Jump to content

Chryckan

Medlem
 • Content Count

  38
 • Joined

 • Last visited

About Chryckan

 • Rank
  25+

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tänkte dra igång en lagom stor grupp till hösten för att spela Powered by the Apocalypse rollspel. PbtA är ett kul, enkelt system med fokus på story och karaktärsinteraktioner. Det har kommit ut en mängd intressanta rollspel baserade på PtbA så som Urban Shadows, Blades in the Dark, Masks, World in Peril, Dungeon World/Dungeon Planet, Monsterhearts, Saga of the Icelanders, Monster of the Week, Spirit of 77, Night Witches, mfl. Eftersom PbtA gör sig bra att spela på ett mindre antal spelmöten så är min tanke att få ihop en grupp som prövar sig igenom ett antal av de spel vi tycker verkar kul. Planen är att vi turas om att vara SL till de spel vi väljer ut och sen spelar varje spel minst två samt max sex gånger, förutsatt vi inte råkar på något vi blir galet förtjust i. Fast vi börjar så klart med själva originalet, Apocalypse World. Vi håller till i Stockholm med fokus på Söderort men andra platser i Stockholm är så klart möjlig så länge man kan ta sig dit inom en rimlig restid med SL. Skicka ett PM till mig om du är intresserad av att vara med samt gör ett inlägg i tråden så att jag inte missar det. Först till kvarn och allt sånt där.
 2. Låter intressant. Är det bara mailfaux som gäller och kommer du vara där varje Torsdag? Annars så hålls ju Repetikon alltid andra Torsdagen i månaden på Dragons Lair.
 3. Prövade med gmail och det funkade inte. Vet inte ens vad felet beror på, om det är mejl kontot eller of det är några av kontrollfrågorna som skiter sig eller eller om nicket är taget eller vad? Det står bara att ett fel uppståt.
 4. Undrar om det är någon här som även håller till på forumet kolgruvan som kan förklara för mig varför det inte går att registrera sig där? Och innan ni frågar så, nej jag använder inte en hotmail adress.
 5. Den där Journeyman ligan låter faktiskt lite intressant. Vore kul att få höra lite mer om den så som vad förutom faktion boxen den annars kommer inbegripa och vilka krav det kommer ställas på målning och utökandet av armérna. Men som sagt jag skulle vilja testa det en gång, för även om warmahordes kräver färre gubbar an GW's spel så kommer en 15pts armé lätt kosta någonstans mellan 500 till 1000 och en större gå på ett par tusen. Känns lite mycke att lägga på något jag inte vet om jag tycker om.
 6. Har lite smått gått och snöat in mig på Warmahordes (främst Warmachine) och funderar på att ge mig in i leken. Känner dock att jag skulle vilja pröva på att spela det hela en gång innan jag plöjer ner en massa pengar i figurer och böcker så att jag vet att jag tycker om det. Så är det någon som vet om det finns en butik eller förening i Stockholm som ibland brukar dema Warmachine så man kan dyka upp och testspela? (Kollade efter pressgangers men det verkar inte finnas några i Stockholm.) Sen är det någon som kan rekomendera någon butik som säljer figurer och tillbehör till en billig penning?
 7. Har PM:at tillbaka. Låter kul men är en bit att resa så vi får se.
 8. Undrar om det finns något folk i Stockholm som spelar eller vill spela Only War och som har plats för en till spelare. Har ett starkt sug efter 40k och action för tillfället och har hört goda saker om Only War så det verkar lämpligt. Har dock inte själv spelet men känner för att pröva det. Lite om mig själv. 30+ år, bör söder om stan och hållt på med rollspel sen sjätteklass.
 9. Gärna det. PM:a mig om förslag på tider och plats. Har alltid gillat Wild Talents som system. Dock så måste jag erkänna att jag aldrig riktigt fattat hur man bygger komplexa krafter med alla U och A m.m. Har alldrig läst progenitor men däremot är Keberus Club en av mina favorite kampajböcker alla katergorier så jag vet att WT brukar ha intressanta världar. Vad gäller spelare så kan jag nog också få med ett par kanske från andra spelgrupper beroende på regelbundenhet och tider m.m.
 10. Vision ja. Om jag ska vara helt ärlig så består min vision av att hitta folk som vill spel superhjälte rollspel, vilket betyder att jag är villig att kompromissa om det mest. Om jag hittar en SL som plannerar en Golden age kampanj så blir det golden age eller om två spelare vill köra en dark vigilante kampanj så kanske jag får försöka SL:a det i stället eller om en grupp som kör en Keberus kampanj saknar folk så blir det viktorianska superhjältar. Är inte direkt kräsen eftersom det är inte första gången jag letar efter folk på det här sättet och vet hur svårt det kan vara att hitta intresserade.
 11. Det är gött... Vi får se hur det går dock. Superhjältespel är inte direkt populärt i Sverige vad jag har märkt. Brukar försöka få ihop en sådan här grupp ungefär en gång om året och det är sällan mer än en pers är intresserad.
 12. Must say that the game looks intriguing. Would have been fun to try it out, unfortunately I live on the wrong side of the country in Stockholm otherwise I would have taken you upp on the offer. .C
 13. Tror nog generellt det stämmer in på det flesta. Fast tider och plats känns som ett sekundärt problem innan tillräckligt med folk är intresserade för att få ihop en grupp.
 14. Kul att du är intresserad. Vart vi håller till beror väl främst på vart folk bor och vem som har plats. Det enda egentliga krav jag själv har är att det bör vara i anslutning till en tunnelbanelinje alt Tvärbanan. Men allt sånt går ju som sagt att lösa om tillräckligt många är intresserade.
 15. Tänkte kolla om den finns någon spelgrupp eller allmänt löst folk som spelar eller skulle vara intresserad av köra något rollspel baserat på superhjältar och skurkar i Stockholm. Gärna en längre kampanj. Fast alla sådana praktiska saker kan ju lösas om det finns nått intresse. Det enda cavetat jag själv har är att man vid superhjälte spel bör andvända ett system som låter en skräddarsy vilken superkraft man än kan tänka sig. Som tur är så finns det ju massor av system som låter en göra just det så som Hero System, Wild Talents, Bash UE, Supergänget mfl. Så är det någon som känner för att vädra serietidningsnörden i sig?
×
×
 • Create New...