonstan? Redigera går men jag hittar ingen "Ta bort verksamhet" saker och ting kan ju ställas in.....
×