Jump to content

Packe

Medlem
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Intressen
  Spel, filosofi, politik, veg-matlagning.
 1. Jag utgick från listorna i grundboken där Highelfs inte har några Swordmasters. Men finns figurerna så är de ju självklart Blades. Dom är absolut Littoral men jag tror att Ag1 räcker. Mitt förslag borde kortas ner lite eller delas upp i tidsåldrar. Dragonriders tycker jag passar bättre som Lh om man försöker tänka sig hur de skulle bete sig på slagfältet, Hög movment och låg "massa": Alltså de liknar mer Gigant Eagles än Silverhelms. Annars håller jag med dig gällande typbenämning. 1x4Sp or 1x3Kn or 1x2Lh (Gen). 4x4Sp. 2x4Bw. 1xLch or 1x4Bw. 1xArt or 1x3Cv. 2x3Kn or 2x2Ps. 1x2Lh or 1x4bw or 1x4Sp.
 2. Packe

  [DBA] - Nybörjare

  II/80(, Sabir Hunnic, 463-558AD, Hilly, Ag3, E= II/28c Early Armenian. II/58 Alan. II/69 Sassanid Persian. II/80d Hephthalites in India (Hunnic). II/83b East Patrician Roman.
 3. Jag tänkte en dag att det är nog många som har GW's Warmasterfigurer liggandes oandvända av olika anledningar. Så kom jag på att man kan ju basa om dom och andvända dom med DBA reglerna som är en fräsh upplevelse om man är van vid GW's regelstandard. alla kanske inte behöver basas om och det krävs ett mindre antal figurer att spela med vilket underlättar målning och personliget tycker jag det är roligt/enkelt att göra terrängen. Det Jag har gjort hitills är att Jag har konverterat armeelistorna i grundboken till DBA. Det vill säga: Med hjälp av de nya armmelistorna kan du göra om dina Warmastertillgångar till troligtvis flera DBA-armeer om du äger och förstår DBA-reglerna. I denna tråd vill jag inte förklara DBA-regler eller vad är DBA. Men innan jag postar listorna vill jag ju se om det finns intresse! Och vill veta måtten på en Warmasterbas i millimeter. Och ifall Jag ska konvertera fler listor eller om nån annan vill ta över projektet "DBW". Som slutkläm vill jag säga att Jag har egentligen inget personligt intresse i detta (förutom att Jag gillar DBA och önskar att andra ska få uppleva DBA-glädje), så jag står hyggligt opartisk när det gäller armeerna och önskar bara att lämna över en bra och balanserad konvertering. /Packe
 4. Jag beställde Greker från Xyston och fick dom efter ca två veckor. Dom var dyra men otroligt detaljerade, De snyggaste 15mm jag sett. Men dom var lite större än mina andra gubbar vilket gör att när jag vill sätta ihop en DBM arme senare så kan det se konstigt ut.
 5. Vafan.. jag var visst inte inloggad, men ni kanske fattar att det var jag. Nåväl. Intresse är av största vikt. Visa intresse!
 6. Detta är ett försök att organisera när/var/hur vi ska spela eftersom det verkar vara det största problemet med detta spelintresset i min bekantskapskrets. Vi spelar Texas Holdém i olika former för att det är kul och vill gärna se nya ansikten. Så... Nån som har nåt förslag?
 7. PB2.0 Blev det inget av. förhoppningsvis pga att KonVux var tvingad att ligga på en dålig helg. Menmen... Nytt försök kommer till hösten, KonVux eller senast till mellandagarna innan jag lägger ner projektet.
 8. Jag vill vara med. Ring eller messa: 0739921031 Tack på förhand
 9. Jag kan nog dra dra med 1-3pers från Linköping. Jag tycker att tidsbegränsning låter bra.
 10. Bloodbowl: Packebowl 2! Nu med erfarenhet! PackeBowl 2 kommer att spelas på KonVux 5.0 hålls på Herrgården, Ryd i Linköping som pågår lördag den 31 Juli till söndagen den 1 Augusti. För mer Konvuxinformation kolla på http://www.dragonsden.se eller maila molle@sverok.se Packebowl 1 hölls i mellandagarna 2003 med tio deltagare och ungefär dubbelt för många matcher i jämförelse med tiden vi hade på oss. Även formen med "challenges" visade sina brister. Vi följde "Living Rulebook" och innan i god tid hade alla fått adressen till sidan men ingen läste den. Men iallafall så gav Andreas "Acad" Cadelin upp sin finalplats till förmån för Jonas "Smurfen" Ellimä som fick stryk av nu regerande PackeBowlmästare Micke "40k" Andersson. Alla dina figurer ska vara målade. I år kommer vi att andvända "Living Rulebook" som finns att hämta på http://www.specialist-games.com/bloodbowl/tlr.asp Efter att du har överlevt de två matcherna på Lördagen (du får ge upp efter en match men du får inte starta om) så spelas semifinal och sedan final på Söndagen om mästartiteln. Packe bestämmer spelording och deltar endast utanför tävlan eller som vikarie. Allt som står här kan ändras senare, speciellt så är de extra spp/gps ungefärliga. Alla spelare får ett extra starplayerpoint (spp) efter första matchen om inte: Du har inte läst Living rulebook: -8spp Du har inte förstått Living rulebook: -3spp Du har inte med dig spelplan och dugouts: -2spp Du har inte med dig linjal: -1spp Du har inte med dig tärningar, boll, penna, tokens osv: -1spp Du har inte med dig reglerna (Living rulebook såklart): -1spp Du har inte med en domare: -1spp Alla spelare får 0gps (goldpeices)extra efter första matchen om inte: Du har med dig Living rulebook: +20 000gps Du har med dig linjal: +30 000gps Du har med dig spelplan och dugouts: +40 000gps Hemmabyggen är väldigt välkomna! Och även alla glada spelare!!
 11. Bloodbowl: Packebowl 2! Nu med erfarenhet! PackeBowl 2 kommer att spelas på KonVux 5.0 hålls på Herrgården, Ryd i Linköping som pågår lördag den 31 Juli till söndagen den 1 Augusti. För mer Konvuxinformation kolla på http://www.dragonsden.se eller maila molle@sverok.se Packebowl 1 hölls i mellandagarna 2003 med tio deltagare och ungefär dubbelt för många matcher i jämförelse med tiden vi hade på oss. Även formen med "challenges" visade sina brister. Vi följde "Living Rulebook" och innan i god tid hade alla fått adressen till sidan men ingen läste den. Men iallafall så gav Andreas "Acad" Cadelin upp sin finalplats till förmån för Jonas "Smurfen" Ellimä som fick stryk av nu regerande PackeBowlmästare Micke "40k" Andersson. Alla dina figurer ska vara målade. I år kommer vi att andvända "Living Rulebook" som finns att hämta på http://www.specialist-games.com/bloodbowl/tlr.asp Efter att du har överlevt de två matcherna på Lördagen (du får ge upp efter en match men du får inte starta om) så spelas semifinal och sedan final på Söndagen om mästartiteln. Packe bestämmer spelording och deltar endast utanför tävlan eller som vikarie. Allt som står här kan ändras senare, speciellt så är de extra spp/gps ungefärliga. Alla spelare får ett extra starplayerpoint (spp) efter första matchen om inte: Du har inte läst Living rulebook: -8spp Du har inte förstått Living rulebook: -3spp Du har inte med dig spelplan och dugouts: -2spp Du har inte med dig linjal: -1spp Du har inte med dig tärningar, boll, penna, tokens osv: -1spp Du har inte med dig reglerna (Living rulebook såklart): -1spp Du har inte med en domare: -1spp Alla spelare får 0gps (goldpeices)extra efter första matchen om inte: Du har med dig Living rulebook: +20 000gps Du har med dig linjal: +30 000gps Du har med dig spelplan och dugouts: +40 000gps Hemmabyggen är väldigt välkomna! Och även alla glada spelare!!
 12. Jag har svårt att komma på ett bra sätt att tillverka linjaler själv Finns det nån som har ett bra förslag? Jag har sett förut att nån hade tillverkat en tabell där man räknar rutor för att avgöra avståndet. Nån som vet nåt? Tack på förhand.
 13. PackeBowl 2 kommer att spelas på KonVux nu på sensommaren. KonVux datum är ännu inte bestämt men hålls på Herrgården, Ryd i Linköping. För KonVuxinformation kontakta molle@sverok.se. Packebowl 1 hölls i mellandagarna 2003 med tio deltagare och ungefär dubbelt för många matcher i jämförelse med tiden vi hade på oss. Även formen med "challenges" sög köttröv. Vi följde "Living Rulebook" och innan i god tid hade alla fått adressen till sidan men ingen läste den. Men iallafall så gav Andreas "Acad" Cadelin upp sin finalplats till förmån för Jonas "Smurfen" Ellimä som fick stryk av nu regerande PackeBowlmästare Micke "40k" Andersson. I år kommer vi att andvända "Living Rulebook" som finns att hämta på http://www.specialist-games.com/bloodbowl/tlr.asp Skadade ska få starplayerpoints. Efter att du har överlevt två matcher (du får ge upp efter en match men du får inte starta om) så spelas semifinal och sedan final om mästartiteln. Packe bestämmer spelording och deltar endast utanför tävlan eller som vikarie. Så det är bara att börja att träna ditt 100% representerade och målade lag och förstå dig på Living Rulebook. Patrik "Packe" Jönsson patrik.jonsson@sverok.se
 14. PackeBowl 2 kommer att spelas på KonVux nu på sensommaren. KonVux datum är ännu inte bestämt men hålls på Herrgården, Ryd i Linköping. För KonVuxinformation kontakta molle@sverok.se. Packebowl 1 hölls i mellandagarna 2003 med tio deltagare och ungefär dubbelt för många matcher i jämförelse med tiden vi hade på oss. Även formen med "challenges" sög köttröv. Vi följde "Living Rulebook" och innan i god tid hade alla fått adressen till sidan men ingen läste den. Men iallafall så gav Andreas "Acad" Cadelin upp sin finalplats till förmån för Jonas "Smurfen" Ellimä som fick stryk av nu regerande PackeBowlmästare Micke "40k" Andersson. I år kommer vi att andvända "Living Rulebook" som finns att hämta på http://www.specialist-games.com/bloodbowl/tlr.asp Skadade ska få starplayerpoints. Efter att du har överlevt två matcher (du får ge upp efter en match men du får inte starta om) så spelas semifinal och sedan final om mästartiteln. Packe bestämmer spelording och deltar endast utanför tävlan eller som vikarie. Så det är bara att börja att träna ditt 100% representerade och målade lag och förstå dig på Living Rulebook. Patrik "Packe" Jönsson patrik.jonsson@sverok.se
×
×
 • Create New...