Gå till innehåll

Xabbu

Medlem
 • Innehåll Antal

  153
 • Gick med

 • Besökte senast

Om Xabbu

 • Placering
  100+

Profile Information

 • Intressen
  Rollspel, datorer
 1. Allting är sålt. Tack för visat intresse.
 2. Tänkte sälja min IG armé då jag tappat intresset. Bilder kan fixas om det är intressant. Säljer helst allt i ett stycke men kan dela upp det om någon är intresserad av specifika delar. Fordon 3 st Leman Russ Tanks m. Heavy Bolter Sponsons 1 st Leman Russ Demolisher m melta sponsons 1 st Valkyria m missile pods. 5 st Sentinels(Ej monterade) 1 st Chimera 1 st Basilisk Paket 800 kr + Frakt Valhallans 3 Valhallan HWT Mortars 11 st Valhallans med Lasguns 1 st Valhallan m Meltagun 1 st Valhallan m GL 2 st Valhallan m Flamer 2 st Valhallan Seargant 1 st Valhallan m Vox 1 st Valhallan Comander Paket 350 kr + Frakt Cadian 7 st Karskin Troopers 1 st Karskin Flamer 1 st Karskin GL 1 st Karskin Melta 1 st Karkin Plasma 1 st Karskin Seargant 1 st Yarrek – Gamla modeller 2 st Cadian Guardsmen m. Plasma 3 st Cadian Guardsmen m. Melta 40 Guarsmen, seargants, flamers och GLs 5 snipers(blandat cadian & Catachan) 1 låda med bits av olika slag. Innehåller bland annat en komplett company command squad-box som aldrig blev monterad. Paket 550 kr + frakt 6 st Autocannons m crew – Gamla modeller 6 st Lascannons – Gamla modeller 1 st Heavy Bolter – Gamla modeler Paket 350 kr+ frakt Gaunts Ghosts figurerna finns samt åtminstone 2 assassins. Har ett vagt minne om att jag ska ha 3 st iaf. Paket 250 kr+frakt 1800+frakt för allt Det mesta är grundat en gång, fordonen är målade. men inte så mycket mer. Bilder kan fås om det är intressant. Känn er fria att pruta jag vill mest bli av med grejorna. Betalning på mitt konto innan något skickas. Frakt betalas av köparen.
 3. Jag har ett 20-tal valhallan figs. Är i farten att sälja hela armén, bilder på valhallan figsen och resten av armén kommer upp på forumet ikväll.
 4. Rollspel i Luleå?

  Tjena, Du kan även kika in på vårt forum
 5. Porco Rosso/Crimson Skies

  I dagsläget är det knappast något problem att spela Crimson Skies på en Laptop. spelet har ett antal år på nacken. Däremot hade jag lite problem med grafiken i winVista. Antar att det finns något techsavvey-fan som fixat det men det är något google vet bättre än mig.
 6. Förslag till ny styrelse Sverok ÖN

  Grymt roligt att se initiativ bland sverokarna här uppe! Ser fram mot ett givande årsmöte!
 7. Årsmöte

  Umeå ligger långt bort i helvete för i stort sett alla, Luleå är förvisso smidigt och enkelt för alla som inte bor i Umeå. Vilket leder till antagandet att Skellefteå är smidigast, det går regelbundet med bussar till Skellefteå från både Umeå och Luleå och det tar inte mer än två timmar för någon av de två städerna. Dessutom ligger det rätt lagomt på mitten av all befolkning i ÖN.
 8. Årsmöte

  Ett rimligt förslag på ort bör vara Skellefteå. Det är lika avsides för alla. Utom de som bor där förstås. Sen är det förstås kanske intressantast att lägga det veckan före eller veckan efter Dreamhack Skellefteå III, oavsett ort.
 9. Image och extern profilering

  Sven-Blot: Du får gärna förklara vad som gör sveroks stadgar till det unika dokumentet du tycks tro att det är. Stadgarnas uppgift är att reglera sveroks verksamhet. Oc stadgarna innehåller inte något om mediakontakt eller extern information. Inte heller bör/ska något sådant regleras av stadgar. Angående Pride(som börjar dra lite långt från ämnet) så kikade jag en snabbis på vad Stockholm Pride har att säga om Pridefestivalen. Och trots en ganska nogrann genomläsning hittade jag inget annat än att Pride finns för att visa att HBTQ-personer finns och inte alls är så farliga som delar av samhället tycks tro. Ingenstans stod det något om det du skriver. Att du sedan helt utan källhänvisning kastar citat från _en_ blogg ökar knappast din trovärdighet i ämnet. Att du sedan jämnför oss med Mona Sahlin vet jag inte riktigt hur väl det stämmer, men en snabb sökning på google ger det tydliga budskapet att Mona inte alls syns på foton tillsammans med barn/bebisar speciellt ofta. Inte heller verkar det vara prioriterat att stödja Stockholmpride. I övrigt får jag anse att Molle, Sassur samt PDELS svarar grundligt på vad ett avslag är för något.
 10. Image och extern profilering

  Jag är mycket medveten om att det var ett ändringsyrkande som fick avslag på riksmötet. Men då det tidigare inte funnits något beslut om att sverokkläder _måste_ vara fula så kan du inte anse att de måste var det enbart pg.a avslaget av ditt yrkande. Att rösta ner något innebär inte automatiskt att motsatsen ska gälla, det borde te sig naturligt att så är fall. Sveroks stadgar är i just det fallet som diskuteras i denna tråd ett verktyg. Då stadgarna som sagt inte nämner hur vi ska hantera krissituationer i t.ex media. Och förvisso är det rimligt att man inte ska bryta mot stadgarna, men det lämnar ganska stora hål. Då stadgarna inte tar upp huruvida det är OK att förolämpa journalister. Eller ljuga för dem. Eller bete sig på andra sätt, stadgarna reglerar trots allt inte varenda del i våra liv. Vi deltog om jag inte missminner mig på åtminstonde Arvika och Hultsfreds-festivalerna för ett gäng år sedan. Jag ser det som lika mycket ett politiskt ställningstagande som att delta på Pride, dvs inte alls. På vilket sätt är pride-festivalen inte öppen för alla? Att krama bebisar för media är säkert bra. Men på vilket sätt främjar det spelhobbyn? Något som ett tält med spel och spelande trots allt gör. vare sig det är på Hultsfred, Pride eller Dreamhack.
 11. Image och extern profilering

  @blot-sven(OffT) För det första så finns det inget Riksmötes beslut om att sverok-kläder ska vara fula. Faktum är att det inte finns några som helst bestämmelser om hur sverok-kläder ska se ut. Det finns däremot en grafisk profil som säger hur Sveroks logotyp får användas i tryck. Vilket är en helt annan sak. Att detta råkar sammanfalla med att vi slipper fler svarta t-shirts i officiella sverok-sammanhang kan knappast ses som något negativt. Att du sedan tycks ha problem med kläder som inte är svarta kan och bör inte hela förbundet ställa sig bakom. Vi är trots allt relativt många som inte tycker svart är den enda Färgen på planeten! För det andra så är Sveroks stadgar enbart ett verktyg för att bygga den typen av hjälpmedel som diskuteras. Våra stadgar säger inget om hur man bör bete sig i en intervju och varför det är rimligt att man presenterar en fast ställning i olika frågor när dessa uttalas från förbundets håll. Att Sverok tagit ställning i vissa frågor får kanske anses som relativt vettigt. Speciellt då vi i vissa fall kan anta att sverok som förbund tjänar på det. Tillexempel ger ett deltagande i Pride-festivalen en väldigt god bild till allmänheten och vi visar snarare att vi är öppna för alla genom att delta än om vi inte skulle göra det. Samtidigt ser jag dig inte klaga på att vi varit på andra festialer. Är det inte lite fel att vi är med i de där ungdomsfylle-jippona också? Kanske är det inte ett sånt politiskt åtagande som det ser ut att delta på festivaler, homosexuella deltagare eller inte. (OnT) Jag kan förövrigt tänka mig att vara Någon. Man får gärna skicka ett PM om intresset att göra något finns. Jag tänker mig i så fall att det är något som bör dras igång så tidigt under nästa år som det går. Och starta med ett möte i början av februari om det är möjligt. Jag ska försöka hitta reda på någon som vet var all dokumentation sedan förra gruppen tog vägen. Om inte annat så kan det ju kastas upp på insidan.
 12. Microsoft Publisher 2007 hjälp.

  Enklaste är kanske att undvika publisher för att göra hemsidor. I vilket fall är det enklaste sättet att centrera objekt på en sida att köra med CSSen margin: 0 auto; Grundregler är att sky frames och annat som pesten. Kan rekomendera http://www.webdesignskolan.se/[sv] samt http://www.w3schools.com[en] Och läsa in de enkla guiderna om HTML och CSS. Det kommer ge en bra bild över hur du kan göra hemsidor.
 13. Image och extern profilering

  Mediagruppen hade varit väldigt intressant att dra igång igen faktiskt. Det känns ytterst aktuellt att det finns dokumentation att tillgå när/om bajset träffar fläkten, så att säga. Dock kanske en sådan grupp skulle haft ett större antagande för att bli gångbar. Kanske borde den även ta upp intressanta saker som vett och etikett i intervjuer och dylikt. Och hur vi ska agera som förbundets talesmän. Trots allt är det inte helt ovanligt att våra distriktsaktiva och arbetsgrupper talar i media eller presenterar sig för företag, kommuner och annat som det kan finnas en poäng i att hålla ett gott ansikte mot. Jag satt tidigare med i Mediagruppen och kan klart tänka mig att lägga en del tid på det om det finns intresse för att väcka det gamla vraket till liv. Det borde inte vara en stor sak att be FS om lite Initiativpotts-pengar för det.
 14. En Figurspelsgrupp i Luleå

  För att slänga in lite extra information här. I fall folk fortfarande är intresserade. Under ett antal veckor nu har TAs föreningslokal renoverats ganska hårt vilket har inneburit att mängden spelande har varit väldigt liten. Men vi hoppas att detta ska vara klart inom en rimlig framtid. Vad som spelas inom föreningen är framförallt wh40k men vi är även några stycken som spelar Warmachine, necromunda och fantasy. Vi har även figurmålar-kvällar nån gång i veckan.
 15. hur ser det ut? Jag har inte fått något svar på mitt mail.. Har det hamnat i din skräppost i stället? Skulle vara shysst om du han skicka allt innan helgen.
×