Jump to content

Dan Sivnert

Medlem
 • Content Count

  898
 • Joined

 • Last visited

About Dan Sivnert

 • Rank
  500+

Profile Information

 • Ort:
  Ystad
 • Intressen
  alla spel, musik (Arvikafestivalen), Politik (inte partipolitik), film (Nördvänliga), osv osv...
 1. Tråden började med en intressant fråga som besvarades men gick sedan över i en spännande men ganska irriterad diskussion. Personligen anser jag att denna diskussion kan avvecklas men låter tråden vara öppen ett tag till. Fortsättningsvis vill jag se vettiga inlägg utan personangrepp. Moderatorns anmärkning
 2. Om det blir en lokal kan det kanske vara aktuellt att starta en paraplyförening som handkas med själva lokalen, en förening där medlemmar i andra föreningar kan gå med i utifall att de vill ha tillgång till Lokalen. Föreningar kan också stödja paraplyföreningen direkt om de har många medlemmar som vill vara med. Jag för min del betalar gladeligen en medlemsavgift till en förening om det ger mig tillträde till en fin lokal i malmö, men jag är inte säker på att min förening istort skulle betala för detsamma. Hursomhelst hoppas jag på en lokal i malmö
 3. Jag spelar det faktiskt. Ett riktigt dåligt spel på många punkter men jag spelar det iallfall tack vare de diplomatiska inslagen (vilket kräver att man har en uthållighet utan dess like)
 4. Dan Sivnert

  Barda

  Jag håller med, ska bli både kul och spännande att se hur det hela mottages. Hoppas bara att diverse fantasylajvare är beredda att utnyttja det uppkomna läget. Stor chans att göra sig profit på det här om man är ett gäng företagssamma lajvare.
 5. Jag vill också slå ett slag för Saga, ett mycket gemytligt och lätthanterligt svenskt fantasyrollspel.
 6. Bra info att ha upp men valberedningen stämmer inte, korrekt är: Sammankallande: Johan Olsson Ledamöter: Tobias Olsson Malin Thorson Johan Bjärsbom Daniel Ahlberg
 7. Oj, ett fullständigt förslag i god tid (förhållandevis) innan mötet. Bra jobbat!
 8. Vad kul att diskussionen tog sig Vad gäller för och nackdelar så håller jag istort med Alfred i hans tidigare inlägg. Det är alltid ett problem att hitta föreningsmänniskor som är beredda att dela med sig av din ideella tid till ett distrikt. Visst - det kanske finns fler personer som "har tid över" i ett större distrikt, i teorin. Men samtidigt kommer ett mindre distrikt närmre sina medlemmar också det kanske medför att det känns mer motiverat för _föreningen_ att låta någon engagera sig där. Ett återkommande problem för distrikten är att de kommer för långt ifrån föreningarna och att de frågor distrikten jobbar med inte känns relevanta för föreningsverksamheten. Jag tror att ett mindre distrikt, förutsatt att det finns engagerade som kan ta ansvar för det, kan göra distriktet både mer relevant för föreningarna och roligare för de som engagerar sig i det. Vad gäller den specifika frågan om huruvida vi bör ha ett väst och ett hallandsdistrikt så finns det några konkreta skäl som talar för en uppdelning. Dels så kräver halland att de bidrag de ger ska gå till verksamhet inom länet. Av de ca 70-80 000 som gått till distriktet sen jag började engagera sig så har endast en bråkdel direkt kommit hallandsföreningarna till gagn (visst indirekt stöd visst, men svårt att mäta eller påvisa). Vidare skiljer sig bidragsreglerna mellan västra götaland och halland som Anna mycket riktigt påpekar och distriktet har aldrig lyckats "optimera" sina bidrag gentemot hallandsföreningarna. Vidare så har hallandsföreningarna inte haft stor del i distriktet, inte ens när jag och andra hallänningar var aktiva där. Trots eventuella problem så tror jag att ett hallandsdistrikt skulle ha en god chans att medföra förbättringar för hallandsföreningarna. Vad gäller föreningarna i västra götaland så tror jag att även de kan komma att tjäna på att västdistriktet blir mindre och mer fokuserat.
 9. Dan Sivnert

  Container 07

  Vad gäller iår? Blir det av? Nu när jag faktiskt bor på köravstånd hade jag tänkt ta mig dit, änligen.
 10. Förtydligande: De nuvarande ekonomiska problemen är mer en ursäkt än en förutsättning för den här diskussionen. Är två distrikt bättre än ett undrar jag, idag som imorgon.
 11. Dan Sivnert

  Sverok Halland

  Kanske ingen ny tanke direkt, men åtminstone första gången någon nämner det i modern tid och "offentligt". Såhär i tider av ekonomiska trångmål i Väst blir det nämligen aktuellt att ställa sig frågan om föreningarna och den samlade hobbyverksamheten skulle gagnas mer av ett Sverok Väst och ett Sverok Halland (med en motsvarande uppdelning). Jag har ett antal argument för, ett antal mot men utan att förekomma andra intresserade så väcker jag frågan här för spontana åsikter. Detta är en seriös frågeställning och inget sakinlägg eller kritik mot de nu aktiva i Sverok Väst. Frågan ställs av mig i egenskap av medlem och arrangör inom distriktet och ska inte blandas ihop med mina roller i förbundet eller distriktet.
 12. Upplys en oinvigd, vad ska man med glasfiberstav till?
 13. Ja en punkt kan ju ställa till det kanske, dock inte för mig och jag använder internet explorer. Jag kan till och med skriva adressen med punkt och komma rätt iallfall.
 14. Det är nog bara du Anna, jag kan hitta den och likaså alla som föranmält sig.
×
×
 • Create New...