Jump to content

Maria Jaakkola

Medlem
 • Content Count

  1,921
 • Joined

 • Last visited

About Maria Jaakkola

 • Rank
  1000+

Profile Information

 • Ort:
  Örebro
 1. Du kan ju ta och höra av dig till Michael Bjurshagen annars.. michael[at]bjurshagen.se Han tillhör ett äldre gäng av spelare som är mer i din ålder.. vet inte riktigt hur ofta de spelar. Edit by Samuel: P.g.a. önskan ifrån MiB så ändrades @:et till [at] så att inte spammbotar lika lätt ska kunna hitta e-mailadressen.
 2. Jag har ju då aldrig spelat airsoft eller något sådant.. bara paintball. Så fråga mig inte om de märkena för dem kan jag noll om. Däremot såg jag reklamen hemma hos morsan och noterade att de sålde både bollar och iaf två eller tre olika sorters airsoft "bössor?". Någon pistol och någon ak eller något sådant... de påpekade iaf mycket noggrant att de inte säljs inne i själva affären utan man måste gå till kassorna eftersom det är 18års gräns.
 3. Airsoft prylar kan man faktist fascinerande nog köpa på Rusta(?) tror jag butiken heter... däremot vet jag inget om kvalitén på sakerna.
 4. Evenemangsstöd: Kraven är att det är en aktivitet utöver det ordinarie i föreningen. Kraven brukar allmänt inte vara speciellt högt ställda. Evenemangsstöd ges med 500kr plus 20kr per deltagare upp till max 50stycken, dvs maximalt stöd 1500kr. Evenemangsstöd kan fås maximalt två gånger om året.
 5. Nu kan mitt tips vara helt uppåt väggarna eftersom jag inte bor i Uppsala eller något sådant. Men har du kollat in http://www.gob.nu/mitt.shtml ? Där kan du läsa om både GoB Mitt och GoB Uppsala, som båda är stationerade i Uppsala.
 6. Hur många föreningar hann ni med att ringa? Du nämnde aldrig något om att ringa i texten... vet annars att det från början var det ursprungliga syftet med helgen.
 7. Ett lajv som anordnades i helgen som var.. om jag förstått Tobias rätt vid våra konversationer.
 8. Utbetalning har INTE skett. Vilket Carl bör ha informerat er om.
 9. Sådant som händer Staffan jag behöver ha tag i dig SNARAST!
 10. Hej Det finns självklart ett antal människor i Uppsala som spelar rollspel. Faktum är att jag kollat det tidigare och tror att det finns ett tiotal föreningar. Jag är rädd för att jag inte längre har kvar förbundsdatabasen så att jag kan kolla åt dig. Men några föreningar bör vara Atlantis, GoB m.fl. http://www.gob.nu/uppsala.shtml Uppsalakai finns om du är intresserad av Manga och sådant. Du skulle även kunna maila jon@sveroksvealand.se han är nämligen med i någon förening också. (dvs Jon Karlsson i Svealands styrelse). Ber om ursäkt att jag inte kan vara till mer hjälp
 11. Appropå plocka upp saker skulle jag fortfarande bli hemskt tacksam om ni ville hämta upp den stora kartongen och pappkassen med svealands saker som står hemma hos mig. De tar upp onödig plats och jag vet med säkerhet att en hel del av informationen i dessa är av vikt för er.
 12. Skulle någon kunna se till så att jag får kontakt med Carl? Jag skulle verkligen uppskatta det. Det verkar inte som om mail är något sätt han svarar på. Jag kom precis tillbaka från Estland och är rätt slut... som ni säkert noterat så körde nämligen en Tallink båt gå grund efter en blackout och det var båten som skulle ha tagit mig hem.
 13. Styrelsen och de flesta andra är redan medvetna om detta. Så jag tänkte nu låta informera er andra som inte fått höra detta. Styrelsen har styrelsemöte i Örebro den 2-4 september, jag har till detta styrelsemöte bett om att bli entledigad. Anledningen är mycket komplicerad, jag skulle kunna ta fram läkarintyg och rekommendationer men vill inte gå in på detaljer.. Istället säger jag att jag bestämde mig i samband med ett läkarbesök då jag blev sjukskriven främst pga inre skador. Min styrelse och revisorerna är informerad, liksom mina vänner. Att bli entledigad är egentligen inget jag vill, men något som jag tror är bäst för styrelsen och distriktet då jag inte kommer att kunna fungera till hundra procent under den närmaste tiden. Under hur lång tid vet vi ännu inte. Det beror på hur det läker och hur jag sköter mig.. Jag tror att distriktet behöver någon som kan ge mer än vad jag kan. Jag fick dessutom nyss beskedet att min morfar ligger inne på sjukhuset med leukemi. Allt detta gör att jag behöver tid för att ta det lugnt och bli frisk.. jag vill dessutom gärna spendera lite tid med min familj och släkt. Något jag annars brukar vara ganska dålig på. Med några sista ord vill jag nu hoppas att ni kan förstå min orsak och anser att det är den bästa för er och mig. Till styrelsen vill jag önska alla fortsatt lycka med era åtaganden, David bör dock tona ner sitt språk lite Jag kommer att finnas på internet, icq, msn o.s.v. om ni vill mig något är det bara att höra av er. För övrigt ställer jag gärna upp och hjälper er då och då.. När jag har tid och möjlighet med tanke på resten.. Som jag redan sagt er är det svårt att lämna sitt "livs kärlek". Till medlemmarna så ber jag er att ha lite tålamod med styrelsen den närmaste tiden då detta inte precis kom så lägligt varken för dem eller mig. Mvh
 14. Tobias: Tyvärr ännu inga pengar från Västmanland. Daniel: Din tolkning är som vi redan påpekat korrekt och inkorrekt. Jag har inte alltid som kassör fått se deras underskrivna namnteckningar, men jag litar på att dokumentet finns eftersom mina kollegor säger det. När det gäller kontonumret kollar jag dem i våran databas (mot förbundet) att det är den korrekta till just den föreningen och sedan sker utbetalningen. Anledningen till att jag inte har sett namnteckningen beror troligen på att papprena inte skickas till mig utan till den ansvarige. Som jag redan sagt har den ansvarige, som i erat fall när det gällde KattCon, rätt att säga åt mig att betala ut summan. Det handlar om förtroende och att vi har en policy i den här styrelsen (liksom den förra och de innan dess i ett antal år tillbaka) att du har rätt att göra vissa inköp, utbetalningar som hör till ditt ansvarsområde under en viss summa (tidigare nämnd). Jag har inte sett någon anledning till att ifrågasätta detta. Jag litar på min styrelse. Jag litar på att det de har sagt till hela styrelsen, de beslut som vi har fattat och att de papper de säger existerar (och visar upp på följande möte) faktiskt finns. Jag förstår om du tycker att det verkar ovettigt, men samtidigt tycker jag att du (jag vet att du är intelligent) förstår poängen med att ha det så här. Om jag för att betala ut 500kr till en förening (vilket det många gånger handlar om) ska behöva få alla papper till mig, skulle det innebära att den stackars föreningen kanske inte kan få pengarna i tid. Att skicka papper fram och tillbaka tar tid. Det skulle dessutom vara slöseri på distriktets resurser. Om vi för varje liten evenemangsstödsansökan som inkommer ska skicka den mellan oss (dvs 5.50kr per gång) bara för att jag ska se en liten namnteckning, så skulle det bli en mycket dyr extra kostnad. Kanske inte super mycket, men en tusen lapp eller så. Sedan så är det nog ganska enkelt att förstå anledningen till att jag inte får alla papper direkt. Det är ju inte jag som är ansvarig och det vore väldigt jobbigt för mig, Sverok är ändå bara en ideell grej, om jag skulle behöva ta emot allting och lägga upp det för att de andra sedan ska kunna ta vid. Som det är nu hinner den ansvarige kolla igenom allting, be föreningen ändra på uppenbara fel och göra om, bolla idéer med dem, och allmänt vara ganska snabb med att hjälpa dem på ett sätt jag inte skulle kunna.. innan detta når oss andra i styrelsen och blir klart. Den ansvarige kan dessutom säga om det överhuvudtaget ska ske en utbetalning ganska så direkt.. något jag inte skulle kunna. Oj, det blev ett långt svar. Hoppas du ändå orkar läsa och gå igenom allt.
×
×
 • Create New...